ایا کف زدن ایرادی دارد یا ندارد چه در مجالس لطفا توضیح دهید ؟
فی نفسه اشکال ندارد .
فی نفسه اشکال ندارد .
عنوان سوال:
ایا کف زدن ایرادی دارد یا ندارد چه در مجالس لطفا توضیح دهید ؟
پاسخ:
فی نفسه اشکال ندارد .
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- کف زدن در مجالس موالید ائمه (علیهم السلام) جایز است ؟
- کف زدن در مجالس اعیاد برای بزرگداشت اهل بیت (علیهم السلام) در غیر حسینیه و مسجد اگر موجب وهن ائمه (علیهم السلام) نباشد چه حکمی دارد؟
- حکم کف زدن چیست ؟
- آیا دست زدن در مجالس ائمه (ع) اشکال دارد ؟
- آیا در مجالس عزاداری حضرت امام حسین (علیه السلام)، ناله وشیون بلند سردادن و به سر و صورت زدن جایز است ؟
- آیا در مورد حکم شطرنج می توانم به حکم مراجع دیگر رجوع کنم تا بازی کردن با آن (بدون قمار) ایرادی نداشته باشد؟
- آیا استفاده از کروات در مجالس جشن و عروسی اشکال دارد ؟
- آیا ساز زدن و دست زدن در جشن عبادت کودکان جایز است ؟
- خرید ونواختن آلت موسیقی گیتار که به استفاده در مجالس عیاشی نباشد چگونه است ؟
- هزینه ای که بعضی از مداحان ما در مجالس دریافت می کنند درست است اشکال ندارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله خوئی] در مجالس عروسی دایره بیحلقه زدن و در مجالس مذهبی به آهنگ اشعار مذهبی کف زدن چطور است؟
- [آیت الله نوری همدانی] در مجالس اعیاد ائمه اطهار آیا کف زدن جایز میباشد؟
- [آیت الله نوری همدانی] احتراما به استحضار می رساند که در مجالس ائمه اطهار علیهم السلام که به مناسبت ولادت ایشان یا سایر اعیاد شیعی برگزار می گردد خواندن مولودی ، ارجوزه و مداحی ائمه مرسوم است که در آنها مردان یا بانوان کف می زنند خواهشمند است نظر مبارک را در زمینه های زیر مرقوم فرمایید . 1 کف زدن در این گونه مجالس از نظر شرع مقدس چه صورتی دارد ؟ 2 در هنگام سخنرانی وعاظ در مجالس فوق کف زدن برای تأیید مطالب سخنران چه صورتی دارد ؟ 3 حکم کف زدن در مساجد چیست ؟
- [آیت الله علوی گرگانی] برخی در مجالس اهلبیت به اسم شادی اهلبیت 7 به کف زدن پرداخته که بفرموده قرآن شعار کفّار بوده و میگویند کف زدن مانند سینه زدن ثواب و اجر دارد یا در جشنها به اسم شادی حضرت زهرا (س) به فحاشی وناسزاگویی میپردازند آیا اینگونه حرکات چه صورت دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در اعیاد مذهبی و جشن ولادت ائمه در مسجد یا حسینیه مجلس جشن گرفته می شود و اشعار مذهبی خوانده می شود، آیا کف زدن در این مجالس جایز است؟
- [آیت الله نوری همدانی] حکم شرعی رقصیدن مرد و زن بطور کلی و همچنین هلهله و کف زدن و رقص در مجالس عروسی و مولودی و اعیاد را بیان نمائید و حضور در این مراسم و تماشا کردن رقص دیگران چه حکمی دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] کف زدن چه حکمی دارد ؟
- [آیت الله نوری همدانی] کف زدن به طور مطلق چه حکمی دارد؟ و همچنین کف زدن در مراسم اعیاد مذهبی که در مساجد و حسینیهها منعقد میگردد چه حکمی دارد؟
- [آیت الله جوادی آملی] کف زدن و رقص، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خوئی] در جشنها و اعیاد مذهبی و عروسیها کف زدن و دایره زدن و وسایل دیگر از قبیل تار و طنبور و موسیقی چطور است و تا چه حد کف زدن مجاز است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- توی کفش بواسطه راه رفتن پاک نمیشود . و پاک شدن کف جوراب بواسطه راه رفتن محلّ اشکال است ، مگر اینکه کف آن از چرم یا مانند آن باشد و راه رفتن با آن نیز متعارف باشد . 3 آفتاب :
- در تیمم لازم نیست پیشانی و کف دستها و پشت دستها پاک باشد ، گر چه بهتر است .
- لازم نیست کف پا و ته کفش تر باشد ، بلکه اگر خشک هم باشد به راه رفتن پاک میشود .
- مستحب است در قنوت دستها را مقابل صورت ، و کف آنها را رو به آسمان و پهلوی هم نگهدارد ، و غیر شست انگشتهای دیگر را به هم بچسباند و به کف دستها نگاه کند . بلکه بنابر احتیاط واجب بدون دست بلند کردن قنوت صحیح نیست ، مگر در مورد ضرورت .
- بعد از آنکه کف پا یا ته کفش نجس به راه رفتن پاک شد مقداری از اطراف آن هم که معمولاً به گِل آلوده میشود پاک میگردد .
- پاک شدن کف پا و ته کفش نجس ، بواسطه راه رفتن روی اسفالت و روی زمین که با چوب فرش شده محلّ اشکال است .
- کسی که در کف دست و انگشتها جبیره دارد ، و در موقع وضو دست تر روی آن کشیده است ، سر و پا را با همان رطوبت مسح کند .
- اگر پیشانی یا پشت دستها زخم است و پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته نمی تواند باز کند ، باید دست را روی آن بکشد ، و نیز اگر کف دست زخم باشد و پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته نتواند باز کند ، باید دست را با همان پارچه به چیزی که تیمم با آن صحیح است بزند و به پیشانی و پشت دستها بکشد . ولی اگر قسمتی از آن باز باشد زدن آن مقدار و مسح با آن کافی است .
- در سجده باید دو کف دست را بر زمین بگذارد و بنابر احتیاط واجب در صورت امکان همه کف دست را بگذارد ، ولی در حال ناچاری پشت دست هم مانعی ندارد ، و اگر پشت دست هم ممکن نباشد بنابر احتیاط واجب باید مچ دست را بر زمین بگذارد ، و چنانچه آن را هم نتواند ، تا آرنج هر جا را که میتواند بر زمین بگذارد ، و اگر آن هم ممکن نیست گذاشتن بازو کافی است .
- بنابر احتیاط جایز نیست انسان در مرگ کسی صورت و بدن خود را بخراشد ، و موی خود را قطع کند ، ولی به سر و صورت زدن جایز است .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مکارم شیرازی] 2 کف زدن مانعی ندارد اما در مساجد و حسینیه ها ترک شود.
- [آیت الله مظاهری] در تیمّم چهار چیز واجب است: اوّل: نیّت. دوّم: زدن کف دو دست بر چیزی که تیمّم به آن صحیح است. سوّم: کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی از جایی که موی سر میروید تا ابروها. چهارم: کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به تمام پشت دست چپ.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در تیمم چهار چیز واجب است: اوّل: نیّت. دوّم: زدن کف دو دست با هم بر چیزی که تیمم بر آن صحیح است. سوّم: کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف آن، از جایی که موی سر می روید تا ابروها و بالای بینی و بنابر احتیاط واجب باید دستها روی ابروها هم، کشیده شود. چهارم: کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به تمام پشت دست چپ.
- [آیت الله نوری همدانی] در تیمم چهار چیز واجب است : اول : نیت دوم: زدن کف دو دست با هم بر چیزی که تیمم به آن صحیح است . سوم: کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف آن ، از جائی که موی سر می روید ، تا ابروها و بالای بینی و بنابراحتیاط مستحب دستها روی ابروها هم ، کشیده شود .چهارم: کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به تمام دست چپ.
- [آیت الله سبحانی] در تیمّم چهار چیز واجب است: اول، نیت. دوم، زدن کف دو دست با هم بر چیزی که تیمّم به آن صحیح است. سوم، کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف آن، از جایی که موی سر می روید، تا ابروها و بالای بینی و بنابر احتیاط واجب باید دستها روی ابروها هم، کشیده شود. چهارم، کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به تمام پشت دست چپ.
- [امام خمینی] در تیمم چهار چیز واجب است: اول: نیت. دوم: زدن کف دو دست با هم بر چیزی که تیمم به آن صحیح است. سوم: کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف آن از جایی که موی سر می روید تا ابروها و بالای بینی، و بنابر احتیاط واجب باید دستها روی ابروها هم کشیده شود. چهارم: کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به تمام پشت دست چپ.
- [آیت الله شبیری زنجانی] در تیمم بدل از وضو یا غسل چهار چیز واجب است: اول: نیت؛ دوم: زدن یا قرار دادن کف دو دست بر چیزی که تیمم به آن صحیح است؛ و احتیاط مستحب آن است که کف هر دو دست با هم به زمین زده شود. سوم: کشیدن کف هر دو دست به پیشانی و دو طرف آن، از جایی که موی سر میروید، تا ابروها و بالای بینی و احتیاطاً باید دستها روی ابروها هم کشیده شود. چهارم: کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به تمام پشت دست چپ.
- [آیت الله وحید خراسانی] در تیمم بدل از وضو یا غسل چهار چیز واجب است اول نیت دوم زدن کف دو دست بر چیزی که تیمم بر ان صحیح است و بنابر احتیاط واجب کف دو دست را با هم بزند سوم کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف ان از جایی که موی سر می روید تا ابروها و بالای بینی و احتیاط واجب ان است که دست ها روی ابروها هم کشیده شود چهارم کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از ان کشیدن کف دست راست به تمام پشت دست چپ
- [آیت الله علوی گرگانی] در تیمّم بدل از وضو چهار چیز واجب است: اوّل نیّت، دوم زدن کف دو دست با هم بر چیزی که تیمّم به آن صحیح است، سوم کشیدن تمام کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف آن، از جایی که موی سر میروید تا ابروها وبالای بینی و بنابر احتیاط واجب باید دستها روی ابروها هم کشیده شود، چهارم کشیدن تمام کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن تمام کف دست راست به تمام پشت دست چپ.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . در تیمم بدل از وضو چهار چیز واجب است: اول نیت. دوم زدن کف دو دست با هم بر چیزی که تیمم به آن صحیح است. سوم کشیدن تمام کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف آن، از جایی که موی سر می روید، تا ابروها و بالای بینی و احتیاطاً باید دست ها روی ابروها هم، کشیده شود. چهارم کشیدن تمام کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن تمام کف دست راست به تمام پشت دست چپ.