راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
آیا رمی تمامی دیوار 25 متری که اکنون در جمرات ساخته اند، صحیح است؟
صحیح است.
عنوان سوال:
آیا
رمی
تمامی
دیوار
25 متری که اکنون در
جمرات
ساخته اند، صحیح است؟
پاسخ:
صحیح است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر زن در حین انجام رمی جمرات حائض شود، چه وظیفه ای دارد؟ آیا رمی او صحیح است؟
آیا رمی جمرات از طبقه فوقانی جایز است؟
کسی که برای رمی جمرات نایب دیگری است اوّل باید رمی خودش را انجام دهد یا اگر اوّل، رمی نایب را انجام داد اشکال ندارد؟
اگر کسی در رمی جمره و در اثنای پرتاب سنگ ها، به دلائلی رمی خود را قطع کند، بعد از چند ساعت بخواهد رمی را ادامه دهد، باید رمی جمره را از سر گیرد یا می تواند ادامه دهد؟ آیا فرقی می کند که چند سنگ پرتاب کرده باشد؟
رمی جمرات فرقی می کند که درشب انجام شود یا روز؟
آیا در رمی جمرات باید حاجی ببیند که سنگ به محل رمی می خورد یا همین مقدارکه به طرف آن پرتاب کند کافی است؟
اگر حاجی در رمی جمرات سنگ را پرتاب کرد ولی مطمئن نشد که به محل رمی خورده است یا خیر چه باید بکند؟
کسی که در رَمی جمرات نایب چند نفر است می تواند سنگ ها را به نیابت ازهمه پرتاب کند یا باید برای هر نفرجدا رَمی کند؟
آیا در رمی جمرات می شود برای بیش از یک نفر نایب شد؟
کسی که خودش در حج تمتّع نایب دیگری است، می تواند در رمی جمرات، علاوه بر رمی منوبٌ عنه، نایب دیگران هم بشود؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خامنه ای] اطلاعات حکایت از آن داردکه ستون قبلی جمرات در طبقات پایین و بالا در هرجمره به صورت دیواری به طول 25 متر و عرض یک متر ساخته شده است که تشخیص محلّ قبلی ستون ها و ایستادن در آن محلّ پرازدحام برای تشخیص آن، کاری دشوار و یا غیرممکن است، از این رو خواهشمند است بفرمایید تکلیف حجاج در رمی جمرات چیست؟ و آیا رمی تمامی دیوار 25 متری کفایت می کند یا خیر؟
[سایر] سلام، برای رمی جمرات آیا باید حتما به قسمتهای قدیمی دیوار سنگ بزنیم یا قسمتهای دیوار که در گذشته نبوده و جدید هستند هم کفایت میکند؟
[آیت الله وحید خراسانی] در زمان قدیم که جمرات به صورت فعلی نبوده است و یقینا بعدا بلندتر و قطورتر درست شده است بنابراین در جمره عقبه چرا رمی کردن مخصوص به ان سنگچین وسط دیوار سیمانی است و رمی به دیوار سیمانی جایز نیست و اگر جایز می دانید بفرمایید زیراکه اکثر مردم در جمره عقبه اکتفا به دیوار سیمانی دو طرف سنگچین می کنند و خلاصه ملاک رمی در جمرات چیست
[آیت الله شبیری زنجانی] در حال حاضر جمرات به صورت یک دیوار بزرگ ساخته شده است. آیا در رمی جمرات باید سنگها را حتما به قسمت وسط آن که گفته شده جای جمره قبلی است سنگ انداخت یا به قسمت های دیگر دیوار هم مجزی است؟ رمی در طبقات فوقانی چه حکمی دارد؟
[آیت الله وحید خراسانی] در رمی جمرات اگر سنگریزه اول به دیوار مجاور و بعد به جمره بخورد ایا کافی است یا باید سنگریزه دیگر بزند
[آیت الله جوادی آملی] رمی در شب (رمی جمره عقبه)
[آیت الله مکارم شیرازی] برای امثال من رمی جمرات در روز مقدور نیست، آیا در شب می توانیم رمی جمرات کنیم و در صورت مثبت بودن، آیا همراهان من هم می توانند در شب رمی جمرات کنند؟
[آیت الله مکارم شیرازی] برای امثال من رمی جمرات در روز مقدور نیست، آیا در شب می توانیم رمی جمرات کنیم و در صورت مثبت بودن، آیا همراهان من هم می توانند در شب رمی جمرات کنند؟
[آیت الله جوادی آملی] رمی جمره جدید
[آیت الله مکارم شیرازی] برای امثال من رمی جمرات در روز مقدور نیست، آیا در شب میتوانیم رمی جمرات کنیم و در صورت مثبت بودن، آیا همراهان من هم میتوانند در شب رمی جمرات کنند؟
مسائل مرتبط از این مرجع
تیمّم بر خاک، سنگ، ریگ، کلوخ، شن، موزائیک و دیوار گِلی صحیح است، همچنین تیمّم بر چیزهای پخته مثل گچ، آجر، کوزه و سیمان صحیح است ولی خوب است اگر نپخته اینها در دسترس باشد بر پخته اینها تیمّم نکند، چنانکه خوب است اگر خاک دارد آن را بر همه چیز مقدّم بدارد.
در زمینهای بزرگ زراعتی یا غیرزراعتی که دیوار ندارد نماز خواندن و نشستن و خوابیدن و قضای حاجت نمودن و مانند اینها اشکال ندارد.
گنج مالی است که در زمین، درخت، کوه، یا دیوار و مانند اینها پنهان باشد و کسی آن را پیدا کند و مالک آن معلوم نباشد.
بین میّت و نمازگزار، باید پرده و دیوار یا چیزی مانند اینها نباشد ولی اگر میّت در تابوت و مانند آن باشد اشکال ندارد.
آباد نمودن زمین موات به این است که آن را تصرّف کند و در آن ساختمان، دیوار، درختکاری، کندن چاه و قنات انجام دهد، یا آن را برای کشاورزی و مانند آن آماده نماید.
اگر یکی از صحرانشینها برای پیدا کردن منزل و چراگاه حیواناتشان یا برای زیارت یا حجّ یا تجارت و مانند اینها مسافرت کند باید نماز را تمام بخواند. شرط چهارم: به حدّ ترخّص (تقریباً یک کیلومتر) برسد. یعنی از وطنش یا محل اقامتش به قدری دور شود که دیوار ساختمانهای شهر را تشخیص ندهد یا صدای اذان معمولی آخر شهر را نشنود، ولی باید در هوا غبار یا چیز دیگری نباشد که از تشخیص دیوار یا شنیدن اذان جلوگیری کند، و لازم نیست به قدری دور شود که منارهها و گنبدها را نبیند، یا دیوارها هیچ پیدا نباشد بلکه همین قدر که دیوار کاملاً تشخیص داده نشود کافی است. و در این حکمفرقیمیانشهرهایبزرگ مثل تهران و شهرهای کوچک نیست.
اگر کسی قطع رحم نموده است و بخواهد توبه کند، باید علاوه بر توبه و طلب بخشش از خداوند متعال، در صورت امکان رضایت کسی را که با او قطع رحم نموده است فراهم سازد و از شرائط توبه قطع رحم، صله رحم است. [1]. رعد، 25.
اگر عاقل در حال احرام دیوانه شود یا کسی در حال احرام مریض شود و نتواند اعمال را به جا آورد سرپرست آنها )ولیّ آنها یا رئیس کاروان و مانند آنها( باید در اعمالی که قابل نیابت است مانند ذبح و رمی از آنها نیابت کند و در مثل طواف آنها را طواف دهد و در مثل وقوف آنها را به عرفات و مشعر ببرد و در تقصیر آنها را تقصیر کند. در این صورت حجّ آنها صحیح است و در صورتی که در سالهای بعد دیوانه عاقل شود یا مریض سالم گردد، اعاده حجّ لازم نیست.
اگر روزهدار بعد از ظهر مسافرت نماید باید روزه خود را تمام کند، و اگر پیش از ظهر مسافرت کند وقتی به حدّ ترخّص برسد یعنی دیوار شهر را نبیند یا صدای اذان آن را نشنود میتواند روزه خود را باطل کند.
علامت گذاری به وسیله دیوار یا سیم خاردار یا سنگ چین نمودن و مانند اینها در زمینهای موات به قصد تصرّف و احیا، موجب حقّ برای علامتگذار میشود و دیگری حقّ تصرّف و احیای آن را ندارد که به آن در اصطلاح تحجیر میگویند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] اگر شهر دیوار دارد باید ابتدای هشت فرسخ را از دیوار شهر حساب کند و اگر دیوار ندارد باید از خانه های اخر شهر حساب کند
[آیت الله بروجردی] اگر شهر دیوار دارد، باید ابتدای هشت فرسخ را از دیوار شهر حساب کند و اگر دیوار ندارد، باید از خانههای آخر شهر حساب نماید.
[آیت الله سیستانی] تیمم با دیوار گلی صحیح است ، و احتیاط مستحب آن است که با بودن زمین یا خاک خشک ، با زمین یا خاک نمناک تیمم نکند .
[آیت الله بروجردی] تیمّم به دیوار گلی صحیح است و احتیاط مستحب آن است که با بودن زمین یا خاک خشک به زمین یا خاک نمناک تیمّم نکند.
[آیت الله مکارم شیرازی] تیمم بر دیوار گلی صحیح است و احتیاط مستحب آن است که با وجود زمین یا خاک خشک بر زمین یا خاک نمناک تیمم نکند.
[آیت الله علوی گرگانی] تیمّم به دیوار گلی صحیح است و احتیاط مستحبّ آن است که با بودن زمین خشک، به زمین یا خاک نمناک، تیمّم نکند.
[آیت الله وحید خراسانی] تیمم به دیوار گلی صحیح است و احتیاط مستحب ان است که با بودن زمین یا خاک خشک به زمین یا خاک نمناک تیمم نکند
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] تیمم به دیوار گلی صحیح است و احتیاط مستحب آن است که با بودن زمین یا خاک خشک؛ به زمین یا خاک نمناک تیمم نکند.
[آیت الله نوری همدانی] تیمم به دیوار گلی صحیح است و احتیاط مستحب آن است که با بودن زمین با خاک خشک ، به زمین یا خاک نمناک تیمم نکند .
[آیت الله صافی گلپایگانی] . تیمم به دیوار گلی صحیح است و احتیاط مستحب آن است که با بودن زمین یا خاک خشک، به زمین یا خاک نمناک تیمم نکند.
جمرات
جَمْرَه، نام سه محل مخصوص در سرزمین منا که حاجیان در روزهای معینی به سوی آنها سنگ میاندازند.
دیوار
ديوار بنايي عمودي از سنگ يا مانند آن است .
رمی
پرتاب یا همان رمی افکندن تیر و مانند آن است و از آن به مناسبت در بابهاى طهارت، حج و حدود سخن رفته است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*