چه دارویی درد دهان و خونریزی لابلای دندانها را درمان می کند؟
الإمام الکاظم علیه‌السلام : لِوَجَعِ الفَمِ وَالدَّمِ الَّذی یَخرُجُ مِنَ الأَسنانِ ، وَالضَّرَبانِ وَالحُمرَةِ الَّتی تَقَعُ فِی الفَمِ : تَأخُذُ حَنظَلَةً رَطبَةً قَدِ اصفَرَّت فَتَجعَلُ عَلَیها قالَباً مِن طینٍ ، ثُمَّ تَثقُبُ رَأسَها وتُدخِلُ سِکّیناً جَوفَها فَتَحُکُّ جَوانِبَها بِرِفقٍ ، ثُمَّ تَصُبُّ عَلَیها خَلَّ تَمرٍ حامِضاً شَدیدَ الحُموضَةِ ، ثُمَّ تَضَعُها عَلَی النّارِ فَتُغلیها غَلَیاناً شَدیداً . ثُمَّ یَأخُذُ صاحِبُهُ مِنهُ کُلَّمَا احتَمَلَ ظُفرُهُ فَیَدلُکُ بِهِ فیهِ ویَتَمَضمَضُ بِخَلٍّ ، وإن أحَبَّ أن یُحَوِّلَ ما فِی الحَنظَلَةِ فی زُجاجَةٍ أو بَستوقَةٍ فَعَلَ ، وکُلَّما فَنِیَ خَلُّهُ أعادَ مَکانَهُ ، وکُلَّما عَتَقَ کانَ خَیراً لَهُ إن شاءَ اللّه‌ُ . امام کاظم علیه‌السلام : برای درد دهان و خونی که از لابه‌لای دندان‌ها بیرون می‌آید و نیز درمان شدّت درد و سرخه‌ای که در دهان رُخ می‌نماید ، یک تلخک تازه که زرد شده باشد ، بر می‌داری ، قالبی از گِل بر آن می‌گذاری ، سپس سرِ آن را سوراخ می‌کنی و چاقویی به درونش می‌بری و آرام ، اطراف آن را از داخل می‌تراشی . آن‌گاه ، قدری سرکه خرمای بسیار ترش ، روی آن می‌ریزی و سپس ، همه را روی آتش می‌گذاری و کاملاً می‌جوشانی . پس از آن ، به قدر گنجایش یک ناخن ، از این ترکیب بر می‌دارد و دهانش را با آن مالش می‌دهد و سپس ، سرکه را در دهان می‌چرخاند . اگر هم دوست داشته باشد که آنچه را درون تلخک هست ، در شیشه یا روغن‌دانی جای دهد ، می‌تواند این کار را بکند . هر گاه هم سرکه موجود در این ترکیب از میان برود ، آن را جایگزین کند . هر اندازه هم این ترکیب کهنه‌تر باشد ، به خواست خداوند ، برای شخص بهتر است . الکافی ، جلد 8 ، صفحه 195 ، حدیث 232 عن سلیمان بن جعفر الجعفری ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 163 ، حدیث 9 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 396 www.hadithcity.com
عنوان سوال:

چه دارویی درد دهان و خونریزی لابلای دندانها را درمان می کند؟


پاسخ:

الإمام الکاظم علیه‌السلام :
لِوَجَعِ الفَمِ وَالدَّمِ الَّذی یَخرُجُ مِنَ الأَسنانِ ، وَالضَّرَبانِ وَالحُمرَةِ الَّتی تَقَعُ فِی الفَمِ : تَأخُذُ حَنظَلَةً رَطبَةً قَدِ اصفَرَّت فَتَجعَلُ عَلَیها قالَباً مِن طینٍ ، ثُمَّ تَثقُبُ رَأسَها وتُدخِلُ سِکّیناً جَوفَها فَتَحُکُّ جَوانِبَها بِرِفقٍ ، ثُمَّ تَصُبُّ عَلَیها خَلَّ تَمرٍ حامِضاً شَدیدَ الحُموضَةِ ، ثُمَّ تَضَعُها عَلَی النّارِ فَتُغلیها غَلَیاناً شَدیداً .
ثُمَّ یَأخُذُ صاحِبُهُ مِنهُ کُلَّمَا احتَمَلَ ظُفرُهُ فَیَدلُکُ بِهِ فیهِ ویَتَمَضمَضُ بِخَلٍّ ، وإن أحَبَّ أن یُحَوِّلَ ما فِی الحَنظَلَةِ فی زُجاجَةٍ أو بَستوقَةٍ فَعَلَ ، وکُلَّما فَنِیَ خَلُّهُ أعادَ مَکانَهُ ، وکُلَّما عَتَقَ کانَ خَیراً لَهُ إن شاءَ اللّه‌ُ .
امام کاظم علیه‌السلام :
برای درد دهان و خونی که از لابه‌لای دندان‌ها بیرون می‌آید و نیز درمان شدّت درد و سرخه‌ای که در دهان رُخ می‌نماید ، یک تلخک تازه که زرد شده باشد ، بر می‌داری ، قالبی از گِل بر آن می‌گذاری ، سپس سرِ آن را سوراخ می‌کنی و چاقویی به درونش می‌بری و آرام ، اطراف آن را از داخل می‌تراشی . آن‌گاه ، قدری سرکه خرمای بسیار ترش ، روی آن می‌ریزی و سپس ، همه را روی آتش می‌گذاری و کاملاً می‌جوشانی .
پس از آن ، به قدر گنجایش یک ناخن ، از این ترکیب بر می‌دارد و دهانش را با آن مالش می‌دهد و سپس ، سرکه را در دهان می‌چرخاند . اگر هم دوست داشته باشد که آنچه را درون تلخک هست ، در شیشه یا روغن‌دانی جای دهد ، می‌تواند این کار را بکند . هر گاه هم سرکه موجود در این ترکیب از میان برود ، آن را جایگزین کند . هر اندازه هم این ترکیب کهنه‌تر باشد ، به خواست خداوند ، برای شخص بهتر است .
الکافی ، جلد 8 ، صفحه 195 ، حدیث 232 عن سلیمان بن جعفر الجعفری ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 163 ، حدیث 9 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 396
www.hadithcity.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین