راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
اگر انگور را قبل از کشمش شدن بفروشد در صورتی که کشمش آن به حدّ نصاب برسد، آیا زکات دارد؟
باید زکات بدهند.
عنوان سوال:
اگر
انگور
را قبل از کشمش شدن بفروشد در صورتی که کشمش آن به حدّ نصاب برسد، آیا زکات دارد؟
پاسخ:
باید زکات بدهند.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا طلایی که برای ازدواج و به نیّت آن خریداری شده است، اگر به حدّ نصاب لازم برای وجوب زکات برسد، آیا زکات بر آن واجب میشود؟
آیا زکات را باید به مرجع تقلید پرداخت نمود یا زکات اجازه مرجع تقلید را نمیخواهد؟ آیا زکات هم مثل خمس سال دارد؟یا همینکه به حدّ نصاب رسید باید زکات آن را داد؟
زکات طلا، آیا برای طلای سکّهدار است یا طلای زینتی؟ و حدّ نصاب آن چیست؟
اگرچیزی به ما بدهند، یا در منزل اقوام به ما گفتند چیزی را بخوریم و بدانیم یا یقین داشته باشیم که خمس و زکات آن پرداخت نشده، یا از اموال بیت المال است، یا پول نزول و بهره است، چه باید بکنیم؟ آیا باید خودمان قبل از مصرف خمس و زکات آن را بپردازیم؟
اینجانب دو سه سال قبل برای حجّ تمتّع ثبت نام کردم و امسال جهت مشرّف شدن تدارک میبینم، ولی از نظر مالی مشکلاتی دارم که به طور اجمال به عرض میرسانم که جهت مشرّف شدن به حجّ و مخارج بازگشت و غیره نیازمند به گرفتن و یا فروختن اتومبیلم میباشم در حالی که کلیه سرمایه و بدهیهای اینجانب از این قرار است:
آیا موزیک زدن در ماه مبارک رمضان به صورتی که آب دهان به آن برسد و مجدّداً داخل دهان شود، موجب بطلان روزه و وجوب قضا و کفّاره میشود؟
اگر مسلمانی غیر شیعه، شیعه شود وظیفهاش نسبت به نماز و روزه و حجّی که قبل از شیعه شدن انجام داده، چیست؟
اگر مسلمانی غیر شیعه، شیعه شود وظیفهاش نسبت به نماز و روزه و حجّی که قبل از شیعه شدن انجام داده، چیست؟
اگر دختری نداند از ابتدای بلوغ که در ماه رمضان به علّت عذر شرعی روزه خورده، آیا روزههای آن سال را گرفته و یا بعد از ماه رمضان بعدی گرفته، چگونه باید کفّاره روزهها را بدهد؟ البته این مربوط به سالهای اوّل بوده، بعد از واقف شدن به این مسأله که باید کفّاره دهد تمام روزههای هر سال را قبل از ماه رمضان بعدی میگرفته، وظیفه او چیست؟
زنهائی که ترس آن دارند که در برگشت از منی حائض یا نفساء شوند و نتوانند بمانند تا پاک شوند، انجام اعمال مکّه قبل از وقوف به عرفات واجب است یا جایز؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] قطعه زمینی را طی قولنامۀ عادی با واسطۀ بنگاه معاملاتی به شخصی فروختهام و عمدۀ ثمن آن را نیز دریافت نمودهام لکن مدتی بعد (کمتر از دو ماه) متوجه شدم که قیمت واقعی زمین بیشتر از قیمت مورد معامله است، به خریدار معترض و خواستار فسخ معامله و یا اخذ مابه التفاوت قیمت زمین شدم و بیان نمودم حاضرم خسارات احتمالی خریدار را هم بدهم، امّا خریدار به هیچ وجه حاضر به قبول یکی از دو طریق فوق نمیباشد، در این صورت 1) حال که من مغبون شدهام، از نظر شرعی میتوانم بگویم من ناراضی هستم و با این عدم رضایت معامله را فسخ نمایم؟ 2) اگر خریدار حاضر به فسخ و یا پرداخت مابهالتفاوت قیمت زمین نباشد با این عدم رضایت من صورت معامله چه حکمی پیدا میکند؟ 3) با وجود غبن در معامله، آیا خریدار شرعاً موظّف است رضایت فروشنده را به دست آورد یا خیر؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] واجب نیست صبر نماید تا جو و گندم به حدّ خرمن برسد ، و انگور و خرما به وقت خشک شده برسد و آنگاه زکات را بدهد ، بلکه همین که زکات واجب شد جایز است مقدار زکات را قیمت نموده و به عنوان زکات قیمت آن را بدهد .
[آیت الله مکارم شیرازی] زکات گندم و جو وقتی واجب می شود که دانه آن بسته شود و به آن گندم و جو گویند و زکات انگور و کشمش موقعی است که میوه برسد و به آن انگور گویند و همچنین در مورد خرما زمانی است که خرما برسد و قابل خوردن شود، ولی وقت دادن زکات در گندم و جو زمانی است که آن را خرمن کنند و کاه را جدا نمایند و در خرما و کشمش موقعی است که خشک شود، مگر این که بخواهند آن را به صورت تر مصرف کنند که باید زکات آن را بدهند به شرط این که خشک شده آن به حد نصاب برسد.
[آیت الله وحید خراسانی] جایز نیست قبل از وقت تعلق زکات را بدهد و واجب نیست بعد از تعلق صبر کند تا جو و گندم به حد درو کردن و تصفیه دانه از کاه برسد و انگور و خرما خشک گردد بلکه همین که زکات تعلق گرفت می تواند مقدار زکات را قیمت نموده و ان قیمت را به قصد زکات بدهد
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] واجب نیست صبر نماید تا جو و گندم به حد خرمن برسد و انگور و خرما خشک گردد و آنگاه زکاه را بدهد؛ بلکه همین که زکاه واجب شد جایز است مقدار زکاه را قیمت نموده و به عنوان زکاه قیمت آن را بدهد.
[آیت الله خوئی] واجب نیست صبر نماید تا جو و گندم به حد خرمن برسد و انگور و خرما خشک گردد و آن گاه زکات را بدهد بلکه همین که زکات واجب شد جایز است مقدار زکات را قیمت نموده و بهعنوان زکات قیمت آن را بدهد.
[آیت الله وحید خراسانی] مخارجی را که برای گندم و جو و خرما و انگور کرده است نمی تواند از حاصل کسر نموده و ملاحظه نصاب نماید پس چنانچه یکی از انها پیش از ملاحظه مخارج به حد نصاب برسد باید زکات ان را بدهد
[آیت الله صافی گلپایگانی] . مخارجی را که برای گندم و جو و خرما و انگور کرده و معمول است که آن مخارج را از خود زراعت می دهند می تواند از حاصل کسر کند و چنان چه باقی مانده آن به حد نصاب برسد، باید زکات آن را بدهد و آنچه معمول نیست از خرمن بدهند بنابر احتیاط لازم جزء نصاب حساب نمایند لکن زکات آن واجب نیست.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . مخارجی را که برای گندم و جو و خرما و انگور کرده و معمول است که آن مخارج را از خود زراعت میدهند، میتواند از حاصل کسر کند، و چنانچه باقیمانده آن به حد نصاب برسد، باید زکات آن را بدهد، و آنچه معمول نیست از خرمن بدهند، بنابر احتیاط لازم جزء نصاب حساب نمایند، لکن زکات آن واجب نیست.
[آیت الله وحید خراسانی] کسی که بدهکار است و گندم یا جو یا خرما یا انگور هم دارد اگر بمیرد و پیش از ان که زکات به انها تعلق بگیرد ورثه دین او را از مال دیگر بدهند هر کدام که سهمشان به حد نصاب برسد باید زکات بدهد و اگر پیش از ان که زکات به انها تعلق بگیرد دین او را ندهند چنانچه مال میت فقط به اندازه دین او باشد زکات به ان تعلق نمی گیرد و اگر مال میت بیشتر از دین او باشد باید نسبت جنس زکات دار را به تمام مال ملاحظه کنند مانند نسبت نصف و ثلث و ربع و غیر اینها و به همان نسبت از جنس زکات دار کسر شود و انچه باقی مانده به ورثه منتقل می شود پس سهم هر یک از ورثه اگر به حد نصاب برسد زکات به ان تعلق می گیرد
[آیت الله شبیری زنجانی] کسی که بدهکار است و گندم یا جو یا خرما یا انگور هم دارد، اگر بمیرد و پیش از آن که زکات اینها واجب شود، ورثه قرض او را از مال دیگر بدهند هر کدام که سهمشان به حدّ نصاب برسد باید زکات بدهد و اگر پیش از آن که زکات اینها واجب شود قرض او را ندهند، چنانچه مال میّت فقط به اندازه بدهی او باشد واجب نیست زکات اینها را بدهند و اگر مال میّت بیشتر از بدهی او باشد، در صورتی که بدهی او به قدریست که اگر بخواهند ادا نمایند، باید مقداری از گندم و جو و خرما و انگور را هم به طلبکار بدهند آنچه را به طلبکار میدهند زکات ندارد و بقیّه مال ورثه است و هر کدام آنان که سهمش به اندازه نصاب شود، باید زکات آن را بدهد.
انگور
انگورهمان میوه معروف است که از آن در بابهای طهارت، زکات، تجارت و اطعمه و اشربه سخن رفته است.
حد
حدّ یکی از اقسام احکام، در اسلام است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*