با سلام کاربر گرامی ، حق طلاق دادن به زن ، یعنی شما حقوق خودتان را دارید ،او هم حالا همانند شما برای تداوم زندگی مشترک حقوق برابر دارد. این یعنی همسر شما مختار است برای تدوام زندگی مشترک . این که یک خانم با خواست خودش زندگی مشترک را ادامه بدهد ، بهتر است یا اینکه مجبور باشد !!! این در مورد حق طلاق .اما به خاطر داشته باشید ، شخصی که چنین حق برابری میخواهد ، در زمینه مهریه نیز باید عادل باشد و مهریه بسیار معقول و در حد توان شما باید در نظر بگیرید و اینجا نیز باید عدالت و تعادل داشته باشد .در مورد خروج از کشور ، قبلش با هم صحبت کنید . اینکه ایا برنامه ای برای این موضوع دارد .حداقل قبلش شما بدانید . اگر نه دختر معقولی است و میخواهد حقوق برابر داشته باشی و همه چیز شفاف و روشن است . بازهم اینجا یک حق برابر مطرح است که بهتر است رعایت شود .موفق باشید
سلام با دختری قصد ازدواج دارم . ولی ایشون شرط حق طلاق و خروج از کشور رو میخواد .نظر شما در این مورد چیه؟ آیا این کار درسته؟
با سلام کاربر گرامی ، حق طلاق دادن به زن ، یعنی شما حقوق خودتان را دارید ،او هم حالا همانند شما برای تداوم زندگی مشترک حقوق برابر دارد. این یعنی همسر شما مختار است برای تدوام زندگی مشترک . این که یک خانم با خواست خودش زندگی مشترک را ادامه بدهد ، بهتر است یا اینکه مجبور باشد !!! این در مورد حق طلاق .اما به خاطر داشته باشید ، شخصی که چنین حق برابری میخواهد ، در زمینه مهریه نیز باید عادل باشد و مهریه بسیار معقول و در حد توان شما باید در نظر بگیرید و اینجا نیز باید عدالت و تعادل داشته باشد .در مورد خروج از کشور ، قبلش با هم صحبت کنید . اینکه ایا برنامه ای برای این موضوع دارد .حداقل قبلش شما بدانید . اگر نه دختر معقولی است و میخواهد حقوق برابر داشته باشی و همه چیز شفاف و روشن است . بازهم اینجا یک حق برابر مطرح است که بهتر است رعایت شود .موفق باشید
- [سایر] سلام میخواستم اطلاعات تکمیلی در مورد حضرت سکینه (س) بدونم. اکثر روایات میگن ایشون در مدینه وفات کردن پس چرا قبر گرامیشون در سوریه است و ایا ازدواج های متعدد ایشون درسته یا دروغ؟ و اگه درسته چرا؟ ایا درسته که با مصعب بن زبیر ازدواج کرده بودن؟ اگه درسته ایا از روی اجبار بوده یا مورد رضایت خودشونم بوده؟؟ کلا یه اطلاعات تکمیلی از این بانوی گرامی میخوام با تشکر از زحمات بسیار زیادتون.
- [سایر] سلام... خانم عطاریان من متولد 61 هستم ازدواج با دختری که متولد 63 هست درسته؟ اختلاف سنی 2 سال رو داریم... در مابقی شرایط هم (تحصیلات،محل سکونت و اقتصادی) برابر اما از نظر قومیتی (ترک و لر) هستیم...
- [سایر] سلام حاج آقا پیامم خصوصیه لطفا کسی جز شما نبینه دختری هستم 16 ساله که مدتیه با آقایی نامزد کردیم ... حاج آقا آیا ایشون چنین حقی از نظر دین و عرف دارن که من به خواسته ایشون جواب مثبت بدم
- [سایر] سلام خسته نباشید احتراما" باید عرض کنم 3 ماهه که نامزد کردم با یه خانوم پاک دامن ایشون شاغل هستن توی سازمان دولتی . شرط ایشون برای ازدواج با من کار کردنشون بود . و منهم قبول کردم چون هیچ مشکلی با کار کردن زنها ندارم . ولی راستش چند مدتی هست که یه حس خیلی بدی نسبت به کار ایشون پیدا کردم ایشون توی یه گروه 4 نفره که همشون مجرد و اقا هستن کار می کنن . راستش توی این قضیه موندم و هر وقت که یادم می افته کار ایشون بیرون از خونه با این آقایون حالم خراب میشه بی زحمت رهنمایم کنید
- [سایر] سلام استاد ... ببخشید مجدد مزاحم میشم ، من به راهنمایی شما نیاز مبرم دارم . قبلا مسئله را عرض کردم که آقا پسری در محل کار از من درخواست ازدواج کرده ، اما میخواد تا مدتی تماس تفنی تا آشنا بشیم بعد ایشون اقدام به خواستکاری کنند ... من تا الان مقاومت کردم ... از شما راهنمایی میخوام ممنون
- [سایر] با عرض سلام منظور از تمام وقت یعنی این که 24 ساعت شبانه روز رو باید داخل حوزه گذروند و حق خروج نداری ؟ منظور چیه ؟
- [سایر] سلام عاشق مردی 44 ساله شدم در حالی که 18 سالمه.اون آقای عزیز زن و بچه داره خانومش 11 سال از خود این آقا کوچیک تره.در ضمن همسر این آقا هم وقتی 18 سالش بوده و مثل بنده دانش آموز خصوصی ایشون بوده با هم ازدواج کردن. آیا از نظر شرعی مشکلی داره که من توقع داشته باشم با ایشون باشم.گناه من چیه که 15 سال دیر بدنیا اومدم
- [آیت الله سیستانی] من یک ایرانی هستم که در خارج از کشور زندگی می کنم آیا می شود با زنی با مشخصاتی مانند زنی مسیحی که حدود یک سال از شوهرش جدا شده ولی از نظر قانون آن کشور هنوز منتظر طلاق می باشد ولی از نظر مذهبی خودشان جدا شده اند می شود ازدواج متعه کرد ؟
- [سایر] سلام خسته نباشید.من با ی اقای اشنا شدم 44 سلاه از طریق سایت.ایشون هنوز ندیدم قرار ازدواج گذاشتیم.قرار ایشون بیاد.هم ببینیم ولی من نمیدونم ایشون چطور بشناسم.از کجا بدونم کارشون ایشون وکیل هستن تحقیقات ازدواج سخت شهر کرمان هستن چه کار باید انجام بدم.رابطه مون باید تموم کنم یا ادامه بدم
- [آیت الله سبحانی] طبق بند 12 عقدنامه مبنی بر ممنوعیت ازدواج زوج بدون اجازه زوجه در صورت تخلف طبق نظر حاکم اقدام به صدور رأی طلاق می نمایند نظر حضرتعالی راجع به ازدواج موقّت با وجود چنین شرط چیست؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند باید زن را به گونهای مشخّص کند و چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید: (زَوْجَتی فاطِمَةُ خَلَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ) و احتیاط مستحب آن است که پس از این عبارت صیغه طلاق را نیز ضمیمه کند، مثلاً بگوید: (هی طالق)، یا (فهی طالق). (یعنی زنم فاطمه را در مقابل چیزی که بذل نموده طلاق خلع دادم).
- [امام خمینی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلا فاطمه باشد می گوید: "زوجتی فاطمة خالعتها علی ما بذلت هی طالق" یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است.
- [آیت الله سبحانی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد می گوید: زَوْجَتِی فاطِمَةُ خلعتها عَلی ما بَذَلَتْ هِیَ طالِق (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است).
- [آیت الله اردبیلی] اگر شوهر بخواهد خود صیغه طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ، هِیَ طالِقٌ) یعنی: (زنم فاطمه را در مقابل آنچه بخشید طلاق خلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خُلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ هِی طالِق)؛ یعنی: (زنم فاطمه را طلاق خُلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله سیستانی] صحت طلاق، از نظر فقه امامیه، شرایطی دارد که از نظر دیگر مذاهب اسلامی، هیچیک یا برخی از آنها در صحت طلاق معتبر نیست، لذا اگر شخص غیر امامی زن خود را به گونهای طلاق دهد که از نظر مذهبش صحیح و از نظر مذهب ما فاسد است، برای پیرو مذهب امامیه بنا به الزام طرف طبق احکام مذهبش جایز است که پس از انقضای عدّه آن زن در صورتی که از کسانی باشد که طبق مذهبشان عدّه دارد با او ازدواج کند. همچنین در صورتی که زن مطلقه از امامیه باشد، میتواند با دیگری، ازدواج نماید. برخی شرایط صحت طلاق از نظر امامیه، که از نظر دیگر مذاهب هیچیک، یا برخی از آنها معتبر نیست، عبارتند از: 1 طلاق در پاکی زن که در آن نزدیکی صورت نگرفته باشد. 2 طلاق قطعی باشد و بر چیزی معلّق نباشد. 3 طلاق با گفتار باشد، نه نوشتار. 4 طلاق از سر اختیار باشد، نه اجباری. 5 طلاق، با حضور دو شاهد عادل باشد.
- [آیت الله بهجت] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود، و اگر خواندن به عربی صحیح ممکن نبود، با سایر زبانها بهصورت صحیح باید خوانده شود، و اگر به عربی میتواند بخواند، ولی عربی صحیح را نمیداند، احتیاط در این است که هم به عربی غیر صحیح و هم به لغت صحیحِ کسی که صیغه طلاق را میخواند خوانده شود. و باید دو مرد عادل صیغه طلاق را بشنوند، و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد باید بگوید: (زَوْجَتِی فَاطِمَةُ طالِق)؛ یعنی: (زن من فاطمه رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، آن وکیل باید بگوید: (زَوْجَةُ مُوَکلّی فاطِمَةُ طالِق).
- [آیت الله نوری همدانی] طلاق باید به صیغة عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغة طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد باید بگوید : زَوْجَتی فاطِمَهُ طالِقٌ یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند که آن وکیل باید بگوید : زَوْجَهُ مُوَکِلی فاطِمَهُ طالِقٌ .
- [آیت الله سبحانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید: زَوْجَتِی فاطِمَهُ طالِق یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: زَوْجَةُ مَوَکِّلِی فاطِمَةُ طالِق.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح و به کلمه (طالق) خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد باید بگوید: (زَوْجَتی فاطِمَة طالقٌ); یعنی: زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: (زَوْجَةُ مُوکِّلِی فاطِمَةُ طالِقٌ).