راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
من لنز در چشمم میگذارم آیا برای غسل کردن باید آن را در بیاورم
لازم نیست.
عنوان سوال:
من لنز در چشمم میگذارم آیا برای
غسل
کردن باید آن را در بیاورم
پاسخ:
لازم نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا استفاده از لنز ( که معمولا روی مردمک چشم گذاشته میشود ) جایز است ؟
اگر بعد از غسل واجب مانعی بر روی بدن دیده شد که ندانستیم در حین غسل بوده یا بعد از غسل چسبیده، آیا باید دوباره غسل کرد ؟
اگر بر من دو غسل واجب باشد (غسل حیض و جنابت) آیا میتوانم در یک غسل بگویم نیت می کنم غسل حیض و جنابت انجام دهم و با دو نیت یک غسل انجام دهم؟
اگر بر من دو غسل واجب باشد (غسل حیض و جنابت) آیا می توانم در یک غسل بگویم نیت می کنم غسل حیض و جنابت انجام دهم و با دو نیت یک غسل انجام دهم.
اگر بر من دو غسل واجب باشد (غسل حیض و جنابت) آیا می توانم در یک غسل بگویم نیت می کنم غسل حیض و جنابت انجام دهم و با دو نیت یک غسل انجام دهم؟
اگر بر من دو غسل واجب باشد (غسل حیض و جنابت) آیا می توانم در یک غسل بگویم نیت می کنم غسل حیض و جنابت انجام دهم و با دو نیت یک غسل انجام دهم؟
غسل جنابت در ماه رمضان اگر موقعیت غسل نبود بعد از اذان صبح می شود غسل کرد؟
غسل بدل از وضو آیا اگر انسان غسل واجب به گردن نداشته باشد و غسل مستحبی بجای آورد با همان غسل می تواند نماز واجب بخواند یا باید وضو بگیرد؟
غسل بدل از وضو آیا اگر انسان غسل واجب به گردن نداشته باشد و غسل مستحبی بجای آورد با همان غسل می تواند نماز واجب بخواند یا باید وضو بگیرد؟
می گویند قبل از غسل جنابت باید ادرار و استبراء کرد ، اگر در میان غسل قطرهای از فرد خارج شود باید غسل را تکرار کرد یا نه؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] آیا استفاده از لنز (عدسی) که داخل چشم قرار داده میشود و قابل بیرون آوردن است، صدمهای به غسل و وضو میزند؟
[سایر] گذاشتن لنز آرایشی برای بانوان چه حکمی دارد؟
[آیت الله علوی گرگانی] استفاده از لنز چشمی برای زیبایی که خانمها بیشتر مصرف میکنند و ظاهر شدن در جامعه چگونه است؟
[آیت الله بهجت] آیا استفاده از لنز رنگی، برای تغییر رنگ چشم جهت بانوان حکم زینت دارد که باید از نامحرم پوشانده شود؟
[سایر] مدتی است که به هنگام مصرف چای یکدفعه جلوی چشمم سیاهی می رود وسرم گیج می رودعلت چیست؟
[سایر] من متأسفانه چشمم دنبال حرام زیاد است، مثلاً عکسهای نیمه عریان زنان را میبینم؛ گاهی کتابهایی را در مورد پزشکی زنان و تولد کودک و زایمان فقط به خاطر هوس نگاه کردهام! در خیابانها گشتهام و سری به مغازههای لوازم آرایش فروشی زدهام ؛ شاید چشمم به زنی نیمه عریان بیفتد ؛ لطفاً مرا راهنمایی کنید.
[سایر] سلام .این بار اول نیست که پیغام میگذارم اما خب اشکالی نداره .دوباره می پرسم . … ولی فکر اون اشتباه که شاید اصلا تقصیرر خودم هم نبوده فکرم رو آزار میده . لطفا راهنمایی ام کنید متشکرم
[سایر] سلام.من قسمتی از درامدم را برای خرید جهیزیه ام کنار میگذارم البته هنوز مجرد هستم.میدانم پدرم توان خرید جهیزیه را به تنهایی ندارد و باید به او کمک کنم .ایا این پول کنارگذاشته شده خمس دارد؟
[سایر] <p>با عرض سلام من خانمی 23 ساله ام خواهش میکنم منو برای رفع تیرگی زیر چشمم راهنمایی کنید.</p> <p>با تشکر</p>
[آیت الله اردبیلی] عدسیهای رنگی که در چشم کار گذاشته میشود (لنز)، با توجه به این که گاهی استفاده از آن به خاطر ضعف چشم است و عینک محسوب میشود و گاهی برای مجرد زیبایی چشمها از آن استفاده میگردد، آیا برای مرد یا زن مُحرم جایز است و در صورت عدم جواز، کفّاره دارد یا نه؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر شک کند که غسل کرده یا نه ، باید غسل کند ، ولی اگر بعد از غسل شک کند که غسل او درست بوده یا نه ، لازم نیست دوباره غسل نماید .
در غسل ارتماسی یا ترتیبی پاک بودن تمام بدن پیش از غسل لازم نیست ، بلکه اگر به فرو رفتن در آب یا ریختن آب به قصد غسل ، بدن پاک شود ، غسل محقق میشود بشرط آنکه آبی که با آن غسل میکند از پاک بودن خارج نشود ، مثلاً با آب کر غسل کند .
اگر یقین کند وقت نماز شده و نیّت غسل واجب کند بعد معلوم شود که پیش از وقت غسل کرده ، غسل او صحیح است .
مرد نمی تواند زن نا محرم را غسل بدهد ، و همچنین زن نمی تواند مرد نامحرم را غسل بدهد ، و زن و شوهر میتوانند یکدیگر را غسل بدهند .
لازم نیست در وقت غسل ، نیّت کند که غسل واجب میکند ، بلکه اگر فقط به قصد قربت ، یعنی برای تذلل در پیشگاه خداوند عالم غسل کند کافی است .
اگر در موقع غسل خون قطع نشود غسل صحیح است ، ولی اگر در بین غسل استحاضه متوسطه کثیره شود ، لازم است که غسل را از سر بگیرد .
کسی را که در حال حیض یا در حال جنابت مرده ، لازم نیست غسل حیض یا غسل جنابت بدهند ، بلکه همان غسل میّت برای او کافی است .
در شرع مقدس اسلام غسلهای مستحب زیاد است ، و از آن جمله است : 1 غسل جمعه : و وقت آن بعد از اذان صبح است تا غروب آفتاب ، و بهتر آن است که نزدیک ظهر بجا آورده شود ، و اگر تا ظهر انجام ندهد بهتر آن است که بدون نیّت اداء و قضاء تا غروب بجا آورد ، و اگر در روز جمعه غسل نکند مستحب است از صبح شنبه تا غروب قضای آن را بجا آورد . و کسی که میداند در روز جمعه آب پیدا نخواهد کرد می تواند روز پنجشنبه ، یا شب جمعه غسل را رجأً انجام دهد . و مستحب است انسان در موقع غسل جمعه بگوید : (اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ إلاّ اللّهُ وَحْدَهُ لا شرِیکَ لَهُ وَاَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَرَسُولُه ، اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ ، وَاجْعَلْنِی مِنَ التَّوّابِینَ وَاجْعَلْنِی مِنَ المُتَطَهّرِینَ) . 2 7 غسل شب اول و هفدهم ، و نوزدهم ، و بیست و یکم ، و بیست و سوم ، و بیست و چهارم ماه رمضان . 8 9 غسل روز عید فطر و عید قربان ، و وقت آن از اذان صبح است تا غروب ، و بهتر آن است که آن را پیش از نماز عید بجا آورند . 10 11 غسل روز هشتم و نهم ذیحجه ، و در روز نهم بهتر آن است که آن را در وقت ظهر بجا آورد . 12 غسل کسی که جائی از بدنش را به بدن میّتی که غسل دادهاند رسانده باشد . 13 غسل احرام . 14 غسل دخول حرم مکه . 15 غسل دخول مکه . 16 غسل زیارت خانه کعبه . 17 غسل دخول کعبه . 18 غسل برای نحر و ذبح . 19 غسل برای حلق . 20 غسل داخل شدن حرم مدینه منوّره . 21 غسل داخل شدن مدینه منوّره . 22 غسل داخل شدن مسجد پیغمبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم . 23 غسل وداع قبر مطهّر پیغمبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم . 24 غسل برای مباهله با خصم . 25 غسل دادن بچّهای که تازه به دنیا آمده . 26 غسل برای استخاره . 27 غسل برای استسقاء .
غسل جنابت را به دو قسم میشود انجام داد : ترتیبی و ارتماسی . غسل ترتیبی :
اگر برای غسل ترتیبی وقت ندارد و برای ارتماسی وقت دارد ، باید غسل ارتماسی کند .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] غسلهای واجب هفت غسل است: 1 غسل جنابت 2 غسل استحاضه 3 غسل حیض 4 غسل نفاس 5 غسل مس میت 6 غسل میت 7 غسل مستحبی که بواسطه نذر و قسم و مانند آن واجب شده است.
[آیت الله مظاهری] هرگاه به خیال اینکه به اندازه غسل و نماز وقت دارد برای نماز غسل کند، گرچه بعد از غسل بفهمد که به اندازه غسل وقت نداشته غسل او صحیح است. بلکه اگر یقین دارد که به اندازه غسل و نماز وقت ندارد و غسل کند گرچه غسل او برای نماز باشدغسل او صحیح است گرچهمعصیتکرده است.
[آیت الله اردبیلی] اگر برای غسل ترتیبی وقت نداشته ولی برای غسل ارتماسی وقت داشته باشد، باید غسل ارتماسی کند.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر به خیال این که به اندازه غسل ونماز وقت دارد برای نماز غسل کند، غسل او صحیح است اگر قصد غسل را علی ایّ حال داشته باشد.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر در موقع غسل خون قطع نشود، غسل صحیح است، ولی اگر در بین غسل، متوسّطه کثیره شود، باید غسل را از سر بگیرد.
[آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه شک کند غسل کرده یا نه،باید غسل کند ولی اگر بعد از غسل شک کند غسل او صحیح بوده یا نه، اعتنا به شک نکند.
[آیت الله علوی گرگانی] غسل میّت مثل غسل جنابت است و احتیاط واجب آن است که تا غسل ترتیبی ممکن است، میّت را غسل ارتماسی ندهند وجائز است در غسل ترتیبی فرو بردن هریک از سه قسمت بدن را در آب کثیر.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر شک کند که غسل کرده یا نه باید غسل کند ولی اگر بعد از غسل شک کند که غسل او درست بوده یا نه در صورتی که احتمال بدهد که وقت غسل ملتفت بوده غسلش صحیح است
[آیت الله وحید خراسانی] اگر شک کند که غسل کرده یا نه باید غسل کند ولی اگر بعد از غسل شک کند که غسل او درست بوده یا نه در صورتی که احتمال بدهد که وقت غسل ملتفت بوده غسلش صحیح است
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] مزد گرفتن برای غسل دادن اشکال دارد و اگر کسی برای گرفتن مزد؛ میت را غسل دهد و در غسل دادن قصد قربت کند آن غسل صحیح است؛ ولی مزد گرفتن برای کارهای مقدماتی غسل اشکالی ندارد.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*