کسی که نماز طوافش باطل است آیا میشود به فرزندش ولد الحرام گفته شود؟
ولد حرام نیست.
ولد حرام نیست.
پاسخ:
ولد حرام نیست.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- کسی که میدانیم نماز طوافش درست نیست آیا میتوانیم بعد از طواف نساء و نمازش به او دختر بدهیم؟ یا برایش عقد بخوانیم؟
- در مسجد النبی و مسجد الحرام که مسافر بین خواندن نماز قصر و اتمام، مخیّر است، حدود آن را مشخص نمایید!
- آیا میشود در ماه ذیقعده به عنوان عمره مفرده وارد مکه شد یا خیر؟
- اینجانب در هنگام عمره تمتع ما بین شوط 2 و 3 یا 3 و 4 بود که شک کردم، در همان حال میدانستم که اگر کسی قبل از شوط چهارم شک کرد، طوافش باطل است و دوباره باید از اوّل شروع کند ولی چون فکر میکردم فقط طواف نساء را اگر کسی صحیح انجام ندهد، محرم باقی میماند، لذا به شکّ خود اعتنا نکرده و طواف را ادامه دادم، حالا که به تهران برگشتهام، بعضی میگویند: اگر طواف عمره تمتع کسی باطل باشد، به احرام عمره تمتع باقی میماند و بعضی میگویند: بعد از تقصیر از احرام در میآید ولی یک طواف عمره به گردنش باقی میماند، میخواستم سؤال کنم از این دو قول کدامشان صحیح است؟
- کسی که به قصد نماز عصر مثلا مشغول نماز میشود، در بین نماز خیال میکند نماز ظهر میخواند، مقداری از نماز را با همین خیال میخواند و قبل از تمام شدن نماز یادش میآید که نمازش نماز عصر بوده و اول هم قصد نماز عصر کرده آیا نمازش صحیح است؟ و آیا اگر بعد از تمام شدن نماز یادش بیاید تکلیفش چیست؟
- هرگاه کسی روزه خود را عمداً باطل کرد اگر در روز غسل ارتماسی کند غسل او صحیح است یا خیر؟
- یکی از خواهران اظهار میدارد که پس از اتمام اعمال عرفات و منی، وقتی برای انجام بقیه اعمال حج عازم مسجد الحرام بوده حائض میگردد. از آنجائی که عادت وی کمتر از هفت روز نبوده و از طرفی گروه مربوطه طبق نوبت تنظیمی از طرف سازمان حج و زیارت، زودتر به ایران حرکت میکرده لذا مدیر گروه این خواهر را وادار مینماید که برای انجام طواف و نماز نائب بگیرد و سعی خود بجا آورد، او هم، چنین کاری را انجام میدهد، پس از مراجعت به ایران متوجّه میگردد که اگر مدیر گروه به او اجازه میداد، در یکی از گروههای آشنا میماند و اعمال خود را انجام میداد، اشکالی در حجّش نمیشد؛ حال استفتائات، ص: 463 بیان فرمائید که حج مشار الیها صحیح است یا خیر؟
- اگر قبل از وقت نماز وضو بگیرد برای نماز صحیح است یا خیر؟ و در صورتی که صحیح باشد فرقی بین این که وقت نماز نزدیک باشد یا نه هست یا خیر؟
- کسی که سجده سهو به عهدهاش آمده و فراموش کرده تا وارد نماز شده و در بین نماز متذکر شده تکلیفش چیست؟
- بر اثر زیادی حجاج محترم در اغلب اوقات بلکه میشود گفت در تمام اوقات طواف، از پشت مقام طواف میکنند و چون نماز طواف باید در پشت مقام یا یکی از دو طرف آن خوانده شود بعضی از حجاج محترم ایرانی برای نماز دور یک نفر حلقهوار جمع میشوند که بتواند آن شخص نماز طواف را بخواند این عمل انعکاس خوبی در میان برادران اهل سنت ندارد و مزاحم طواف آنها میباشد آیا با این وضع نماز صحیح است یا وظیفه دارند بروند عقبتر البته با استفتائات، ص: 458 مراعات الاقرب فالاقرب که مزاحم دیگران نباشند؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله وحید خراسانی] شخصی در اثنای طواف به خاطر تقبیل و لمس بیت الله الحرام از مسیر خود منحرف شده و نمی داند در بازگشت طواف را از همان نقطه که رها کرده بود ادامه داده است یا نه ایا طوافش صحیح است
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر کسی قبل از حجر الاسود طواف را شروع نموده، و به همانجا ختم کند، آیا طوافش باطل است؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر کسی قبل از حجر الاسود طواف را شروع نمود و به همانجا ختم کرد ایا طوافش باطل است
- [آیت الله خوئی] زیدی که اسما مسلمان و شیعه بوده، یا تمام مدت تکلیفش نماز باطل خوانده، و یا عمداً چند وقتی نماز نخوانده، بفرمائید بعد از فوت وی، ولد اکبر او چه وظیفه دارد؟
- [آیت الله سبحانی] آیا حکم حبوه شامل ولدِ ولد نیز می شود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] خانمی عمره تمتّع را به پایان می رساند، سپس متوجّه می شود که طوافش به جهتی باطل بوده، و اکنون نیز عادت ماهانه شده است. وظیفه اش چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] حکم کسی که طوافش قطع شده یا طوافش را برای نماز واجب قطع کرده است; در دو صورت تجاوز از نصف طواف و قبل از تجاوز چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] حکم کسی که طوافش قطع شده یا طوافش را برای نماز واجب قطع کرده است؛ در دو صورت تجاوز از نصف طواف و قبل از تجاوز چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا روحانی کاروان، که نماز طوافش را به صورت فرادی خوانده، می تواند همان نماز را مانند نمازهای یومیّه، به نیّت جماعت برای افراد کاروان امامت کند؟
- [آیت الله بهجت] آیا ولد شبهه یا ولد زنا با سایر اولاد، از نظر محرم و نامحرمی و توارث فرق دارند؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- اگر بداند جایی غصبی است ولی نداند که در جای غصبی نماز باطل است، و در آنجا نماز بخواند، نماز او باطل است.
- اگر یکی از شکهایی که نماز احتیاط بر آنها واجب است در نماز پیش آید،چنانچه انسان نماز را تمام کند و بدون خواندن نماز احتیاط، نماز را از سر بگیرد، معصیت کرده است. پس اگر پیش از انجام کاری که نماز را باطل می کند نماز را از سر گرفته، نماز دومش هم باطل است، و اگر بعد از انجام کاری که نماز را باطل می کند مشغول نماز شده، نماز دومش صحیح است.
- اگر زن در بین نماز حائض شود، نماز او باطل است.
- اگر یکی از شکهای صحیح برای انسان پیش آید نباید نماز را بشکند و چنانچه نماز را بشکند معصیت کرده است پس اگر پیش از انجام کاری که نماز را باطل می کند مثل رو گرداندن از قبله، نماز را از سر گیرد نماز دومش هم باطل است. و اگر بعد از انجام کاری که نماز را باطل می کند مشغول نماز شود نماز دومش صحیح است.
- هر یک از رکوعهای نماز آیات رکن است که اگر عمدا یا اشتباها کم یا زیاد شود، نماز باطل است.
- اگر در بین نماز به قدری ساکت بماند که نگویند نماز می خواند نمازش باطل می شود.
- هرگاه چیزی از واجبات نماز را عمدا کم یا زیاد کند اگر چه یک حرف آن باشد نماز باطل است.
- اگر در نماز آیات شک کند که چند رکعت خوانده و فکرش به جایی نرسد،نماز باطل است.
- اگر پیش از خواندن نماز احتیاط بفهمد که رکعتهای نمازش کم بوده،چنانچه کاری که نماز را باطل می کند انجام نداده، باید آنچه از نماز را که نخوانده بخواند و برای سلام بیجا دو سجده سهو نماید، و اگر کاری که نماز را باطل می کند انجام داده، مثلا پشت به قبله کرده، باید نماز را دوباره بجا آورد.
- اگر بعد از خواندن نماز احتیاط بفهمد کسری نماز بیشتر از نماز احتیاط بوده، مثلا در شک بین سه و چهار یک رکعت نماز احتیاط بخواند، بعد بفهمد نماز را دو رکعت خوانده، چنانچه بعد از نماز احتیاط کاری که نماز را باطل می کند انجام داده، مثلا پشت به قبله کرده، باید نماز را دوباره بخواند و اگر کاری که نماز را باطل می کند انجام نداده، باید دو رکعت کسری نمازش را بجا آورد و نماز را هم دوباره بخواند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله نوری همدانی] خواندن نماز میت در مساجد مکروه است ، ولی در مسجد الحرام مکروه نیست .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . خواندن نماز میت در مساجد مکروه است ولی در مسجد الحرام مکروه نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] خواندن نماز میت در مساجد مکروه است ولی در مسجدالحرام مکروه نیست.
- [آیت الله اردبیلی] خواندن نماز میّت در مساجد مکروه است، ولی در مسجدالحرام مکروه نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] خواندن نماز میّت در مساجد مکروه است ولی در مسجد الحرام مکروه نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] خواندن نماز میت در مساجد مکروه است، ولی در مسجد الحرام مکروه نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] خواندن نماز میت در مساجد مکروه است ولی در مسجد الحرام مکروه نیست
- [آیت الله سیستانی] خواندن نماز میّت در مساجد مکروه است ، ولی در مسجد الحرام مکروه نیست .
- [آیت الله بروجردی] خواندن نماز میت در مساجد مکروه است، ولی در مسجد الحرام مکروه نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است نماز عید را در صحرا بخوانند، ولی در مکّه مستحبّ است در مسجد الحرام خوانده شود.