مقداری وام گرفتهام که در طول چهار سال بپردازم، آیا به این پول خمس تعلّق میگیرد؟
اگر آن پول موجود باشد و سال روی آن بگذرد، قسطهائی که دادهاید خمس دارد.
اگر آن پول موجود باشد و سال روی آن بگذرد، قسطهائی که دادهاید خمس دارد.
عنوان سوال:
مقداری وام گرفتهام که در طول چهار سال بپردازم، آیا به این پول خمس تعلّق میگیرد؟
پاسخ:
اگر آن پول موجود باشد و سال روی آن بگذرد، قسطهائی که دادهاید خمس دارد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- کسی که برای رفتن به حجّ پول را در بانک میگذارد و چند سال میگذرد، آیا به آن خمس تعلّق میگیرد؟
- پنج سال پیش قبری خریدهام و تا کنون خمس آن را ندادهام، آیا به این قبر خمس تعلّق میگیرد؟
- آیا به پولی که از طرف افراد در بانکها یا مؤسّسات قرض الحسنه به منظور دریافت وام قرار میگیرد، خمس تعلّق میگیرد یا خیر؟ به وام دریافت شده چطور؟
- اگر کسی مالی را به کسی قرض داده باشد و سال بر آن بگذرد، آیا به آن خمس تعلق میگیرد و در صورت تعلق خمس، کدامیک از این دو نفر بای خمس بدهند؟
- آیا به لباسها و پارچههائی که ممکن است در صندوق هر خانهای موجود باشد و یک سال بدون استفاده از آن بگذرد، خمس تعلّق میگیرد؟
- یک تخته قالی که خانم بافنده آن بوده است یک سال و اندی است که بافته شده و هنوز به فروش نرفته است، هزینههای تهیه موادّ خام آن به تدریج و در طول سال خمسی از مؤنه سال پرداخت شده است و طبق عرف معمول پس از فروش نصف مبلغ اجرت بافنده است و نصف آن سهم سرمایهگذار میشود، با توجّه به اینکه بافنده خانم بنده بودهاند آیا پس از فروش به کلّ مبلغ فروش خمس تعلّق میگیرد یا به نصف آن؟
- این جانب طلبه هستم و شهریه حوزه را میگیرم، آیا خمس به شهریه حوزه تعلّق میگیرد؟
- آیا زیاد غذا خوردن اسراف است و آیا به این اسراف خمس تعلّق میگیرد؟
- شوهری است که بابت حقّ زحمت همسرش، پول مکّه واجب را متقبّل شده است، آیا به آن پول خمسی از طرف شوهر به پول تعلّق میگیرد یا نه؟
- برای خرید لوازم سازمان به بازار میروم، مقداری رنگ خریدهام، پول آن را از سازمان گرفتهام ولی به فروشنده چک دادهام، قیمت نقدی و نسیه آن تفاوتی ندارد، نظر مبارک در این مورد چیست؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله اردبیلی] قطعه زمینی را طی قولنامۀ عادی با واسطۀ بنگاه معاملاتی به شخصی فروختهام و عمدۀ ثمن آن را نیز دریافت نمودهام لکن مدتی بعد (کمتر از دو ماه) متوجه شدم که قیمت واقعی زمین بیشتر از قیمت مورد معامله است، به خریدار معترض و خواستار فسخ معامله و یا اخذ مابه التفاوت قیمت زمین شدم و بیان نمودم حاضرم خسارات احتمالی خریدار را هم بدهم، امّا خریدار به هیچ وجه حاضر به قبول یکی از دو طریق فوق نمیباشد، در این صورت 1) حال که من مغبون شدهام، از نظر شرعی میتوانم بگویم من ناراضی هستم و با این عدم رضایت معامله را فسخ نمایم؟ 2) اگر خریدار حاضر به فسخ و یا پرداخت مابهالتفاوت قیمت زمین نباشد با این عدم رضایت من صورت معامله چه حکمی پیدا میکند؟ 3) با وجود غبن در معامله، آیا خریدار شرعاً موظّف است رضایت فروشنده را به دست آورد یا خیر؟
- [سایر] سند روایت تاریخ طبری درباره هجوم به خانه حضرت زهرا(س) به این صورت است: (حَدَّثنا ابنُ حُمَیْد، قال: حَدَّثَنا جَرِیر، عَنْ مُغِیرَة، عَنْ زِیَادِ بْنِ کُلَیْبٍ). ابن حُمید - راوی اول - چه کسی است؟ در جوابیه یورش به خانه وحی که اهل سنت نوشتهاند، چنین آمده است: راوی اول: ابن حمید، ابو عبدالله الرازی، متوفای سال 248ه.ق است. این شخص متهم به دروغگو بودن است. (ذهبی، شمس الدین، محمد بن احمد، میزان الاعتدال ج 3، ص 530، شماره شرح حال: 7453). اما در مقالهای از شیعه خواندم که: مُحَمَّد بن حمید بن حیان التمیمی است که در کتاب (تهذیب الکمال) خیلی توثیق شده است. حال بفرمایید این راوی کدام یکی است؟ اولی که دروغگو است یا دومی؟ همچنین مطرح کردهاند که آخرین راوی خود شاهد این ماجرا نبوده است. بنابراین، روایت منقطع است. پس آخرین راوی که به نقل داستان پرداخته است، وی گرچه مورد توثیق علمای جرح و تعدیل قرار گرفته است، اما خود شخصاً شاهد ماجرای سقیفه و جریان رفتن عمر بن خطاب به خانه فاطمه زهرا(س) نبوده است. وی از تابعینی؛ مانند ابراهیم نخعی، سعید بن جبیر، عامر شعبی و فضیل بن عمرو فقیمی روایت کرده است. (تهذیب الکمال من اسماء الرجال، ج 9، ص 504، شماره شرح حال 2065). و در زمان حکومت یوسف بن عمرو در سال 120 قمری وفات نموده است. (الطبقات الکبری، ج 6، ص 330؛ تهذیب التهذیب، ج 3، ص 334).
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد