راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
آیا شستن عورتین یا هر دو طرف بدن در غسل واجب است ؟
واجب است.
عنوان سوال:
آیا
شستن
عورتین یا هر دو طرف
بدن
در
غسل واجب
است ؟
پاسخ:
واجب است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر در غسل حین شستن یک طرف بدن دست ما به طرف دیگر هم کشیده شود اشکال دارد؟
اگرکسی پس از اتمام غسل بفهمد که قسمتی از طرف چپ بدن نشسته مانده ولی حدث اکبر یا اصغر هم از او سر زده، آیا شستن همان قسمت کافی است یا باید دوباره غسل کند یا اصولاً حکمی دیگر دارد؟
بعد از غسل واجب مانعی بر روی بدن خودم دیدم و نمی دانم در حین غسل بوده یا بعد از غسل چسبیده، آیا باید دوباره غسل کنم ؟
سوال : اگر در غسل ترتیبی موقع شستن سمت چپ سهواً قسمتی از سمت راست شسته شود، آیا غسل صحیح است؟
آیا برای غسل ترتیبی، زیر دوش ایستادن و شستن قسمت های گفته شده کافی است یا باید بعد از شستن هر قسمت از غسل جابه جا شد یا آب را بست و دوباره باز کرد؟
آیا با بدن خیس می توان غسل جنابت کرد ؟
آیا می شود پارچه ای را خیس کرد و به عنوان غسل به بدن کشید؟ آیا این غسل صحیح است ؟
اگر در حین غسل کردن بدن به نجاستی مثل خون نجس شود، چه باید کرد ؟
پوست بدن من چرب است آیا برای وضو یا غسل اشکال ایجاد میکند یا نه؟
آیا در غسل، دست کشیدن به اعضای بدن هم لازم است یا خیر؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] آیا در غسل شستن موهای بلند بدن واجب است؟
[آیت الله اردبیلی] آیا در غسل، پس از شستن سر و گردن، رعایت ترتیب شستن چپ و راست بدن واجب است؟
[آیت الله اردبیلی] آیا در غسل، پس از شستن سر و گردن، رعایت ترتیب شستن چپ و راست بدن واجب است؟
[سایر] آیا در غسل، شستن موهای بلند بدن (مانند موهای سر خانمها) واجب است؟
[آیت الله بهجت] اگر بعد از غسل در شستن قسمتی از بدن شک کند، حکم آن چیست؟ در بین غسل چه طور؟
[آیت الله سبحانی] آیا در غسل ترتیبی شستن بدن از پایین به بالا صحیح است؟
[آیت الله بهجت] در صورتی که شستن یک قسمت از بدن در غسل فراموش شود تکلیف چیست؟
[آیت الله سیستانی] آیا باید با هر طرف از بدن ، عورتین را هم شست ؟
[آیت الله سیستانی] اگر نیت شستن طرف راست بدن را بکنیم ودر حین این کار دستمان با طرف چپ بدن هم تماس پیدا کند عمدی یا سهوی ، غسل اشکال دارد ؟
[آیت الله بهجت] اگر انسان محتلم شود و وقت برای غسل و شستن بدن نباشد، اگر لباس را عوض کند و با بدن نجس نماز بخواند، چه حکمی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر پیش از تمام شدن غسل، در شستن مقداری از طرف چپ شک کند شستن همان مقدار کافی است ولی اگر بعد از تمام شدن غسل در شستن مقداری از طرف چپ شک کند یا اگر بعد از اشتغال به شستن طرف چپ در شستن طرف راست یا مقداری از آن شک کند یا بعد از اشتغال به شستن طرف راست در شستن سر و گردن یا مقداری از آن شک کند لازم نیست اعتنا کند. مسئله 300 - اگر بعد از غسل ارتماسی بفهمد به مقداری از بدن آب نرسیده، چه جای آن را بداند یا نداند، باید دوباره غسل کند.
نگاه مرد به بدن مرد جز عورتین و نگاه زن به بدن زن جز عورتین، اگر شهوتانگیز و مفسدهانگیز نباشد، جائز است، ولی مرد عفیف و زن با عفّت، نگاه به مواضع حسّاس همجنس خود نظیر بالای زانو و سینه و مانند اینها نمیکند.
اگر بعد از غسل بفهمد مقداری از بدن را نشسته، چنانچه از طرف چپ باشد شستن همان مقدار کافی است و اگر از طرف راست باشد باید بعد از شستن آن مقدار دوباره طرف چپ را بشوید و اگر از سر و گردن باشد باید بعد از شستن آن مقدار، دوباره طرف راست و بعد طرف چپ را بشوید.
تمام شرطهایی که برای صحیح بودن وضو گفته شد، مثل پاک بودن آب و مضاف نبودن آن در صحیح بودن غسل هم شرط است ولی در غسل لازم نیست بدن را از بالا به پایین بشوید و نیز در غسل ترتیبی لازم نیست بعد از شستن هر قسمت فوراً قسمت دیگر را بشوید، و نیز لازم نیست آب جریان داشته باشد بلکه همین مقدار که بدن خوب تر شود گرچه جریان نداشته باشد کفایت میکند.
جایی را که شک دارد از ظاهر بدن است یا از باطن، شستن آن لازم نیست.
برای مسّ مردهای که تمام بدن او سرد نشده، غسل واجب نیست اگرچه جایی را که سرد شده مس نماید.
در غسل ارتماسی باید تمام بدن پاک باشد ولی در غسل ترتیبی پاک بودن تمام بدن لازم نیست. و اگر تمام بدن نجس باشد و هر قسمتی را پیش از غسل دادن آن قسمت آب بکشد کافی است.
اگر کسی بدن انسان مردهای را که سرد شده و غسلش ندادهاند، مس کند یعنی جایی از بدن خود را به آن برساند، واجب است )غسلِ مسِّ میّت( انجام دهد. چه در خواب مس کند چه در بیداری، با اختیار مس کند یا بیاختیار، حتّی اگر ناخن و استخوان و موی او به ناخن و استخوان و موی میّت برسد باید غسل کند، ولی اگر حیوان مردهای را مس کند غسل بر او واجب نیست.
اگر انسان، میتی را که سه غسل او کاملاً تمام شده مس نماید، غسل بر او واجب نمیشود، ولی اگر پیش از آنکه غسل سوّم تمام شود جایی از بدن او را مس کند، گرچه غسل سوّم آنجا تمام شده باشد باید غسل مسّ میّت نماید.
غسل را به دو صورت میتوان انجام داد: اوّل: غسل ترتیبی و آن غسلی است که اوّل سر و گردن، بعد طرف راست و بعد طرف چپ بدن را بشوید. و اگر عمداً یا از روی فراموشی یا به واسطه ندانستنِ مسئله به این ترتیب عمل نکند غسل او باطل است. دوّم: غسل ارتماسی و آن غسلی است که در یک لحظه، آب، تمام بدن را فرا بگیرد، بلکه اگر به نیّت غسل ارتماسی، به تدریج در آب فرو رود، غسل او صحیح است. چنانکه اگر بعضی از بدن غسل کننده، در آب و بعضی قسمتهای دیگر، بیرون از آب باشد و به نیّت غسل، بقیه بدن را در آب فرو برد، غسل او صحیح است. چنانکه اگر همه بدن زیر آب باشد و بعد از نیّت غسل، بدن را حرکت دهد یا از آب بیرون آید غسل او صحیح است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] اگر در غسل به اندازه سرموئی از بدن نشسته بماند ، غسل باطل است ، ولی شستن توی گوش و بینی و هر چه از باطن شمرده میشود ، واجب نیست .
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در غسل به اندازه سر مویی از بدن نشسته بماند، غسل باطل است، ولی شستن جاهایی از بدن که دیده نمی شود، مثل توی گوش و بینی، واجب نیست.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر در غسل به اندازه سر مویی از بدن نشسته بماند، غسل باطل است ولی شستن جاهایی از بدن که دیده نمی شود، مثل داخل گوش و بینی واجب نیست.
[آیت الله نوری همدانی] اگر در غسل به اندازة سر موئی از بدن نشسته بماند ، غسل باطل است ، ولی شستن جاهائی از بدن که دیده نمی شود مثل توی گوش و بینی ، واجب نیست .
[امام خمینی] اگر در غسل به اندازه سر مویی از بدن نشسته بماند، غسل باطل است،ولی شستن جاهایی از بدن که دیده نمی شود، مثل توی گوش و بینی، واجب نیست.
[آیت الله اردبیلی] اگر در غسل اندکی از بدن نَشُسته باقی بماند، غسل صحیح نیست ولی شستن جاهایی از بدن، مانند داخل گوش و بینی که دیده نمیشوند یا دیده میشوند ولی جزء باطن محسوب میشوند، واجب نیست.
[آیت الله بروجردی] اگر در غسل به اندازهی سر مویی از بدن نشسته بماند، غسل باطل است، ولی شستن جاهایی از بدن که دیده نمیشود مثل توی گوش و بینی واجب نیست.
[آیت الله وحید خراسانی] در غسل باید موهای کوتاهی را که جزء بدن حساب می شود بشوید و شستن موهای بلند واجب نیست بلکه اگر اب را طوری به پوست برساند که انها تر نشود غسل صحیح است ولی اگر رساندن اب به پوست بدون شستن انها ممکن نباشد باید انها را بشوید که اب به بدن برسد
[آیت الله صافی گلپایگانی] . در غسل باید، موهای کوتاهی را که جزء بدن حساب می شود، بشوید و شستن موهای بلند واجب نیست، بلکه اگر آب را طوری به پوست برساند که آنها تر نشوند، غسل صحیح است ولی اگر رساندن آب به پوست، بدون شستن آنها ممکن نباشد باید آنها را بشوید که آب به بدن برسد.
[آیت الله بروجردی] در غسل باید موهای کوتاهی را که جزءِ بدن حساب میشود، بشوید و شستن موهای بلند واجب نیست، بلکه اگر آب را طوری به پوست برساند که آنها تر نشود، غسل صحیح است ولی اگر رساندن آب به پوست، بدون شستن آنها ممکن نباشد، باید آنها را بشوید که آب به بدن برسد.
غسل واجب
غسلی كه انجام دادن آن، به سبب عواملی چون جنابت، حيض و .... واجب است.
شستن
شستن به معنی پاک کردن چیزى از آلودگى با آب گفته می شود.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
بدن
بدن به معنای اندام و تن انسان یا حیوان می باشد که در باب هاى طهارت، صلاة، حج، تجارت، نکاح، صید و ذباحه و حدود از آن سخن رفته است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*