پنجره
نماز خواندن در خانه ای که بعضی از قسمت های آن مانند تیرآهن ها یا پنجره هایش غصبی است، چه صورتی دارد؟
نماز صحیح است.
نماز صحیح است.
عنوان سوال:
نماز خواندن در خانه ای که بعضی از قسمت های آن مانند تیرآهن ها یا پنجره هایش غصبی است، چه صورتی دارد؟
پاسخ:
نماز صحیح است.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- شخصی خانه ای به مبلغ دوازده میلیون تومان خریداری کرده که ده میلیون آن حلال و دو میلیون آن حرام یا مخلوط به حرام بوده است، نماز خواندن در آن خانه چه صورتی دارد؟
- اگر در اثر حادثه ای بدن میّت قطعه قطعه شود و برخی از قسمت های آن یافت شود، نماز خواندن بر آن قسمت ها واجب است؟
- خانه ای که بدون جواز شهرداری ساخته شده، آیا نماز خواندن در آن صحیح است؟
- اگر نمازگزار در جایی ایستاده باشد که باد پنکه ی غصبی به او می رسد یا زیر نور چراغی است که روغن یا برق آن غصبی است، نماز او چه صورتی دارد؟
- شخصی، گنجی پیدا می کند. اما بدون این که خمس آن را بدهد از آن، برای ساختن خانه و مسجد استفاده می کند، حکم سکونت در آن خانه و نماز خواندن در مسجد و خانه ای که احداث نموده چیست؟
- اگر زن بعد از نماز متوجه شود برخی اندام هایش پوشش نداشته است، نمازش چه حکمی دارد؟
- قسمتی از یک فرش با پول حرام رفو شده است، خواندن نماز در همه جای فرش اشکال دارد یا منحصر به همان قسمت رفو شده است؟
- شخصی در منزل فردی با اجازه او مشغول نماز خواندن می شود. در همین هنگام صاحب خانه فوت می کند یا این که خانه را می فروشد، تکلیف شخصی نمازگزار چیست؟
- شخصی با مبلغ دویست تومان، کارت قرعه کشی ارمغان بهزیستی می خرد و مبلغ کلانی برنده می شود. سپس با این پول خانه ای می خرد، آیا نماز خواندن در این خانه صحیح است؟
- اگر کشاورزانی باشند که درآمد آن ها از طریق زراعت است و لکن زکات پرداخت نمی کنند و با این درآمد خانه و مسکن تهیه کرده اند، نماز خواندن در خانه ی آن ها چه حکمی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مکارم شیرازی] یکی از بستگان ما مشغول بزرگ کردن خانه خود با استفاده از حیاط خانه است. این کار غیر قانونی است ، مگر آن که جریمه آن داده شود. آیا این کار شرعا اشکال دارد؟ همچنین آیا در این صورت این منزل غصبی است و نمی توان در آن نماز خواند یا نماز خواندن ما در آن مانعی ندارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر خانه کسی غصبی بود و شوهر به زن و بچّهها اجازه خروج نمیدهد که بیرون نماز بخوانند تکلیف چیست؟
- [سایر] وجود سنگ غصبی در خانه ضامن چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] زمین منزل و فرش مباح است ولی زیرفرشی غصبی می باشد، نماز خواندن روی آن چه حکمی دارد؟
- [آیت الله سبحانی] اگر بداند در صورتی که در زمین غصبی نماز نخواند نمازش قضا می شود وظیفه او چیست؟
- [سایر] آیا خواندن نماز در خانه شخصی که خمس نمیدهد، اشکال دارد؟
- [سایر] کسی که 8 سال نماز نخوانده چطور و چگونه میتواند نماز قضا هایش را بخواند؟؟
- [آیت الله سیستانی] خواندن نماز عید فطر به جماعت چه صورتی دارد ؟
- [آیت الله سبحانی] خواندن نماز ظهر و عصر در خانه یا در مسجد که همزمان نمازجمعه اقامه می شود صحیح است یا باطل؟
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی در غصبی بودن یا نجس بودن لباس خود شک داشته باشد، چه وظیفهای برای خواندن نماز با آن لباس دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- اگر صاحب لباس غصبی در خصوص نماز در آن لباس اذن داد و یا به طریقی علم به رضایت او حاصل شد، نماز خواندن در آن لباس صحیح است.
- نافله خواندن در وقت فریضه، ولو نافله غیر یومیه باشد، در صورتی که باعث فوت فریضه نشود جایز است و همچنین جایز است نافله خواندن برای کسی که نماز قضا یا واجب دیگر مثل نماز استیجاری به گردن دارد.
- کسی که در جای غصبی محبوس است، اگر آب و خاک او غصبی است، باید با تیمّم نماز بخواند در صورتی که تیمم موجب تصرفی بیشتر از ماندن در آنجا نشود یا صاحب آن زمین به تیمم کردن او راضی باشد.
- لباس نمازگزار باید مباح باشد و کسی که میداند پوشیدن لباس غصبی حرام است، اگر عمداً در لباس غصبی نماز بخواند، بنابر احتیاط باید آن نماز را دوباره با لباس غیر غصبی بخواند، گرچه با تحقق قصد قربت، اظهر صحت نماز است. و در صورت غصبی بودن چیزهایی که بهتنهایی عورت را نمیپوشاند مثل عرقچین، و همچنین چیزهایی که نمازگزار آنها را پوشیده، ولی ساتر مباح دیگری دارد نیز همین حکم جاری است.
- کسی که میداند پوشیدن لباس غصبی حرام است، ولی نمیداند نماز را باطل میکند، اگر عمداً با لباس غصبی نماز بخواند، حکمش همان است که در مسئله قبل گفته شد.
- اگر در جایی نماز بخواند و بعد از نماز بفهمد که غصبی بوده یا در جایی که غصبی بودن آن را فراموش کرده، نماز بخواند و بعد از نماز یادش بیاید، نماز او بنابر اظهر صحیح است، اگرچه خودش غصب کرده باشد. ولی اگر در بین نماز فهمید که آن مکان غصبی است در صورت امکان بدون اینکه نماز را بههم بزند باید بقیه نماز را در مکان مباح انجام دهد، و در صورتی که ممکن نباشد باید نماز را قطع کند و در جایی مباح، نماز را از سر بگیرد؛ و اگر وقت تنگ است آنچه از نماز بهجا آورده صحیح است و بقیه نماز را در حین خروج از آن مکان بهجا میآورد.
- نماز خواندن در خانه پدر، مادر، فرزند، جدّ، جدّه، برادر، خواهر،عمو، عمّه، دایی و خاله بدون اذن آنها جایز نیست و حال آنها، با سایر مردم مساوی است.
- اگر بداند جایی غصبی است، ولی نداند که در جای غصبی نماز باطل است و در ندانستن مسئله هم کوتاهی کرده و مقصر باشد و در آنجا نماز بخواند، نماز او باطل است، اگر قصد قربت نداشت، و اگر قصد قربت در نماز داشت باز بنابر احتیاط نمازش باطل است.
- نمازهای مستحبی را نمی شود به جماعت خواند، ولی خواندن نماز عید فطر و قربان در زمان غیبت امام علیه السلام به جماعت مستحب است در صورتی که شروط وجوب موجود نباشد، همچنین خواندن نماز استسقاء که برای طلب باران می خوانند به جماعت مستحب است و بعید نیست استحباب جماعت در نماز غدیر که به امید مطلوبیت خوانده شود.
- اگر لباسی را با رنگ غصبی رنگ نمایند و عین آن باقی باشد؛ یا با نخ غصبی دوخته باشند، بهطوریکه آن نخ عرفاً تلف شده حساب نشود، نماز با آن حرام و بنابر احتیاط باطل است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که در ملک غصبی نماز می خواند اگرچه روی فرش و تخت و مانند اینها باشد؛ در صورتی که مواضع سجودش غصبی باشد نمازش باطل است و همچنین است حال در مسائل آینده؛ ولی نماز خواندن در زیر سقف غصبی و خیمه غصبی مانعی ندارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز خواندن در ملک غصبی اگرچه روی فرش و تخت و مانند اینها باشد، باطل است ولی نماز خواندن در زیر سقف غصبی و خیمه غصبی مانعی ندارد، اگر تصرف در سقف یا خیمه صدق ننماید.
- [آیت الله اردبیلی] نماز کسی که در ملک غصبی نماز میخواند اگرچه روی فرش و تخت و مانند آنها باشد باطل است و همچنین نماز خواندن در زیر خیمه غصبی باطل است، ولی نماز خواندن در زیر سقف غصبی چنانچه دیوارهای آن غصبی نباشد، مانعی ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز خواندن در جایی که مواضع سجود غصبی باشد و بداند غصبی است باطل است هر چند عالم به بطلان نماز نباشد
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز خواندن در مکان غصبی حرام است و کسی که در ملک غصبی نماز میخواند اگر چه روی فرش و تخت و مانند اینها باشد نمازش به احتیاط مستحب باطل است، بلکه بنا بر احتیاط مستحب در زیر سقف و خیمه غصبی نیز صحیح نیست؛ و چنانچه نماز خواندن در زیر خیمه غصبی باعث حرکت آن گردد، بیتردید حکم نماز در مکان غصبی را دارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که در ملک غصبی نماز میخواند، اگرچه روی فرش و پتو وتخت و مانند اینها باشد، نمازش باطل است، ولی نماز خواندن در زیر سقف غصبی وخیمه غصبی، مانعی ندارد.
- [آیت الله سیستانی] نماز خواندن در ملکی که منفعت آن مال دیگری است بدون اجازه کسی که منفعت ملک مال او میباشد ، در حکم نماز خواندن در ملک غصبی است ، مثلاً در خانه اجارهای اگر مالک یا دیگری بدون اجازه مستأجر نماز بخواند ، نمازش بنابر احتیاط واجب باطل است .
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که در ملک غصبی نماز می خواند اگر چه روی فرش و تخت و مانند اینها باشد ، نمازش باطل است ، حتی نماز خواندن غاصب در زیر سقف غصبی و خیمة غصبی ، باطل است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که در ملک غصبی نماز می خواند اگرچه روی فرش و تخت و مانند اینها باشد نمازش باطل است ولی نماز خواندن در زیر سقف غصبی و خیمه غصبی مانعی ندارد.
- [آیت الله بروجردی] کسی که در ملک غصبی نماز میخواند اگر چه روی فرش و تخت و مانند اینها باشد، نمازش باطل است، ولی نماز خواندن در زیر سقف غصبی و خیمهی غصبی مانعی ندارد.