هرگاه کسی روزه خود را عمداً باطل کرد اگر در روز غسل ارتماسی کند غسل او صحیح است یا خیر؟
صحت غسل ارتماسی مشکل است، و احوط ترک است.
صحت غسل ارتماسی مشکل است، و احوط ترک است.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- گذاشتن مرده پیش از غسل و بعد از غسل در مسجد، و شستن و غسل دادن مرده در حیاط مسجد چه صورت دارد؟
- استخدام مسلمانها در مؤسسات کلیمیها در صورتی که بدانند به اسرائیل کمک مینمایند جایز است یا نه و هرگاه ندانند کمک میکنند به طور روزمزد استخدام چطور است؟
- آیا با غسل احرام میتوان نماز واجب را خواند؟
- شخصی که پول قربانی را ندارد آیا مستطیع محسوب میشود؟ و اگر پول دارد و میخواهد عوض هدی روزه بگیرد با وجودی که هدی ممکن است آیا این روزه کفایت میکند؟
- اشخاصی که شغلشان سفر نیست بلکه مثلاً در محلی آموزگارند، و از محل سکونتشان تا محل مزبور به مقدار مسافت شرعی فاصله است و همه روزه و یا بدون توقف ده روز در آن محل، به آنجا رفت و آمد میکنند وظیفهشان نسبت به نماز و روزه چیست؟ و آیا میان نماز و روزه فرق است؟
- بچههای بالغ یا جوانهایی که در اثر ضعف مفرط روزه گرفتن برایشان سخت است چه کنند؟
- اینجانب در هنگام عمره تمتع ما بین شوط 2 و 3 یا 3 و 4 بود که شک کردم، در همان حال میدانستم که اگر کسی قبل از شوط چهارم شک کرد، طوافش باطل است و دوباره باید از اوّل شروع کند ولی چون فکر میکردم فقط طواف نساء را اگر کسی صحیح انجام ندهد، محرم باقی میماند، لذا به شکّ خود اعتنا نکرده و طواف را ادامه دادم، حالا که به تهران برگشتهام، بعضی میگویند: اگر طواف عمره تمتع کسی باطل باشد، به احرام عمره تمتع باقی میماند و بعضی میگویند: بعد از تقصیر از احرام در میآید ولی یک طواف عمره به گردنش باقی میماند، میخواستم سؤال کنم از این دو قول کدامشان صحیح است؟
- کسی که نماز طوافش باطل است آیا میشود به فرزندش ولد الحرام گفته شود؟
- شخصی در سفر حج، قبل از شروع مناسک جنب میشود و غسل را فراموش مینماید، بعد از پایان اعمال و آمدن به شهر خود، یادش میآید، وظیفهاش چیست؟
- اگر قبل از وقت نماز وضو بگیرد برای نماز صحیح است یا خیر؟ و در صورتی که صحیح باشد فرقی بین این که وقت نماز نزدیک باشد یا نه هست یا خیر؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی اقدام به غسل یا کفن و نماز و دفن میّت کرده و ندانیم صحیح به جا آورده یا باطل،تکلیف چیست؟
- [آیت الله بهجت] روزه داری پس از اذان صبح متوجه می شود که غسل او باطل بوده است، آیاروزه اش صحیح است یا قضا و کفاره دارد؟
- [سایر] من تاکنون نمی دانستم اگر غسل بر گردنم باشد باید تا اذان صبح غسل را بجا آورم تا روزه ام صحیح باشد و فکر می کردم تا اذان ظهر است و بعد از اذان صبح غسل می کردم ؛ آیا روزه ام باطل بوده و باید کفاره بدهم؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی از عمد در حین روزه جنب شود و سریع توبه و غسل کند روزه همچنان باطل است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی مدتی غسل جنابت خود را باطل انجام داده است، روزه های او چه حکمی دارد؟
- [سایر] اگر کسی غسل واجب بر گردنش باشد ولی قبل از اذان صبح غسل نکند، روزه اش صحیح هست؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] کسی که در روزه ماه رمضان غسل جنابت کرده و مدّتی روزه گرفته و نماز خوانده، بعد از چند روز فهمیده غسل باطل بوده، تکلیف نماز و روزه او چیست؟
- [آیت الله بروجردی] هرگاه کسی بعد از سعی تقصیر را فراموش نمود، آیا عمره و حج او هر دو صحیح است، یا هر دو باطل است، یا حجِ تنها باطل است؟
- [آیت الله بهجت] پس از پاک شدن از حیض اگر تا اذان صبح غسل نکنیم روزه صحیح است؟
- [آیت الله بهجت] کسی در ماه مبارک رمضان چند غسل کرده، در روزهای متعدد، بعد یقین کند یکی از این غسل ها باطل بوده حکم روزه های این شخص چه می باشد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- کسی که می خواهد قضای روزه رمضان را بگیرد، هرگاه تا اذان صبح جنب بماند، اگر چه از روی عمد نباشد، روزه او باطل است.
- هرگاه به خیال این که به اندازه غسل و نماز وقت دارد برای نماز غسل کند، اگر چه بعد از غسل بفهمد که به اندازه غسل وقت نداشته، غسل او صحیح است.
- اگر فراموش کند که روزه است و به نیت غسل سر را در آب فرو برد، روزه و غسل او صحیح است.
- اگر بعد از نماز عصر مستحاضه شود و تا غروب غسل نکند، روزه او صحیح است.
- اگر در روزه واجبی که مثل روزه ماه رمضان وقت آن معین است، تا اذان صبح غسل نکند و تیمم هم ننماید، روزه اش صحیح است.
- کسی که نمی داند روزه مسافر باطل است، اگر در سفر روزه بگیرد و در بین روز مساله را بفهمد، روزه اش باطل می شود، و اگر تا مغرب نفهمد، روزه اش صحیح است.
- کسی که روزه واجب گرفته یا برای حج یا عمره احرام بسته، نمی تواند غسل ارتماسی کند. ولی اگر از روی فراموشی غسل ارتماسی کند، صحیح است.
- هرگاه روزه دار عمدا قی کند - اگر چه به واسطه مرض و مانند آن ناچار باشد - روزه اش باطل می شود، ولی اگر سهوا یا بی اختیار قی کند، اشکال ندارد.
- اگر زن پیش از اذان صبح در ماه رمضان از حیض یا نفاس پاک شود ودر غسل کردن کوتاهی کند و تا اذان غسل نکند و در تنگی وقت تیمم هم نکند، روزه اش باطل است. ولی چنانچه کوتاهی نکند، مثلا منتظر باشد که حمام زنانه شود، اگرچه سه مرتبه بخوابد و تا اذان غسل نکند، در صورتی که تیمم کند روزه او صحیح است.
- هرگاه در ماه رمضان بعد از اذان صبح بیدار شود و ببیند محتلم شده، اگرچه بداند پیش از اذان محتلم شده، روزه او صحیح است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله سبحانی] هرگاه کسی روزه خود را عمداً باطل کرد اگر در روز، غسل ارتماسی کند غسل او اشکال دارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر بداند که روزه است و عمدا برای غسل سر را در آب فرو برد؛ چنانچه روزه او مثل روزه رمضان واجب معین باشد؛ روزه و غسل او هر دو باطل است و اگر روزه مستحب باشد یا روزه واجبی باشد که مثل روزه کفاره وقت معینی ندارد و افطار آن جایز است غسل او صحیح و روزه اش باطل می باشد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر بداند که روزه است و عمدا برای غسل سر خود را در آب فرو برد، چنانچه روزه او روزه مستحبی و یا روزه واجب غیر رمضان باشد، غسل او صحیح و بنابر احتیاط روزه او باطل میباشد و اگر روزه ماه رمضان باشد، بنابر احتیاط هم غسل و هم روزه او باطل است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر بداند که روزه است و عمداً برای غسلکردن سر را در آب فرو برد، چنانچه روزه او مثل روزه رمضان واجب معین باشد، روزه و غسل هر دو باطل است، و اگر روزه مستحب باشد یا روزه واجبی باشد که مثل روزه کفاره، وقت معینی ندارد و تمامکردن آن واجب نباشد، غسل صحیح، و روزه باطل میباشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی اقدام به غسل یا کفن و نماز و دفن میت کرده و ندانیم صحیح به جا آورده یا باطل، باید بگوییم صحیح بوده، اما اگر یقین داریم باطل انجام داده است باید دوباره انجام دهیم.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر بداند که روزه است وعمداً برای غسل سر را در آب فرو برد، چنانچه روزه او مثل روزه رمضان واجب معیّن باشد، روزه وغسل هر دو باطل است و اگر روزه مستحبّ باشد، یا روزه واجبی باشد که مثل روزه کفّاره وقت معیّنیندارد، غسل صحیح وروزه باطل میشود.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر بداند که روزه است و عمداً برای غسل سر را در آب فرو برد ، چنانچه روزة او مثل روزة رمضان واجب معین باشد ، بنابر احتیاط واجب باید دوباره غسل کند و روزه را هم قضا نماید و اگر روزة مستحب ، یا روزة واجبی باشد کخ مثل روزة کفاره وقت معینی ندارد ، غسل صحیح و روزه باطل می باشد .
- [آیت الله بروجردی] اگر بداند که روزه است و عمداً برای غسل سر را در آب فرو برد، چنانچه روزهی او مثل روزهی رمضان واجب معین باشد، روزه و غسل هر دو باطل است و اگر روزهی مستحب باشد یا روزهی واجبی باشد که مثل روزهی کفّاره وقت معینی ندارد، غسل صحیح و روزه باطل میباشد.
- [آیت الله خوئی] اگر بداند که روزه است و عمداً برای غسل سر را در آب فرو برد، چنانچه روز او روز رمضان باشد، روزه و غسل او هر دو باطل است و همچنین است حکم روزة قضای رمضان بعد از زوال علی الاحوط و اگر روزة مستحب باشد، یا روزة واجبی باشد که مثل روزة کفاره وقت معینی ندارد غسل او صحیح و روزهاش باطل میباشد و ظاهر این است که این حکم در روزة واجب معین نیز جاری است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه شک کند غسل کرده یا نه،باید غسل کند ولی اگر بعد از غسل شک کند غسل او صحیح بوده یا نه، اعتنا به شک نکند.