راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
بعد از غسل واجب مانعی بر روی بدن خودم دیدم و نمی دانم در حین غسل بوده یا بعد از غسل چسبیده، آیا باید دوباره غسل کنم ؟
غسل صحیح است.
عنوان سوال:
بعد از
غسل واجب
مانعی بر روی
بدن
خودم دیدم و نمی دانم در
حین
غسل
بوده یا بعد از
غسل
چسبیده، آیا باید دوباره
غسل
کنم ؟
پاسخ:
غسل صحیح است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر در حین غسل کردن بدن به نجاستی مثل خون نجس شود، چه باید کرد ؟
اگر در غسل حین شستن یک طرف بدن دست ما به طرف دیگر هم کشیده شود اشکال دارد؟
آیا شستن عورتین یا هر دو طرف بدن در غسل واجب است ؟
حدود چند روز بعد از غسل واجب متوجه شدم که مقدار کمی لکه به ناخنم چسبیده که احتمال می دهم از قبل غسل روی ناخن بوده اکنون چه وظیفه ای در قبال غسل خود و نمازهایی که در این چند روز خوانده ام دارم؟
آیا با بدن خیس می توان غسل جنابت کرد ؟
آیا می شود پارچه ای را خیس کرد و به عنوان غسل به بدن کشید؟ آیا این غسل صحیح است ؟
من در شب ماه رمضان محتلم شدم و وقت کافی برای غسل و سحری خوردن داشتم. اول، سحری خوردم و برای غسل به حمام رفتم. در حمام وقتی که شروع کردم سرم را برای غسل بشویم، دیدم اذان صبح را شروع کردهاند. تکلیف روزه من چه میشود؟ آیا کفاره دارد یا فقط قضای آن لازم است؟
پوست بدن من چرب است آیا برای وضو یا غسل اشکال ایجاد میکند یا نه؟
آیا در غسل، دست کشیدن به اعضای بدن هم لازم است یا خیر؟
اگر شک کنیم که جزیی از بدن در غسل جزو باطن است، یا ظاهر، چگونه عمل کنیم؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] اگر در حین غسل کردن بدن به نجاستی نجس شود مثل خون چه باید کرد ؟
[آیت الله سیستانی] اگر نیت شستن طرف راست بدن را بکنیم ودر حین این کار دستمان با طرف چپ بدن هم تماس پیدا کند عمدی یا سهوی ، غسل اشکال دارد ؟
[سایر] به خاطر استمنا بر من غسل جنابت، واجب شده بود، بول کردم و بعد از غسل از حمام خارج شدم اما وقتی به دستشویی رفتم، بر روی لباس زیر، رطوبتی دیدم که شک کردم نکند منی باشد؛ بعد از بول دیدم که مجرای ادرار لزج شده است. آیا این رطوبت واقعا منی است؟ اگر این طور باشد آیا بدن و لباس هایم نجس است؟
[آیت الله علوی گرگانی] اگر امدادگری در حین انجام مأموریت با عضو قطع شدهای از بدن یک مصدوم یا میّت برخورد نماید و عضو قطع شده را لمس نماید آیا غسل مسّ میّت بر او واجب است یا خیر؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] در بدن شخصی مانعی بود و در هنگام غسل فراموش کرد، پس از غسل، مانع برطرف شده بود، آیا غسل او صحیح است؟
[آیت الله سبحانی] اگر به موی دست مانعی چسبیده باشد، ولی آب به پوست برسد، آیا برطرف کردن مانع لازم است؟
[آیت الله اردبیلی] اگر قبل از غسل و پس از بررسی کردن بدن، یقین یا اطمینان کند که مانعی در بدنش نیست، ولی بعد از غسل بفهمد که مانعی موجود بوده، حکمش چیست؟
[آیت الله بهجت] اگر مدّتی بعد از غسل دیدیم که مانعی روی بدن وجود دارد وظیفه ی ما چیست؟ آیا می توانیم بگوییم انشاءاللّه بعد از غسل ظاهر شده است؟
[سایر] شوهرم را یکبار در حال مصرف مواد مخدر دیدم ؛ حالا نمی دانم باید چه کاری انجام دهم؟
[آیت الله سیستانی] حدود چند روز بعد از غسل واجب متوجه شدم که مقدار کمی لکه به ناخنم چسبیده که احتمال می دهم از قبل غسل روی ناخن بوده آیا الان بعد از چند روز فهمیدم غسلهایم باطل بود ونمازهایم باطل شده است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
برای کسی که بعد از مسّ میّت غسل نکرده است روزه گرفتن و توقف در مسجد و جماع و خواندن سورههایی که سجده واجب دارد، مانعی ندارد ولی برای نماز و مانند آن باید غسل کند.
برای مسّ مردهای که تمام بدن او سرد نشده، غسل واجب نیست اگرچه جایی را که سرد شده مس نماید.
در غسل ارتماسی باید تمام بدن پاک باشد ولی در غسل ترتیبی پاک بودن تمام بدن لازم نیست. و اگر تمام بدن نجس باشد و هر قسمتی را پیش از غسل دادن آن قسمت آب بکشد کافی است.
اگر کسی بدن انسان مردهای را که سرد شده و غسلش ندادهاند، مس کند یعنی جایی از بدن خود را به آن برساند، واجب است )غسلِ مسِّ میّت( انجام دهد. چه در خواب مس کند چه در بیداری، با اختیار مس کند یا بیاختیار، حتّی اگر ناخن و استخوان و موی او به ناخن و استخوان و موی میّت برسد باید غسل کند، ولی اگر حیوان مردهای را مس کند غسل بر او واجب نیست.
اگر آب پیدا نشود، یا استعمال آن مانعی داشته باشد، باید عوض هر غسل، میّت را یک تیمّم بدهند.
اگر انسان، میتی را که سه غسل او کاملاً تمام شده مس نماید، غسل بر او واجب نمیشود، ولی اگر پیش از آنکه غسل سوّم تمام شود جایی از بدن او را مس کند، گرچه غسل سوّم آنجا تمام شده باشد باید غسل مسّ میّت نماید.
غسل را به دو صورت میتوان انجام داد: اوّل: غسل ترتیبی و آن غسلی است که اوّل سر و گردن، بعد طرف راست و بعد طرف چپ بدن را بشوید. و اگر عمداً یا از روی فراموشی یا به واسطه ندانستنِ مسئله به این ترتیب عمل نکند غسل او باطل است. دوّم: غسل ارتماسی و آن غسلی است که در یک لحظه، آب، تمام بدن را فرا بگیرد، بلکه اگر به نیّت غسل ارتماسی، به تدریج در آب فرو رود، غسل او صحیح است. چنانکه اگر بعضی از بدن غسل کننده، در آب و بعضی قسمتهای دیگر، بیرون از آب باشد و به نیّت غسل، بقیه بدن را در آب فرو برد، غسل او صحیح است. چنانکه اگر همه بدن زیر آب باشد و بعد از نیّت غسل، بدن را حرکت دهد یا از آب بیرون آید غسل او صحیح است.
انسان باید برای تیمّم انگشتر را از دست بیرون آورد و اگر در پیشانی یا پشت دستها یا در کف دستها مانعی باشد، مثلاً چیزی به آنها چسبیده باشد، باید بر طرف نماید. و اگر نتواند باید با همان وضع تیمّم کند.
اگر در جای وضو یا غسل چیزی چسبیده است که برداشتن آن ممکن نیست یا مشقّت دارد باید به دستور جبیره عمل کند، یعنی وضو یا غسل به طور معمول بگیرد و موقع شستن آن جا به عنوان جبیره دست روی آن بکشد.
در تشریح نگاه کردن مرد به بدن زن و نگاه کردن زن به بدن مرد و نگاه کردن به عورت دیگری و همچنین دست زدن به بدن نامحرم، اگر پیشرفت علم متوقف بر آن باشد مانعی ندارد، و در صورتی که بتواند در دست زدن به بدن نامحرم از دستکش استفاده کند، باید استفاده بنماید.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] اگر بچّه چهار ماههای مرده به دنیا بیاید و بدن او سرد شده باشد و عرفا بر تماس بدن مادر با بدن او در حین تولد، مسّ میّت صدق کند، مادر او بنابر احتیاط واجب باید غسل مسّ میّت کند.
[آیت الله اردبیلی] بچّهای که بعد از مردن مادر و سرد شدن بدن او به دنیا میآید، اگر عرفا بر تماس بدن او با بدن مادرش در حین تولد، مسّ میت صدق کند، وقتی بالغ شد احتیاط واجب آن است که غسل مسّ میّت کند.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر در جای وضو یا غسل چیزی چسبیده است که برداشتن ان ممکن نیست یا موجب حرج است بنابر احتیاط واجب جمع کند بین وضو یا غسل جبیره ای و تیمم
[آیت الله مکارم شیرازی] هنگام غسل باید هر چیز که مانع رسیدن آب به بدن است برطرف کند و اگر احتمال عقلایی می دهد مانعی باشد، باید وارسی کند تا مطمئن شود مانعی نیست.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر موقع غسل شک کند چیزی که مانع از رسیدن اب باشد در بدن او هست یا نه باید وارسی کند تا مطمین شود که مانعی نیست
[آیت الله وحید خراسانی] اگر موقع غسل شک کند چیزی که مانع از رسیدن اب باشد در بدن او هست یا نه باید وارسی کند تا مطمین شود که مانعی نیست
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر موقع غسل شک کند؛ چیزی که مانع از رسیدن آب باشد در بدن او هست یا نه؛ باید وارسی کند تا مطمئن شود که مانعی نیست.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر موقع غسل شک کند، چیزی که مانع از رسیدن آب باشد در بدن او هست یا نه، باید وارسی کند تا مطمئن شود که مانعی نیست.
[آیت الله سیستانی] اگر موقع غسل احتمال عقلائی بدهد چیزی که مانع از رسیدن آب باشد در بدن او هست ، باید وارسی کند تا مطمئن شود که مانعی نیست .
[آیت الله بروجردی] اگر موقع غسل شک کند چیزی که مانع از رسیدن آب باشد در بدن او هست یا نه، باید وارسی کند تا مطمئن شود که مانعی نیست.
غسل واجب
غسلی كه انجام دادن آن، به سبب عواملی چون جنابت، حيض و .... واجب است.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
بدن
بدن به معنای اندام و تن انسان یا حیوان می باشد که در باب هاى طهارت، صلاة، حج، تجارت، نکاح، صید و ذباحه و حدود از آن سخن رفته است.
حین
به مدت زمان نامشخص حین گفته می شود که عنوان یاد شده در باب نذر و قسم آمده است.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*