دو پسر 11 و 9 ساله ام با هم نمی سازند و دائم دعوا می کنند. علت چیست و چه باید کرد؟
ناسازگاری فرزندان، به ویژه کودکان پشت سر هم، تا حدودی طبیعی است و نمی شود آن را ریشه کن کرد و فقط باید برای ایجاد رابطه سالم بین آنان کوشید. توجه داشته باشید که ناسازگاری کودکان، خالی از فایده هم نیست. آنان در دعواها و درگیری ها، راه دفاع از حق را می آموزند؛ برای یافتن راه حل مشکلات خود می اندیشند و در همین ناسازگاری ها، با بیان احساسات خود، تخلیه می شوند. برای از بین بردن زمینه های ناسازگاری های شدید، به نکات ذیل توجه کنید: 1. خودتان با همسرتان درگیر نشوید. شما برای فرزندانتان الگو هستید و آنان به طور قطع از الگوها اثر می پذیرند. 2. از درگیری و ناسازگاری با فرزندانتان بپرهیزید. این رفتار، در حقیقت، آموزش غیرمستقیم ناسازگاری است. 3. هرگز بین آنان چه در امور مادی و چه در امور معنوی تبعیض قائل نشوید. 4. آنان را با یک دیگر مقایسه نکنید و ویژگی یکی را به رخ دیگری نکشید. 5. هرگز یکی را در حضور دیگری توبیخ نکنید. 6. اگر می توانید، امکانات مستقلی را برای هریک فراهم سازید و در صورت استفاده از امکانات مشترک، با وضع قانون، جلو تنش ها را بگیرید. استفاده نوبتی و در صورت ضرورت، استفاده از قرعه نیز می تواند مانع دعوا و درگیری شود. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
عنوان سوال:

دو پسر 11 و 9 ساله ام با هم نمی سازند و دائم دعوا می کنند. علت چیست و چه باید کرد؟


پاسخ:

ناسازگاری فرزندان، به ویژه کودکان پشت سر هم، تا حدودی طبیعی است و نمی شود آن را ریشه کن کرد و فقط باید برای ایجاد رابطه سالم بین آنان کوشید.
توجه داشته باشید که ناسازگاری کودکان، خالی از فایده هم نیست. آنان در دعواها و درگیری ها، راه دفاع از حق را می آموزند؛ برای یافتن راه حل مشکلات خود می اندیشند و در همین ناسازگاری ها، با بیان احساسات خود، تخلیه می شوند.
برای از بین بردن زمینه های ناسازگاری های شدید، به نکات ذیل توجه کنید:
1. خودتان با همسرتان درگیر نشوید. شما برای فرزندانتان الگو هستید و آنان به طور قطع از الگوها اثر می پذیرند.
2. از درگیری و ناسازگاری با فرزندانتان بپرهیزید. این رفتار، در حقیقت، آموزش غیرمستقیم ناسازگاری است.
3. هرگز بین آنان چه در امور مادی و چه در امور معنوی تبعیض قائل نشوید.
4. آنان را با یک دیگر مقایسه نکنید و ویژگی یکی را به رخ دیگری نکشید.
5. هرگز یکی را در حضور دیگری توبیخ نکنید.
6. اگر می توانید، امکانات مستقلی را برای هریک فراهم سازید و در صورت استفاده از امکانات مشترک، با وضع قانون، جلو تنش ها را بگیرید. استفاده نوبتی و در صورت ضرورت، استفاده از قرعه نیز می تواند مانع دعوا و درگیری شود.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین