راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله جوادی آملی
آدرس:
http://javadi.esra.ir
آیا بین دو عمره، فاصله لازم است؟
بین دو عمره، فاصله لازم نیست. جوادی آملی 30/1/74
عنوان سوال:
آیا بین دو عمره،
فاصله
لازم است؟
پاسخ:
بین دو عمره،
فاصله
لازم نیست. جوادی آملی 30/1/74
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا بین دو عمره، فاصله لازم است؟
آیا بین دو عمره، فاصله لازم است؟
فاصله عمره تمتع با عمره مفرده بعد از انجام حج
فاصله بین دو عمره مفرده
خروج از مکه بعد از عمره تمتّع
حکم خمس سپردههای حج و عمره
فاصله انداختن بین طواف و نماز
کسی که در آخر ماه محرم به احرام عمره شده و بقیه اعمال را در ماه بعد انجام داد، آیا عمره اش از ماه قبل محسوب می شود یا ماه بعد؟
حکم رفتن به توابع مکّه بین عمره تمتع و حج، بدون احرام حج چیست؟
حکم رفتن به توابع مکّه بین عمره تمتع و حج، بدون احرام حج چیست؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خامنه ای] فاصله بین دو عمره چقدر است، و آیا این امر اختصاص به دو عمره مفرده دارد یا در فاصله بین عمره تمتّع و مفرده هم مراعات آن لازم است و آیا در عمره نیابتی هم مراعات فاصله لازم است یا نه؟
[آیت الله مظاهری] اگر فاصله میان دو عمره کمتر از یک ماه باشد، آیا لازم است عمره دوم رجاءً قصد شود یا خیر و آیا مقصود از یک ماه، سی روز کامل است یا یک ماه قمری؟
[امام خمینی] حاجی یک عمره مفرده برای خود و یک عمره مفرده برای دیگری یا دو عمره مفرده برای دیگری انجام میدهد بعد در میقات باز محرم میشود برای عمره تمتع یا بعد از اعمال حج تمتع عمره مفرده انجام میدهد در تمام این صور آیا فاصله ده روز یا بیشتر لازم است یا خیر؟
[آیت الله وحید خراسانی] همچنانکه عمره مفرده را قبل از عمره تمتع ولو با کمتر از فاصله شدن یک ماه تجویز فرموده اید ایا بعد از عمره تمتع هم با کمتر از یک ماه فاصله تجویز می فرمایید یا باید رجاءا انجام شود
[آیت الله فاضل لنکرانی] چنانچه معتمر بخواهد عمره مفرده را مکرراً انجام دهد، با توجه به اعتبار فاصله یک ماه (عنوان ماه) آیا می تواند یک عمره مفرده را مشترکاً (در دفعات بعدی بدون فاصله) برای خودش و نیابتاً برای دیگران انجام دهد؟
[آیت الله نوری همدانی] بین دو عمره چقدر باید فاصله باشد؟ و اگر بقصد رجاء انجام دهد اشکال دارد؟
[امام خمینی] فاصله بین دو عمره چقدر باید باشد و آیا میشود کسی بعد از تمام کردن اعمال حج برود به عمره مفرده برای چند بار؟
[آیت الله خامنه ای] آیا در فاصله عمره تمتع و حج تمتع یا بعد از آن می توان عمره مفرده بجا آورد و تکرار آن چه حکمی دارد؟
[آیت الله وحید خراسانی] این که حضرت عالی فرموده اید اگر فاصله میان دو عمره کمتر از یک ماه باشد عمره دوم رجاءا قصد شود مقصود یک ماه است یا سی روز کامل
[آیت الله وحید خراسانی] اگر بین دو عمره کمتر از یک ماه فاصله باشد باید عمره دوم را به قصد رجاء انجام دهد چنانچه عمره دوم نیابت باشد نایب می تواند برای ان اجرت بگیرد یا خیر و چنانچه بر منوب عنه انجام عمره مفرده واجب باشد کفایت می کند یا خیر
مسائل مرتبط از این مرجع
.مستحب است گوینده اقامه رو به قبله و آرام باشد و اقامه را از اذان آهسته تر بگوید و فاصله جمله های آن را از فاصله جملههای اذان کمتر کند؛ لیکن جمله ها را به هم نچسباند.
.بین اذان و اقامه , هم ترتیب لازم است, هم اتصال؛ یعنی اذان مقدّم بر اقامه گفته می شود و بین اذان و اقامه فاصله نباشد , به مقداری که عرفاً آن دو را جدا و بیگانه از هم ببینند ; در این صورت , مستحب است دوباره گفته شوند.
.ذکر رکوع باید بدون فاصله و به عربی صحیح باشد و ترجمه فارسی آن, کافی نیست.
.اذان در چند مورد ساقط است و آن, جایی است که بین دو نماز همراه با ترتیب جمع شود; مانند: 1 .نماز عصر در صورت جمع با نماز جمعه یا نماز ظهر ؛ 2 .نماز عشاء در صورت جمع با نماز مغرب . در این موارد, اذان نماز اول برای هر دو نماز کافی است , مگر آنکه به اندازه کافی بین دو نماز فاصله شود . نافله عصر که پیش از نماز عصر اقامه می شود , چون هشت رکعت است, میتواند فاصله ایجاد کند; اما نافله مغرب که چهار رکعت است و بعد از نماز مغرب اقامه می شود, شاید نتواند فاصله لازم را ایجاد کند، از اینرو اگر برای نماز عشاء اذان گفته میشود, رجائاً (امید ثواب) باشد.
.واجب است نمازگزار افعال و اذکار نماز را پشت سر هم بهجا بیاورد، به صورتی که عرفاً وحدت اتصالیِ آن محفوظ بماند و اگر فاصله بین اجزای نماز به قدری باشد که نگویند نماز میخواند، نماز او باطل است, هرچند ایجاد فاصله زیاد، سهوی باشد.
.اگر در نماز واجب سهواً آیه سجده را بخواند , یا گوش دهد , نماز او باطل نمی شود. اگر تا پایان نماز , فاصله اندکی است , پس از نماز , سجده تلاوت را انجام دهد و اگر فاصله زیاد است , احتیاطاً برای سجده واجب, اشاره نماید و بعد از نماز سجده کند.
.جمله های اذان، نیز اقامه باید متصل به هم باشند و اگر فاصله بین آنها بیش از حدّ متعارف بود, باید دوباره از اول شروع شود.
.اگر کسی چند بار از یک مکا ن گنجی پیدا کند و میان آنها فاصله زیادی نباشد , همه این ها یک گنج شمرده میشود که اگر مجمو ع آنها به حدّ نصاب رسید , خمس دارد و اگر فاصله زمانی زیاد و چند سال باشد - که عرفاً هر کاوش را جدا از دیگری حساب می کنند - در این صورت, هریک از دفعات , جداگانه نصاب سنجی می شود که اگر به حدّ نصاب برسد, خمس دارد. اشیای به دست آمده از شکم حیوانات خریده شده
.وقت نافله صبح که پیش از آن انجام میشود، از اول صبح صادق است تا پدید آمدن سرخی در طرف مشرق و می توان آن را به همراه نافله شب, بدون فاصله بهجا آورد.
.مستحب است کسی که اذان دیگری را می شنود , خواه اذان اعلام و خواه اذان نماز (اذان اِعظام ) جماعت یا فرادا آن را بدون فاصله بازگو کند و بازگو کردن اقامهای که میشنود, به امید ثواب, خوب است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله نوری همدانی] کمترین فاصله لازم بین دو نماز جمعه ، یک فرسخ است .
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر در نماز سهوا بین حرفها یا کلمات فاصله بیندازد و فاصله به قدری نباشد که صورت نماز از بین برود؛ چنانچه مشغول رکن بعد نشده باشد؛ باید آن حرفها یا کلمات را به طور معمول بخواند و در صورتی که چیزی بعد از آن خوانده شده لازم است تکرار نماید و اگر مشغول رکن بعد شده باشد؛ نمازش صحیح است.
[آیت الله سیستانی] اگر در نماز سهواً بین حرفها یا کلمات فاصله بیندازد ، و فاصله بقدری نباشد که صورت نماز از بین برود ، چنانچه مشغول رکن بعد نشده باشد ، باید آن حرفها یا کلمات را به طور معمول بخواند ، و در صورتی که چیزی بعد از آن خوانده شده لازم است تکرار نماید ، و اگر مشغول رکن بعد شده باشد ، نمازش صحیح است.
[آیت الله خوئی] اگر در نماز سهواً بین حرفها یا کلمات فاصله بیندازد و فاصله به قدری نباشد که صورت نماز از بین برود، چنانچه مشغول رکن بعد نشده باشد باید آن حرفها یا کلمات را به طور معمول بخواند و درصورتی که چیزی بعد از آن خوانده شده لازم است تکرار نماید و اگر مشغول رکن بعد شده باشد، نمازش صحیح است.
[آیت الله شبیری زنجانی] انسان در نماز نباید بین حروف یا کلمات فاصله بیندازد به طوری که صورت قرائت یا ذکر از بین برود و اگر عمداً به قدری فاصله بیندازد که نگویند که قرائت یا ذکر میخواند نمازش باطل است و اگر سهواً فاصله بیندازد و فاصله به قدری نباشد که صورت نماز از بین برود، چنانچه مشغول رکن بعد نشده باشد باید آن کلمات را به طور معمول بخواند و در صورتی که چیز واجبی بعد از آن خوانده شده لازم است تکرار نماید و اگر مشغول رکن بعد شده باشد، نمازش را ادامه میدهد و صحیح است.
[آیت الله نوری همدانی] زن مستحاضه اگر بین غسل و نماز فاصله بیندازد ، باید دوباره غسل کند و بلافاصله مشغول نماز شود ، ولی اگر خون در داخل فضای فرج نیاید غسل لازم نیست .
[آیت الله بهجت] زن مستحاضه اگر بین غسل و نماز فاصله بیندازد، باید دوباره غسل کند و بلافاصله مشغول نماز شود، ولی اگر خون در داخل فضای فرج نیاید غسل لازم نیست.
[آیت الله نوری همدانی] همة شرائطی که در نماز جمعه معتبر است در نماز جمعه نیز لازم است ، مانند نبودن حائل ، بالاتر نبودن جای امام ، فاصله بیش از حد نداشتن و غیر اینها .
[آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحاضه کثیره یا متوسطه اگر پیش از داخل شدن وقت نماز برای نماز غسل کند، غسل او باطل است بلکه احتیاط لازم آن است که میان غسل و نماز فاصله نیندازد مگر بخواندن نافله همان نماز.
[آیت الله فاضل لنکرانی] همه شرائطی که در نماز جماعت معتبر است در نماز جمعه نیز لازم است، مانند: نبودن حائل، بالاتر نبودن جای امام، فاصله بیش از حد نداشتن و غیر اینها.(1)
فاصله
فاصله یعنی جدایی یا مقدار دوری دو یا چند چیز از هم میباشد.
عمره
عمره یکی از عبادات اسلامی و مربوط به زیارت خانه خدا (کعبه) است. این عمل به دو نوع عمره تمتع و عمره مفرده تقسیم میشود.
فاصله
فاصله یعنی جدایی یا مقدار دوری دو یا چند چیز از هم میباشد.
املی
آملی، ممکن است به یکی از این افراد اشاره داشته باشد:
عمره
عمره یکی از عبادات اسلامی و مربوط به زیارت خانه خدا (کعبه) است. این عمل به دو نوع عمره تمتع و عمره مفرده تقسیم میشود.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*