راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
خوردن گوشت خرچنگ ، لابستر و شاه میگو و خرگوش چه حکمی دارد ؟ آیا نوع خاصی از انان قابل خوردن می باشد ؟
جایز نیست .
عنوان سوال:
خوردن گوشت
خرچنگ
، لابستر و شاه میگو و
خرگوش
چه حکمی دارد ؟ آیا نوع خاصی از انان قابل
خوردن
می باشد ؟
پاسخ:
جایز نیست .
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا خوردن (شاه میگو) جایز است ؟
آیا خوردن گوشت میگو حرام است یا حلال ؟
حکم خوردن میگو چیست؟
آیا گوشت خرگوش حرام است ؟
آیا گوشت ملخ و خرگوش حلال است؟
ایا خوردن خرچنگ حلال است؟
ایا گوشت ملخ و خرگوش حلال است؟
آیا خوردن خرچنگ حرام است؟
نظر اسلام در مورد خوردن صدف ، خرچنگ و حیوانات دیگر دریایی چیست ؟ آیاحکمی کلی در مورد حلال یا حرام بودن موجودات دریایی وجود دارد ؟
خوردن گوشت گراز جایز است ؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] سوال من راجع به شاه میگو است. نحوه سوال بزرگوارن قبلی طوری بوده است که دچار تردید شده ام. میگو را وقتی از آب می گیرند می میرد ولی شاه میگو (لابستر) وقتی از آب صید می شود زنده است و برای کشتن آن را داخل آّب جوش می اندزند. سوالم این است باز هم این نوع میگو (که شبیه خرچنگ می باشد) خوردنش حلال است؟
[آیت الله اردبیلی] آیا خوردن لابستر (گونهای خرچنگ دریایی) حلال است یا حرام؟
[سایر] چرا خوردن گوشت خرگوش حرام است؟ آیا دلیل خاصی وجود دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] نوعی خرچنگ دراز به نام شاه میگو و نوعی خرچنگ دراز به نام خرچنگ آب شیرین وجود دارند که شباهت ساختمانی بسیار زیادی با میگو دارند و تفاوت فاحشی با خرچنگ معروف که دارای بدنی گرد و پهن است و در کنار دریا و یا رودخانه ها زندگی می کند دارد، آیا اینها حلال هستند یا حرام؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا خرچنگ و لاک پشت دریایی و میگو حلال گوشت هستند؟
[آیت الله مکارم شیرازی] متخصّصین علم جانورشناسی می گویند: در دریاهای جنوبی کشور نوعی خرچنگ دراز به نام شاه میگو و در آبهای شیرین مرداب انزلی و رودخانه های وابسته به آن و بعضی دیگر از آبهای شیرین داخلی نوعی خرچنگ دراز به نام خرچنگ آب شیرین زندگی می کند که شباهت ساختمانی بسیار زیادی با میگو دارد، از لحاظ ساختمان ظاهری (شاه میگو) و (خرچنگ آب شیرین) تفاوت فاحشی با خرچنگ معروف که دارای بدنی گرد و پهن است و در کنار دریا و یا رودخانه ها زندگی می کند دارد، آیا اینها حلال هستند یا حرام؟
[آیت الله مکارم شیرازی] متخصّصین علم جانورشناسی می گویند: در دریاهای جنوبی کشور نوعی خرچنگ دراز به نام شاه میگو و در آبهای شیرین مرداب انزلی و رودخانه های وابسته به آن و بعضی دیگر از آبهای شیرین داخلی نوعی خرچنگ دراز به نام خرچنگ آب شیرین زندگی می کند که شباهت ساختمانی بسیار زیادی با میگو دارد، از لحاظ ساختمان ظاهری (شاه میگو) و (خرچنگ آب شیرین) تفاوت فاحشی با خرچنگ معروف که دارای بدنی گرد و پهن است و در کنار دریا و یا رودخانه ها زندگی می کند دارد، آیا اینها حلال هستند یا حرام؟
[آیت الله مکارم شیرازی] در مسأله اربیان (روبیان) که معروف به (میگو) است و به طور شایع صید می شود و مأکول است فرموده اند که: (فلس دارد) آیا همه اقسام میگو را شامل می شود؟ چون یک رقم میگو که معروف به شاه میگوست (و اسم خارجی آن لابستر است) که تمام مشخّصات اربیان رایج در او دیده می شود جز آن که جثّه او بزرگتر است، آیا اربیان خاصّی حلیّت دارد یا هر چه که اربیان و میگو نامیده شده با وحدت مشخصات، حلال است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] خوردن گوشت خرگوش چگونه است؟
[سایر] علت جواز خوردن میگو و حرمت خوردن سرطان و خرچنگ دریایی چیست؟ لطفا توضیح دهید که فرق جنس و نوع و پوست این دو چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر از شکم حیوان زنده ، بچه مردهای بیرون آید یا آن را بیرون آورند ، خوردن گوشت آن حرام است . دستور سربریدن حیوانات
گوشت ، پیه و چرمی که احتمال آن برود از حیوانی است که به دستور شرع کشته شده پاک است ، ولی اگر از دست کافر گرفته شود یا اینکه دست مسلمانی باشد که از کافر گرفته و رسیدگی نکرده که از حیوانی است که به دستور شرع کشته شده یا نه ، خوردن آن گوشت و پیه حرام است ، ولی نماز در آن چرم جایز است ، و آنچه از بازار مسلمانها ، یا از مسلمانی گرفته شود و معلوم نباشد که از کافر گرفته شده ، یا اینکه احتمال آن برود که تحقیق کرده اگر چه از کافر گرفته باشد خوردن آن گوشت و پیه نیز جایز است ، مشروط بر اینکه آن مسلمان در آن تصرفی بکند که مختص گوشت حلال است ، مانند اینکه برای خوردن بفروشد . 5 خون :
بزغاله اگر از خوک به مقداری که گوشت و استخوانش قوّت بگیرد ، شیر بخورد ، خود و نسلش حرام میشود ، و شیر آنها نیز حرام میشود ، و در صورتی که مقدار شیر خوردن ، کمتر از آن باشد بنابر احتیاط واجب باید استبراء شود و پس از آن حلال میگردد ، و استبراء آن این است که هفت روز شیر پاک بخورد ، و اگر حاجت به شیر نداشته باشد ، هفت روز علف بخورد . و در حکم بزغاله است بنابر احتیاط واجب بره شیر خوار ، و گوساله و بچههای دیگر حیوانات حلال گوشت ، و خوردن گوشت حیوان نجاستخوار حرام است ، و چنانچه استبرائش نمایند حلال میشود ، و کیفیت استبراء آن در مسأله (219) بیان شد .
لازم نیست جبیره از جنس چیزهائی باشد که نماز در او جایز است ، بلکه اگر از حریر یا از أجزاء حیوانی که خوردن گوشت آن جایز نیست بوده باشد ، مسح بر آن جایز است .
خوردن گوشت اسب ، و قاطر ، و الاغ ، مکروه است ، و اگر کسی با آنها نزدیکی کند ، گوشت آنها حرام میشود ، و همچنین شیر آنها و نسل بعد از وطی آنها بنابر احتیاط واجب ، و بول و سرگین آنها نجس میشود ، و باید آنها را از شهر بیرون ببرند و در جای دیگر بفروشند ، و بر واطی اگر صاحبش نباشد لازم است قیمتش را به صاحبش بدهد ، و پولی که از فروشش بدست میآید برای واطی است ، و اگر با حیوانی که گوشتش معمولاً مورد استفاده است ، مانند گاو و گوسفند و شتر نزدیکی کند ، بول و سرگین آنها نجس میشود و خوردن گوشت آنها حرام است ، و همچنین است بنابر احتیاط واجب آشامیدن شیر آنها ، و نسل بعد از وطی آنها ، و باید آن حیوان را بکشند و بسوزانند ، و کسی که با آن وطی کرده ، اگر صاحبش نباشد پول آن را به صاحبش بدهد .
از مسأله قبل روشن شد ، مقدار شیری که موجب محرم شدن است سه معیار دارد : 1 اینکه بحدّی باشد که عرفاً موجب روئیدن گوشت و محکم شدن استخوان باشد ، و شرط آن این است که مستند به شیر باشد و غذایی با آن نباشد ، ولی غذای کم که مؤثر نیست ضرر ندارد ، و اگر از دو زن شیر بخورد ، اگر طوری باشد که مقداری از روئیدن گوشت و محکم شدن استخوان مستند به این ، و مقداری مستند به آن باشد ، هر دو مادر رضاعی خواهند بود ، و اگر به هر دو با هم مستند باشد موجب حرمت نخواهد شد . 2 محاسبه زمانی ، و شرط آن این است که بچه در بین یک شبانه روز غذا یا شیر کس دیگر را نخورد ، ولی اگر آب یا دارو ، یا غذا بخورد که نگویند در بین غذا خورده اشکال ندارد ، و باید در طول شبانه روز مرتب در موقع احتیاج ، یا تمایل شیر خورده باشد و از او دریغ نشده باشد ، بلکه بنابر احتیاط واجب باید اول شبانه روز را وقتی حساب کنند که بچه گرسنه باشد و آخر آن وقتی که سیر باشد . 3 محاسبه عددی ، و شرط آن این است که پانزده مرتبه را از شیر یک زن بخورد و در بین پانزده مرتبه شیر کس دیگر را نخورد ، ولی خوردن غذا در میان آنها ضرر ندارد و فاصله زمانی میان پانزده بار نیز ضرری ندارد ، و باید در هر دفعه شیر کامل بخورد به این معنی که گرسنه باشد و تا سیر شدن کامل بدون فاصله شیر بخورد ، ولی اگر در بین شیر خوردن نفس تازه کند ، یا کمی صبر کند که از ابتدای پستان در دهان گرفتن ، تا زمان سیر شدن یک دفعه حساب شود ، اشکال ندارد .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مظاهری] از حیوانات دریایی فقط میگو و ماهی فلسدار حلال است و سایر حیوانات آبی از قبیل نهنگ و خرچنگ و قورباغه و امثال اینها حرام میباشد.
[آیت الله اردبیلی] از حیوانات دریایی، ماهی پولکدار حلال است، اگرچه پولکهای آن هنگام صید یا به واسطه عوارض دیگری ریخته باشد، همان گونه که برخی از ماهیها تنها پولکهای اطراف گوش آنها نمایان است و ماهی بدون پولک حرام است، همچنان که سایر حیوانات دریایی نظیر نهنگ، خرچنگ و قورباغه نیز حرام میباشند، البته مِیگو (روبیان) نیز جزء حیوانات دریایی حلال گوشت است.
[آیت الله اردبیلی] خوردن گوشت پرندهای که مثل شاهین چنگال دارد، حرام است و احتیاط واجب ترک خوردن گوشت پرستو و هُدهُد است.
[امام خمینی] خوردن گوشت مرغی که مثل شاهین چنگال دارد حرام است و خوردن گوشت پرستو و هُدهُد مکروه میباشد.
[آیت الله اردبیلی] خوردن گوشت و شیر حیوان نجس العین سگ و خوک و حیوانات درندهای که معمولاً نیش و چنگال دارند، مانند شیر، پلنگ، یوزپلنگ، گرگ، کفتار، شغال، روباه و گربه و نیز حیواناتی که مسخ شدهاند، مانند فیل، خرس، بوزینه و خرگوش، حرام میباشد.
[آیت الله مظاهری] اگر شک داشته باشیم حیوانی حلال گوشت است یا حرام گوشت، خوردن گوشت و شیر و تخم آن حلال است.
[آیت الله نوری همدانی] خوردن گوشت مرغی که مثل شاهین چنگال دارد ، حرام است و پرستو حلال می باشد ، و خوردن گوشت هد هد مکروه می باشد .
[آیت الله بروجردی] خوردن گوشت مرغی که مثل شاهین چنگال دارد، حرام است و پرستو حلال میباشد و احتیاط واجب آن است که از خوردن گوشت هدهد خود داری نمایند.
[آیت الله بهجت] خوردن گوشت مرغی که مثل شاهین چنگال دارد حرام است. و خوردن گوشت هُدهُد مکروه میباشد و همچنین پرستو، بنابر اظهر.
[آیت الله علوی گرگانی] خوردن گوشت مرغی که مثل شاهین چنگال دارد، حرام است و خوردن پرستو وهدهد مکروه است.
خرچنگ
خرچنگ جانورى معروف است .
خرگوش
خرگوش، جانورى معروف است .
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*