اگر از دندان خون بیاید و با آب دهان مخلوط شود، فرو بردن آن چه حکمی دارد؟ آیا باید دهان را آب کشید؟ همه مراجع (به جز مکارم و نوری ): اگر خون به حدی کم باشد که به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بین میرود، پاک است و فرو بردن آن اشکال ندارد. توضیحالمسائل مراجع، م 100 ؛ بهجت، وسیلةالنجاة، ج 1، م 527 ؛ وحید، توضیحالمسائل، م 101 ؛ دفتر: خامنهای. آیةاللَّه نوری: اگر خون به حدی کم باشد که واسطه مخلوط شدن با آب دهان، از بین میرود، پاک است ؛ ولی فرو بردن آن اشکال دارد. نوری، توضیحالمسائل، م 100. آیةاللَّه مکارم: اگر خون به حدی کم باشد که به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بین میرود، پاک است و فرو بردن آن اشکال ندارد ؛ ولی عمداً این کار را نکند. مکارم، توضیحالمسائل، م 106. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 459/500016)
اگر از دندان خون بیاید و با آب دهان مخلوط شود، فرو بردن آن چه حکمی دارد؟ آیا باید دهان را آب کشید؟
اگر از دندان خون بیاید و با آب دهان مخلوط شود، فرو بردن آن چه حکمی دارد؟ آیا باید دهان را آب کشید؟
همه مراجع (به جز مکارم و نوری ): اگر خون به حدی کم باشد که به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بین میرود، پاک است و فرو بردن آن اشکال ندارد. توضیحالمسائل مراجع، م 100 ؛ بهجت، وسیلةالنجاة، ج 1، م 527 ؛ وحید، توضیحالمسائل، م 101 ؛ دفتر: خامنهای.
آیةاللَّه نوری: اگر خون به حدی کم باشد که واسطه مخلوط شدن با آب دهان، از بین میرود، پاک است ؛ ولی فرو بردن آن اشکال دارد. نوری، توضیحالمسائل، م 100.
آیةاللَّه مکارم: اگر خون به حدی کم باشد که به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بین میرود، پاک است و فرو بردن آن اشکال ندارد ؛ ولی عمداً این کار را نکند. مکارم، توضیحالمسائل، م 106. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 459/500016)
- [آیت الله فاضل لنکرانی] معمولاً بعد از کشیدن دندان تا مدتی خون ریزی ادامه دارد، آیا فرو بردن آب دهان در حالی که با خون همراه است جایز است؟
- [آیت الله مظاهری] به علت خونریزی از لثههایم اکثر مواقع مقداری خون با آب دهانم مخلوط میشود. آیا فرو بردن آب دهان برای صحت روزه اشکالی دارد؟
- [آیت الله مظاهری] اگر مقدار کمی خون از لثه روزهدار خارج شود و با آب دهان او مخلوط گردد، فرو بردن آن، روزه را باطل میکند یا نه؟
- [آیت الله بهجت] اگر خون لثه با دندان پرشده یا دندان مصنوعی تماس پیدا کند، فرو دادن آب دهان و یا غذاخوردن در این حال، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] اگر دندان مصنوعی یا غذا در دهان، با خون لثه تماس پیدا کند، آیا حتما باید آن ها را آب کشید؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر دهان انسان به واسطه خون داخل دهان و یا خارج از آن و یا حتی هر گونه نجس دیگر مثل شراب نجس شود ولی نجاسات مذکور با آب دهان مخلوط شود و از بین برود آیا آب دهان محکوم به طهارت است یا خیر؟ و حکم فرو بردن آن چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر دندان مصنوعی، در خارج از دهان متنجّس شود و عین نجاست بر روی دندان موجود نباشد، آیا آب دهان که با این دندان تماس پیدا میکند، نجس است یا پاک و آیا میتوان آب دهان را فرو داد؟
- [سایر] آیا آدامس جویدن و فرو بردن آب دهان در آن حال، روزه را باطل میکند؟
- [آیت الله بهجت] آیا چنان چه دندان مصنوعی در دهان متحرّک باشد و بتوان آن را از دهان خارج نمود، باید در صورت نجس شدن آن را بیرون آورد و آب کشید یا در فضای دهان پاک می شود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که دندان می کشد تا حدود ده ساعت اگر آب دهان خود را، که بعضاً با خون همراه است، بیرون بریزد، باعث تداوم خونریزی و ضرر به وی می شود. لذا بیمار با گذاشتن گاز روی محلّ دندان کشیده شده، باید بزاق را، که احتمالا با مقداری خون همراه است، فرو ببرد; تکلیف چیست؟
- [آیت الله وحید خراسانی] فرو بردن اب بینی و خلط سینه که در دهان امده حرام نیست و نیز فرو بردن غذایی که موقع خلال کردن از لای دندان بیرون می اید اگر طبیعت انسان از ان متنفر نباشد اشکال ندارد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در دهان آمده حرام نیست. و نیز فرو بردن غذائی که موقع خلال کردن؛ از لای دندان بیرون می آید؛ اشکال ندارد.
- [آیت الله خوئی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در دهان آمده، حرام نیست، و نیز فرو بردن غذایی که موقع خلال کردن از لای دندان بیرون میآید اشکال ندارد.
- [آیت الله سیستانی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در دهان آمده است ، حرام نیست . و نیز فرو بردن غذائی که موقع خلال کردن ، از لای دندان بیرون میآید ، اشکال ندارد .
- [آیت الله شبیری زنجانی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در دهان آمده حرام نیست و نیز فرو بردن غذایی که در موقع خلال کردن، از لای دندان بیرون میآید اشکال ندارد.
- [امام خمینی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در دهان آمده، حرام نیست. و نیز فرو بردن غذایی که موقع خلال کردن، از لای دندان بیرون میآید اگر طبیعت انسان از آن متنفر نباشد اشکال ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در دهان آمده حرام نیست و نیز فرو بردن غذایی که هنگام خلال کردن، از لای دندان بیرون میآید، اگر طبیعت انسان از آن متنفّر نباشد، اشکال ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر بدن حیوان به عین نجس مثل خون یا متنجس مثل اب نجس الوده شود چنانچه انها بر طرف شود بدن ان حیوان پاک می شود و همچنین است باطن بدن انسان مثل توی دهان و بینی مثلا اگر خونی از لای دندان بیرون اید و در اب دهان از بین برود اب کشیدن توی دهان لازم نیست ولی اگر دندان مصنوعی در دهان با خون دهان ملاقات کند بنابر احتیاط باید ان را اب کشید
- [آیت الله علوی گرگانی] خونی که از لای دندانها میآید، اگر به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بین برود پاک است، و جائز است فرو بردن آن.
- [آیت الله مظاهری] خونی که از لای دندانها میآید، نجس و خوردن آن حرام است ولی اگر به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بین برود پاک است، و فرو بردن آب دهان در این صورت اشکالی ندارد.