رسول اللّه‌ صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : عَلَیکُم بِالبِطّیخِ ؛ فَإِنَّ فیهِ عَشرَ خِصالٍ : هُوَ طَعامٌ ، وشَرابٌ ، واُشنانٌ ، ورَیحانٌ ، ویَغسِلُ المَثانَةَ ، ویَغسِلُ البَطنَ ، ویُکثِرُ ماءَ الظَّهرِ ، ویَزیدُ فِی الجِماعِ ، ویَقطَعُ البُرودَةَ ، ویُنَقِّی البَشَرَةَ . پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : بر شما باد خوردن خربزه ؛ چرا که در آن ده ، ویژگی است : غذاست ؛ آب است ؛ شستشو دهنده است ، خوش‌بو کننده است ؛ مثانه رامی‌شوید ؛ شکم را می‌شوید ؛ آب کمر را فراوان می‌سازد ؛ نیروی همبستری را می‌افزاید ؛ سردی را از میان برمی‌دارد؛ و پوست را تمیز می‌کند . طبّ النبیّ صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم ، صفحه 8 عن ابن عبّاس ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 297 ؛ الفردوس ، جلد 4 ، صفحه 138 ، حدیث 4371 عن ابن عبّاس نحوه ، کنز العمّال ، جلد 10 ، صفحه 46 ، حدیث 28288 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 480 در متن روایت ، (اُشنان) آمده و آن نام گیاهی است که به عنوان مادّه کمکی در شست و شو از آن استفاده می‌شده است. این واژه ، اساساً پارسی است که به زبان عربی درآمده و شکل و تلفظ پیشین خود را نیز حفظ کرده است. www.hadithcity.com
رسول اللّه صلی الله علیه و آله و سلّم :
عَلَیکُم بِالبِطّیخِ ؛ فَإِنَّ فیهِ عَشرَ خِصالٍ : هُوَ طَعامٌ ، وشَرابٌ ، واُشنانٌ ، ورَیحانٌ ، ویَغسِلُ المَثانَةَ ، ویَغسِلُ البَطنَ ، ویُکثِرُ ماءَ الظَّهرِ ، ویَزیدُ فِی الجِماعِ ، ویَقطَعُ البُرودَةَ ، ویُنَقِّی البَشَرَةَ .
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
بر شما باد خوردن خربزه ؛ چرا که در آن ده ، ویژگی است : غذاست ؛ آب است ؛ شستشو دهنده است ، خوشبو کننده است ؛ مثانه رامیشوید ؛ شکم را میشوید ؛ آب کمر را فراوان میسازد ؛ نیروی همبستری را میافزاید ؛ سردی را از میان برمیدارد؛ و پوست را تمیز میکند .
طبّ النبیّ صلی الله علیه و آله و سلّم ، صفحه 8 عن ابن عبّاس ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 297 ؛ الفردوس ، جلد 4 ، صفحه 138 ، حدیث 4371 عن ابن عبّاس نحوه ، کنز العمّال ، جلد 10 ، صفحه 46 ، حدیث 28288 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 480 در متن روایت ، (اُشنان) آمده و آن نام گیاهی است که به عنوان مادّه کمکی در شست و شو از آن استفاده میشده است. این واژه ، اساساً پارسی است که به زبان عربی درآمده و شکل و تلفظ پیشین خود را نیز حفظ کرده است.
www.hadithcity.com
- [سایر] کدام میوه پوست را می پرورد؟
- [سایر] آیا محبت زیادی به شوهر خوب است یا ممکن است او را پر توقع می کند؟ من حتی میوه را پوست می کنم تا شوهرم به سمت کس دیگری نرود.
- [آیت الله بهجت] اگر کسی پوست میوه یا امثال آن را جلوی خانه یا محل عبور عابرین بریزد و پای کسی بلغزد و به زمین بخورد و خسارتی ببیند، آیا آن فرد ضامن است یا خیر؟
- [آیت الله بهجت] مقصود از تمیز بودن بدن در غسل و وضو چیست؟
- [سایر] چه چیزی بلغم معده را می زداید و آن را تمیز می کند؟
- [آیت الله سیستانی] چه طور می شود جای را که نجس شده بدون آب تمیز کرد ؟
- [سایر] سَروَر میوه ها کدام میوه است؟
- [آیت الله بهجت] تمیز کردن بعضی از اعضای بدن قبل از وضو با آب مسجد چه حکمی دارد؟
- [سایر] آیا اطاعت از شوهر در انجام دادن کارهای خانه (از قبیل آشپزی و تمیز کردن خانه و...) واجب است؟
- [آیت الله اردبیلی] آن مقدار عقب ماندگی ذهنی که قدرت درک و تمیز را مختل کند، آیا مانند جنون، رافع تکالیف شرعی است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] مستحب است آب نوشیدنی کاملاً تمیز بوده باشد، خوردن آبهای آلوده که موجب بیماری می گردد حرام است، آبهای شست و شو نیز شایسته است تمیز باشد از آبهای متعفن و آلوده تا آنجا که ممکن است، باید پرهیز شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کارهای زیر را در موقع غذا خوردن از مکروهات شمرده اند: 1 در حال سیری غذا خوردن 2 پرخوردن و در خبر است که خداوند عالم از شکم پر بیش از هر چیز بدش می آید. 3 نگاه کردن به صورت دیگران در موقع غذا خوردن 4 خوردن غذای داغ 5 فوت کردن به چیزی که می خورد یا می آشامد 6 بعد از گذاشتن نان در سفره منتظر چیز دیگری بودن 7 پاره کردن نان با کارد 8 گذاشتن نان زیر ظرف غذا و هرگونه بی احترامی به آن 9 پوست کندن میوه (میوه هایی که با پوست خورده می شود) 10 دور انداختن میوه پیش از آن که آن را کاملاً بخورد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در مواردی که می توان مخرج غائط را با غیر آب تمیز کرد، شستن با آب بهتر است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] با پوست خز نماز خواندن اشکال ندارد ولی بنابر احتیاط واجب با پوست سنجاب نماز نخواند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] باید قرار معامله مساقات را پیش از ظاهر شدن میوه بگذارند و اگر بعد از ظاهر شدن میوه و پیش از رسیدن آن قرار بگذارند، پس اگر کاری مانند آبیاری که برای زیاد شدن یا بهتر شدن میوه درخت لازم است باقی مانده باشد معامله صحیح است وگرنه اشکال دارد، اگر چه احتیاج به کاری مانند چیدن میوه و نگهداری آن داشته باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر انسان با کسی به این قسم معامله کند که درختهای میوه ای را که میوه آن مال خود اوست، یا اختیار میوه های آن با اوست تا مدّت معیّنی به آن کس واگذار کند که تربیت نماید و آب دهد و به مقداری مشاع که قرار می گذارند از میوه آن بردارد، این معامله را مُساقات می گویند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر انسان با کسی به این قسم معامله کند که درخت های میوه ای را که میوه آن مال خود اوست، یا اختیار میوه های آن با اوست، تا مدت معینی به آن کس واگذار کند که تربیت نماید و آب دهد و به مقداری که قرار می گذارند از میوه آن بردارد، این معامله را مساقات می گویند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر انسان با کسی قرارداد کند که درختهای میوه ای را که میوه ان مال خود او است یا اختیار میوه های ان با او است تا مدت معینی به ان کس واگذار نماید که تربیت کند و اب دهد و به حصه مشاعی که قرار می گذارند از میوه ان بردارد این قرارداد را مساقات می گویند
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اجارهدادن درخت اگر عین میوه آن را به عنوان منافع درخت تملیک کنند اشکال دارد، اما اگر درخت را در حالی که میوه نداشته باشد اجاره دهد به جهت انتفاع از آن به صرف میوه آن، صحیح است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . درخت میوه ای که شاخه آن از دیوار باغ بیرون آمده، اگر انسان نداند صاحبش راضی است، نمی تواند از میوه آن بچیند و اگر میوه آن روی زمین هم ریخته باشد، نمی تواند آن را بردارد.