راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
اگر در حالت نیم خیز یادمان بیاید که تشهد نگفته ایم باید چه کنیم ؟
بر می گردید و آنرا بجا می آورید .
عنوان سوال:
اگر در حالت نیم خیز یادمان بیاید که
تشهد
نگفته ایم باید چه کنیم ؟
پاسخ:
بر می گردید و آنرا بجا می آورید .
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا با داشتن مرض و عذر موجه می توانیم در خواندن نماز به حالت نیمه خیز نماز خواند ؟ حکم نماز خواندن بر روی میز چیست؟
آیا اگر قنوت یادمان رفت چه باید کرد ؟
در مناطق زلزله خیز که پس لرزه های متعدد می آید برای هر لرزه نماز آیات واجب می شود؟
چگونه نیمه شب را بشناسیم آیا ساعت دوازده و نیم چنانکه در میان مردم شایع است می تواند علامتی باشد؟
آیا تشخیص حالت غنا به عهده مقلد است؟
آیا ذکر تشهد در نماز جماعت وقت تجافی واجب است؟
ایا ذکر تشهد در نماز جماعت وقت تجافی واجب است؟
آیا خواندن دعا به فارسی در حالت سجده در نماز واجب ومستحبی اشکال ندارد؟
آیا خواندن دعا به فارسی در حالت سجده در نماز واجب ومستحبی اشکال ندارد؟
آیا خواندن دعا به فارسی در حالت سجده در نماز واجب و مستحبی اشکال ندارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله صافی گلپایگانی] با عرض سلام. در خصوص کسی که دیر به نماز جماعت میرسد و در رکعت دوم جماعت هنگام تشهد بصورت نیم خیز مینشیند آیا رکعت چهارم جماعت لازم است در تشهد و سلام نماز بصورت نیم خیز بشیند یا میتواند بلافاصله پس از سجده دوم برخیزد و نماز خودش را ادامه دهد. از شما کمال تشکر را دارم.
[آیت الله بهجت] فردی که نمی تواند بین دو سجده بنشیند و به صورت نیم خیز تکبیر می گوید، آیا با این وضعیت نمازش اشکال دارد؟
[آیت الله اردبیلی] کسی که در حال ایستاده به یاد آورد که تشهد نمازش را نگفته و برای گفتن تشهد ننشیند ونمازش را تمام کند، حکمش چیست؟
[آیت الله سبحانی] شخصی مبتلا به پادرد است لذا در نماز جماعت بین دو سجده به صورت نیم خیز تکبیر می گوید و مجدداً با امام به سجده می رود آیا نماز او صحیح است؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی مبتلا به درد پا و زانو است لذا در نماز جماعت که شرکت می کند بین دو سجده بصورت نیم خیز تکبیر می گوید و مجدّداً با امام به سجده می رود، آیا شرکت او در جماعت اشکال دارد؟
[آیت الله سبحانی] کسی که تا حالا به خاطر عدم آگاهی از مسأله موقع تجافی ذکر تشهد را نگفته است، نمازهای گذشته او شرعاً چه حکمی خواهد داشت؟
[آیت الله اردبیلی] کسی که در نماز جماعت شک کند که در رکعت دوم تشهد را گفته یا نه حکم چیست؟ اگر بعد از نماز فهمید که نگفته حکم چیست؟
[آیت الله بهجت] نشستن به حالت "تورّک" در هنگام تشهد یعنی چه و صورت صحیح آن چگونه است؟
[سایر] می خواستم در مورد چگونگی نشستن (سنگینی رو کدام پا در حالت تشهد و سلام مهم است) را بدونم؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] اینجانب با همسرم متارکه کردم. بعد از خارج شدن از محضر طلاق حدود نیم ساعت درباره مسائل گوناگون صحبت کردیم. آیا این حالت و گفتگو مصداق رجوع است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر تشهّد را فراموش کند و بایستد و پیش از رکوع یادش بیاید که تشهّد را نخوانده ، باید بنشیند و تشهّد را بخواند و دوباره بایستد ، و آنچه باید در آن رکعت خوانده شود بخواند و نماز را تمام کند ، و بنابر احتیاط مستحب بعد از نماز برای ایستادن بیجا ، دو سجده سهو بجا آورد ، و اگر در رکوع یا بعد از آن یادش بیاید ، باید نماز را تمام کند ، و بعد از سلام نماز بنابر احتیاط مستحب تشهّد را قضا کند و باید برای تشهّد فراموش شده دو سجده سهو بجا آورد .
اگر یک سجده و تشهّد را فراموش کند ، باید برای تشهّد فراموش شده دو سجده سهو بجا آورد ؛ ولی برای سجده فراموش شده لازم نیست ، گر چه بهتر است .
اگر نداند که در نماز سجده را فراموش کرده یا تشهّد را ، باید سجده را قضا نماید ، و دو سجده سهو بجا آورد ، و احتیاط مستحب آن است که تشهّد را نیز قضا نماید .
اگر در نماز احتیاط ، تشهّد یا یک سجده را فراموش کند و در جای خود تدارکش ممکن نباشد ، احتیاط واجب آن است که بعد از سلام نماز ، سجده را قضا نماید ، ولی قضای تشهد لازم نیست .
اگر در رکوع یا بعد از آن یادش بیاید که یک سجده یا تشهّد را از رکعت پیش فراموش کرده ، باید بعد از سلام نماز ، سجده را قضا نماید ، و برای تشهّد دو سجده سهو بجا آورد .
اگر کسی که مقدار کمتر را میدهد چیزی علاوه کند ، مثلاً یک من گندم و یک دستمال ، را به یک من و نیم گندم بفروشد ، اشکال ندارد ، در صورتی که قصدشان آن باشد که دستمال در مقابل مقدار زیادی باشد و معامله هم نقدی باشد . و همچنین اگر از هر دو طرف چیزی زیاد کنند ، مثلاً یک من گندم و یک دستمال را ، به یک من و نیم گندم و یک دستمال بفروشد ، چنانچه قصدشان آن باشد که دستمال و نیم من گندم در طرف اول ، در مقابل دستمال در طرف دوم باشد ، اشکال ندارد .
مستحب است زنها در وقت خواندن تشهّد ، رانها را بهم بچسبانند . سلام نماز
اگر انسان نداند که خون زیر پوست مرده یا گوشت بواسطه کوبیده شدن به آن حالت در آمده ، پاک است .
مستحب است در حال تشهّد بر ران چپ بنشیند و روی پای راست را به کف پای چپ بگذارد ، و پیش از تشهّد بگوید : (اَلْحَمْدُ للّهِ) یا بگوید : (بِسْمِ اللّهِ وَبِاللّهِ وَالحَمْدُ للّهِ وَخَیْرُ الأَسْماءِ للّهِ) ، ونیز مستحب است دستها را بر رانها بگذارد وانگشتها را به یکدیگر بچسباند ، و به دامان خودنگاه کند و بعد از صلوات در تشهّد بگوید (وَتَقَبَّلْ شَفاعَتَهُ وَارْفَعْ دَرَجَتَهُ) .
کلمات تشهّد باید به عربی صحیح و به طوری که معمول است پشت سر هم گفته شود .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سبحانی] اگر در رکعت دوم اقتدا کند، قنوت و تشهد را با امام می خواند و احتیاط آن است که موقع خواندن تشهد نیم خیز بنشیند یعنی انگشتان دست و سینه پا را بزمین بگذارد و زانوها را بلند کند، و باید بعد از تشهد با امام برخیزد و حمد و سوره را بخواند، و اگر برای سوره وقت ندارد، حمد را تمام کند و در رکوع یا سجده خود را به امام برساند و اگر می داند که به امام در رکوع نمی رسد نیت فرادی کند و نمازش صحیح است.
[آیت الله مکارم شیرازی] اگر در رکعت دوم اقتدا کند قنوت و تشهد را با امام می خواند و احتیاط آن است که موقع خواندن تشهد زانوها را از زمین بلند کند و تنها انگشتان دست و سینه پا را بر زمین بگذارد (و به صورت نیمه خیز بنشیند) و بعد از تشهد امام برخیزد و حمد و سوره بخواند و اگر برای سوره وقت ندارد، حمد را تمام کند و در رکوع، خود را به امام برساند.
[آیت الله نوری همدانی] نیم خوردة سگ و خوک و کافر ، نجس و خوردن آن حرام است و نیم خوردة حیوانات حرام گوشت ، پاک و خوردن آن مکروه می باشد .
[امام خمینی] نیم خورده سگ و خوک و کافر ، نجس و خوردن آن حرام است. و نیم خورده حیوانات حرام گوشت پاک و خوردن آن مکروه می باشد.
[آیت الله اردبیلی] نیم خورده سگ و خوک و کافر غیر کتابی، نجس و خوردن آن حرام است و نیم خورده حیوانات حرام گوشت پاک است، ولی خوردن آن مکروه میباشد.
[آیت الله فاضل لنکرانی] نیم خورده سگ و خوک و مشرک، نجس و خوردن آن حرام است و نیم خورده حیوانات حرام گوشت پاک و خوردن آن مکروه می باشد.
[آیت الله بروجردی] نیم خوردهی سگ و خوک و کافر، نجس و خوردن آن حرام است و نیم خوردهی حیواناتِ حرام گوشت، پاک و خوردن آن مکروه میباشد.
[آیت الله مکارم شیرازی] نزدکی کردن در حال حیض، هم برای مرد و هم برای زن حرام است. چنانچه مرد در این حالت با همسر خود نزدیکی کند بهتر است کفّاره دهد و کفّاره آن، در ثلث اوّل روزهای حیض، یک مثقال طلای سکّه دار، یا قیمت آن است (مثقال شرعی 18 نخود می باشد) و اگر در ثلث دوم باشد نیم مثقال و اگر در ثلث سوم باشد یک چهارم مثقال است. بنابر این، اگر ایّام عادت شش روز باشد دو روز اوّل یک مثقال، دو روز وسط نیم مثقال و دو روز آخر یک چهارم مثقال شرعی کفّار دارد.
[آیت الله وحید خراسانی] نیم خورده سگ و خوک و کافر غیر کتابی نجس و خوردن ان حرام است و نیم خورده حیوانات حرام گوشت پاک و خوردن ان در غیر گربه مکروه است
[آیت الله مکارم شیرازی] آب نیم خورده (حیوانات نجس) مانند سگ و خوک نجس است، اما نیم خورده حیوانات حرام گوشت (مانند گربه و جانوران درنده) پاک است هرچند خوردن آن مکروه است.
تشهد
تَشَهُد از اجزای نماز است که در رکعت دوم و رکعت آخر نماز پس از دو سجده خوانده میشود.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*