زنانی که دستگاه رحم آنان برداشته شده و یا جهت پیش گیری از حاملگی وسیله خاصی در رحم ایشان گذاشته می شود اگر در ایّام عادت و یا غیر عادت خون مشاهده کنند چه وظیفه ای دارد؟
بسمه تعالی: اگر یقین به حیض نبودن آن ندارد، محکوم به حیض است. والله العالم
عنوان سوال:
زنانی که دستگاه رحم آنان برداشته شده و یا جهت پیش گیری از حاملگی وسیله خاصی در رحم ایشان گذاشته می شود اگر در ایّام عادت و یا غیر عادتخونمشاهده کنند چه وظیفه ای دارد؟
پاسخ:
بسمه تعالی: اگر یقین به حیض نبودن آن ندارد، محکوم بهحیض است. والله العالم
دریافتن چیزی با چشم را دیدن (رؤیت؛ مشاهده) گویند. از احکام آن در بابهای طهارت، صلات، صوم، حج، تجارت، نکاح و شهادات سخن گفتهاند.
حاملگی
بارداری و باروری در قرآن، به برخی از مسائل فقهی و حقوقی گفته میشود که در قرآن کریم پیرامون زن باردار و مسائل مربوط به آن آمده است.
وظیفه
تکلیف مستفاد از اصول عملی، هنگام شک یا جهل به حکم واقعی را وظیفه عملی گویند. این بحث در اصول فقه کاربرد دارد.
عادت
عادت عبارت است از يك كيفيت راسخ در نفس يا هيأت مكتسبه كه به صاحب خود امكان مىدهد بعضى افعال را به سهولت ادا كند يا اثر بعضى عوامل خارجى را به آسانى تحمل كند. اين كيفيت اگر زودگذر باشد حالت ناميده مىشود و اگر با سختى زايل شود ملکه ناميده مىشود.
خون
خون از نجاسات است که در قلب و رگها جریان دارد. از احکام آن در بابهای طهارت، صلات، صوم، حج، تجارت، صید و ذباحه و اطعمه و اشربه سخن گفته اند.
رحم
واژه رحم ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • رحم (بچهدان)، رحم به فتح راء وکسر حاء، محلّ تکوّن و رشد جنین در جنس مؤنّث• رحم (خویشاوند نسبی)، رَحِم به فتح راء وکسر حاء، به معنای خویشاوند نسبى• رحم (شفقت)، رحم به فتح راء و سکون حاء، به معنای شفقت و مهربانی
محکوم به
محکومٌ به به فعل متعلق حکم شارع اطلاق میشود.
یقین
یقین در دین به منزله سرمایه است و ایمان متوقف بر آن میباشد. سایر علوم شاخ و برگ آن است و رستگاری در آخرت بدون یقین حاصل نمیشود.
بسمه
باسْمه (نیز: باصْمه، بَسْمه، بَصْمه)، واژة مأخوذ از ترکی برای طرحی که به وسیله قلم یا قالب و موادی چون ورقههای نازک طلا یا نقره یا رنگ و نظایر آنها با فشار روی کاغذ یا پارچه و مواد دیگری از این قبیل، منتقل میشد. این طرز کار شبیه شیوهای است که برای تهیه پارچههای قلمکار اصفهان یا چیتهای ساده (چاپی) به کار میرود.
حیض
عادت ماهیانه (قاعدگی، حِیض، پِریود، رِگل) به جاری شدن خون حیض از رحم بانوان از دوران بلوغ تا یائسگی گفته میشود که به طور معمول بین ۵ تا ۷ روز طول میکشد. زن در این مدت «حائض» بوده و احکام فقهی ویژهای دارد، از جمله حرام بودن کارهای مشروط به طهارت.