راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
گرفتن مزد در مقابل ریش تراشی با تیغ چه حکمی دارد؟
حرام است.
عنوان سوال:
گرفتن مزد در مقابل
ریش
تراشی با
تیغ
چه حکمی دارد؟
پاسخ:
حرام است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا تراشیدن ریش با هر وسیله ای چه حکمی دارد و یا فقط استفاده از تیغ ممنوع است؟ آیا برای مرتب کردن ریش استفاده از تیغ جایز است؟
برخی از قاضی ها که فسق های آشکاری هم چون ریش تراشی دارند، آیا حکم آن ها نافذ است؟
آیا ریش پرفسوری کافی است؟
گذاشتن خط ریش چه حکمی دارد؟
خرید و فروش تیغ های صورت تراش و جوراب های نازک زنانه، چه حکمی دارد؟
آیا برای این که انسان در بعضی محیط ها انگشت نما نشود، می تواند صورت خود را با تیغ بتراشد؟
تراشیدن ریش، با ماشین شماره ی صفر چه صورتی دارد؟
تراشیدن ریش جهت حفظ بهداشت و نظافت چه حکمی دارد؟
کوتاه کردن ریش تا چه حدی بدون اشکال است؟
اگر ریش انسان پرپشت و بلند باشد، آیا رساندن آب به پوست صورت لازم است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خامنه ای] تراشیدن ریش با تیغ یا ماشین ریش تراشی برای هنرمندی که کارش آن را اقتضا می کند، چه حکمی دارد؟
[آیت الله علوی گرگانی] خرید و فروش تیغ ریش تراشی و جورابهای نازک زنانه چگونه است؟
[آیت الله سبحانی] شخصی هر روز تیغ به صورتش می کشد و به زعم خود می خواهد از گناه ریش تراشی اجتناب نماید در این مورد سوال این است که آیا زایل کردن ریش و موی صورت حرام است؟ و آیا نگهداشتن قدری از مو به عنوان ریش واجب است؟
[سایر] فلسفه حرمت ریش تراشی و واجب بودن باقی گذاشتن ریش چیست؟
[آیت الله علوی گرگانی] با چه نمره ماشین صدق ریش تراشی میشود؟
[آیت الله علوی گرگانی] آیا ریش تراشی فسق و گناه کبیره محسوب میشود؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا روایات مربوط به این که ریش تراشی مُثله است دلالت بر حرمت تراشیدن ریش نمی کند؟
[سایر] چرا تراشیدن ریش با تیغ حرام است؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] حکم تراشیدن ریش با تیغ چیست؟ موهای روی گونه چطور؟
[آیت الله علوی گرگانی] آیا فردی که بر ریش تراشی اصرار دارد عادل محسوب میشود؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مؤذّن در مقابل اذان گفتن بنابر احتیاط واجب نباید مزد بگیرد و امّا چیزی که عنوان مزد ندارد، جایز است، مثل اِرتزاق از بیتالمال و یا موقوفهای که از درآمد آن برای مؤذّن سهمی در نظر گرفته شده است.
اگر جاعل، مزد معین برای کار قرار ندهد، مثلاً بگوید: (هر کسی بچه مرا پیدا کند، پولی به او میدهم)، و مقدار آن را معین نکند، چنانچه کسی آن عمل را انجام دهد باید مزد او را به مقداری که کار او در نظر مردم ارزش دارد، یعنی اجرتالمثل، پرداخت نماید.
بعد از مرگ انسان، میتوان برای نماز و عبادتهای دیگر او که در زمان حیات بهجا نیاورده دیگری را اجیر نمود، یعنی به کسی مزد دهند که آنها را بهجا آورد و اگر او بدون مزد هم آنها را انجام دهد صحیح و مجزی است و در این صورت بر وصی یا ولی اجیر گرفتن لازم نیست.
اگر عامل کار را ناتمام بگذارد، چنانچه آن کار مثل پیدا کردن اسب است که تا تمام نشود برای جاعل فایدهای ندارد، در این صورت نمیتواند چیزی مطالبه نماید، و همچنین است اگر جاعل مزد را برای تمام کردن عمل قرار دهد؛ مثلاً بگوید: (هر کسی لباس مرا بدوزد صد تومان به او میدهم) و امّا اگر مقصودش این باشد که هر مقدار از عمل انجام گیرد برای آن مقدار هم مزد هست، جاعل باید مزد مقدار کاری را که انجام شده به عامل بدهد، اگرچه احتیاط این است که با مصالحه، یکدیگر را راضی نمایند.
تراشیدن و ازاله موی صورت جایز نیست، چه تمام ریش یا قسمتی از آن باشد، و تراشیدن زیر گلو و روی گونهها در حد اصلاح مانعی ندارد، و ماشین کردنی که مثل تراشیدن باشد باید ترک شود.
اگر چیزی را غصب کند که باقی ماندن آن چیز با آن شکل حرام است ، مثل بُت و صلیب و آلات لهو که شکستن آنها واجب است. پس اگر غاصب آن را خراب کند، باید اصل موادّ آنها را به صاحبش بدهد و مزد ساخت آن به عهده او نیست، ولی اگر آن چیز منفعت حلالی هم داشته، مثل ظروف طلا و نقره ( بنا بر جواز نگاه داشتن آنها ) پس بی وجه نیست که مزد ساخت آن را هم ضامن باشد .
اگر چند نفر قرار بگذارند که در مزدی که از کار خودشان میگیرند با یکدیگر شریک شوند، مثل کارگرهایی که قرار میگذارند هر قدر مزد گرفتند با یکدیگر تقسیم کنند، شرکت آنان صحیح نیست؛ ولی اگر یک چیز را بهعنوان مزد به همه بدهند، هر کدام بهنسبت سهم اجرت خود در آن شریک میشوند، همچنین اگر چند نفر با هم یک کار را که اجرت معینی دارد انجام دهند، در اجرت آن شریک هستند.
جاعل میتواند پیش از آنکه عامل، شروع به کار کند جعاله را بههم بزند، و بعد از شروع به کار نیز میتواند بههم بزند، ولی باید مزد مقدار عملی که عامل انجام داده به او بدهد.
اگر انسان کسی را برای کاری وکیل کند و چیزی بهعنوان مزد برای او قرار بگذارد، بعد از انجام آن کار، چیزی را که قرار گذاشته باید به او بدهد.
اگر رطوبت کف دست فقط به اندازه مسح سر باشد، احتیاط واجب آن است که سر را با همان رطوبت مسح کند، و برای مسح پاها از اعضای دیگر وضو رطوبت بگیرد ؛ و بنا بر احتیاط واجب باید اول از تری موی ریش و ابرو کمک بگیرد و اگر در آنها تری نبود از دست ها رطوبت بگیرد .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سبحانی] برای غسل دادن میّت، نباید مزد بگیرند ولی مزد گرفتن برای کارهای مقدماتی غسل، حرام نیست.
[آیت الله نوری همدانی] واجب آن است أه برای غسل دادن میت ، مزد نگیرند ، ولی مزد گرفتن برای کارهای مقدماتی غسل ، حرام نیست .
[آیت الله فاضل لنکرانی] جائز نیست که برای غسل دادن میت مزد بگیرند ولی مزد گرفتن برای کارهای مقدماتی غسل حرام نیست.
[امام خمینی] جایز نیست که برای غسل دادن میت مزد بگیرند، ولی مزد گرفتن برای کارهای مقدماتی غسل حرام نیست.
[آیت الله بروجردی] تراشیدن ریش و ماشین کردن آن، اگر مثل تراشیدن باشد حرام است و در این حکم تمام مردم یکسانند و حکم خدا به واسطهی مسخرهی [کردن] مردم تغییر نمیکند، پس کسی هم که اوّل تکلیف او است، یا اگر ریش نتراشد مردم او را مسخره میکنند، چنانچه ریش بتراشد یا طوری ماشین کند که مثل تراشیدن باشد، حرام میباشد.
[آیت الله علوی گرگانی] تراشیدن ریش وماشین کردن آن اگر مثل تراشیدن باشد حرام است و در این حکم تمام مردم یکسانند و حکم خدا به واسطه مسخره مردم تغییر نمیکند; پس کسی هم که اوّل تکلیف اوست، یا اگر ریش نتراشد مردم او را مسخره میکنند، چنانچه ریش بتراشد یا طوری ماشین کند که مثل تراشیدن باشد، حرام میباشد.
[آیت الله علوی گرگانی] مزد گرفتن برای غسل دادن میّت حرام است و اگر کسی برای گرفتن مزد، میّت را غسل دهد، آن غسل باطل است ولی مزد گرفتن برای کارهای مقدّماتی غسل حرام نیست.
[آیت الله شبیری زنجانی] مزد گرفتن برای غسل دادن میت حرام است و اگر کسی برای گرفتن مزد، میت را غسل دهد، آن غسل باطل است؛ ولی مزد گرفتن برای کارهای مقدماتی غسل حرام نیست.
[آیت الله وحید خراسانی] مزد گرفتن برای غسل دادن میت جایز نیست و اگر کسی برای گرفتن مزد میت را غسل دهد ان غسل باطل است ولی مزد گرفتن برای مقدمات غیر لازمه جایز است
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] مزد گرفتن برای غسل دادن اشکال دارد و اگر کسی برای گرفتن مزد؛ میت را غسل دهد و در غسل دادن قصد قربت کند آن غسل صحیح است؛ ولی مزد گرفتن برای کارهای مقدماتی غسل اشکالی ندارد.
تیغ
آلت و وسیله تیز و برنده را تیغ گویند. از آن به مناسبت در باب حج و نکاح یاد شده است.
ریش
مو هاى دو طرف صورت و چانه مردان را ریش میگویند.از آن به مناسبت در بابهاى طهارت، صلات، حج، تجارت، حجر، قصاص و دیات سخن گفتهاند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*