طبّ الأئمّة عن أبی بصیر : شَکا عَمرٌو الأَفرَقُ إلَی الباقِرِ علیه‌السلام تَقطیرَ البَولِ . فَقالَ : خُذِ الحَرمَلَ وَاغسِلهُ بِالماءِ البارِدِ سِتَّ مَرّاتٍ ، وبِالماءِ الحارِّ مَرَّةً واحِدَةً ، ثُمَّ یُجَفَّفُ فِی الظِّلِّ ، ثُمَّ یُلَتُّ بِدُهنِ جُلٍّ خالِصٍ ، ثُمَّ یُستَفُّ عَلَی الرِّیقِ سَفّاً ؛ فَإِنَّهُ یَقطَعُ التَّقطیرَ بِإِذنِ اللّه‌ِ تَعالی . طبّ الأئمّة علیهم‌السلام - به نقل از ابوبصیر: عَمْرو اَفْرَق به امام باقر علیه‌السلام از ریزش قطره قطره پیشاب ، اظهار ناراحتی کرد . فرمود : (هزارْ اسپند بردار و شش بار با آب سرد و یک بار هم با آب گرم بشوی . سپس ، باید آن را در سایه خشک کرد ، آن‌گاه قدری روغن خالص یاسمین بدان درآمیخت و آن‌گاه ، سفوفی از آن در حالت ناشتا خورد . به اذن خداوند متعال ، ریزش پیشاب را قطع خواهد کرد) . طبّ الأئمّة لابنی بسطام ، صفحه 68 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 188 ، حدیث 1 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 596
طبّ الأئمّة عن أبی بصیر :
شَکا عَمرٌو الأَفرَقُ إلَی الباقِرِ علیهالسلام تَقطیرَ البَولِ .
فَقالَ : خُذِ الحَرمَلَ وَاغسِلهُ بِالماءِ البارِدِ سِتَّ مَرّاتٍ ، وبِالماءِ الحارِّ مَرَّةً واحِدَةً ، ثُمَّ یُجَفَّفُ فِی الظِّلِّ ، ثُمَّ یُلَتُّ بِدُهنِ جُلٍّ خالِصٍ ، ثُمَّ یُستَفُّ عَلَی الرِّیقِ سَفّاً ؛ فَإِنَّهُ یَقطَعُ التَّقطیرَ بِإِذنِ اللّهِ تَعالی .
طبّ الأئمّة علیهمالسلام - به نقل از ابوبصیر: عَمْرو اَفْرَق به امام باقر علیهالسلام از ریزش قطره قطره پیشاب ، اظهار ناراحتی کرد .
فرمود : (هزارْ اسپند بردار و شش بار با آب سرد و یک بار هم با آب گرم بشوی . سپس ، باید آن را در سایه خشک کرد ، آنگاه قدری روغن خالص یاسمین بدان درآمیخت و آنگاه ، سفوفی از آن در حالت ناشتا خورد . به اذن خداوند متعال ، ریزش پیشاب را قطع خواهد کرد) .
طبّ الأئمّة لابنی بسطام ، صفحه 68 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 188 ، حدیث 1 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 596
- [سایر] چه دارویی برای درمان قطره قطره ریختن ادرار مفید است؟
- [سایر] چه دارویی برای درمان لقوه مفید است؟
- [سایر] چه دارویی برای درمان دیوانگی مفید است؟
- [سایر] چه دارویی برای درمان فلج مفید است؟
- [سایر] چه دارویی برای درمان دیوانگی مفید است؟
- [سایر] چه چیزی برای درمان احساس درد هنگام دفع ادرار مفید است؟
- [سایر] چه دارویی برای ضعف چشم مفید است؟
- [سایر] چه دارویی برای سرفه مفید است؟
- [سایر] چه دارویی برای آسیب دیدگی دهان و زبان مفید است؟
- [سایر] چه کاری برای درمان کچلی مفید است؟
- [آیت الله اردبیلی] کسی که ادرار او قطره قطره میریزد، باید برای نماز توسط وسیلهای مثلاً کیسهای که در آن پنبه یا چیز دیگری است که از رسیدن ادرار به جاهای دیگر جلوگیری میکند خود را حفظ نماید، و احتیاط واجب آن است که پیش از وضو، مخرج ادرار را که نجس شده آب بکشد و نیز کسی که نمیتواند از بیرون آمدن مدفوع خودداری کند، چنانچه ممکن باشد باید به مقدار نماز از رسیدن مدفوع به جاهای دیگر جلوگیری نماید و احتیاط واجب آن است که اگر مشقت نداشته باشد، پیش از وضو مخرج مدفوع را آب بکشد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر خونی که در بدن یا لباس است کمتر از درهم باشد و نجاست دیگری به آن برسد، مثلاً یک قطره ادرار روی آن بریزد، نماز خواندن با آن صحیح نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] ششم از مبطلات نماز ان است که عمدا تکلم کند به لفظی که از دو حرف کمتر نباشد و مفید معنایی باشد چه قصد افاده ان معنی را داشته باشد یا نه مگر این که جاهل قاصر باشد و همچنین است بنابر احتیاط واجب اگر دو حرف یا بیشتر داشته باشد و مفید معنی نباشد و در هر صورت اگر سهوا بگوید نمازش اشکال ندارد و باید سجده سهو به جا اورد
- [آیت الله اردبیلی] اگر پزشک دارویی را تعریف کند یا بگوید: (درمان فلان درد با فلان داروست) و بیمار با اختیار و فهم خود دارو را با بیماری خود منطبق نموده و مصرف کند، پزشک در برابر عوارض آن ضامن نیست.
- [آیت الله سیستانی] کسی که مالی را پیدا کرده ، اگر عمداً به دستوری که گفته شد اعلان نکند ، گذشته از اینکه معصیت کرده است ، چنانچه احتمال دهد که اعلان مفید باشد باز هم واجب است اعلان کند .
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که فقط به مقدار وضو یا به مقدار غسل آب دارد اگر بداند یا دو شاهد عادل یا یک عادل که قول او مفید اطمینان باشد خبر دهند که اگر آن را بریزد آب پیدا نمی کند ، چنانچه وقت نماز داخل باشد ، ریختن آن حرام است و احتیاط واجب آن است که پیش از وقت ننماز هم آن را نریزد بلکه هرگاه احتمال عقلانی هم بدهد که اگر آب را بریزد دیگر آب پیدا نمیکند، واجب آن است که پیش از وقت نماز هم ، آب را نریزد و نگاه بدارد .
- [آیت الله اردبیلی] اگر انسان مرضی داشته باشد که ادرار او قطره قطره بریزد یا نتواند از بیرون آمدن مدفوع خودداری کند، چنانچه یقین داشته باشد که از اوّل وقت نماز تا آخر آن به مقدار وضو گرفتن و نماز خواندن مهلت پیدا میکند، باید نماز را در وقتی که مهلت پیدا میکند بخواند و اگر مهلت او به مقدار اعمال واجب نماز باشد، باید در وقتی که مهلت دارد فقط اعمال واجب نماز را بجا آورد و اعمال مستحب آن مانند اذان، اقامه، قنوت و اذکار مستحب آن را ترک نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که به واسطه تنگی وقت تیمم کرده، تیمم او فقط برای عملی که وقت آن ضیق است مفید است و بعداً بلافاصله باطل می شود لذا چنانچه بعد از نماز آبی که داشته از دستش برود، یا عذر دیگری برای او پیدا شود اگرچه تیمم خود را نشکسته باشد، در صورتی که وظیفه اش تیمم باشد باید دوباره تیمم نماید.
- [آیت الله سیستانی] کر بودن آب ، به دو راه ثابت میشود : أول : آنکه خود انسان یقین یا اطمینان کند . دوم : آنکه دو مرد عادل خبر دهند . و اما اگر یک عادل یا ثقه یا کسی که کر در اختیار او است خبر دهد اگر مفید اطمینان نباشد اعتبار آن محل اشکال است . 2 آب قلیل
- [آیت الله اردبیلی] اگر برای سال اوّل عملی مانند شخم زدن انجام دهد، اگرچه برای سالهای بعد نیز فایده داشته باشد، باید مخارج آن را از سال اوّل کسر کند؛ ولی اگر مثلاً عمل شخم زدن را برای این که چند سال مفید باشد انجام دهد، باید مخارج آنها را بین همان چند سال تقسیم نماید.