پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی: این به جایگاه رسالت خانمها و آقایان برمی گردد . شدت عواطف خانم ها و کمرنگی عواطف آقایان نقص نیست . اینکه خانمها شدت عواطف دارند ،همان بحث جایگاه آنها است . همین که می خواهند فرزند تربیت بکنند . و برای تربیت فرزند ، نیاز به عاطفه است . یعنی اگر خانمها شدت عواطف نداشته باشند ، نمی توانند فرزند تربیت بکنند . مثلا فرضا کودک در نیمه شب بیدار می شود وتب دارد و آه و ناله می کند . نیرویی که باعث میشود خانم از خواب بیدار شود و خواب خوش را بر خودش حرام کند ، کنار بستر فرزند بنشیند و اشک بریزد ، همین شدت عواطف است . چیزی که باعث میشود مادر به مشکلات فرزندانش برسد ، ابراز احساسات بکند و احساسات فرزندش را بپذیرد و نازکشی کند و چیزی که باعث میشود مادر این مشکلات را تحمل کند و لذت هم ببرد، همین شدت عواطف است . عجیب است . اصلا مادری که شدت عواطف نداشته باشد نمی تواند بچه خوب و سالمی را تربیت کند . یکی از علل بزهکاری ها و علل ناهنجاری و خلاهای عاطفی همین مسئله ضعف عاطفی مادر است . آدمها ی بزرگی که الان مشکل دارند بخاطر کمرنگی عاطفه مادر بوده است . روحیه پرستاری و دلسوزی برای اعضای خانواده اش بخاطر شدت عواطف است . لذا گله نکنند . www. ch3.iribtv.ir
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
این به جایگاه رسالت خانمها و آقایان برمی گردد . شدت عواطف خانم ها و کمرنگی عواطف آقایان نقص نیست . اینکه خانمها شدت عواطف دارند ،همان بحث جایگاه آنها است . همین که می خواهند فرزند تربیت بکنند . و برای تربیت فرزند ، نیاز به عاطفه است . یعنی اگر خانمها شدت عواطف نداشته باشند ، نمی توانند فرزند تربیت بکنند . مثلا فرضا کودک در نیمه شب بیدار می شود وتب دارد و آه و ناله می کند . نیرویی که باعث میشود خانم از خواب بیدار شود و خواب خوش را بر خودش حرام کند ، کنار بستر فرزند بنشیند و اشک بریزد ، همین شدت عواطف است . چیزی که باعث میشود مادر به مشکلات فرزندانش برسد ، ابراز احساسات بکند و احساسات فرزندش را بپذیرد و نازکشی کند و چیزی که باعث میشود مادر این مشکلات را تحمل کند و لذت هم ببرد، همین شدت عواطف است . عجیب است . اصلا مادری که شدت عواطف نداشته باشد نمی تواند بچه خوب و سالمی را تربیت کند . یکی از علل بزهکاری ها و علل ناهنجاری و خلاهای عاطفی همین مسئله ضعف عاطفی مادر است . آدمها ی بزرگی که الان مشکل دارند بخاطر کمرنگی عاطفه مادر بوده است . روحیه پرستاری و دلسوزی برای اعضای خانواده اش بخاطر شدت عواطف است . لذا گله نکنند .
www. ch3.iribtv.ir
- [آیت الله خامنه ای] مشاهده کشتی مردان توسط زنان
- [سایر] جهاد مردان و جهاد زنان چیست؟
- [سایر] مردان سرپرست زنان هستند به چه معناست؟
- [آیت الله سیستانی] حکم رقصیدن برای مردان و زنان چیست؟
- [آیت الله سبحانی] درباره قوامیت مردان بر زنان توضیحی بفرمائید؟
- [آیت الله خامنه ای] آموختن رانندگی زنان با راهنمایی مردان
- [آیت الله علوی گرگانی] خیاطی مردان برای زنان چه حکمی دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] در عروسیها چنین مرسوم است که زنان در بین زنان و بعضی مردان در بین مردان که نامحرم در آنجا نیست میرقصند آیا این کار اشکال دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا جایز است پرده حائل بین مردان و زنان در مسجد برداشته شود و مردان و زنان، در کنار هم نماز بخوانند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آواز زن در بین زنان و جمع خوانی زنان و مردان چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در جماعتی که مردان و زنان شرکت دارند اذان و اقامه نماز جماعت را باید مرد بگوید، ولی در جماعت زنان اذان و اقامه زنان کافی است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز جمعه تنها توسط مردان منعقد می شود، ولی زنان هم می توانند در آن شرکت کنند.
- [آیت الله بهجت] رقصیدن زن در مجالس زنان، و یا مرد در مجالس مردان اشکال دارد و احتیاط واجب در ترک است.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز جمعه تنها توسّط مردان مُنعَقد می شود ، ولی زنان هم می تواند در آن شرکت کنند .
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز خواندن با لباس طلا بافت برای مردان جایز نیست و نماز را باطل می کند، ولی برای زنان در صورتی که اسراف نباشد اشکالی ندارد، در غیر حال نماز نیز پوشیدن چنین لباسی برای مردان حرام است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] پوشیدن لباس طلاباف برای مردان حرام است و نماز با آن باطل است؛ ولی برای زنان در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
- [آیت الله مظاهری] اختلاط مردان و زنان نامحرم اگر موجب گناه و تحریک باشد حرام است، بلکه اگر ترس مفسده باشد نیز حرام است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] شرط پنجم پوشیدن لباس طلا باف برای مردان حرام است و نماز با آن باطل است؛ ولی برای زنان در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
- [آیت الله خوئی] (شرط پنجم) پوشیدن لباس طلاباف برای مردان حرام است و نماز با آن باطل است، ولی برای زنان در نماز در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] احتیاط آن است که مرد لباس مخصوص زنان و زن لباس مخصوص مردان را نپوشد، ولی نماز با آن اشکال ندارد.