در مراسم نماز میّت عدّه ای از نمازگزاران به شکل جماعت یومیه سکوت می کنند با توجه به اینکه این عده حایل بین امام و مأمومین بعدی می شوند اگر مأمومین صفهای بعدی تکبیرات و ادعیه را بگویند نمازشان صحیح است؟ اگر صحیح باشد جماعتاً یا منفرداً؟
بسمه تعالی: اگر اتصالی در بین نباشد بهتر است نیت فرادا کند. والله العالم
عنوان سوال:
در مراسم نماز میّت عدّه ای از نمازگزاران به شکل جماعتیومیهسکوت می کنند با توجه به اینکه این عدهحایل بین امام و مأمومین بعدی می شوند اگر مأمومین صفهای بعدی تکبیرات و ادعیه را بگویند نمازشان صحیح است؟ اگر صحیح باشد جماعتاً یا منفرداً؟
پاسخ:
بسمه تعالی: اگر اتصالی در بین نباشد بهتر است نیتفرادا کند. والله العالم
نماز میت پس از مراسم غسل و کفن کردن میّت، بر جنازه او نماز مخصوصی خوانده میشود که نماز میّت نام دارد.
تکبیرات
تکبیرات ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • تکبیرات افتتاح، تکبیرهای آغازین نماز• تکبیرات عید، تکبیرات نُه گانه نماز عید فطر و قربان
یومیه
روزانه، نمازهاي يوميه
ادعیه
دُعا، طلب و درخواست بندگان از خدا یا آنچه معبود میپندارند، برای رسیدن به خواستهها یا دوام داشتهها یا رفع ناملایمات، اعم از مادی و معنوی در زندگی دنیایی یا اخروی، چه در وضع عادی و چه در وضع اضطرار.
جماعت
جماعت، مفهومی حدیثی ناظر به حفظ همبستگی مسلمانان؛ همچنین به باهم خواندن نماز در اصطلاح فقهی، نماز جماعت گفته میشود.واژه جماعت به معنای گروه مردم، [۱] [۲] هم معنا با واژههای مَجمع و مجموع، از ریشه ج م ع است. [۳] [۴]از این واژه به مناسبت در بابهاى صلات، خمس، حج، احیاء موات، حدود و قصاص به کار رفته است.
حایل
به مانع بين دو چيز و همچنين زن غيرآبستن (مقابل حامل)، حائل ميگويند.از احكام آن به معناى نخست در باب طهارت و صلات سخن رفته است.
سکوت
خاموش بودن و سخن نگفتن سکوت گویند. از احکام آن در فقه در بابهاى صلات، صوم، امر به معروف، تجارت، قرض، نکاح، لعان و قضاء و نیز در اصول فقه سخن گفتهاند.
نماز
نماز (واژهای فارسی و معادل کلمه عربی «صَلاة») عملی عبادی است که پنج بار در اوقات معینی از شبانه روز واجب است. در این عبادت، نمازگزار رو به قبله میایستد و ذکرهای ویژهای را خوانده و اعمال ویژهای مانند رکوع و سجده را به جا میآورد. نماز به دو شکل فردی (فُرادا) و جماعت خوانده میشود.
عده
عِدّه مدت زمان معینی است که زن پس از جدایی از شوهر و یا کسی که به اشتباه با وی آمیزش کرده، باید صبر کرده و تا پایان آن مدت ازدواج نکند.
میت
میت که در فارسی به ان مرده یا درگذشته گفته می شود به کسی اطلاق می شود که با خروج و مفارقت روح از کالبد وی ، فعالیتهای قلبی و عروقی او متوقف شده و اعمال مغزی وی بدون بازگشت از بین رفته باشد که این پدیده آثاری حقوفی چون حال شدن دیون ، انحلال عقد نکاح بین میت و همسرش ، تعیین وراث متوفی و... رابرای او در پی دارد.البته این به معنی نابودی او نیست و میت از این پس نیز از حقوقی برخوردار است که رعایت آنها از سوی شرع بر همگان واجب والزامی گردیده است.
فرادا
برگزارکردن نماز به طور انفرادي (در مقابل نماز جماعت)
بسمه
باسْمه (نیز: باصْمه، بَسْمه، بَصْمه)، واژة مأخوذ از ترکی برای طرحی که به وسیله قلم یا قالب و موادی چون ورقههای نازک طلا یا نقره یا رنگ و نظایر آنها با فشار روی کاغذ یا پارچه و مواد دیگری از این قبیل، منتقل میشد. این طرز کار شبیه شیوهای است که برای تهیه پارچههای قلمکار اصفهان یا چیتهای ساده (چاپی) به کار میرود.