راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
آیا گوشت ملخ و خرگوش حلال است؟
گوشت ملخ حلال است.
عنوان سوال:
آیا گوشت ملخ و
خرگوش
حلال
است؟
پاسخ:
گوشت ملخ
حلال
است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
ایا گوشت ملخ و خرگوش حلال است؟
آیا گوشت خرگوش حرام است ؟
خوردن گوشت خرچنگ ، لابستر و شاه میگو و خرگوش چه حکمی دارد ؟ آیا نوع خاصی از انان قابل خوردن می باشد ؟
آیا طاووس حلال گوشت است ؟
خوردن استخوانهای حیوانات حلال گوشت جایز است ؟
آیا ذبح گوشت توسط اهل سنت انجام شود خوردن آن گوشت حلال است ؟
گوشت ومحصولات گوشت که از کشورهای خارجی وارد می شود وروی آنها کلمه حلال نوشته شده استفاده کردن چه حکمی دارد؟ آیا حلال است؟
فضولات پرندگان ( حرام گوشت – یا حلال گوشت – گوشت خوار یا غیر گوشت خوار – دارای چنگال یا بدون چنگال ) پاک است یا نجس؟
چگونه تشخیص دهیم که ماهی حلال گوشت است؟
آیا خوردن گوشت میگو حرام است یا حلال ؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] خوردن گوشت خرگوش چگونه است؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا گوشت خرگوش حرام است؟
[آیت الله علوی گرگانی] خوردن گوشت خرگوش چه صورت دارد؟
[آیت الله سبحانی] آیا خوردن گوشت نر یا ماده ی خرگوش جایز است؟
[آیت الله اردبیلی] پرورش خرگوش توسط مسلمان جهت فروش به اقلیتهای دینی و یا فرآوری و صادرات گوشت و پوست آن چه حکمی دارد؟ علاوه بر گوشت و پوست خرگوش، ادار خرگوش نیز دارای مادهای ارزشمند است که فقط کلیه خرگوش قادر به ترشح آن میباشد (ارگوپلاست)؛ آیا میتوان آن را نیز فروخت؟
[آیت الله اردبیلی] پرورش خرگوش توسط مسلمان جهت فروش به اقلیتهای دینی و یا فرآوری و صادرات گوشت و پوست آن چه حکمی دارد؟ علاوه بر گوشت و پوست خرگوش، ادار خرگوش نیز دارای مادهای ارزشمند است که فقط کلیه خرگوش قادر به ترشح آن میباشد (ارگوپلاست)؛ آیا میتوان آن را نیز فروخت؟
[آیت الله اردبیلی] پرورش خرگوش توسط مسلمان جهت فروش به اقلیتهای دینی و یا فرآوری و صادرات گوشت و پوست آن چه حکمی دارد؟ علاوه بر گوشت و پوست خرگوش، ادار خرگوش نیز دارای مادهای ارزشمند است که فقط کلیه خرگوش قادر به ترشح آن میباشد (ارگوپلاست)؛ آیا میتوان آن را نیز فروخت؟
[آیت الله نوری همدانی] خوردن گوشت خرگوش نر و ماده چه حکمی دارد؟
[سایر] چرا خوردن گوشت خرگوش حرام است؟ آیا دلیل خاصی وجود دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] چرا خرگوش با اینکه علخوار است حرام گوشت محسوب می شود?
مسائل مرتبط از این مرجع
حکم سابق بنابر احتیاط واجب مختص به حیوان حلال گوشت است ، و در حیوان حرام گوشت جاری نیست .
بعضی از اجزاء حیوانات حلال گوشت ، حرام است ، و آن چهارده چیز است : (1) خون . (2) فضله . (3) نری . (4) فرج . (5) بچهدان . (6) غدد که آن را دشول میگویند . (7) تخم که آن را دنبلان میگویند . (8) چیزی که در مغز کلّه است و به اندازه نخود میباشد . (9) مغز حرام ، که در میاه تیره پشت است . (10) پی که در دو طرف تیره پشت است ، بنابر احتیاط واجب (11) زهرهدان . (12) سپرز (طحال) . (13) بول دان (مثانه) . (14) حدقه چشم . اینها همه در غیر پرندگان و ماهی و ملخ از حیوانات حلال گوشت . و امّا پرندگان پس خون و فضله آنها بیاشکال حرام است ، ولی جز این دو اگر از آنچه گذشت چیزی از آنها باشد ، حرام بودنش بنابر احتیاط واجب است ، و همچنین بنابر احتیاط واجب حرام است خون و فضله ماهی ، و فضله ملخ ، و جز این از آنها چیزی حرام نیست .
حیوان حلال گوشت وحشی مانند آهو و کبک و بزکوهی ، و حیوان حلال گوشتی که اهلی بوده و بعداً وحشی شده ، مثل گاو و شتر اهلی که فرار کرده و وحشی یا سرکش شده است که نمی توان آن را گرفت ، اگر به دستوری که بعداً گفته میشود آنها را شکار کنند ، پاک و حلال است ، ولی حیوان حلال گوشت اهلی مانند گوسفند و مرغ خانگی ، و حیوان حلال گوشت وحشی که بواسطه تربیت کردن اهلی شده است ، با شکار کردن پاک و حلال نمیشود .
آشامیدن بول حیوانات حرام گوشت ، حرام است ، و همچنین بول حیوانات حلال گوشت حتی شتر بنابر احتیاط لازم ولی خوردن بول شتر و گاو و گوسفند اگر برای معالجه باشد اشکال ندارد .
اگر شک داشته باشد که لباس از حیوان حلال گوشت است یا حرام گوشت ، چه در کشور اسلامی تهیه شده باشد چه غیر اسلامی ، جایز است با آن نماز بخواند .
حیوان حلال گوشت وحشی در صورتی با شکار کردن پاک و حلال میشود که بتواند فرار کند یا پرواز نماید ، بنابراین بچه آهو که نمیتواند فرار کند و بچه کبک که نمیتواند پرواز نماید ، با شکار کردن پاک و حلال نمیشود ، و اگر آهو وبچهاش را که نمیتواند فرار کند ، با یک تیر شکار نماید ، آهو حلال و بچهاش حرام است .
حیوان حلال گوشتی که خون جهنده ندارد مانند ماهی ، اگر بخودی خود بمیرد پاک است ولی گوشت آن را نمیشود خورد .
بزغاله اگر از خوک به مقداری که گوشت و استخوانش قوّت بگیرد ، شیر بخورد ، خود و نسلش حرام میشود ، و شیر آنها نیز حرام میشود ، و در صورتی که مقدار شیر خوردن ، کمتر از آن باشد بنابر احتیاط واجب باید استبراء شود و پس از آن حلال میگردد ، و استبراء آن این است که هفت روز شیر پاک بخورد ، و اگر حاجت به شیر نداشته باشد ، هفت روز علف بخورد . و در حکم بزغاله است بنابر احتیاط واجب بره شیر خوار ، و گوساله و بچههای دیگر حیوانات حلال گوشت ، و خوردن گوشت حیوان نجاستخوار حرام است ، و چنانچه استبرائش نمایند حلال میشود ، و کیفیت استبراء آن در مسأله (219) بیان شد .
اگر بجای نحر ، سر شتر را ببرند ، یا گوسفند و گاو ، و مانند اینها را مثل شتر نحر کنند ، گوشت آنها حرام و بدن آنها نجس است ، ولی اگر شتر را ذبح کنند و پیش از مردن آن را نحر نمایند ، گوشت آن حلال و بدن آن پاک است ، و نیز اگر گاو ، یا گوسفند ومانند اینها را نحر کنند و پیش از مردن سر آنها را ببرند ، حلال و پاک میباشند .
اگر چیزی از مردار حلال گوشت مانند مو و پشم که روح ندارد همراه نمازگزار باشد ، یا با لباسی که از آنها تهیه کردهاند نماز بخواند ، نمازش صحیح است .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] گوشت گاو و گوسفند و شتر اهلی و همچنین گاو و گوسفند و بز و خر وحشی و آهو حلال است، ولی گوشت اسب و قاطر و الاغ مکروه می باشد، حیوانات درنده عموما، همچنین فیل و خرگوش و حشرات گوشتشان حرام است.
[آیت الله مظاهری] اگر شک داشته باشیم حیوانی حلال گوشت است یا حرام گوشت، خوردن گوشت و شیر و تخم آن حلال است.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر ملخ را با دست یا بوسیله دیگری زنده بگیرند، بعد از جان دادن خوردن آن حلال است ولازم نیست کسی که آن را میگیرد مسلمان باشد و در موقع گرفتن، نام خدا را ببرد ولی اگر ملخ مردهای در دست کافر باشد ومعلوم نباشد که آن را گرفته یا نه، اگر چه بگوید زنده گرفتهام حلال نیست مگر به گفته او یقین کند.
[آیت الله بروجردی] اگر ملخ را با دست یا به وسیلهی دیگری زنده بگیرند، بعد از جان دادن خوردن آن حلال است و لازم نیست کسی که آن را میگیرد مسلمان باشد و در موقع گرفتن نام خدا را ببرد؛ ولی اگر ملخ مردهای در دست کافر باشد و معلوم نباشد که آن را زنده گرفته یا نه، اگر چه بگوید زنده گرفتهام حلال نیست.
[امام خمینی] اگر ملخ را با دست یا بوسیله دیگری زنده بگیرند، بعد از جان دادن خوردن آن حلال است. و لازم نیست کسی که آن را میگیرد مسلمان باشد و در موقع گرفتن، نام خدا را ببرد ولی اگر ملخ مردهای در دست کافر باشد و معلوم نباشد که آن را زنده گرفته یا نه، اگر چه بگوید زنده گرفتهام حلال نیست.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر ملخ را با دست یا بوسیله دیگری زنده بگیرند، بعد از جان دادن خوردن آن حلال است. و لازم نیست کسی که آن را می گیرد مسلمان باشد و در موقع گرفتن، نام خدا را ببرد ولی اگر ملخ مرده ای در دست کافر باشد و معلوم نباشد که آن را زنده گرفته یا نه، اگر چه بگوید زنده گرفته ام حلال نیست مگر آنکه یقین یا اطمینان حاصل شود یا دو شاهد عادل شهادت دهند که راست می گوید.
[آیت الله اردبیلی] اگر ملخ را با دست یا به وسیله دیگری زنده بگیرند، بعد از جان دادن، خوردن آن حلال است و لازم نیست کسی که آن را میگیرد مسلمان باشد و در هنگام گرفتن، نام خدا را ببرد؛ ولی اگر ملخ مردهای در دست کافر باشد و معلوم نباشد که آن را زنده گرفته یا نه، اگرچه بگوید: (زنده گرفتهام)، حلال نیست مگر این که اطمینان حاصل شود که راست میگوید.
[آیت الله اردبیلی] تخمِ پرندگان حلال گوشت، حلال و تخمِ پرندگان حرام گوشت، حرام است و اگر بین حلال و حرام مشتبه شود، تخمهایی که دو طرف آن مساوی باشد، حرام است و تخمهایی که یک طرف آن باریکتر باشد، حلال است.
[آیت الله مکارم شیرازی] حیوان حلال گوشت وحشی مانند آهو و بزکوهی و کبک و امثال آن و همچنین حیوان حلال گوشت اهلی که بعداً وحشی شده مثل گاو و شتر اهلی که فرار کرده و وحشی شده، اگر به و سیله اسلحه (با دستوری که بعداً گفته می شود) آن را شکار کنند حلال است، ولی حیوان حلال گوشت اهلی را اگر شکار کنند حلال نمی شود، همچنین حلال گوشت وحشی که به وسیله تربیت کردن اهلی شده است.
[آیت الله وحید خراسانی] حکم سابق مختص به حیوان حلال گوشت است و در حیوان حرام گوشت جاری نیست
خرگوش
خرگوش، جانورى معروف است .
حلال
حلال،این عنوان در مقابل حرام وبه معنای انچه که از لحاظ شرعی جایز است.
حلال
حلال،این عنوان در مقابل حرام وبه معنای انچه که از لحاظ شرعی جایز است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*