راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
آیا کسی که یقین ندارد جنب شده، باید غسل کند؟
غسل لازم نیست.
عنوان سوال:
آیا کسی که
یقین
ندارد
جنب
شده، باید
غسل
کند؟
پاسخ:
غسل لازم نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر کسی بدون جنب شدن، غسل جنابت انجام دهد، می تواند با آن غسل نماز بخواند؟
آیا شخص جنب می تواند مرده ها را غسل دهد؟
روزه کسی که جنب شده و بدون غسل و تیمم روزه گرفته، چگونه است؟
شخصی که جنب از حرام بوده و غسل کرده و بعد از مدّتی مثلاً دو ساعت بعد در بدن خود مانعی ببیند که قبل از غسل هم وجود داشته، آیا با فرض بطلان غسل باید از عرق جنب از حرام، هم چنان اجتناب کند؟
اگر غسل فرد جنب، به دلیل جهل به مسأله، دارای خللی بوده که مبطل بوده است و با همان غسل، روزه گرفته باشد، آیا کفاره دارد؟
اگر کسی شب جنب شود، آیا نماز صبح، ظهر و عصر را می تواند با تیمم بدل از غسل بخواند؟
این که فرموده اند غسل جنابت وضو لازم ندارد، آیا شامل فردی که جنب از حرام شده هم می شود؟
اگر انسان در اثر نزدیکی با همسرش جنب شود، آیا قبل از غسل دوباره می تواند نزدیکی کند؟
اگر یقین کند وقت نماز شده و نیّت غسل واجب کند و بعد معلوم شود که پیش از وقت، غسل کرده، آیا غسل او صحیح است؟
زنی جنب بوده و حیض شده است، آیا می تواند در حال حیض غسل جنابت نماید و چنان چه در حال حیض غسل نماید، از جنابت کفایت می کند، یا بعد از پاک شدن باید دوباره غسل کند؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] کسی که در شب ماه مبارک رمضان جنب شده و یقین دارد که به اندازه غسل کردن وقت دارد و اقدام به غسل میکند، ولی بعد از غسل معلوم میشود که وقت نداشته و مقداری از غسل بعد از طلوع فجر انجام شده است، آیا روزهاش صحیح است یا خیر؟ غسلش چه حکمی دارد؟
[آیت الله بروجردی] هر گاه شخص جنب پیش از دخول وقت نماز، به نیّت وجوب غسل کند که بعد از دخول وقت با آن غسل نماز بخواند، آیا غسل او صحیح است یاخیر؟ و آیا فرقی بین کسی که یقین به عدم دخول وقت دارد یا شک دارد، میباشد یا خیر؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی از حرام جنب شده است، آیا لازم است غسل را به نیت جنب از حرام انجام دهد؟
[آیت الله نوری همدانی] آیا عرق جنب از حرام عرقی است که فقط هنگام جنب شدن از انسان ترشح میشود و یا عرقهائی که بعدها هم از بدن انسانِ جنب از حرامِ غسل نکرده ترشح میشود نیز عرق جنب از حرام محسوب میشوند؟
[آیت الله اردبیلی] شخصی که نمیداند جنب شده است، آیا اگر غسل مستحبّی انجام دهد، کفایت از غسل جنابت میکند یا خیر؟
[آیت الله سبحانی] اگر شخص جنب از دنیا برود. آیا علاوه بر سه غسل میت، غسل جنابت هم برای او لازم است؟
[آیت الله خوئی] اگر جنب شود مردی و نداند به این که جنب است و بیاورد یکی از غسلهای مستحبه که مجزی از وضو هست آیا این غسل مجزی از غسل جنابت هست یا خیر؟
[سایر] آیا شخص جنب یا حائض، میتواند بدون غسل به اسمای جلاله، دست بزند؟<BR>
[سایر] آیا انسان جنب، میتواند بعد از اذان صبح غسل کند و روزه مستحبی بگیرد؟
[آیت الله سیستانی] آیا فرد غیر جنب می تواند برای خواندن نماز غسل جنابت کند ؟
مسائل مرتبط از این مرجع
کسی که در شب ماه رمضان یا روزه واجب معین دیگری، برای هیچ کدام از غسل و تیمم وقت ندارد، نباید خود را جنب کند، و همچنین است بنابر اظهر اگر فقط برای تیمم وقت دارد، و اگر معصیت کرد و خود را جنب نمود، روزهاش با تیمم بنابر اظهر صحیح است.
کسی که جنب است و میخواهد روزه واجبی بگیرد که وقت آن معین است، مثل روزه رمضان، اگر عمداً غسل نکند تا وقت تنگ شود، باید با تیمم روزه بگیرد و روزه او بنابر اظهر صحیح است.
اگر جنب از حرام ، بدون عذر به جای غسل تیمم نماید و بعد از تیمم عرق کند ، بنا بر احتیاط واجب باید از عرق خود در حال نماز اجتناب نماید.
اگر جنب عمداً تا اذان صبح غسل نکند، روزهاش باطل میشود و کسی که وظیفه او تیمم است اگر عمداً تیمم ننماید، روزهاش باطل است و حکم قضای روزه ماه رمضان بعداً خواهد آمد.
کسی که در شب ماه رمضان یا روزه واجب معین جنب است و میداند یا احتمال میدهد که اگر بخوابد پیش از اذان صبح بیدار میشود، چنانچه نخواهد بعد از بیدار شدن غسل کند، یا تردید داشته باشد که غسل کند یا نه، در صورتی که بخوابد و بیدار نشود، روزهاش باطل است و قضا و کفّاره لازم است.
اگر زن پیش از ده روز پاک شود و بداند که در باطن خون نیست، باید برای عبادتهای خود غسل کند، ولی اگر یقین داشته باشد که پیش از تمام شدن ده روز دوباره خون میبیند نباید غسل کند و نمیتواند نماز بخواند و باید به احکام حائض عمل نماید.
اگر کسی از حرام جنب شود و بعد با حلال خود نزدیکی کند باید از عرق خود اجتناب کند ؛ و اگر اول با حلال نزدیکی کند و سپس از حرام جنب شود ، می تواند با آن نماز بخواند.
چند چیز بر حائض حرام است: 1 عبادتهایی که مانند نماز باید با وضو یا غسل یا تیمم بهجا آورده شود، ولی بهجا آوردن عبادتهایی که وضو و غسل و تیمم برای آنها لازم نیست، مانند نماز میت، مانعی ندارد. 2 تمام چیزهایی که بر جنب حرام است و در احکام جنابت گفته شد. 3 جماع کردن در فرج، که هم برای مرد حرام است و هم برای زن، اگرچه به مقدار ختنهگاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید.
کسی که در شب ماه رمضان یا روزه واجب معین، جنب است و میداند که اگر بخوابد تا صبح بیدار نمیشود، در صورتی که در نخوابیدن عسر و حرج برای او نباشد، نباید بخوابد مگر بعد از غسل، و چنانچه بخوابد و تا صبح بیدار نشود، روزهاش باطل است و قضا و کفاره بر او واجب میشود.
کسی که در شب ماه رمضان یا روزه واجب معین جنب است و میداند یا اطمینان دارد که اگر بخوابد پیش از اذان صبح بیدار میشود، چنانچه تصمیم داشته باشد که بعد از بیدار شدن غسل کند و با این تصمیم بخوابد و تا اذان خواب بماند، باید روزه بگیرد و روزهاش صحیح میباشد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] اگر جنب در ماه رمضان غسل را فراموش کند و بعد از یک روز یادش بیاید باید روزه ان روز را قضا نماید و اگر بعد از چند روز یادش بیاید باید روزه هر چند روزی را که یقین دارد جنب بوده قضا نماید مثلا اگر نمی داند سه روز جنب بوده یا چهار روز باید روزه سه روز را قضا کند
[آیت الله نوری همدانی] اگر جنُب در ماه رمضان غسل را فراموش کند و بعد از یک روز یادش بیاید ، باید روزه آن روز را قضا نماید و اگر بعد از چند روز یادش بیاید ، باید روزه هر چند روزی را که یقین دارد جنب بوده قضا نماید مثلاً اگر نمی داند سه روز جنب بوده یا چهار روز ، باید روزه سه روز را قضا کند .
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر جنب در ماه رمضان غسل را فراموش کند و بعد از یک روز یادش بیاید، باید روزه آن روز را قضا نماید، و اگر بعد از چند روز یادش بیاید، باید روزه هر چند روزی را که یقین دارد جنب بوده قضا نماید، مثلاً اگر نمیداند سه روز جنب بوده یا چهار روز، باید روزه سه روز را قضا کند.
[آیت الله اردبیلی] اگر جنب در ماه رمضان غسل را فراموش کند و بعد از اذان صبح به خاطر آورد، باید روزه آن روز را قضا نماید و اگر بعد از چند روز به خاطر آورد، باید روزه تمام روزهایی را که یقین دارد جنب بوده قضا نماید، پس اگر نمیداند سه روز جنب بوده یا چهار روز، باید روزه سه روز را قضا کند.
[آیت الله سیستانی] اگر جنب در ماه رمضان غسل را فراموش کند و بعد از یک روز یادش بیاید، باید روزه آن روز را قضا نماید، و اگر بعد از چند روز یادش بیاید، روزه هرچند روزی را که یقین دارد جنب بوده قضا نماید، مثلاً اگر نمیداند سه روز جنب بوده یا چهار روز، باید روزه سه روز را قضا کند.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر جنب در ماه رمضان غسل را فراموش کند، و بعد از یک یا چند روز یادش بیاید، باید روزه آن روزها را قضا نماید، و اگر بعد از چند روز یادش بیاید، روزه هر چند روزی را که یقین دارد جنب بوده قضا نماید، مثلاً اگر نمی داند سه روز جنب بوده یا چهار روز، باید روزه سه روز را قضا کند.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر جنب در ماه رمضان غسل را فراموش کند و بعد از یک روز یادش بیاید؛ باید روزه آن روز را قضا نماید و اگر بعد از چند روز یادش بیاید؛ باید روزه هر چند روزی را که یقین دارد جنب بوده قضا نماید؛ مثلا اگر نمی داند سه روز جنب بوده یا چهار روز؛ باید روزه سه روز را قضا کند.
[آیت الله مکارم شیرازی] : اگر جنب در ماه رمضان غسل را فراموش کند و بعد از یک یا چند روز یادش بیاید، بنابر احتیاط واجب روزه هر چند روزی را که یقین دارد جنب بوده قضا نماید، مثلاً اگر نمی داند سه روزه جنب بوده یا چهار روز، باید سه روز را قضا کند و قضای روز چهارم احتیاط مستحب است.
[امام خمینی] اگر جنب در ماه رمضان غسل را فراموش کند و بعد از یک روز یادش بیاید، باید روزه آن روز را قضا نماید، و اگر بعد از چند روز یادش بیاید، باید روزه هر چند روزی را که یقین دارد جنب بوده قضا نماید. مثلا اگر نمی داند سه روز جنب بوده یا چهار روز، باید روزه سه روز را قضا کند.
[آیت الله بروجردی] اگر جنب در ماه رمضان غسل را فراموش کند و بعد از یک روز یادش بیاید، باید روزهی آن روز را قضا نماید و اگر بعد از چند روز یادش بیاید، باید روزهی هر چند روزی را که یقین دارد جنب بوده قضا نماید، مثلاً اگر نمیداند سه روز جنب بوده یا چهار روز، باید روزهی سه روز را قضا کند.
یقین
یقین در دین به منزله سرمایه است و ایمان متوقف بر آن میباشد. سایر علوم شاخ و برگ آن است و رستگاری در آخرت بدون یقین حاصل نمیشود.
جنب
كسی كه جماع كرده يا منی از او خارج شده باشد.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*