ناسازگاری فرزندان، به ویژه کودکان پشت سر هم، تا حدودی طبیعی است و نمی شود آن را ریشه کن کرد و فقط باید برای ایجاد رابطه سالم بین آنان کوشید. توجه داشته باشید که ناسازگاری کودکان، خالی از فایده هم نیست. آنان در دعواها و درگیری ها، راه دفاع از حق را می آموزند؛ برای یافتن راه حل مشکلات خود می اندیشند و در همین ناسازگاری ها، با بیان احساسات خود، تخلیه می شوند. برای از بین بردن زمینه های ناسازگاری های شدید، به نکات ذیل توجه کنید: 1. خودتان با همسرتان درگیر نشوید. شما برای فرزندانتان الگو هستید و آنان به طور قطع از الگوها اثر می پذیرند. 2. از درگیری و ناسازگاری با فرزندانتان بپرهیزید. این رفتار، در حقیقت، آموزش غیرمستقیم ناسازگاری است. 3. هرگز بین آنان چه در امور مادی و چه در امور معنوی تبعیض قائل نشوید. 4. آنان را با یک دیگر مقایسه نکنید و ویژگی یکی را به رخ دیگری نکشید. 5. هرگز یکی را در حضور دیگری توبیخ نکنید. 6. اگر می توانید، امکانات مستقلی را برای هریک فراهم سازید و در صورت استفاده از امکانات مشترک، با وضع قانون، جلو تنش ها را بگیرید. استفاده نوبتی و در صورت ضرورت، استفاده از قرعه نیز می تواند مانع دعوا و درگیری شود. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
ناسازگاری فرزندان، به ویژه کودکان پشت سر هم، تا حدودی طبیعی است و نمی شود آن را ریشه کن کرد و فقط باید برای ایجاد رابطه سالم بین آنان کوشید.
توجه داشته باشید که ناسازگاری کودکان، خالی از فایده هم نیست. آنان در دعواها و درگیری ها، راه دفاع از حق را می آموزند؛ برای یافتن راه حل مشکلات خود می اندیشند و در همین ناسازگاری ها، با بیان احساسات خود، تخلیه می شوند.
برای از بین بردن زمینه های ناسازگاری های شدید، به نکات ذیل توجه کنید:
1. خودتان با همسرتان درگیر نشوید. شما برای فرزندانتان الگو هستید و آنان به طور قطع از الگوها اثر می پذیرند.
2. از درگیری و ناسازگاری با فرزندانتان بپرهیزید. این رفتار، در حقیقت، آموزش غیرمستقیم ناسازگاری است.
3. هرگز بین آنان چه در امور مادی و چه در امور معنوی تبعیض قائل نشوید.
4. آنان را با یک دیگر مقایسه نکنید و ویژگی یکی را به رخ دیگری نکشید.
5. هرگز یکی را در حضور دیگری توبیخ نکنید.
6. اگر می توانید، امکانات مستقلی را برای هریک فراهم سازید و در صورت استفاده از امکانات مشترک، با وضع قانون، جلو تنش ها را بگیرید. استفاده نوبتی و در صورت ضرورت، استفاده از قرعه نیز می تواند مانع دعوا و درگیری شود.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] برای آموزش نماز به بچههای 9 الی 11 ساله چه باید کرد؟
- [سایر] پسر 11 ساله ام در کارهایش بی دقت است. چگونه این مشکل را از بین ببرم؟
- [سایر] من با پرداخت مبلغی دو دختر (9 ساله و 11 ساله) را از خانواده ای گرفتم آیا ازدواج هم زمان و نزدیکی با این دو در کنار هم ایراد دارد؟
- [سایر] پسر 9 ساله ام از جن می ترسد. علت آن چیست و چگونه می توان آن را از بین برد؟
- [سایر] خلاصه پرسش: پسر 9 ساله ام که تک فرزند نیز هست خیلی پرخاشگر و عصبی است. حرف گوش نمی کند ....
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا اجرای مجازات های اسلامی نسبت به فرد تازه به بلوغ رسیده (دختر 9 ساله و پسر 15 ساله) منوط به احراز رشد عقلانی آنها می باشد؟
- [سایر] اگر پسر 11 ساله ای که شرعاً مکلف نیست، در نماز سستی کند و یا دروغ بگوید والدین چگونه می توانند او را راهنمایی کنند؟
- [سایر] از ترس بدآموزی های همسالان، پسر 9 ساله ام را از دیدار آن ها محروم می کنم. آیا این رفتار من درست است؟
- [سایر] حدود 9 ماه است از همسرم جدا شده ام و با پسر 6 ساله ام زندگی می کنم. آیا این موقعیت جدید، رفتار ویژه ای را با فرزندم می طلبد؟
- [سایر] دختر 11 ساله ام به شدت از مدرسه می ترسد. با او چگونه برخورد کنم؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] مطهرات به چیزهایی گفته می شود که نجس را پاک می کند و آن 12 چیز است: 1 آب 2 زمین 3 آفتاب 4 استحاله 5 انقلاب 6 ثلثان شدن 7 انتقال 8 اسلام 9 تبعیت 10 برطرف شدن عین نجاست 11 استبراء حیوان نجاستخوار 12 غایب شدن مسلمان، که احکام اینها بطور تفصیل در مسائل آینده خواهد آمد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] واجبات نماز یازده چیز است: 1 نیت، 2 تکبیرة الاحرام، یعنی (الله اکبر) در اول نماز، 3 قیام، 4 قرائت، 5 رکوع، 6 سجود، 7 ذکر رکوع و سجود، 8 تشهد، 9 سلام، 10 ترتیب، 11 موالات (پی در پی به جا آوردن اجزاء نماز).
- [آیت الله مظاهری] در موقع تخلّی یازده چیز مکروه است: 1 - نشستن در مقابل خورشید یا ماه، ولی اگر عورت خود را با وسیلهای بپوشاند مکروه نیست. 2 - نشستن در مقابل باد. 3 - نشستن زیر درختی که میوه میدهد. 4 - خوردن و آشامیدن. 5 - توقّف زیاد. 6 - تطهیر با دست راست. 7 - حرف زدن، ولی اگر ناچار باشد یا ذکر خدا بگوید اشکال ندارد. 8 - در حال ایستادن. 9 - در زمین سخت. 10 - در سوراخ جانوران. 11 - در آب خصوصاً آب راکد.
- [آیت الله مظاهری] نماز خواندن در دوازده جا مکروه است: 1 - حمام. 2 - زمین نمکزار. 3 - مقابل انسان. 4 - مقابل دری که باز است. 5 - جاده، خیابان و کوچه. 6 - مقابل آتش و چراغ. 7 - آشپزخانه. 8 - مقابل چاه و چالهای که محلّ بول باشد. 9 - مقابل عکس و مجسمه چیزی که روح دارد، مگر آنکه روی آن پرده بکشند. 10 - اطاقی که جُنُب در آن باشد. 11 - جایی که عکس در آنجا باشد گرچه روبروی نمازگزار نباشد. 12 - قبرستان.
- [آیت الله مکارم شیرازی] دوازده چیز نماز را باطل می کند که آنها را (مبطلات نماز) می گویند. 1 از بین رفتن یکی از شروط نماز. 2 باطل شدن وضو. 3 دست بسته نماز خواندن. 4 آمین گفتن. 5 پشت به قبله نماز خواندن. 6 حرف زدن. 7 خنده. 8 گریه. 9 به هم خوردن صورت نماز. 10 خوردن و آشامیدن. 11 شک. 12 کم یا زیاد کردن أرکان.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر پدر یا جدّ پدری برای طفل خود زنی را صیغه کند، اگرچه مقداری از زمان تکلیف بچه جز مدّت صیغه باشد، مثلاً برای پسر 14 ساله خودش زنی را دو ساله صیغه کند اگر چه صلاح بچه باشد، بخشیدن آن مدّت را به زن اشکال دارد امّا زن دائمی او را نمیتواند طلاق دهد.
- [آیت الله سیستانی] اگر پدر یا جدّ پدری برای طفل خود زنی را متعه کند ، اگر چه مقداری از زمان تکلیف بچه جزء مدت ازدواج موقت باشد ، مثلاً برای پسر چهارده ساله خودش زنی را دو ساله متعه کند ، چنانچه صلاح بچه باشد میتواند مدت آن زن را ببخشد ، ولی زن دائمی او را نمیتواند طلاق دهد .
- [آیت الله نوری همدانی] اگر پدر یا جّد پدری برای طفل خود زنی را صیغه کند ؛ اگر چه مقداری از زمان تکلیف بچّه جزء مدّت صیغه باشد ، مثلاً برای پسر چهارده سالة خودش زنی را دو ساله صیغه کند ، چنانچه صلاح بچّه باشد ، می تواند مدّت آن زن را ببخشد ولی زن دائمی او را نمی تواند طلاق دهد .
- [آیت الله اردبیلی] اگر پدر یا جدّ پدری برای طفل خود زنی را صیغه کنند، اگرچه مقداری از زمان تکلیف بچّه جزء مدّت صیغه باشد، مثلاً برای پسر چهارده ساله خود زنی را دو ساله صیغه کنند، بنابر احتیاط نمیتوانند مدّت آن زن را ببخشند و همچنین نمیتوانند زن دائمی او را طلاق دهد.
- [آیت الله بروجردی] اگر پدر یا جد پدری برای طفل خود زنی را صیغه کند، اگر چه مقداری از زمان تکلیف بچّه جزء مدّت صیغه باشد مثلاً برای پسر چهارده ساله خودش زنی را دو ساله صیغه کند چنانچه صلاح بچّه باشد میتواند مدّت آن زن را ببخشد، ولی زن دائمی او را نمیتواند طلاق دهد.