نظر حضرت عالی در مورد تاج گلی که برای مجالس ترحیم میبرند و طرف اسمش را روی آن مینویسد، و یک رقابت شده و میگویند که برای ایتام و خیریهها هزینه میشود چیست؟
اشکال ندارد.
اشکال ندارد.
عنوان سوال:
نظر حضرت عالی در مورد تاج گلی که برای مجالس ترحیم میبرند و طرف اسمش را روی آن مینویسد، و یک رقابت شده و میگویند که برای ایتام و خیریهها هزینه میشود چیست؟
پاسخ:
اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- مخارجی که برای اموات صورت میگیرد، اطعامهای مفصّل در تالارها، تاج گلهای گران قیمت، حالت مسابقه به خود گرفته و چشم و هم چشمی یا برخی عادات و رسوم اجتماعی موجب قرض های کمر شکن برای صاحبان عزا میگردد، با توجّه به وجود معضلات اجتماعی مانند فقر، کمبود مراکز عام المنفعه مانند مساجد، مدارس و درمانگاه، آییا به نظر حضرت عالی صرف هزینه در چه راهی برای میّت سودمندتر است و تکلیف مؤمنین در این رابطه چیست؟
- چرا تا کنون مراجع فکری برای این موضوع نکردهاند که این تصوّر را از ذهن عامّه مردم پاک کنند که ای عزیزان مخلص، نذر کردن و قربانی کردن و پول هزینه کردن برای سالار شهیدان فقط شام و غذا و خوردنی نیست و چرا تا کنون اقدامی نشده است که این منابع عظیم پولی در مسیرهایی که بیشتر نیاز است هزینه شود؟ نظر حضرت عالی چیست؟
- امروزه متداول است که در مراسم مختلف مانند عقد، عروسی، مهمانیها، دید و بازدید حجّاج و زائرین عتبات عالیات و حتّی مجالس ترحیم با انواع شیرینیها و سفرههای رنگارنگ شامل غذاهای پُر هزینه و متنوّع، از مدعوّین پذیرایی شود. علاوه بر آن هزینههای گزافی صرف تهیه تاج گل، کارتهای گونان دعوت، تشکّر و .... میشود.
- اینجانب یک ماشین سواری که برای استفاده خانوادگی میباشد دارم و به علّت این که ماشین فرسوده شده و خرج دارد، میخوام آن را بفروشم.
- در حال حاضر اکثر کسانی که ریش خود را میتراشند دلیل آن را نظافت و زیبائی میدانند، آیا چنین استدلالی جوازی برای تراشیدن ریش و از بین رفتن حرمت آن (در صورتی که فتوای حضرت عالی چنین باشد) میباشد یا خیر؟
- حدود سی و پنج روز قبل برادرم فوت کرد و در غیاب ما او را در جایگاه دور از محدوده ما که زمین آن مربوط به کسان دیگر میباشد، دفن کردهاند و چون خودمان و آن مرحوم زمین داریم، اگر از نظر شرع اشکالی ندارد، میل داریم که جنازه برادرمان را در زمین و جاییگاه خودمان دفن شود، حال برای جا به جا کردن میّت از نظر شرع و عرف استدعا و تقاضا دارم ک دستور و فتوای حضرت عالی را اعلام بفرمایید.
- با توجّه به این که اعمال و رفتار ائمّه اطهار علیهم السلام برای ما حجّت است و باید آن را برای خود الگو قرار دهیم. سؤال این است که کیفیّت و نحوه برگزاری مجلس جشن و عروسی حضرت امیرالمؤمنین و حضرت فاطمه زهرا علیهم السلام از نظر شادی و سرور چگونه بوده است؟
- احتراماً، حدیثی که حضرت عالی در باب غصب در رساله توضیح المسائل خود آوردهاید با حدیثی که سایر مراجع آوردهاند تفاوت دارد. شما این طور نوشتهاید که: هر کس چیزی را غصب کند در قیامت آن چیز مثل طوق بر گردن او آویخته میشود. امّا در رسالههای سایر مراجع این طور نوشته شده است: در روایتی از پیغمبر(ص) آمده است هر کس یک وجب زمین دیگری را غصب کند در قیامت آن زمین را از هفت طبقه آن مثل طوق به گردن او میاندازند. اینک بفرمایید لفظ (چیزی) که شما نوشتهاید شامل چه چیزهایی میشود؟ و آیا در حدیث پیغمبر فقط (زمین) قید شده است؟ کدام یک از احادیث صحیح است؟ آیا آنچه شما در رساله نوشتهاید یا آنچه سایر مراجع نوشتهاند یا هر دو صحیح است؟
- شبی از شبهای ماه رمضان در حالی که بسیار ادرار داشتم خوابیدم و سحر که بیدار شدم لباس زیرینم کمی خیس بود، بین ادرار و منی شک داشتم ولی گمانم بیشتر به ادرار میرفت تا اینکه اذان صبح را گفتند و چون لباسم خشک شده بود معلوم شد که منی است و برای غسل به حمّام رفتم، حکم روزه آن روزم چیست؟
- حضرت عالی در مسأله 1274 نوشتهاید که: (اگر به چیز حرامی روزه خود را باطل کند، اگر آن چیز ذاتاً حرام باشد مثل شراب و زنا، کفّاره جمع بر او واجب میشود و چنانچه کفّاره ممکن نباشد هر کدام آنان که ممکن است باید انجام دهد ....) اوّل این که کفّاره جمع را توضیح دهید، و دوّم این که منظور از (هر کدام آنها که ممکن است باید انجام دهد) چیست؟3.
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
سوال مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد