از زمان بلوغ تا کنون هیچ یک از اعمالم را با نیّت زبانی انجام ندادهام و با همان قصدی که در دل داشتهام واجباتم را انجام میدهم، حکم واجبات انجام شده و نیّت آنها چیست؟
اشکال ندارد.
اشکال ندارد.
عنوان سوال:
از زمان بلوغ تا کنون هیچ یک از اعمالم را با نیّت زبانی انجام ندادهام و با همان قصدی که در دل داشتهام واجباتم را انجام میدهم، حکم واجبات انجام شده و نیّت آنها چیست؟
پاسخ:
اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- خانهای داشتهام که به مبلغ سی میلیون تومان قولنامه کردهام در صورتی که همان زمان قیمت واقعی آن سی و شش میلیون تومان بوده است و آنها در قولنامه قید کردند که اسقاط کلیه خیارات از طرفین گردید و معنی این جمله برای ما مفهوم نبود، آیا میتوان معامله رافسخ کرد؟
- شبی از شبهای ماه رمضان در حالی که بسیار ادرار داشتم خوابیدم و سحر که بیدار شدم لباس زیرینم کمی خیس بود، بین ادرار و منی شک داشتم ولی گمانم بیشتر به ادرار میرفت تا اینکه اذان صبح را گفتند و چون لباسم خشک شده بود معلوم شد که منی است و برای غسل به حمّام رفتم، حکم روزه آن روزم چیست؟
- فردی جنسی را نسیه مثلاً شش ماهه خریده و به فردی یک ماهه فروخته با قیمت متعارف بازار، ولی خریدار پول جنس را چند ماه بعد میپردازد، اوّلاً وظیفه فروشنده چیست؟ ثانیاً اگر خریدار بگوید مطابق با بازار با من عمل، یعنی دیرکرد بگیر، صحیح است؟ ثالثاً اگر بخواهد همان قیمت فروخته شده را بگیرد چه بسا ضرر فراوان بر بایع وارد میشود، بفرمایید وظیفه چیست؟
- آیا مدیری که در یکی از ارگانهای دولتی کار میکند و حقوق اضافه کاری خود را از قسمت مالی زیر مجموعه خود به طور ماهانه دریافت میکند، میتواند در اواسط ماه و یا مواقع ضروری، مبلغی را از مسئول مالی خود به عنوان قرض دریافت کند و آخر ماه پرداخت نماید؟ و اگر مدیری این کار را انجام دهد حکم آن چیست؟
- اگر زنی 45 سال قبل که همسرش با مبلغ شش هزار تومان به حجّ رفته، در همان سال مهریه و سهم الارث خود را استفاده میکرد، میتوانست همراه همسرش به حجّ مشرّف شود. لکن به علّت نقد نبودن مهریه و متفرّق بودن ارث پدرش، در آن زمان نتوانسته و اکنون هم که حدود 85 سال سنّ دارد مجموع دارائیهایش جواب گوی مخارج و هزینه یک سفر حجّ نمیباشد، آیا عمل حجّ بر ذمّه دارد یا خیر؟
- اینجانب کارمندی هستم 44 ساله با همسری خانه دار و دو فرزند ذکور که یکی در سال آخر دبیرستان تحصیل میکند و دیگری یک سال کوچکتر است. به دلیل اجاره نشین بودن و این که تنها منبع درآمدم حقوق کارمندی بود که به سختی مخارج روزمرّه تأمین مینمایم، و تا کنون موفّق به انجام فریضه حجّ نگردیدهام و در حال حاضر قطعه زمینی به ارزش تقریبی شش میلیون تومان دارم و قطعه زمینی نیز ب طور مشترک با برادرم به ارزش تقریبی دو میلیون تومان دارم که برای فرزندانم اختصاص دادهام و از ارثی که از پدر و مادرم به من رسیده، اکنون موفّق به خرید یک باب منزل یک طبقه گردیدهام که مبالغی نیز بابت آن مقروض میباشم و ماشین و مغازه و چیز دیگری ندارم و پدرم در وصیّت نامه خود من را به عنوان نایب حجّ خود تعیین کردهاند.
- یکی از مراحلی که یک کارخانه برای استخدام نیرو عمل میکند معاینه بدنی است که قسمتی از آن ، معاینه عورت است که میبینند و گاهی هم دست میگذارند اگر شخصی با این که میدانسته این کار خلاف شرع میباشد ولی به دلیل بیکار بودن حاضر شده این مرحله که کشف عورت میباشد را انجام دهد تا از سلامت عورت او توسّط پزشک معاینه کننده اطمینان حاصل شود، آیا این کار گناه بوده است و اگر گناه بوده است حقوقی که فعلاً میگیرد آیا حلال است یا شبهه ناک یا حرام؟
- چرا با این که حضرت علی در نهج البلاغه اوقات نماز را مشخّص کرده است و آنها را در پنج وقت تعیین کرده است و گفته است که هر کدام را در وقت خودش به جای آورید و فتنهگر نباشید، ما شیعیان بین نماز ظهر و عصر و همچنین مغرب و عشا را جمع کرده و با هم خواندن آنها را اشکال نمیدانیم ولی اهل تسنّن هر کدام را در وقت خود خوانده و میگویند پیامبر هم این گونه میخوانده و ما را مسخره میکنند و میگویند شما با این که اسم نماز، نماز عصر میباشد ولی در ظهر میخوانید با این که خودتان نیّت نماز عصر میکنید، دلیل این حکم شیعه چیست؟
- (دیه زن، چنانچه از ثلث دیه کامل بیشتر باشد نصف خواهد شد) حال این حکم در چه مواردی جاری میگردد؟ آیا باید بیش از یک ثلث در یک فقره دیه یا ارش باشد یا این که هر گاه جمع ارش و دیه متعلّق به جراحات و شکستگیهای متعدّد نیز در زن از ثلث بیشتر باشد دیه آن نصف خواهد شد؟ و آیا در این مورد اخیر چنانچه جراحات متعدّد با یک ضربه ایجاد شده باشد مانند تصادف یا چند ضربه، تفاوتی دارد یا خیر؟
- اینجانب مادری داشتم که فعلاً در قید حیات نیستند و تا زنده بودند یک بار قسمتشان شده بود و به حجّ رفته بودند و بعد هم ثبت نام کردند که مقداری از پول ثبت نام را برادرم داده بودند و مادرم گفته بودند که اگر تا زندهام خودم رفتم که هیچ، ولی اگر در قید حیات نبودم دخترم برود که اینجانب هستم، حال من هم یک باب مغازه 9 متری واقع در خیابان .... که این مغازه را شوهرم در سال 60 خریداری نموده و به نام من زده است ولی اختیاردار آن خود شوهرم بودهاند و گفتند بعد از فوتم مغازه به جای مهریه شما باشد و در سال 74 شوهرم فوت کردند و من دارای چند بچّه صغیر هستم که این مغازه را کرایه میدهم و از آن خود و بچّههایم امرار معاش میکنیم (در ضمن دختر و پسر دم بخت دارم)، میخواستم بدانم من میتوانم حجّ مادرم را به جا آورم یا اینکه احتیاج به نایب است؟ خود واجب الحجّ هستم یا خیر؟ در ضمن سفر اوّلم به حجّ است) خواهشمندم راهنمایی فرمایید.
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
سوال مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد