رسول اللّه‌ صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : أطعِموا حَبالاکُمُ السَّفَرجَلَ ؛ فَإِنَّهُ یُحَسِّنُ أخلاقَ أولادِکُم . پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : به زنان باردارِ خود ، بِهْ بدهید ؛ چرا که خوی فرزندانتان را نکو می‌سازد . الدعوات ، صفحه 151 ، حدیث 405 ، بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 177 ، حدیث 38 دانش نامه احادیث پزشکی : 2 / 350 ********** مکارم الأخلاق عن رسول اللّه‌ صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : کُلُوا السَّفَرجَلَ وتَهادَوهُ بَینَکُم ؛ فَإِنَّهُ یَجلُو البَصَرَ، ویُنبِتُ المَوَدَّةَ فِی القَلبِ، وأطعِموهُ حَبالاکُم؛ فَإِنَّهُ یُحَسِّنُ أولادَکُم. وفی رِوایَةٍ : یُحَسِّنُ أخلاقَ أولادِکُم . مکارم الأخلاق- به نقل از پیامبر خدا: (بِه بخورید و به همدیگر هدیه دهید ؛ چرا که چشم را جلا می‌دهد و دوستی را در دل می‌رویانَد . به زنان باردارِ خود هم از آن بخورانید ؛ چرا که فرزندانتان را نکو می‌سازد) . در روایتی دیگر است که : (خوی فرزندانتان را نکو می‌سازد) . دانش نامه احادیث پزشکی : 2 / 350 دانش نامه احادیث پزشکی : 2 / 350 www.hadithcity.com
رسول اللّه صلی الله علیه و آله و سلّم :
أطعِموا حَبالاکُمُ السَّفَرجَلَ ؛ فَإِنَّهُ یُحَسِّنُ أخلاقَ أولادِکُم .
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
به زنان باردارِ خود ، بِهْ بدهید ؛ چرا که خوی فرزندانتان را نکو میسازد .
الدعوات ، صفحه 151 ، حدیث 405 ، بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 177 ، حدیث 38 دانش نامه احادیث پزشکی : 2 / 350
**********
مکارم الأخلاق عن رسول اللّه صلی الله علیه و آله و سلّم :
کُلُوا السَّفَرجَلَ وتَهادَوهُ بَینَکُم ؛ فَإِنَّهُ یَجلُو البَصَرَ، ویُنبِتُ المَوَدَّةَ فِی القَلبِ، وأطعِموهُ حَبالاکُم؛ فَإِنَّهُ یُحَسِّنُ أولادَکُم.
وفی رِوایَةٍ : یُحَسِّنُ أخلاقَ أولادِکُم .
مکارم الأخلاق- به نقل از پیامبر خدا: (بِه بخورید و به همدیگر هدیه دهید ؛ چرا که چشم را جلا میدهد و دوستی را در دل میرویانَد . به زنان باردارِ خود هم از آن بخورانید ؛ چرا که فرزندانتان را نکو میسازد) .
در روایتی دیگر است که : (خوی فرزندانتان را نکو میسازد) .
دانش نامه احادیث پزشکی : 2 / 350 دانش نامه احادیث پزشکی : 2 / 350
www.hadithcity.com
- [سایر] بِه، برای زن باردار چه فوایدی دارد؟
- [سایر] به برای زن باردار چه فوایدی دارد؟
- [سایر] سلام ایا جوشوندنی بادرنجبویه برای زن باردار مفید است?
- [سایر] آیا زن باردار نیز ممکن است خون حیض ببیند؟
- [آیت الله سیستانی] لقاح مصنوعی از زن و مرد شرعی و گزاردن آن در رحم زن دیگر برای باردار شدن چیست؟
- [سایر] روزه گرفتن برای زن باردار - که نمیداند روزه برای جنین ضرر دارد - چه حکمی دارد؟
- [سایر] اگر شوهر زن باردار را طلاق دهد، عده او چقدر است؟
- [آیت الله سیستانی] زن باردار در ماه هفتم است آیا می تواند روزه بگیرد در صورتی که دکتر به آن گفته ضرر دارد؟
- [سایر] پرهیز چه فوایدی دارد؟
- [سایر] حجامت چه فوایدی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنان باردار یا زنانی که بچه شیر می دهند ممکن است حائض شوند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] طلاق دادن در حال حیض یا نفاس در سه صورت صحیح است: 1 شوهر بعد از ازدواج مطلقاً با او نزدیکی نکرده باشد. 2 باردار باشد. 3 زن غایب باشد و مرد نتواند یا برایش مشکل باشد که پاک بودن زن را بفهمد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه زن یقین کند همسرش از دنیا رفته و عده وفات نگه دارد و بعداً شوهر کند، چنانچه معلوم شود شوهر او بعد مرده است، باید از شوهر دوم جدا شود و احتیاط واجب آن است که اگر باردار است به مقداری که در عده طلاق گفته شد برای شوهر دوم عده طلاق نگه دارد و بعد از آن برای شوهر اول چهار ماه و ده روز عده وفات نگه دارد و اگر باردار نیست برای شوهر اول عده وفات نگه دارد و بعد برای شوهر دوم عده طلاق.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنی که از راه نامشروع باردار شده، جایز نیست بچه اش را سقط کند و فرزند او حساب می شود فقط ارث از او نمی برد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر یکی از زن یا شوهر، بچّه بخواهد و دیگری نخواهد، در صورتی که هیچ کدام عذر موجّه و شرعی نداشته باشند، حقّ کسی که بچّه میخواهد مقدّم است، مگر این که طرف دیگر به طور صریح یا ضمنی جزء عقد ازدواج شرط کرده باشد که بچهدار نشوند؛ ولی چنانچه زن عذر موجّه و شرعی داشته باشد، مثل این که باردار شدن برای او ضرر جانی مهم داشته باشد، شوهر نمیتواند بچّهدار شدن را به او تحمیل نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] همسر ازدواج موقت حق خرجی ندارد، هرچند باردار شود و از شوهر ارث نمی برد و شوهر هم از او ارث نمی برد و حق واجب همخوابی نیز ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنی که همسرش از دنیا رفته باید چهارماه و ده روز عده نگه دارد، خواه ازدواج دائم باشد یا موقت، شوهرش با او نزدیکی کرده باشد یا نه، حتی زن یائسه نیز باید عده وفات نگه دارد و اگر باردار است باید تا هنگام وضع حمل عده نگه دارد، ولی اگر پیش از گذشتن چهارماه و ده روز فرزندش به دنیا آید باید تا چهارماه و ده روز از مرگ شوهر عده را ادامه دهد.
- [آیت الله سیستانی] اگر زنی با منی غیر شوهر خود تلقیح شود، و آن زن باردار شود و فرزندی به دنیا آورد، در صورتی که این اتفاق اشتباهی رخ داده باشد، بدین معنا که میخواستند او را با منی شوهرش تلقیح کنند، لکن با منی شخص دیگری اشتباه شد، در این فرض بیشک فرزند به صاحب منی ملحق میگردد، و حکم این مسأله مانند وطی به شبهه است. و اگر این تلقیح آگاهانه و عامدانه صورت گرفته باشد، باز بعید نیست که فرزند به صاحب منی ملحق گردد و همه احکام نَسَب حتّی ارث میان آنها ثابت گردد، زیرا آنچه از ارث استثنا شده است، فرزند زنا است و اگرچه عملی که به انعقاد نطفه منجر شده، حرام است، ولی این مسأله حکم زنا را ندارد. همچنین این فرزند در هر دو فرض به مادرش ملحق میگردد و هیچ فرقی میان او و دیگر فرزندانش نیست. در صورتی نیز که زن نطفه شوهر خود را از طریق مساحقه و مانند آن، به رحم زن دیگری منتقل کند و آن زن باردار شود و فرزندی به دنیا آورد، فرزند به صاحب نطفه و زنی که او را به دنیا آورده است، ملحق میگردد، گر چه این عمل حرام است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] ازدواج دائم با زنی که زنا کرده جایز نیست - خواه زن معروف به زنا باشد یا خیر، خود این مرد با او زنا کرده باشد یا دیگری - مگر آن که از راهی، مثلاً با توبه خود زن یا حفاظت مرد، اطمینان حاصل شود که دیگر زنا نخواهد کرد؛ ولی در هر حال اگر ازدواج کند، ازدواج صحیح است؛ البتّه مرد باید صبر کند تا زن حیض ببیند و اگر باردار است بنا بر احتیاط واجب وضع حمل نماید. ازدواج موقّت با زنی که زنا کرده است جایز و صحیح است ولی مستحبّ بلکه مطابق احتیاط استحبابیست که تا زمانی که اطمینان به تکرار نشدن این عمل حاصل نشده، با او ازدواج موقّت نیز نکند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه با همسرش نزدیکی کرده و بخواهد طلاقش دهد باید صبر کند حیض ببیند و پاک شود، ولی اگر باردار باشد می تواند بعد از نزدیکی کردن بلافاصله او را طلاق دهد، همچنین اگر یائسه باشد یعنی بیشتر از پنجاه سال داشته باشد.