اگر برای شستن دهان و دندان که بد بو شده است و دهان دارای بوی بدی است، مضمضمه کند و آب بی اختیار فرو رود، آیا قضا لازم است؟
بنابر احتیاط قضا کند.
بنابر احتیاط قضا کند.
عنوان سوال:
اگر برای شستن دهان و دندان که بد بو شده است و دهان دارای بوی بدی است، مضمضمه کند و آب بی اختیار فرو رود، آیا قضا لازم است؟
پرسشهای مرتبط از این مرجع
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] اگر از دندان خون بیاید و با آب دهان مخلوط شود، فرو بردن آن چه حکمی دارد؟ آیا باید دهان را آب کشید؟
- [آیت الله بهجت] اگر خون لثه با دندان پرشده یا دندان مصنوعی تماس پیدا کند، فرو دادن آب دهان و یا غذاخوردن در این حال، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر خونی از لای دندان بیرون آید و در آب دهان از بین برود، آیا آب کشیدن داخل دهان لازم است؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر دندان های مصنوعی به سبب خون دهان یا به سبب دیگر نجس شده باشد آیا شستن آن برای نماز لازم است؟
- [آیت الله بهجت] اگر دندان های مصنوعی به واسطه ی خون دهان یا به سبب دیگر نجس شده باشد، آیا شستن آن برای نماز لازم است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] معمولاً بعد از کشیدن دندان تا مدتی خون ریزی ادامه دارد، آیا فرو بردن آب دهان در حالی که با خون همراه است جایز است؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا آب کشیدن داخل دهان بعد از خونریزی کم لثه و پس از پر کردن دندان لازم است؟
- [آیت الله مظاهری] آیا شستن دهان در روزه ماه رمضان برای اینکه بوی بد آن از بین برود، اشکالی دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] گاهی دندان مصنوعی یا غذا یا آب آشامیدنی در دهان با خونی که از لثه خارج شده ملاقات می کند، آیا نجس می شود و فرو دادن غذا و آب چه صورت دارد؟
- [سایر] شستن دهان با آب یا آب نمک یا دهان شو برای شخص روزه دار چه حکمی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . اگر بدن حیوان به عین نجس مثل خون، یا متنجس مثل آب نجس آلوده شود، چنان چه آنها برطرف شود، بدن آن حیوان پاک می شود. و هم چنین است باطن بدن انسان مثل داخل دهان و بینی. مثلاً اگر خونی از لای دندان بیرون آید و در دهان از بین برود، آب کشیدن داخل دهان لازم نیست. ولی اگر دندان عاریه در دهان نجس شود بنابر احتیاط باید آن را آب بکشند.
- . خونی که از لای دندان ها می آید، اگر به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بین برود، پاک است، ولی بهتر آن است که آن را فرو نبرند.
- . مضمضه زیاد برای روزه دار مکروه است و اگر بعد از مضمضه بخواهد آب دهان را فرو برد، بهتر است سه مرتبه آب دهان را بیرون بریزد.
- . کسی که میخواهد روزه بگیرد، لازم نیست پیش از اذان دندانهای خود را خلال کند، ولی اگر بداند غذایی که لای دندان مانده در روز فرو میرود، چنانچه خلال نکند، روزهاش باطل میشود؛ خواه چیزی از آن فرو رود یا فرو نرود.
- . فرو بردن آب دهان، اگر چه به واسطه خیالکردن ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمیکند.
- . غذای نجسی که لای دندان ها مانده، اگر آب در دهان بگردانند و به تمام غذای نجس برسد، پاک می شود.
- . اگر روزهدار عمداً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزه او باطل میشود، چه خوردن و آشامیدن آن چیز معمول باشد، مثل نان و آب، چه معمول نباشد، مثل خاک و شیره درخت، و چه کم باشد یا زیاد، حتی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد، و دوباره به دهان ببرد و رطوبت آن را فرو برد، روزه او باطل میشود، بلکه اگر رطوبت مسواک در آب دهان به طوری از بین برود که رطوبت خارج به آن گفته نشود، ولی بداند که در دهان باقی است بنابر احتیاط لازم نباید آن را فرو برد.
- . چند چیز برای روزه دار مکروه است و از آن جمله است: دوا ریختن به چشم و سرمه کشیدن، در صورتی که مزه یا بوی آن به حلق برسد، انجام دادن هر کاری که مانند خون گرفتن و حمام رفتن باعث ضعف می شود، انفیه کشیدن، اگر نداند که به حلق می رسد و اگر بداند به حلق می رسد جایز نیست، بو کردن گیاه های معطر و احوط ترک نشستن زن است در آب، استعمال شیاف، تر کردن لباسی که در بدن است، کشیدن دندان و هر کاری که به واسطه آن از دهان خون بیاید، مسواک کردن به چوب تر، بی جهت آب یا چیزی در دهان کردن و نیز مکروه است انسان بدون قصد بیرون آمدن منی، زن خود را ببوسد، یا کاری کند که شهوت خود را به حرکت آورد. و اگر به قصد بیرون آمدن منی باشد روزه او باطل می شود.
- . اگر مخرج غائط را با آب بشویند، باید چیزی از غائط در آن نماند. ولی باقی ماندن رنگ و بوی آن مانعی ندارد و اگر در دفعه اول طوری شسته شود که ذره ای از غائط در آن نماند دوباره شستن لازم نیست.
- . زمینی که آب در آن فرو نمی رود و از محل نجس هم به محل دیگر جاری نمی شود، اگر نجس شود با آب قلیل پاک نمی گردد مگر آن که غساله آن را با پارچه یا ظرف بگیرند، ولی زمینی که روی آن شن یا ریگ باشد چون آبی که روی آن می ریزند از آن جداشده و در شن و ریگ فرو می رود با آب قلیل پاک می شود.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله نوری همدانی] اگر غیر آب چیزی دیگری را در دهان ببرد و بی اختیار فرو رود یا آب داخل بینی کند و بی اختیار فرو رود ، قضا بر او واجب نیست .
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر غیر اب چیز دیگری را در دهان ببرد و بی اختیار فرو رود یا اب داخل بینی کند و بی اختیار فرو رود قضا بر او واجب نیست
- [آیت الله سیستانی] اگر غیر آب چیز دیگری را در دهان ببرد و بی اختیار فرو رود ، یا آب داخل بینی کند و بی اختیار فرو رود ، قضا بر او واجب نیست .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر غیر آب چیز دیگری در دهان ببرد و بی اختیار فرو رود، یا آب را داخل بینی کند، و بی اختیار فرو رود قضا بر او واجب نیست.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر غیر آب چیز دیگری را در دهان ببرد و بی اختیار فرو رود یا آب داخل بینی کند و بی اختیار فرو رود؛ قضا بر او واجب نیست.
- [امام خمینی] اگر غیر آب چیز دیگری را در دهان ببرد و بی اختیار فرو رود، یا آب داخل بینی کند و بی اختیار فرو رود، قضا بر او واجب نیست.
- [آیت الله اردبیلی] اگر غیر از آب چیز دیگری را در دهان ببرد و بی اختیار فرو رود یا آب داخل بینی کند و بیاختیار فرو رود، قضا بر او واجب نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر غیر از آب چیز دیگری را در دهان ببرد و بیاختیار فرو رود، یا آب داخل بینی کند و بیاختیار فرو رود، قضا بر او واجب نیست.
- [آیت الله بروجردی] اگر غیر آب چیز دیگری در دهان ببرد و بیاختیار فرو رود، یا آب را داخل بینی کند و بیاختیار فرو رود، قضا بر او واجب نیست.
- [آیت الله خوئی] اگر غیر آب چیز دیگری را در دهان ببرد و بیاختیار فرو رود، یا آب داخل بینی کند و بیاختیار فرو رود، قضا بر او واجب نیست. (مسألة 1699)- مضمضزیاد برای روزهدار مکروه است، و اگر بعد از مضمضه بخواهد آب دهان را فرو برد، بهتر آن است که سه مرتبه آب دهان را بیرون بریزد.