آیا برای خانم 5 ماه بار دار روزه واجب میباشد؟
اشخاص مختلفند بطور کلی اگر به تجربه یا از قول طبیب حاذق خوف ضرر برای خود زن یا بچه اش حاصل شود روزه نگیرد.
اشخاص مختلفند بطور کلی اگر به تجربه یا از قول طبیب حاذق خوف ضرر برای خود زن یا بچه اش حاصل شود روزه نگیرد.
پاسخ:
اشخاص مختلفند بطور کلی اگر به تجربه یا از قول طبیب حاذق خوف ضرر برای خود زن یا بچه اش حاصل شود روزه نگیرد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا برای خانم باردار 5 ماهه، روزه واجب است؟
- 6- خانم هایی که شاغلند و در آمد دارند، آیا لازم است هر ماه خمس حقوق خود را کنار بگذارند یا تعیین سال خمسی کفایت میکند؟
- کفّاره روزه یک ماه، با نان چقدر است؟ با برنج چقدر است؟
- پسر زید بعلّت بیماری چند سال است که نمی تواند روزه بگیرد آیا پرداخت فدیه روزه های او به پدرش واجب است یا نه و همچنین فدیه روزه های زن بیمار به شوهرش واجب است یا نه؟
- دختری دارم 14 ساله که وی نیز همه ساله روزه های خود را گرفته امّا هر سال بعد از روزه گرفتن از درجه بینائی اش کاسته می گردد و در هر حال حاضر درجه بینایی اش به 5/3 و 4 رسیده. لذا استدعا دارم نسبت به اعلان نظر آن مرجع عظیم الشأن.
- اگر در ماه رمضان، انسان عملی را که روزه را باطل می کند بجا نیاورد ولی نیّت روزه نکند ، یا ریاء کند و یا قصد کند که روزه نباشد ، یا قصد کند کاری که روزه را باطل می کند انجام دهد، آیا علاوه بر قضا کفّاره نیز واجب است یا فقط قضا واجب است؟
- اگر روزه قضا را در هنگام اعتکاف واجب بگیرد و سپس روزه خود را در بعد ازظهر باطل کند، چند کفّاره بر او واجب است؟ اگر اعتکاف مستحبّ باشد، حکم چگونه است؟
- آیا انجام دادن مبطلات نماز و روزه حرام است و ترک کردن آنها واجب است؟
- برای خانمهای بار دار از چه ماهی روزه گرفتن واجب نیست؟
- در آستانه ماه شریف رمضان و با توجه به توسعه شهرها و عدم امکان تشخیص دقیق لحظه طلوع فجر، خواهشمند است نظر شریف خود را در مورد زمان امساک برای روزه و اقامه نماز صبح اعلام فرمائید.
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مظاهری] فردی تنها در مدت یک ماه کثیر السفر است؛ یعنی هر 5 روز در جایی است. حکم نماز و روزه او در این یک ماه چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] من یک پسر مجردم. به دنبال صیغه بودم که یه خانمی را پیدا کردم اما خانم عدة طلاق دارد. الان هر دو طرف احتمال به گناه افتادنمان زیاد است و عدة خانم 3 ماه دیگر تمام میشود. میخواستم ببینم میتوانیم بدون در نظر گرفتن عده صیغه را جاری کنیم؟ البته این را هم بگویم که خانم 5 ماه است که با شوهر قبلی خود رابطهای نداشته است.
- [آیت الله اردبیلی] من یک پسر مجردم. به دنبال صیغه بودم که یه خانمی را پیدا کردم اما خانم عدة طلاق دارد. الان هر دو طرف احتمال به گناه افتادنمان زیاد است و عدة خانم 3 ماه دیگر تمام میشود. میخواستم ببینم میتوانیم بدون در نظر گرفتن عده صیغه را جاری کنیم؟ البته این را هم بگویم که خانم 5 ماه است که با شوهر قبلی خود رابطهای نداشته است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا جنین سقط شده زیر 5 ماه غسل دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] اگر از اسپرم کسی استفاده شود و در رحم خانمی تزریق شود آیا بچه متولد شده برای صاحب اسپرم محرم میشو؟ 2.درصورت الحاق به صاحب اسپرم از او ارث میبرد؟ 3. آیا بچه به همسر خانم محرم میباشد؟
- [آیت الله بهجت] پوشانیدن پشت پاشنه ی پاها در خانم ها برای خانم ها، هنگام نماز خواندن واجب است؟
- [آیت الله سیستانی] من 5 ماه نماز را با 35 درجه اختلاف به جا آوردم تکلیف چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] خانم ها در هنگام زیادی جمعیت اگر بخواهند طواف را در محدوده 5/26 ذراع بجا آورند نامحرم به آنها تنه می زنند، تکلیف آنها چیست؟
- [آیت الله بهجت] سه روز اوّل ماه را روزه گرفتم، در بین روز ناراحتی معده پیدا کردم؛ لذا به تشخیص خود چند روز، روزه نگرفتم و بعد از مدتی دوباره گرفتم آیا روزه بر من واجب است؟
- [آیت الله سیستانی] اگر شخصی جنب باشد و نماز و روزه بگیرد ولی نداند که جنب است وبعد از چند مدت متوجه شود و بداند که جنب بوده تکلیف چه میباشد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . انسان می تواند در هر شب از ماه رمضان برای روزه فردای آن، نیت کند و بهتر است که شب اول ماه هم نیت روزه همه ماه را بنماید.
- . کسی که میخواهد قضای روزه رمضان را بگیرد، هرگاه تا اذان صبح جنب بماند، اگر چه از روی عمد نباشد، اگر وقت وسعت داشته باشد، روزه او باطل است، و اگر وقت تنگ باشد، احتیاط واجب، گرفتن روزه آن روز و عوض آن بعد از ماه مبارک است.
- . اگر زندانی نتواند به ماه رمضان یقین کند، باید به گمان عمل نماید. و اگر آن هم ممکن نباشد، هر ماهی را که روزه بگیرد صحیح است ولی باید بعد از گذشتن یازده ماه از ماهی که روزه گرفته، دوباره یک ماه روزه بگیرد.
- . اگر پدر و مادر غیر از روزه رمضان روزه واجب دیگری را مانند روزه نذر نگرفته باشند، احتیاط واجب آن است که پسر بزرگ تر قضا نماید.
- . اگر بداند که روزه است و عمداً برای غسلکردن سر را در آب فرو برد، چنانچه روزه او مثل روزه رمضان واجب معین باشد، روزه و غسل هر دو باطل است، و اگر روزه مستحب باشد یا روزه واجبی باشد که مثل روزه کفاره، وقت معینی ندارد و تمامکردن آن واجب نباشد، غسل صحیح، و روزه باطل میباشد.
- . چنانکه گفته شد زکات طلا و نقره در صورتی واجب میشود که انسان یازده ماه مالک مقدار نصاب باشد، و اگر در بین یازده ماه، طلا و نقره از نصاب اول کمتر شود، زکات بر او واجب نیست.
- . چنان که سابقا گفته شد زکات طلا و نقره در صورتی واجب می شود که انسان یازده ماه مالک مقدار نصاب باشد و اگر در بین یازده ماه، طلا و نقره از نصاب اول کمتر شود، زکات بر او واجب نیست.
- . کسی که پیش از اذان صبح بدون نیت روزه خوابیده است، اگر پیش از ظهر بیدار شود و نیت کند، روزه او صحیح است چه روزه واجب باشد چه مستحب. و اگر بعد از ظهر بیدار شود، نمی تواند نیت روزه واجب نماید. ولی در واجب مضیق مثل روزه ماه رمضان احتیاط واجب آن است که رجاءاً نیت روزه بنماید و آن را تمام کند و بعد هم قضای آن را به جا آورد.
- . کسی که می خواهد دو ماه کفاره روزه رمضان را بگیرد، نباید موقعی شروع کند که در بین سی و یک روز، روزی باشد که مانند عید قربان، روزه آن حرام است.
- . اگر اول ماه رمضان برای کسی ثابت نشود و روزه نگیرد، چنان چه دو مرد عادل بگویند: شب پیش، ماه را دیدیم، باید روزه آن روز را قضا نماید.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله سیستانی] کسی که میخواهد دو ماه کفاره روزه رمضان را بگیرد ، نباید موقعی شروع کند که میداند در بین یک ماه و یک روز ، روزی باشد که مانند عید قربان ، روزه آن حرام است ، یاروزه آن واجب است .
- [آیت الله سیستانی] چیزهایی که در نمازهای یومیه واجب و مستحب است، در نماز آیات هم واجب و مستحب میباشد، ولی در نماز آیات در صورتی که با جماعت باشد میتواند رجاءً بجای اذان و اقامه سه مرتبه بگویند (الصلاة) و در غیر جماعت چیزی نیست، ولی مشروعیت جماعت در نماز آیات در غیر گرفتن ماه و خورشید ثابت نیست.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر زندانی نتواند به ماه رمضان یقین کند ، باید به گمان عمل نماید . و اگر آن هم ممکن نباشد ، هر ماهی را که روزه بگیرد صحیح است ، و بنابر احتیاط واجب باید بعد از گذشتن یازده ماه از ماهی که روزه گرفته ، دوباره یک ماه روزه بگیرد ولی اگر بعد گمان پیدا کرد باید به آن عمل نماید . روزه های حرام و مکروه
- [امام خمینی] اگر زندانی نتواند به ماه رمضان یقین کند، باید به گمان عمل نماید، و اگر آن هم ممکن نباشد، هر ماهی را که روزه بگیرد صحیح است. و بنابر احتیاط واجب باید بعد از گذشتن یازده ماه از ماهی که روزه گرفته، دوباره یک ماه روزه بگیرد. ولی اگر بعد گمان پیدا کرد، باید به آن عمل نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر اول ماه رمضان ثابت نشود روزه واجب نیست، ولی اگر بعداً ثابت شود که آن روزی را که روزه نگرفته اول ماه بوده باید آن را قضا کند.
- [آیت الله علوی گرگانی] انسان میتواند در هر شب از ماه رمضان برای روزه فردای آن، نیّت کند و بهتر است که شب اوّل ماه هم نیّت روزه همه ماه را بنماید.
- [آیت الله خوئی] انسان میتواند در هر شب از ماه رمضان برای روزه فردای آن نیت کند بهتر آن است که شب اول ماه هم نیت روزه همة ماه را بنماید.
- [آیت الله نوری همدانی] انسان می تواند در هر شب از ماه رمضان رای روزة فرادی آننیت کند و بهتر است که شب اول ماه هم نیت روزة همة ماه را بنماید .
- [آیت الله اردبیلی] انسان میتواند در هر شب از ماه رمضان برای روزه فردای آن نیّت کند و بهتر است که شب اوّل ماه، نیّت روزه همه ماه را نیز بنماید.
- [امام خمینی] انسان می تواند در هر شب از ماه رمضان برای روزه فردای آن نیت کند بهتر است که شب اول ماه هم نیت روزه همه ماه را بنماید.