راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مکارم شیرازی
آدرس:
http://www.makarem.ir
آیا کوسه ماهی ها حلال گوشت می باشند؟
اگر به تصدیق اهل اطّلاع دارای فلس باشند حلالند و الاّ حرام می باشند.
عنوان سوال:
آیا کوسه ماهی ها
حلال
گوشت می باشند؟
پاسخ:
اگر به
تصدیق
اهل
اطّلاع دارای
فلس
باشند حلالند و الاّ حرام می باشند.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
خوردن گوشت خرچنگ دریایی و گوشت کوسه ماهی برای دارو و درمان چه حکمی دارد؟
آیا هشتت پا (ماهی مرکب) حلال گوشت است؟
گاهی اوقات ماهی را زنده از آب می گیرند و با پتک بر سرش می زنند تا بمیرد. آیا خوردن گوشت آن ماهی حلال است؟
مشاهده می شود که صیادان پس از گرفتن ماهی از آب با پتکی بر سر آن میزنند تا زودتر جان دهد. بعضی از مواقع بعضی از ماهی فروشان سر حیوان زنده را که هنوز کاملا جان نداده برای تمیز کردن ماهی از تن جدا میکنند. آیا گوشت ماهی در موارد فوق که ماهی بیرون از آب خود بخود جان نمیدهد حلال است؟
آیا خاویار مطلقاً حلال است یا فقط خاویار برخی از ماهی ها حلال است؟
اگر بچّه حیوان حلال گوشتی از جنس حیوان حلال گوشت دیگری متولّد شود آیا خوردنش حلال
آیا کرگدن حلال گوشت است؟
آیا گوشت کانگورو حلال است؟
آیا قورباغه حلال گوشت است؟
آیا بوفالو حلال گوشت است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] حکم خوردن گوشت کوسه ماهی چیست؟ ودر صورت تجویز آن از سوی پزشک معالج نظر خویش را مرقوم فرمایید ؟
[آیت الله خامنه ای] شرایط تذکیه ماهی حلال گوشت چیست؟
[آیت الله سیستانی] چگونه تشخیص دهیم که ماهی حلال گوشت است؟
[آیت الله خامنه ای] آیا گوشت و سایر قسمتهای کوسه (بدون فلس) حلال است؟ فروش آن به غیر مسلمانان چه حکمی دارد؟ سایر غذاهای دریایی حرام چطور؟
[آیت الله اردبیلی] در منطقهای که ما زندگی میکنیم گوشت کوسه و هشتپا عرضه میشود البته برای مردم سایر کشورها، اما بعضی از مردمان ما نیز با این تصور که کوسه دارای مقداری پولک است بر این باورند که خوردن آن اشکالی ندارد و همچنین با این فرض که گوشت هشت پا مکروه است آن را میخورند حال میخواستم بدانم که خوردن کوسه و هشتپا حلال است یا مکروه؟
[آیت الله اردبیلی] در منطقهای که ما زندگی میکنیم گوشت کوسه و هشتپا عرضه میشود البته برای مردم سایر کشورها، اما بعضی از مردمان ما نیز با این تصور که کوسه دارای مقداری پولک است بر این باورند که خوردن آن اشکالی ندارد و همچنین با این فرض که گوشت هشت پا مکروه است آن را میخورند حال میخواستم بدانم که خوردن کوسه و هشتپا حلال است یا مکروه؟
[آیت الله سبحانی] خوردن قرص روغن کوسه ماهی و چربیهای ببر و پلنگ و نظایر آن جهت تقویت شرعاً چطور است؟
[آیت الله سیستانی] اخیرا اعلام شده است که کوسه فلس دارد . اینجانب تمایلی به تناول کوسه ندارم لیکن به جهت دانستن میخواهم بدانم که حکم کوسه چیست ؟ حرام است یا حلال با توجه به اینکه هیچگونه دسترسی برای مشاهده فلس کوسه ندارم . در ضمن بفرمائید که حکم در تناول و صید هشت پا و خرچنگ چگونه است ؟
[آیت الله نوری همدانی] حیوان حلال گوشت مانند ماهی که خون جهنده ندارد، اگر به خودی خود یعنی بدون صید کردن بمیرد نجس است یا پاک؟
[آیت الله سبحانی] حیوانی که از حیوان حلال گوشت و حرام گوشت متولد شود آیا گوشت آن حلال است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
حیوان حلال گوشت وحشی مانند آهو و بزکوهی و کبک و امثال آن و همچنین حیوان حلال گوشت اهلی که بعداً وحشی شده مثل گاو و شتر اهلی که فرار کرده و وحشی شده، اگر به و سیله اسلحه (با دستوری که بعداً گفته می شود) آن را شکار کنند حلال است، ولی حیوان حلال گوشت اهلی را اگر شکار کنند حلال نمی شود، همچنین حلال گوشت وحشی که به وسیله تربیت کردن اهلی شده است.
فضله و بول پرندگان حلال گوشت و حرام گوشت نجس نیست، ولی احتیاط مستحب پرهیز از حرام گوشت است مخصوصاً از بول خفاش.
37 هرگاه ماهی بعد از افتادن در دام در داخل آب بمیرد، حلال است.
کفن کردن در پوست حیوانات هرچند حلال گوشت باشد در غیر حال ضرورت اشکال دارد، ولی کفن کردن با پارچه ای که از پشم یا موی حیوان حلال گوشت تهیه شده اشکال ندارد، اگرچه احتیاط مستحب ترک آن است.
میگو که آن را روبیان نیز می گویند از حیوانات آبی حلال است، ولی ماهی سمنقور که از حشرات خشکی است و نام ماهی بر آن نهاده اند حرام است، مگر برای درمان در مقام ضرورت.
ماهی حلال آن ماهی است که فلس داشته باشد، خواه فلس آن کم باشد یا زیاد، کوچک باشد یا درشت، حتی ماهیانی که فلس آنها سست است و در دام می ریزد حلال است، ولی فلسهای ذره بینی و مانند آن، که مردم به آن فلس نمی گویند فایده ای ندارد.
حیوان حلال گوشت وحشی در صورتی با شکار کردن حلال می شود که توانایی بر فرار داشته باشد، بنابراین بچه آهو یا بچه کبک که نمی تواند فرار کند با شکار کردن حلال نمی شود.
اگر ماهی را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، پاک و حلال است، حتی اگر در دامی که در آب باشد بمیرد آن نیز حلال است.
منی حیوانی که خون جهنده دارد نجس است، خواه حرام گوشت باشد، یا حلال گوشت و احتیاط واجب آن است که از منی حیوانی که خون جهنده ندارد نیز اجتناب شود.
اگر شک داشته باشد که لباس از پشم و کرک و موی حیوان حلال گوشت است یا حرام گوشت، نماز با آن صحیح است، خواه در داخل تهیه شده باشد یا در خارج.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] تخم ماهی حلال گوشت (خاویار) هرچند نرم و لَزِج باشد حلال است و تخم ماهی حرام گوشت هرچند سفت و خشن باشد حرام میباشد و اگر در موردی مشتبه شود که از قبیل حلال است یا حرام، بنابر احتیاط اگر لَزِج و نرم باشد، از مصرف آن خودداری شود و اگر سفت و زبر باشد، خوردن آن حلال است.
[آیت الله سبحانی] حیوان حلال گوشتی که مانند ماهی خون جهنده ندارد، اگر به خودی خود بمیرد پاک است ولی گوشت آن را نمی شود خورد. مگر اینکه در بیرون آب بمیرد در این صورت گوشت او حلال است. حکم سر بریدن حیوانات
[آیت الله علوی گرگانی] حیوان حلال گوشتی که مانند ماهی خون جهنده ندارد، اگر بخودی خود بمیرد پاک است ولی گوشت آن را نمیشود خورد.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] حیوان حلال گوشتی که مانند ماهی خون جهنده ندارد؛ اگر به خودی خود بمیرد پاک است ولی گوشت آن را نمی شود خورد.
[آیت الله سیستانی] حیوان حلال گوشتی که خون جهنده ندارد مانند ماهی ، اگر بخودی خود بمیرد پاک است ولی گوشت آن را نمیشود خورد .
[آیت الله نوری همدانی] حیوان حلال گوشتی که مانند ماهی که خون جهنده ندارد ، اگر به خودی خود بمیرد پاک است ، ولی گوشت آن را نمی شود خورد .
[آیت الله اردبیلی] حیوان حلال گوشتی که مانند ماهی خون جهنده ندارد، اگر به خودیِ خود بمیرد پاک است، ولی گوشت آن را نمیشود خورد.
[آیت الله بروجردی] حیوان حلال گوشتی که مانند ماهی خون جهنده ندارد، اگر به خودی خود بمیرد پاک است، ولی گوشت آن را نمیشود خورد.
[آیت الله فاضل لنکرانی] حیوان حلال گوشتی که مانند ماهی خون جهنده ندارد، اگر به خودی خود در آب بمیرد یا بغیر دستور شرعی که در صید ماهی گفته می شود آنرا بکشند پاک است، ولی گوشت آن را نمی شود خورد.
[آیت الله سیستانی] حیوان حلال گوشت چه وحشی باشد چه اهلی اگر آن را به دستوری که بعداً گفته میشود سر ببرند ، پس از جان دادن ، گوشت آن حلال و بدن آن پاک است ، و برای حلال شدن شتر و ماهی و ملخ راه دیگری است که در مسائل آینده خواهد آمد .
حلال
حلال،این عنوان در مقابل حرام وبه معنای انچه که از لحاظ شرعی جایز است.
تصدیق
تصوّر و تصدیق، دو اصطلاح در منطق و فلسفه میباشد.
اهل
اهل در معانی همسر و نیز خانواده و همچنین خویشاوندان به کار رفته است.
فلس
رجوع کنيد به: مفلَّس
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*