موقوفات بسیاری در سطح کشور وجود دارد که یا شناسایی نشده و یا به مرور زمان از بین رفته است که هر دو گروه موقوفات مزبور درصورت شناسایی و احیا، در آمدهای فوق العاده ای برای میهن اسلامی ایجاد خواهند نمود، در این صورت آیا می توان از درآمد موقوفات دیگر، برای شناسایی موقوفات مزبور (ناشناخته) اقدامی به عمل آورد؟
از موقوفاتی که مصرف عام دارد می توان استفاده کرد.
عنوان سوال:
موقوفات بسیاری در سطحکشور وجود دارد که یا شناسایی نشده و یا به مرور زمان از بین رفته است که هر دو گروه موقوفات مزبور درصورت شناسایی و احیا، در آمدهای فوق العاده ای برای میهن اسلامی ایجاد خواهند نمود، در این صورت آیا می توان از درآمد موقوفات دیگر، برای شناسایی موقوفات مزبور (ناشناخته) اقدامی به عمل آورد؟
کتاب (مرور زمان) اثری است که به بررسی فقهی حقوقی امکان قبول مرور زمان میپردازد. این کتاب در سه فصل تنظیم و چاپ شده است.
احیا
اِحیا یا شب زندهداری[۱] (یعنی شب را به دعا و عبادت گذراندن) یکی از سنتهای مهم در میان مسلمانان است.
کشور
آبادی و شهر که محل سکنی و زندگی انسانها میباشد را بلد و بلدة گویند. از این عنوان در بیشتر ابواب فقهی همچون طهارت، صلات، زکات، خمس، صوم، حج، جهاد، تجارت، ضمان، وکالت، نکاح، اطعمه و اشربه، غصب و قضاء به مناسبت سخن رفته است.
گروه
واژه حزب ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • حزب (فقه)، به معنای گروه و دارای کاربرد در فقه اسلامی• حزب (سیاست)، به معنای گروه، گردآورده برای اهداف سیاسی
سطح
مرز بیرونى یا برجستهترین مرز هر جسم را سطح گویند. از آن در بابهاى طهارت و صلات سخن گفتهاند.
عام
غیبت کبرا (غایب شدن بزرگ یا طولانی)، به معنای دوران زندگی مخفی امام دوازدهم شیعیان است که از سال ۳۲۹ ه.ق آغاز شده و تاکنون ادامه دارد. این دوران بلافاصله بعد از دوره غیبت صغرا و با وفات چهارمین نائب خاص امام زمان، آغاز میشود. ویژگی این دوران عدم امکان ارتباط با امام زمان است. در عصر غیبت کبرا شیعیان وظیفه دارند برای حل مسائل دینی به فقهای شیعه مراجعه کنند.