آیا افرادی که به دلائلی نظیر پیری، بیماری و...معذورند و در اثر کثرت جمعیت نمی توانند به موقع مشعر را به سمت منی ترک کنند، می توانند زودتر از مشعر خارج شوند؟ اگر می توانند از چه زمانی می توانند خارج شوند؟
هر وقت خارج شوند اشکال ندارد.
عنوان سوال:
آیا افرادی که به دلائلی نظیر پیری، بیماری و...معذورند و در اثر کثرت جمعیت نمی توانند به موقع مشعر را به سمت منیترک کنند، می توانند زودتر از مشعر خارج شوند؟ اگر می توانند از چه زمانی می توانند خارج شوند؟
مقابل سلامت و تندرستی را بیماری گویند. از آن در بابهای طهارت، صلات، زکات، صوم، اعتکاف، حج، جهاد، حجر، ضمان، وصیّت، نکاح، طلاق، اطعمه و اشربه، ارث، حدود، قصاص و دیات سخن رفته است.
جمعیت
گروهى از افراد گرد آمده در جایى را جمعیت می گویند.
پیری
سالخوردگی و کهنسالی را پیری میگویند که از آن به مناسبت در بابهای مختلف فقهی نظیر طهارت، صلات، زکات، صوم، حج، جهاد، تجارت، نکاح و حدود سخن رفته است.
مشعر
مَشْعَر یا مَشْعَرُالحرام که به مُزْدَلِفِه[۱] نیز شهرت دارد سرزمینی بین عرفات و مِنا است که حدود ۴ کیلومتر طول دارد. این زمین در محدوده حرم مکه قرار داشته و توقف (وقوف) در آن در صبح عید قربان از ارکان حج است. بیشتر حجاج برای رمی جمرات از این مکان سنگریزه جمع میکنند.
منی
مَنی، مایعی به رنگ سفید، غلیظ و جهنده، که خروج آن از بدن منجر به جنابت و وجوب غسل جنابت میشود. از منظر فقهی، سه شرط شهوت، جهیدن و سست شدن بدن از نشانههای منی ذکر شده است. منی از نجاسات بوده و خروج آن از بدن، در برخی موارد باعث باطل شدن روزه میشود.