برای جلوگیری از بارداری اعمال جرّاحی انجام میشود، چه مرد و چه زن، آیا اگر عمل جرّاحی موجب عقیم شدن زن یا مرد شود، جایز است؟
اصل کار اشکال ندارد.
اصل کار اشکال ندارد.
عنوان سوال:
برای جلوگیری از بارداری اعمال جرّاحی انجام میشود، چه مرد و چه زن، آیا اگر عمل جرّاحی موجب عقیم شدن زن یا مرد شود، جایز است؟
پاسخ:
اصل کار اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- بعضی از مدّاحان و منبریها میگویند و در بعضی از کتب نیز آمده است اگر کسی به اندازه بال مگسی برای سالار شهیدان اشک بریزد هرچند گناه انجام داده باشی خدا میگذرد و بهشت بر او واجب میشود، پس آیه قرآن را چه باید کرد که میفرماید من از کوچکترین عمل شرّ شما و از کوچکترین عمل خیر شما نمیگذرم.
- اگر جنین مبتلا به ناهنجاریهایی باشد که مغایر با حیات پس از تولّد است و امکان تشخیص قطعی در دوران حاملگی وجود دارد با توجّه به این که بیشتر این نوع ناهنجاریها پس از چهار ماه تشخیص داده میشود و با توجّه به این که در پایان این حاملگی قطع نظر از مدّت زمانی که حاملگی به طول کشیده باشد قطعاً جنین پس از تولّد علیرغم اقدامات پزشکی خواهد مرد و فقط مشقّت و رنج دوران حاملگی و عوارض بارداری برای مادر وجود دارد و ضمناً حاملگی بیحاصل که مادر در نهایت از وضعیت حاملگی خود مطلع است که عاقبتی جز مرگ برای جنین وی متصوّر نیست، نگهداشتن و پرورش چنین جنینی در رحم برای مادر موجب عسر و حرج در طی دوران بارداری میباشد و رنج و مشقّت جسمی و روحی برای زوجین دارد به طوری که زن و شوهر درخواست ختم بارداری مینمایند. در این موارد حیات جنین فقط منوط به رابطه خونی جنین با مادر است و در بعضی موارد مثل هیدروپس حتّی جنین در داخل شکم مادر در ماههای پایان حاملگی ممکن است بمیرد. حال این سؤال مطرح است آیا ختم بارداری در زمان تشخیص قطعی (قبل و پس از چهار ماه) امکانپذیر میباشد لازم به ذکر است که موارد بیماریهای فوق محدود میباشد و چند مورد آن به شرح زیر است:
- زنهائی که ترس آن دارند که در برگشت از منی حائض یا نفساء شوند و نتوانند بمانند تا پاک شوند، انجام اعمال مکّه قبل از وقوف به عرفات واجب است یا جایز؟
- آیا صیغه موقّت خواهر زن که طلاق گرفته است و به دلیل اوضاع روحی باید ازدواج کند، آیا جایز است؟ اگر به دلیل این که زن انسان بچّه دار نمیشود خواهر او را صیغه کند که بچّهای محرم برای آنها بیاورد، آیا این عقد موقّت صحیح است؟
- در بیمارستان .... به علّت نداشتن بخش اطفال، بعضاً اطفال پسر نهایتاً تا سنّ 12 سال که تحت عمل جرّاحی قرار میگیرند یا به علل دیگر باید بستری شوند و همراه مرد ندارند (بعضاً پدرشان فوت کرده یا بیمار است یا به علّت شغلی در مسافرت است یا ....) و مادر آنها پیگیری امورات درمانی آنها را نموده و باید به عنوان همراه در کنار وی در بخش جرّاحی زنان حضور داشته باشد از طرفی اگر بخواهیم این بیماران را در بخشهای مردان بستری نمائیم همراه زن باید در بین بیماران مرد و همراهان آنها حضور داشته باشد، خواهشمند است جنابعالی مشخّص نمائید بستری این افراد پسر در بخش زنان از نظر شرعی اشکال دارد یا خیر/ البته سعی میشود اطفال در اتاق جداگانهای باشند ولی بنا به شرایط بخش، این بیمار پسر در راهرو (سالن) بخش در بین بیماران زن تردّد مینماید.
- اگر ناهنجاریها و بیماریهای مادرزادی در جنین وجود داشته باشد که تشخیص آن در دوران بارداری قطعی است و داشتن و نگهداشتن چنین فرزندی موجب مشقّت و زحمت شدید والدین خواهد بود و تولّد چنین کودک معلول و ناقص الخلقهای که دچار عقب ماندگی ذهنی و یا جسمی شدید میباشد و به شدّت بیمار خواهد بود و از بدو تولّد تا پایان عمر در وضع مشقّت باری به سر میبرد، سبب عسر و حرج برای پدر و مادر میگردد به طوری که زن و شوهر درخواست سقط جنین مینمایند. مواردی از این قبیل چنین است:
- کسی که در غیر (اشهر) (ماههای) حجّ، با احرام عمره مفرده وارد مکّه شده و اعمال عمره مفرده را انجام داده و تا ایّام حجّ در مکّه مانده است، آیا میتواند برای احرام عمره تمتّع به تنعیم برود یا باید از یکی از مواقیت پنجگانه محرم شود.
- مخارجی که برای اموات صورت میگیرد، اطعامهای مفصّل در تالارها، تاج گلهای گران قیمت، حالت مسابقه به خود گرفته و چشم و هم چشمی یا برخی عادات و رسوم اجتماعی موجب قرض های کمر شکن برای صاحبان عزا میگردد، با توجّه به وجود معضلات اجتماعی مانند فقر، کمبود مراکز عام المنفعه مانند مساجد، مدارس و درمانگاه، آییا به نظر حضرت عالی صرف هزینه در چه راهی برای میّت سودمندتر است و تکلیف مؤمنین در این رابطه چیست؟
- آرایشگران مرد به هنگام اصلاح موی سر، با تیغ روی صورت را کمی میتراشند (به اصطلاح خطّ ریش میگذارند) آیا این عمل جایز است یا خیر؟ حرمت آن چگونه است؟
- نشستن زن و مرد در یک صندلی در حال احرام، تماس بدنی از قبیل دست دادن و مصافحه کردن زن یا مرد با محارم خود (اعم از سببی و نسبی) بدون ریبه، صحبت کردن معمولی فراوان، سوار کردن مادر یا هر یک از محارم بر پشت جهت انجام طواف یا سعی و .... حضور مرد و زن بدون رعایت حجاب و پوشش در یک اطاق با محارم خود از قبیل مادر و پسر، خواهر و برادر، زن و شوهر، و یا با خاله و عمّه و .... در حال احرام، اظهار محبّت بدون شهوت نسبت به همدیگر چگونه است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
سوال مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد