‌ آیا ازدواج اینترنتی می‌تواند ازدواج موفقی باشد؟
آغاز ازدواج اینترنتی از چت )Chat( است. کسی که همسر خود را از طریق چت بر می‌گزیند، انتخابش ابتدا براساس گفته‌های او است و چون اغلب، احساسی و عاطفی برخورد می‌کند، به سخنان غیر واقعی طرف مقابل یا تناقض‌های گفتاری وی توجه ندارد و پس از گذشت مدتی دچار عشق مجازی و به تدریج وارد مرحله بعدی ارتباط می‌شود. دکتر احمد شوقی می‌گوید: نظرة فابتسامة فسلام‌ فکلام فموعد فلقاء ابتدا نگاهی و لبخندی و سلامی‌ و بعد سخنی و وعده دیداری و ملاقاتی‌ پس از مدتی، ارتباط، از چت روم به ارتباط تلفنی کشیده می‌شود و همچنان شیفته گفتار و بیان او است تا سرانجام زمان دیدار فرا می‌رسد. در موارد بسیاری، پس از ملاقات، دوطرف با دیدن یک‌دیگر شوکه می‌شوند؛ زیرا متوجه می‌شوند هیچ‌گونه سنخیتی با هم ندارند؛ اما چون پیش‌تر دلبسته و عاشق هم شده‌اند، پذیرش واقعیت )عدم همتایی( برایشان سخت است؛ چرا که عشق آنان را کر و کور کرده. در مواردی متوجه عدم همتایی می‌شوند و آن را می‌پذیرند؛ اما به سبب ترحم، گاهی ترس از نفرین طرف )ر.ک:ص 74(، گاهی تهدید طرف به خودکشی و...به ازدواج با او تن می‌دهند که روشن است عاقبت چنین ازدواجی چه خواهد بود. ازدواج اینترنتی در یک صورت می‌تواند موفق باشد که صرفا نقش واسطه )معرف( را ایفا کند و دو طرف به شدت مراقب دلبستگی‌ها و شیدایی‌ها باشند و کر و کور نشوند که البته همین نوع ازدواج هم دوتا مشکل دارد که باید به آن‌ها توجه کرد: 1. در ایران به طور معمول، والدین جوانان زیر بار چنین ازدواجی نمی‌روند؛ 2. حضور دختر در چت روم و ارتباط با جنس مخالف، در شأن دختر پرهیزکار نیست و ممکن است پس از ازدواج، عامل سلب اعتماد شوهر از وی شود )ر.ک: ص 43-41(.
عنوان سوال:

‌ آیا ازدواج اینترنتی می‌تواند ازدواج موفقی باشد؟


پاسخ:

آغاز ازدواج اینترنتی از چت )Chat( است. کسی که همسر خود را از طریق چت بر می‌گزیند، انتخابش ابتدا براساس گفته‌های او است و چون اغلب، احساسی و عاطفی برخورد می‌کند، به سخنان غیر واقعی طرف مقابل یا تناقض‌های گفتاری وی توجه ندارد و پس از گذشت مدتی دچار عشق مجازی و به تدریج وارد مرحله بعدی ارتباط می‌شود.
دکتر احمد شوقی می‌گوید:
نظرة فابتسامة فسلام‌
فکلام فموعد فلقاء
ابتدا نگاهی و لبخندی و سلامی‌
و بعد سخنی و وعده دیداری و ملاقاتی‌

پس از مدتی، ارتباط، از چت روم به ارتباط تلفنی کشیده می‌شود و همچنان شیفته گفتار و بیان او است تا سرانجام زمان دیدار فرا می‌رسد.
در موارد بسیاری، پس از ملاقات، دوطرف با دیدن یک‌دیگر شوکه می‌شوند؛ زیرا متوجه می‌شوند هیچ‌گونه سنخیتی با هم ندارند؛ اما چون پیش‌تر دلبسته و عاشق هم شده‌اند، پذیرش واقعیت )عدم همتایی( برایشان سخت است؛ چرا که عشق آنان را کر و کور کرده.
در مواردی متوجه عدم همتایی می‌شوند و آن را می‌پذیرند؛ اما به سبب ترحم، گاهی ترس از نفرین طرف )ر.ک:ص 74(، گاهی تهدید طرف به خودکشی و...به ازدواج با او تن می‌دهند که روشن است عاقبت چنین ازدواجی چه خواهد بود.
ازدواج اینترنتی در یک صورت می‌تواند موفق باشد که صرفا نقش واسطه )معرف( را ایفا کند و دو طرف به شدت مراقب دلبستگی‌ها و شیدایی‌ها باشند و کر و کور نشوند که البته همین نوع ازدواج هم دوتا مشکل دارد که باید به آن‌ها توجه کرد:
1. در ایران به طور معمول، والدین جوانان زیر بار چنین ازدواجی نمی‌روند؛
2. حضور دختر در چت روم و ارتباط با جنس مخالف، در شأن دختر پرهیزکار نیست و ممکن است پس از ازدواج، عامل سلب اعتماد شوهر از وی شود )ر.ک: ص 43-41(.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین