حکم کف زدن چیست ؟
کف زدن مانعی ندارد .
کف زدن مانعی ندارد .
عنوان سوال:
حکم کف زدن چیست ؟
پاسخ:
کف زدن مانعی ندارد .
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- کف زدن در مجالس موالید ائمه (علیهم السلام) جایز است ؟
- ایا کف زدن ایرادی دارد یا ندارد چه در مجالس لطفا توضیح دهید ؟
- کف زدن در مجالس اعیاد برای بزرگداشت اهل بیت (علیهم السلام) در غیر حسینیه و مسجد اگر موجب وهن ائمه (علیهم السلام) نباشد چه حکمی دارد؟
- آیا ساز زدن و دست زدن در جشن عبادت کودکان جایز است ؟
- آیا بوسیدن کف پای پدر یا مادر ثوابی دارد ؟
- دست زدن مردها و زن ها در عروسی به طوری که از همدیگر جدا باشند و صدای دست زدن را بشنوند چه حکمی دارد؟
- آیا دست زدن در مجالس ائمه (ع) اشکال دارد ؟
- حکم ژل و روغن بادام به سر زدن چیست؟
- در سجده باید کف دستها بر زمین باشد. آیا شامل همه انگشتهای دست (و تمام قسمت انگشتها) هم می شود؟
- آیا خانم ها در حین سجده میتواند علاوه بر کف دست ساعد ها را نیزبر زمین بگذارند ؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله خامنه ای] کف زدن در مجالس مذهبی
- [آیت الله نوری همدانی] کف زدن به طور مطلق چه حکمی دارد؟ و همچنین کف زدن در مراسم اعیاد مذهبی که در مساجد و حسینیهها منعقد میگردد چه حکمی دارد؟
- [آیت الله جوادی آملی] کف زدن و رقص، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خوئی] در جشنها و اعیاد مذهبی و عروسیها کف زدن و دایره زدن و وسایل دیگر از قبیل تار و طنبور و موسیقی چطور است و تا چه حد کف زدن مجاز است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] کف زدن در مراسم عروسی چه حکمی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] کف زدن در میلاد ائمه 7 چه صورت دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] در مجالس اعیاد ائمه اطهار آیا کف زدن جایز میباشد؟
- [آیت الله خوئی] در مجالس عروسی دایره بیحلقه زدن و در مجالس مذهبی به آهنگ اشعار مذهبی کف زدن چطور است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] طشت زدن، دایره زدن، همراه با کف زدن و شعر خواندن در عروسی در صورتی که تحریک کننده و مفسدهانگیز نباشد چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خوئی] کف زدن مطلق بدون تکلم به باطل یا به خصوص کف زدن در خواندن اشعار مولودی و مدح و فضایل ائمه جایز است یا نه به عنوان اظهار شادی؟ و همچنین در عروسیها دایره زدن یا کف زدن با اینکه اشعار غیر مهیج میخوانند یا اصلاً اشعار هم نمیخوانند، آیا جایز است یا نه و مرحوم آیة اللّه حکیم قدس سره در باب مکاسب محرمه منهاج مسئله 17 غناء النساء فی الاعراس را با شرایطی جایز دانستهاند، شما چه میفرمائید؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- توی کفش بواسطه راه رفتن پاک نمیشود . و پاک شدن کف جوراب بواسطه راه رفتن محلّ اشکال است ، مگر اینکه کف آن از چرم یا مانند آن باشد و راه رفتن با آن نیز متعارف باشد . 3 آفتاب :
- در تیمم لازم نیست پیشانی و کف دستها و پشت دستها پاک باشد ، گر چه بهتر است .
- لازم نیست کف پا و ته کفش تر باشد ، بلکه اگر خشک هم باشد به راه رفتن پاک میشود .
- مستحب است در قنوت دستها را مقابل صورت ، و کف آنها را رو به آسمان و پهلوی هم نگهدارد ، و غیر شست انگشتهای دیگر را به هم بچسباند و به کف دستها نگاه کند . بلکه بنابر احتیاط واجب بدون دست بلند کردن قنوت صحیح نیست ، مگر در مورد ضرورت .
- بعد از آنکه کف پا یا ته کفش نجس به راه رفتن پاک شد مقداری از اطراف آن هم که معمولاً به گِل آلوده میشود پاک میگردد .
- پاک شدن کف پا و ته کفش نجس ، بواسطه راه رفتن روی اسفالت و روی زمین که با چوب فرش شده محلّ اشکال است .
- کسی که در کف دست و انگشتها جبیره دارد ، و در موقع وضو دست تر روی آن کشیده است ، سر و پا را با همان رطوبت مسح کند .
- اگر پیشانی یا پشت دستها زخم است و پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته نمی تواند باز کند ، باید دست را روی آن بکشد ، و نیز اگر کف دست زخم باشد و پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته نتواند باز کند ، باید دست را با همان پارچه به چیزی که تیمم با آن صحیح است بزند و به پیشانی و پشت دستها بکشد . ولی اگر قسمتی از آن باز باشد زدن آن مقدار و مسح با آن کافی است .
- در سجده باید دو کف دست را بر زمین بگذارد و بنابر احتیاط واجب در صورت امکان همه کف دست را بگذارد ، ولی در حال ناچاری پشت دست هم مانعی ندارد ، و اگر پشت دست هم ممکن نباشد بنابر احتیاط واجب باید مچ دست را بر زمین بگذارد ، و چنانچه آن را هم نتواند ، تا آرنج هر جا را که میتواند بر زمین بگذارد ، و اگر آن هم ممکن نیست گذاشتن بازو کافی است .
- بنابر احتیاط جایز نیست انسان در مرگ کسی صورت و بدن خود را بخراشد ، و موی خود را قطع کند ، ولی به سر و صورت زدن جایز است .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مکارم شیرازی] 2 کف زدن مانعی ندارد اما در مساجد و حسینیه ها ترک شود.
- [آیت الله مظاهری] در تیمّم چهار چیز واجب است: اوّل: نیّت. دوّم: زدن کف دو دست بر چیزی که تیمّم به آن صحیح است. سوّم: کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی از جایی که موی سر میروید تا ابروها. چهارم: کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به تمام پشت دست چپ.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در تیمم چهار چیز واجب است: اوّل: نیّت. دوّم: زدن کف دو دست با هم بر چیزی که تیمم بر آن صحیح است. سوّم: کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف آن، از جایی که موی سر می روید تا ابروها و بالای بینی و بنابر احتیاط واجب باید دستها روی ابروها هم، کشیده شود. چهارم: کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به تمام پشت دست چپ.
- [آیت الله نوری همدانی] در تیمم چهار چیز واجب است : اول : نیت دوم: زدن کف دو دست با هم بر چیزی که تیمم به آن صحیح است . سوم: کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف آن ، از جائی که موی سر می روید ، تا ابروها و بالای بینی و بنابراحتیاط مستحب دستها روی ابروها هم ، کشیده شود .چهارم: کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به تمام دست چپ.
- [آیت الله سبحانی] در تیمّم چهار چیز واجب است: اول، نیت. دوم، زدن کف دو دست با هم بر چیزی که تیمّم به آن صحیح است. سوم، کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف آن، از جایی که موی سر می روید، تا ابروها و بالای بینی و بنابر احتیاط واجب باید دستها روی ابروها هم، کشیده شود. چهارم، کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به تمام پشت دست چپ.
- [امام خمینی] در تیمم چهار چیز واجب است: اول: نیت. دوم: زدن کف دو دست با هم بر چیزی که تیمم به آن صحیح است. سوم: کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف آن از جایی که موی سر می روید تا ابروها و بالای بینی، و بنابر احتیاط واجب باید دستها روی ابروها هم کشیده شود. چهارم: کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به تمام پشت دست چپ.
- [آیت الله شبیری زنجانی] در تیمم بدل از وضو یا غسل چهار چیز واجب است: اول: نیت؛ دوم: زدن یا قرار دادن کف دو دست بر چیزی که تیمم به آن صحیح است؛ و احتیاط مستحب آن است که کف هر دو دست با هم به زمین زده شود. سوم: کشیدن کف هر دو دست به پیشانی و دو طرف آن، از جایی که موی سر میروید، تا ابروها و بالای بینی و احتیاطاً باید دستها روی ابروها هم کشیده شود. چهارم: کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به تمام پشت دست چپ.
- [آیت الله وحید خراسانی] در تیمم بدل از وضو یا غسل چهار چیز واجب است اول نیت دوم زدن کف دو دست بر چیزی که تیمم بر ان صحیح است و بنابر احتیاط واجب کف دو دست را با هم بزند سوم کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف ان از جایی که موی سر می روید تا ابروها و بالای بینی و احتیاط واجب ان است که دست ها روی ابروها هم کشیده شود چهارم کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از ان کشیدن کف دست راست به تمام پشت دست چپ
- [آیت الله علوی گرگانی] در تیمّم بدل از وضو چهار چیز واجب است: اوّل نیّت، دوم زدن کف دو دست با هم بر چیزی که تیمّم به آن صحیح است، سوم کشیدن تمام کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف آن، از جایی که موی سر میروید تا ابروها وبالای بینی و بنابر احتیاط واجب باید دستها روی ابروها هم کشیده شود، چهارم کشیدن تمام کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن تمام کف دست راست به تمام پشت دست چپ.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . در تیمم بدل از وضو چهار چیز واجب است: اول نیت. دوم زدن کف دو دست با هم بر چیزی که تیمم به آن صحیح است. سوم کشیدن تمام کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف آن، از جایی که موی سر می روید، تا ابروها و بالای بینی و احتیاطاً باید دست ها روی ابروها هم، کشیده شود. چهارم کشیدن تمام کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن تمام کف دست راست به تمام پشت دست چپ.