راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
اگر در هنگام تقصیر موی سر خانمها اجباراً در مقابل نامحرم پیدا شود، تقصیر آنها چه حکمی دارد؟
صحیح است گرچه عمدی هم باشد.
عنوان سوال:
اگر در هنگام
تقصیر
موی سر خانمها اجباراً در مقابل
نامحرم
پیدا شود،
تقصیر
آنها چه حکمی دارد؟
پاسخ:
صحیح است گرچه عمدی هم باشد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
کسی که موی سر خود را با عسل یا (صمغ) چسبانیده و کسی که موی سر خود را جمع کرده و گرهزده و درهم پیچیده و بافته است نیز بین حلق و تقصیر در حج مخیّر است؟
کسی که موی سر خود را کاشته است - با فرض اینکه موهای او متعلّق به سر شده و رشد میکند ولی رشد آن کم است- آیا در حجّ تمتّع مخیّر بین حلق و تقصیر است؟
اگر کسی به جهتی خارج از منی حلق یا تقصیر کند، آیا لازم است موی سر خود را به منی بفرستد؟
اگر کسی در حجّ واجب موی سر خود را با ماشین که مثل تیغ کوتاه میکند، کوتاه نماید، کفایت از حلق او میکند؟
آیا حضرتعالی سر تراشیدن در حجِّ تمتّع را برای مردان واجب میدانید یا تقصیر برای آنان کفایت میکند؟ در صورتی که کسی سهواً یا جهلاً و یا عمداً در حجِّ تمتّع سر نتراشد و فقط قسمتی از موی سر یا ناخن خود را بچیند حجِّ او چه حکمی پیدا میکند؟
آیا تراشیدن قسمتی از سر به عنوان حلق کفایت میکند؟
افرادی که خنثی هستند نیز بین حلق و تقصیر مخیرند یا باید تقصیر کنند؟
آیا در تقصیر تفاوتی بین تقصیر در عمره یا حجّ است؟ در تقصیر عمره فرمودهاید: میتواند از موی صورت کوتاه کند، آیا در تقصیر در حجّ نیز میتواند؟
آیا تراشیدن سر برای تقصیر عمرة تمتّع جایز است؟
آیا محرم در عمرة مفرده میتواند به جای تقصیر، سر خود را بتراشد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله جوادی آملی] در حج تمتع، برای آقایان که بار اول مشرف میشوند انجام عمل تقصیر (به معنای تراشیدن کامل موی سر) واجب است یا نه؟
[آیت الله جوادی آملی] در حج تمتع، برای آقایان که بار اول مشرف میشوند انجام عمل تقصیر (به معنای تراشیدن کامل موی سر) واجب است یا نه؟
[آیت الله جوادی آملی] در حج تمتع، برای آقایان که بار اول مشرف میشوند انجام عمل تقصیر (به معنای تراشیدن کامل موی سر) واجب است یا نه؟
[آیت الله جوادی آملی] آیا در اعمال حج حلق با ماشینهایی که مانند تیغ موی سر را میتراشد کفایت میکند یا حتما باید با تیغ باشد
[آیت الله مکارم شیرازی] تخییر بین حلق و تقصیر ابتدایی است، یا استمراری؟ به عبارت دیگر، اگر شخص حلق را انتخاب کرد و قسمتی از سرش را تراشید و سپس پشیمان شد، آیا می تواند آن را رها کند، و با کوتاه کردن کمی از موی سر از احرام خارج شود؟
[آیت الله خوئی] حلق را که بر صروره واجب میدانید، حلق بعض سر کفایت میکند یا خیر؟
[آیت الله خوئی] اگر بعد از قربانی قبل از سر تراشیدن، تقصیر کند بعداً سر بتراشد جایز است یا خیر؟ و بر فرض وقوع این امر آیا کفاره تقصیر دارد؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی که در حج مخیر بین حلق و تقصیر بوده است، حلق را انتخاب کرده و مشغول حلق می شود. بعد از اینکه مقداری از سر را حلق کرد، پشیمان می شود و می خواهد حلق را قطع کرده و با تقصیر از احرام خارج شود. بفرمایید که آیا در این صورت باز هم تخییر باقی است و این مرد با تقصیر از احرام خارج می شود یا اینکه حلق تعیین شده و باید حلق را تمام کند؟
[آیت الله بروجردی] حاجی در منی پیش از حلق سر، یا تقصیر میتواند برای طواف به مکّه بر گردد یا خیر؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] گاهی مشاهده می شود بانوان پس از سعی در عمره بر مروه برای تقصیر موی خود را می چینند، و بدین سبب موهای آنها ظاهر می شود و نامحرم می بیند، لطفاً نظر مبارک را مرقوم فرمایید.
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر به واسطه باد یا جاروب کردن و مانند اینها غبار برخیزد و بر اثر عدم مواظبت به حلق برسد روزهاش باطل میشود و همچنین اگر دود و بخار در اثر عدم مواظبت به حلق برسد روزه را باطل میکند و امّا اگر سهواً یا جهلاً یا بیاختیار غبار و دود و مانند آن به حلق برسد مانعی ندارد.
جویدن و چشیدن غذا که معمولاً به حلق نمیرسد گرچه اتفاقاً به حلق برسد روزه را باطل نمیکند ولی اگر انسان از اوّل بداند که به حلق میرسد چنانچه فرو رود روزهاش باطل میشود و باید قضای آن را بگیرد و کفّاره هم بر او واجب است.
برای روزهدار سیزده مورد، مکروه است: 1 - مسافرت برای فرار از روزه. 2 - ریختن دارو به چشم. 3 - سرمه کشیدن در صورتی که مزه یا بوی آن به حلق برسد. 4 - انجام هر کاری که باعث ضعفمیشود، مانندخون گرفتن و حمام رفتن. 5 - اَنفیه کشیدن در صورتی که نداند که به حلق میرسد )ولی اگر بداند به حلق میرسد جایز نیست(. 6 - بو کردن گیاههای معطر. 7 - نشستن زن در آب. 8 - استعمال شیاف. 9 - تر کردن لباسی که در بدن است. 10 - دندان کشیدن. 11 - هر کاری که به واسطه آن از دهان خون بیاید. 12 - با چوب تر مسواک کردن. 13 - هر کاری که شهوت را تحریک کند.
لازم نیست مسح سر بر پوست آن باشد بلکه بر موی جلوی سر هم صحیح است. ولی کسی که موی جلوی سر او به اندازهای بلند است که اگر مثلاً شانه کند به صورتش میریزد، یا به جاهای دیگر سر میرسد، باید بیخ موها را مسح کند یا فرق سر را باز کرده پوست سر را مسح نماید، و اگر موهایی را که به صورت میریزد یا به جاهای دیگر سر میرسد جلوی سر جمع کند و بر آنها مسح نماید، یا بر موی جاهای دیگر سر، که جلوی آن آمده مسح کند باطل است.
خدمت به پدر و مادر مخصوصاً پدر و مادری که تقصیر در حقّ اولاد نمودهاند، از افضل اعمال و ثواب آن از هر عبادتی بالاتر است و موجب خیر دنیا و آخرت است.
انسان نمیتواند برای ضعف روزه را بخورد ولی اگر ضعف او به قدری است که معمولاً نمیشود آن را تحمّل کرد خوردن روزه اشکال ندارد. 2 - رساندن غبار غلیظ به حلق:
اگر پیشانی و پشت دستها مو داشته باشد اشکال ندارد ولی اگر موی سر روی پیشانی آمده باشد، باید آن را عقب بزند.
اگر عاقل در حال احرام دیوانه شود یا کسی در حال احرام مریض شود و نتواند اعمال را به جا آورد سرپرست آنها )ولیّ آنها یا رئیس کاروان و مانند آنها( باید در اعمالی که قابل نیابت است مانند ذبح و رمی از آنها نیابت کند و در مثل طواف آنها را طواف دهد و در مثل وقوف آنها را به عرفات و مشعر ببرد و در تقصیر آنها را تقصیر کند. در این صورت حجّ آنها صحیح است و در صورتی که در سالهای بعد دیوانه عاقل شود یا مریض سالم گردد، اعاده حجّ لازم نیست.
نگاه کردن مرد نامحرم به صورت و یا دستهای زن نامحرم از انگشتها و کف دست و روی دست اگر جالب و محرّک نباشد و مفسده، بلکه ترس مفسدهای هم نباشد، جایز است، ولی باید دانست که نگاه نامحرم به یکدیگر، تیری از تیرهایشیطان است و همچنین نگاه زن به سر و گردن و دستها تا مچ مرد. صفحه 384
مردها باید بدن خود را به غیر از جاهایی که معمولاً نمیپوشانند نظیر صورت و سر و گردن، از نامحرم بپوشانند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر مواظبت نکند و غبار یا بخار یا دود و مانند اینها داخل حلق شود؛ چنانچه یقین یا اطمینان داشته که به حلق نمی رسد روزه اش صحیح است و همچنین اگر گمان می کرده که به حلق نمی رسد.
[امام خمینی] اگر مواظبت نکند و غبار یا بخار یا دود و مانند اینها داخل حلق شود،چنانچه یقین داشته که به حلق نمی رسد روزه اش صحیح است.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مواظبت نکند و غبار یا بخار یا دود و مانند اینها داخل حلق شود، چنانچه اطمینان داشته که به حلق نمیرسد، روزهاش صحیح است.
[آیت الله نوری همدانی] اگر مواظبت نکند و غبار یا بخار یا دود و مانند اینها داخل حلق شود ، چنانچه اطمینان داشته که به حلق نمی رسد روزه اش صحیح است .
[آیت الله سبحانی] اگر مواظبت نکند و غبار یا بخار یا دود و مانند اینها داخل حلق شود، چنانچه یقین داشته که به حلق نمی رسد، روزه اش صحیح است.
[آیت الله اردبیلی] اگر مواظبت نکند و غبار یا بخار یا دود و مانند آنها داخل حلق شود، چنانچه یقین داشته که به حلق نمیرسد، روزه او صحیح است.
[آیت الله بهجت] اگر فراموش کند که روزه است و مواظبت نکند، یا بیاختیار غبار و مانند آن به حلق برسد روزهاش باطل نمیشود. فرو بردن سر در آب
[آیت الله سیستانی] رساندن غبار غیر غلیظ به حلق، روزه را باطل نمیکند.
[آیت الله وحید خراسانی] جویدن غذا برای بچه یا پرنده و چشیدن غذا و مانند اینها که معمولا به حلق نمی رسد اگر چه اتفاقا به حلق برسد روزه را باطل نمی کند ولی اگر انسان از اول بداند یا اطمینان داشته باشد که به حلق می رسد روزه اش باطل می شود و باید قضای ان را بگیرد و در صورت رسیدن به حلق کفاره بر او واجب است
[آیت الله علوی گرگانی] اگر مواظبت نکند وغبار یا بخار یا دود ومانند اینها داخل حلق شود، چنانچه یقین داشته که به حلق نمیرسد، روزهاش صحیح است و همچنین است اگر اطمینان داشت که به حلق نمیرسد ولی در صورت گمان احتیاط واجب روزه را قضا نماید.
نامحرم
اجنبی به نامحرم و بیگانه گفته می شود.
تقصیر
حَلْق (تراشیدن موی سر) و تقصیر (کوتاه کردن موی سر یا ناخن) از واجبات حج و عمرهاند که در موارد مختلف یکی از آنها انجام میشود. حلق و تقصیر مانند سایر اعمال حج و عمره، از عبادات به حساب میآیند و مانند نماز نیاز به قصد قربت دارند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*