ج: آموزش در دوران نوزای به صورت غیر مستقیم و با القا بر ضمیر ناخودآگاه (ذهن ناهوشیار) فرزند صورت می‌گیرد که در آینده، با انتقال از ضمیر ناخودآگاه (ذهن ناهوشیار) به ضمیر خودآگاه (ذهن هوشیار)، خود را نشان می‌دهد. گفتن اذان در گوش راست و اقامه در گوش چپ نوزاد پس از تولد که از مستحبات اسلامی است، در حقیقت، آموزش توحید، نبوت و امامت به همین شکل است. انتقال آموزه‌ها از ضمیر ناخودآگاه به ضمیر خودآگاه در بزرگسالی، در موارد متعددی مشاهده شده است: دختری 17 ساله که سوره‌های متعددی از قرآن کریم را از حفظ می‌خواند؛ در حالی که آن‌ها را حفظ نکرده (مادرش در دوران نوزادی، این سوره‌های مبارکه را فراوان تلاوت می‌کرده است). پسر نوجوانی که دعاهایی چون ندبه و کمیل را از حفظ می‌خواند؛ در حالی که وقتی را برای حفظ آن‌ها صرف نکرده (پدرش او را در دوران نوزدای به محافل دعا می‌برده است). مرحوم سید رضی (در سنین جوانی) هنگام حضور در درس فقه استاد، احساس می‌کرد مطالب را پیش‌تر شنیده است (پدرش کنار گهواره او به شاگردان خود، همان مطالب فقهی را می‌آموخته است). مرد فنلاندی که از 4 سالگی به آمریکا رفت و زبان مادری خود را کاملا رها کرد، هنگام مرگ در 78 سالگی به زبان فنلاندی هذیان می‌گفت. با توجه به اهمیت مطلب، به والدین عزیز توصیه می‌شود که از همان اوایل تولد فرزند، با او با واژگان زیبا سخن بگویند؛ از کاربرد الفاظ زشت بپرهیزند؛ برایش قرآن و اشعار زیبا بخوانند؛ در مکان‌هایی که دیگران سخن ناشایست می‌گویند، حضور نیابند، و در گفت و گو با هم از واژگان ناپسند استفاده نکنند.
ج: آموزش در دوران نوزای به صورت غیر مستقیم و با القا بر ضمیر ناخودآگاه (ذهن ناهوشیار) فرزند صورت میگیرد که در آینده، با انتقال از ضمیر ناخودآگاه (ذهن ناهوشیار) به ضمیر خودآگاه (ذهن هوشیار)، خود را نشان میدهد.
گفتن اذان در گوش راست و اقامه در گوش چپ نوزاد پس از تولد که از مستحبات اسلامی است، در حقیقت، آموزش توحید، نبوت و امامت به همین شکل است.
انتقال آموزهها از ضمیر ناخودآگاه به ضمیر خودآگاه در بزرگسالی، در موارد متعددی مشاهده شده است: دختری 17 ساله که سورههای متعددی از قرآن کریم را از حفظ میخواند؛ در حالی که آنها را حفظ نکرده (مادرش در دوران نوزادی، این سورههای مبارکه را فراوان تلاوت میکرده است).
پسر نوجوانی که دعاهایی چون ندبه و کمیل را از حفظ میخواند؛ در حالی که وقتی را برای حفظ آنها صرف نکرده (پدرش او را در دوران نوزدای به محافل دعا میبرده است).
مرحوم سید رضی (در سنین جوانی) هنگام حضور در درس فقه استاد، احساس میکرد مطالب را پیشتر شنیده است (پدرش کنار گهواره او به شاگردان خود، همان مطالب فقهی را میآموخته است).
مرد فنلاندی که از 4 سالگی به آمریکا رفت و زبان مادری خود را کاملا رها کرد، هنگام مرگ در 78 سالگی به زبان فنلاندی هذیان میگفت.
با توجه به اهمیت مطلب، به والدین عزیز توصیه میشود که از همان اوایل تولد فرزند، با او با واژگان زیبا سخن بگویند؛ از کاربرد الفاظ زشت بپرهیزند؛ برایش قرآن و اشعار زیبا بخوانند؛ در مکانهایی که دیگران سخن ناشایست میگویند، حضور نیابند، و در گفت و گو با هم از واژگان ناپسند استفاده نکنند.
- [سایر] با توجه به عدم درک نوزاد، آموزش در دوران نوزادی چگونه صورت میگیرد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] الف: آیا با توجه به هزینه هایی که تولد یک نوزاد با ناهنجاری ژنتیکی که برای جامعه و خانواده دارد، اقدام به بارداری و تولد نوزادی که پزشکان با ریسک بالایی احتمال ناهنجاری ژنتیکی در آن می دهند بدون انجام تست های تشخیصی حین بارداری جایز است؟ ب: با توجه به رشد روزافزون علم و امکان باروری بیماران مختلف ژنتیکی با احتمال صد در صد تولد یک نوزاد با مشکلات ژنتیکی جایز است؟
- [سایر] آیا در دوران جنینی هم میتوان به فرزند آموزش داد؟
- [سایر] آیا در دوران جنینی هم میتوان به فرزند آموزش داد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] چند نفر، نوزادی را که در پارچه ای پیچیده شده بود، در کنار دریا پیدا کردند، مردم گمان می کنند این نوازد حلال زاده نیست، آیا پرورش این نوزاد جایز است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] نوزادی پیدا شده و مردم گمان می کنند پدر و مادرش هردو شیعه اثناعشری هستند، آیا می شود این نوزاد را به دشمن اهل بیت داد تا او را پرورش دهند؟
- [سایر] آیا میتوان دوران ظهور امام زمان (عج) را درک کرد؟ آیا تنها زندگان یاور حضرت هستند؟
- [آیت الله جوادی آملی] بنده در طول دوران تحصیل، وامهای دانشجویی و هدایای پدرم را پسانداز و به تدریج خرج میکردم. با توجه به اینکه یقین ندارم بر آن مبالغ سال گذشته باشد، آیا بر آن خمس تعلق میگیرد؟
- [آیت الله جوادی آملی] بنده در طول دوران تحصیل، وامهای دانشجویی و هدایای پدرم را پس انداز و به تدریج خرج میکردم. با توجه به اینکه یقین ندارم بر آن مبالغ سال گذشته باشد، آیا بر آن خمس تعلق میگیرد؟
- [آیت الله جوادی آملی] بنده در طول دوران تحصیل، وامهای دانشجویی و هدایای پدرم را پس انداز و به تدریج خرج میکردم. با توجه به اینکه یقین ندارم بر آن مبالغ سال گذشته باشد، آیا بر آن خمس تعلق میگیرد؟