نسخه شماره 1 - دارو جهت دندان درد دارو : تخم گشنیز ( Coriandrum sativum) مقدار مصرف :0/5 تا 1 گرم طرز تهیه : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید . ******* نسخه شماره 2 - دارو جهت درمان جوشهای دهان ( آفت ) و آماس مخاط دهان دارو : توت سیاه ( Morus nigra ) روش و مقدار مصرف : شیره توت سیاه را یا بصورت خشک شده یا تازه شیره آنرا روزی چند مرتبه در دهان برای مدت چند دقیقه نگاه درید . ******* نسخه شماره 3 - دارو جهت درمان جوشهای دهان ( آفت ) دارو : برگ گردو ( Juglance regia ) روش و مقدار مصرف : پنج گرم برگ گردو را در یک فنجان آبجوش ریخته ، مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده و روزی 3 بار دهان را با آن بشوئید . ******* نسخه شماره 4 - دارو جهت رفع بوی بد دهان دارو : ریشه و ریزم زنجفیل ( Zingiber officinalis) مقدار مصرف :3 تا 5 گرم طرز تهیه و استعمال : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار دهان را با آن بشوئید . ******* نسخه شماره 5 - دارو جهت رفع بوی بد دهان دارو : برگ بادرنجبویه ( Melissa officinalis) طرز تهیه و استعمال : مقدار ده گرم برگ بادرنجبویه را در یک لیوان آب جوش ریخته مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس صاف کرده روزی سه بار دهان را با آن بشوئید . ******* نسخه شماره 6 - دارو جهت خونریزی لثه و تقویت لثه دارو : برگ زیتون ( Olea europea) طرز تهیه و استعمال : مقدار ده گرم برگ زیتون را در یک لیوان آب جوش ریخته مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس صاف کرده روزی سه بار دهان را با آن بشوئید . علاوه بر این از روغن زیتون روزی چند بار بصورت مالش در دهان استفاده کنید . ******* نسخه شماره 7 - دارو جهت درمان آبسه دندان دارو : سیر ( Allium sativum) طرز تهیه و استعمال : کمی سیر پخته را با شیر مخلوط موده و بصورت خمیر دارورید و روزی 2 تا 3 مرتبه بر محل آبسه قرار دهید . ******* نسخه شماره 8 - دارو جهت رفع بوی بد دهان دارو : گل بابونه اصلی ( Matricaria chamomilla ) مقدار مصرف :2 تا 4 گرم طرز تهیه : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار دهان را با آن شستشو دهید . ******* نسخه شماره 9 - دارو جهت پیشگیری از پیشرفت پوسیدگی دندان دارو : فلفل سیاه ( Black piper) روش مصرف : کمی از پودر فلفل را به محل پوسیدگی دندانها بمالید. نکته خیلی مهم : ذکرمورد استعمال داروهای گیاهی تنها بر اساس وظیفه اطلاع رسانی این سایت می باشد و به هیچ عنوان به معنای تجویز نسخه ی درمانی نمی باشد . منبع: www.irteb.ir
نسخه شماره 1 - دارو جهت دندان درد
دارو : تخم گشنیز ( Coriandrum sativum)
مقدار مصرف :0/5 تا 1 گرم
طرز تهیه : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید .
*******
نسخه شماره 2 - دارو جهت درمان جوشهای دهان ( آفت ) و آماس مخاط دهان
دارو : توت سیاه ( Morus nigra )
روش و مقدار مصرف : شیره توت سیاه را یا بصورت خشک شده یا تازه شیره آنرا روزی چند مرتبه در دهان برای مدت چند دقیقه نگاه درید .
*******
نسخه شماره 3 - دارو جهت درمان جوشهای دهان ( آفت )
دارو : برگ گردو ( Juglance regia )
روش و مقدار مصرف : پنج گرم برگ گردو را در یک فنجان آبجوش ریخته ، مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده و روزی 3 بار دهان را با آن بشوئید .
*******
نسخه شماره 4 - دارو جهت رفع بوی بد دهان
دارو : ریشه و ریزم زنجفیل ( Zingiber officinalis)
مقدار مصرف :3 تا 5 گرم
طرز تهیه و استعمال : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار دهان را با آن بشوئید .
*******
نسخه شماره 5 - دارو جهت رفع بوی بد دهان
دارو : برگ بادرنجبویه ( Melissa officinalis)
طرز تهیه و استعمال : مقدار ده گرم برگ بادرنجبویه را در یک لیوان آب جوش ریخته مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس صاف کرده روزی سه بار دهان را با آن بشوئید .
*******
نسخه شماره 6 - دارو جهت خونریزی لثه و تقویت لثه
دارو : برگ زیتون ( Olea europea)
طرز تهیه و استعمال : مقدار ده گرم برگ زیتون را در یک لیوان آب جوش ریخته مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس صاف کرده روزی سه بار دهان را با آن بشوئید . علاوه بر این از روغن زیتون روزی چند بار بصورت مالش در دهان استفاده کنید .
*******
نسخه شماره 7 - دارو جهت درمان آبسه دندان
دارو : سیر ( Allium sativum)
طرز تهیه و استعمال : کمی سیر پخته را با شیر مخلوط موده و بصورت خمیر دارورید و روزی 2 تا 3 مرتبه بر محل آبسه قرار دهید .
*******
نسخه شماره 8 - دارو جهت رفع بوی بد دهان
دارو : گل بابونه اصلی ( Matricaria chamomilla )
مقدار مصرف :2 تا 4 گرم
طرز تهیه : مقدار فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف کرده روزی سه بار دهان را با آن شستشو دهید .
*******
نسخه شماره 9 - دارو جهت پیشگیری از پیشرفت پوسیدگی دندان
دارو : فلفل سیاه ( Black piper)
روش مصرف : کمی از پودر فلفل را به محل پوسیدگی دندانها بمالید.
نکته خیلی مهم :
ذکرمورد استعمال داروهای گیاهی تنها بر اساس وظیفه اطلاع رسانی این سایت می باشد و به هیچ عنوان به معنای تجویز نسخه ی درمانی نمی باشد .
منبع: www.irteb.ir
- [سایر] داروهای گیاهی معالج بواسیر کدامند؟
- [آیت الله جوادی آملی] حلق و تقصیر در شب
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی که در حج مخیر بین حلق و تقصیر بوده است، حلق را انتخاب کرده و مشغول حلق می شود. بعد از اینکه مقداری از سر را حلق کرد، پشیمان می شود و می خواهد حلق را قطع کرده و با تقصیر از احرام خارج شود. بفرمایید که آیا در این صورت باز هم تخییر باقی است و این مرد با تقصیر از احرام خارج می شود یا اینکه حلق تعیین شده و باید حلق را تمام کند؟
- [آیت الله مظاهری] افرادی که خنثی هستند نیز بین حلق و تقصیر مخیرند یا باید تقصیر کنند؟
- [آیت الله نوری همدانی] مبتلایان به بیماریهای تنفسی (بخصوص آسم) جهت پیشگیری و درمان تنگی تنفس خود ناچارند روزانه چند مرتبه از اسپریهای مخصوص استفاده کنند که از طریق دهان پودرهای داروئی را به مجاری تنفسی و ریه میرسانند که در این مسیر این مواد به حلق نیز میرسند، آیا استفاده از این وسیله مبطل روزه میباشد یا خیر؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا بیان تأثیر خواصّ داروهای گیاهی، در جهت معالجه امراض، بر اساس روایات و فرمایشات ائمّه(علیهم السلام) و همچنین سایر کتب داروهای گیاهی; مانند طبّ الرّضا، طبّ الصّادق(علیهما السلام)، نسخه عطّار و مانند آن، جایز است؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر وظیفه شخصی حلق نمودن باشد نه تقصیر، و حلق نمودن، باعث خونریزی شود، تکلیفش چیست؟
- [آیت الله مظاهری] آیا در تقصیر تفاوتی بین تقصیر در عمره یا حجّ است؟ در تقصیر عمره فرمودهاید: میتواند از موی صورت کوتاه کند، آیا در تقصیر در حجّ نیز میتواند؟
- [آیت الله مظاهری] آیا تراشیدن سر برای تقصیر عمرة تمتّع جایز است؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر کسی بجای تقصیر حلق نمود ایا کفایت می کند
- [آیت الله مکارم شیرازی] جویدن غذا برای بچه و همچنین چشیدن غذا و مانند آن و شست و شوی دهان با آب یا داروها اگر چیزی از آن فرو نرود روزه را باطل نمی کند و اگر بدون اراده به حلق برسد اشکالی ندارد، ولی اگر از اول بداند بی اختیار به حلق می رسد روزه اش باطل است و قضا و کفاره دارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر مواظبت نکند و غبار یا بخار یا دود و مانند اینها داخل حلق شود؛ چنانچه یقین یا اطمینان داشته که به حلق نمی رسد روزه اش صحیح است و همچنین اگر گمان می کرده که به حلق نمی رسد.
- [امام خمینی] اگر مواظبت نکند و غبار یا بخار یا دود و مانند اینها داخل حلق شود،چنانچه یقین داشته که به حلق نمی رسد روزه اش صحیح است.
- [آیت الله اردبیلی] احتیاط واجب آن است که روزهدار بخار غلیظ، دود سیگار و تنباکو و مانند آنها را نیز به حلق نرساند و اگر بخار غلیظ در دهان به صورت آب درآید و آن را فرو برد، روزهاش باطل میشود.
- [آیت الله بهجت] مسواک کردن برای روزهدار، مانند مضمضه جایز و بلکه مستحب است، ولی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد و دوباره در دهان وارد کند، نگذارد آب آن داخل حلق شود، ولی اگر آب مسواک بهقدری کم باشد که در آب دهان مستهلک میشود، مانعی ندارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مواظبت نکند و غبار یا بخار یا دود و مانند اینها داخل حلق شود، چنانچه اطمینان داشته که به حلق نمیرسد، روزهاش صحیح است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر مواظبت نکند و غبار یا بخار یا دود و مانند اینها داخل حلق شود ، چنانچه اطمینان داشته که به حلق نمی رسد روزه اش صحیح است .
- [آیت الله سبحانی] اگر مواظبت نکند و غبار یا بخار یا دود و مانند اینها داخل حلق شود، چنانچه یقین داشته که به حلق نمی رسد، روزه اش صحیح است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر مواظبت نکند و غبار یا بخار یا دود و مانند آنها داخل حلق شود، چنانچه یقین داشته که به حلق نمیرسد، روزه او صحیح است.
- [آیت الله نوری همدانی] روزه دار باید بخار غلیظی که در دهان مبدل به آب می شود و نیز بنابر احتیاط واجب دود سیگار و تنباکو و مانن اینها را به حلق نرساند .