سکه های ده تومانی رایج منقش به اسم امام رضا علیه السّلام است، اگر هنگام تخلی این سکه ها در جیب باشد اشکال دارد؟ و در صورتی که هنگام نشستن، سکه در جیب و زیر پا قرار گیرد، آیا موجب بی احترامی می شود؟
چنان چه ذکر شد، میزان صدق عرفی هتک است، که باید اجتناب شود.
عنوان سوال:
سکه های ده تومانی رایج منقش به اسمامام رضا علیه السّلام است، اگر هنگام تخلی این سکه ها در جیب باشد اشکال دارد؟ و در صورتی که هنگام نشستن، سکه در جیب و زیر پا قرار گیرد، آیا موجب بی احترامی می شود؟
يعنی چنين كاری موجب اسقاط تكليف نيست و نمیشود به آن اكتفا كرد؛ ولی در اين مورد میتوان به فتوای مجتهدی كه در رتبهی بعدی است رجوع كرد. رجوع کنيد به: احتياط واجب
امام رضا
علی بن موسی بن جعفر معروف به امام رضا (۱۴۸–۲۰۳ق) هشتمین امام شیعه اثناعشری. امام رضا ۲۰ سال امامت را بر عهده داشت. مأمون عباسی او را به اجبار به خراسان آورد و به اکراه، ولیعهد خویش کرد. آن حضرت در طوس به دست مأمون شهادت رسید.
تخلی
تَخَلّی در فقه اسلامی، به معنای دفع ادرار و مدفوع، در باب طهارت ذکر شده و احکامی دارد؛ از جمله اینکه پوشاندن عورت از دیگران در هنگام تخلّی واجب است.
رایج
رایج به معنای معمول ومتداول است که در ابواب مختلف فقه کاربرد دارد.
رضا
رضا یکی از درجات و مقامهای بالای معنوی است که در علم اخلاق دارای جایگاه ویژه ای می باشد.
سکه
سکه پول فلزى ضرب شده ای است که دارای بهاء می باشد.
اسم
واژه اسم ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • اسم (ادبیات عرب)، یکی از اقسام سهگانه کلمه (اسم، فعل و حرف) بوده و از اصطلاحات بهکار رفته در علم منطق و ادبیات عرب• اسم (فقه)، بهمعنای نام و عنوان و دارای کاربرد در علم فقه، در ابواب طهارت، نکاح، طلاق و یمین
جیب
جیب به فتح جیم در دو معنا استعمال شده که از معنای نخست در باب حدود استفاده شده است.
پا
پا عضوی از بدن است که از بیخ ران تا سر پنجهی پا- یعنی ران، زانو، ساق و قدم- را در بر میگیرد و گاه به قسمت زیرین یعنی قدم -که از مفصل ساق (مچ پا) تا سر پنجهی انگشتان است- اطلاق میشود. از این عنوان در بابهای طهارت، صلاة، حج، جهاد، کفارات، صید و ذباحه و... سخن رفته است.
اجتناب
اجتناب: به معنای دورى گزیدن است.اجتناب از عناوین کلّى است که در همه ی فقه، کاربرد دارد و در این جا، به اجمال، به مباحث آن اشاره مىشود.
میزان
وسیله سنجش و وزن کردن اشیاء را میزان گویند. میزان هر شیء متناسب با خود آن شیء میباشد.
صدق
یکى از نام ها و صفات قرآن صدق است ودر جاهای مختلف قرآن به آن اشاره شده است.