راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
آیا صحبت کردن با افرادی که مزاحم تلفنی هستند، صحیح است؟
تا حدّی که مفسده دار نباشد، جایز است.
عنوان سوال:
آیا صحبت کردن با افرادی که مزاحم تلفنی هستند، صحیح است؟
پاسخ:
تا حدّی که
مفسده
دار نباشد، جایز است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
حکم صحبت کردن تلفنی یا حضوری دختران و پسران جوان با یکدیگر، که باعث ایجاد نوعی احساس در دو طرف می گردد، چیست؟
اگر به فردی مظنون باشیم که آیا مرتکب عمل منکری می شود یا نه، آیا می توان به مکالمات تلفنی او گوش داد و یا برخی از صحبت های او را ضبط کرد؟
اگر صیغه عقد به صورت غیر حضوری، به وسیله ی تماس تلفنی، فیلم ویدیویی و... توسط زوجین یا وکیل آن ها اجرا شود، عقد حاصل صحیح است یا خیر؟
برای ازدواج با دختری که معرفی شده، ارتباط تلفنی دارم، حکم آن چیست؟
آیا صیغه خواندن برای دختر باکره بدون اطلاع خانواده اش صحیح است؟ صحبت کردن آن ها با هم دیگر چه حکمی دارد؟
وظیفه افرادی که تقلید نمی کنند چیست؟
تماس تلفنی و گفت و گو با دختری که به او علاقه دارم و قصد دارم در آینده با او ازدواج کنم چه حکمی دارد؟
اخیرا افرادی که فاقد ناخن هستند، به وسیله پیشرفت علم پزشکی می توانند ناخن مصنوعی بکارند.
لبخند زدن هنگام صحبت با مرد نامحرم، چه حکمی دارد؟
افرادی که نمی توانند تکبیرة الاحرام بگویند، (مانند کر و لال ها) تکلیفشان چیست؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله صافی گلپایگانی] حکم موارد زیر برای زن و شوهر در حال اعتکاف چگونه است؟ الف: لمس ب: بوسه ج: نگاه از روی شهوت د: صحبت تلفنی از روی شهوت
[آیت الله نوری همدانی] حکم موارد زیر برای زن و شوهر در حال اعتکاف چگونه است؟ الف) لمس ب) بوسه ج) نگاه از روی شهوت د) صحبت تلفنی از روی شهوت
[آیت الله شبیری زنجانی] آیا صحبت تلفنی یا نگاه به عکس و فیلم زوج و زوجه که منجر به خروج منی شود، استمنا و حرام است؟
[سایر] با عض سلام و خسته نباشید . من خیلی از خدا دور شدم و خیلی بد.اگر بخوام بنویسم مثنوی هفتاد من است میشه حضوری یا تلفنی با شما صحبت کنم.تو رو خدا کمکم کنید به خاطر پسرم .
[آیت الله سبحانی] خانمی که شوهر دارد به مدت چندین ماه با مرد اجنبی غیر متخصص تحت عنوان مشاوره و بدون رضایت شوهر تلفنی صحبت می کند آیا این رابطه جایز است؟ و آیا قابل تعزیر است؟
[آیت الله جوادی آملی] افرادی که قرائت نمازشان صحیح نیست آیا می توانند نائب شوند؟ و برای نماز نایب بگیرند.
[آیت الله جوادی آملی] افرادی که قرائت نمازشان صحیح نیست آیا میتوانند نائب شوند؟ و برای نماز نایب بگیرند.
[سایر] سلام. (موضوع مزاحم تلفنی) نزدیک به یک ساله یه خانوم که فکر میکنه من با شوهرش رابطه دارم برام پیامهای توهین آمیز و فحش و تهمتهای بد میفرشته.اصلا نمی دونم کیه و این فکر غلط از کجا براش ایجاد شده.نمی دونم چه جوری بهش بفهمونم.گوشی رو که میگیرم فقط فحش میده.حاج آقا به خدا قسم با هیچ پسری ارتباط ندارم حتی در حد تماس تلفنی. دوس ندارم با دیدن پیامهاش خانوادم یا بعد ازدواج همسرم به من بد بین بشه.به نظر شما خطرناکه؟ به خانوادم بگم؟
[سایر] با درود و آرزوی سلامتی توان رسا صحبت کردن رو ندارم و شایدهم نتونم تا آخر مطلبم خوب صحبت کنم بهمین خاطر عذرم رو بپذیرین و اینکه مطالب درج شده روعموم مشاهده کنن زیاد جالب نیست حداقل در رابطه با من رخ نده لطفا.... با جنابعالی مشورتی کنم که مزاحم اوقات شریف شدم با عرض پوزش جواب رو سریع می خوام چون متاسفانه ضیق وقت گار
[سایر] چرا زبان "بهشت" عربی است؟ همچنین حدیثی را مطالعه کردم که بیان می داشت "جهنم" به زبان فارسی است؟ آیا افرادی که در جهنم ساکن می باشند فارسی صحبت می کنند؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر مسافر نداند که روزه در سفر صحیح نیست و روزه بگیرد روزهاش صحیح است.
اگر وارث میت فقط یک دایی یا یک خاله باشد، همه مال به او می رسد و اگر هم دایی و هم خاله باشد و همه پدر و مادری، یا پدری، یا مادری باشند، مال به طور مساوی بین آنان قسمت می شود، و احتیاط در افرادی که فقط از طرف مادر ارث می برند این است که در تقسیم بین خود صلح نمایند.
اگر در صفهای جماعت جا باشد، مکروه است انسان تنها بایستد. راه دادن افرادی که از کمال عقل برخوردار نیستند، مثل طفل، دیوانه و ابله در صف اول و بهخصوص نزدیک امام و یا در جایی که گمان میرود موجب فساد نماز دیگران شود، مکروه است.
طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود، و اگر خواندن به عربی صحیح ممکن نبود، با سایر زبانها بهصورت صحیح باید خوانده شود، و اگر به عربی میتواند بخواند، ولی عربی صحیح را نمیداند، احتیاط در این است که هم به عربی غیر صحیح و هم به لغت صحیحِ کسی که صیغه طلاق را میخواند خوانده شود. و باید دو مرد عادل صیغه طلاق را بشنوند، و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد باید بگوید: (زَوْجَتِی فَاطِمَةُ طالِق)؛ یعنی: (زن من فاطمه رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، آن وکیل باید بگوید: (زَوْجَةُ مُوَکلّی فاطِمَةُ طالِق).
چیزی را که گرو میگذارند، باید خرید و فروش آن صحیح باشد، پس اگر شراب و مانند آن را گرو بگذارند صحیح نیست.
تیمّم به دیوار گِلی صحیح است و همچنین است تیمّم به زمین و خاک نمناک و تیمم به گِل سفت شده نیز صحیح است. بنابراین گِلی که تیمم به آن با وجود زمین و خاک خشک صحیح نیست، گِلی است که تَر باشد.
کسی که فقط به اندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) گندم و مانند آن دارد، مستحب است زکات فطره را بدهد و چنانچه افرادی تحت تکفّل داشته باشد و بخواهد فطره آنها را هم بدهد، میتواند به قصد فطره، آن یک صاع را به یکی از این افراد بدهد و او هم به همین قصد به دیگری بدهد و همینطور ادامه دهند تا به نفر آخر برسد، و بهتر است نفر آخر چیزی را که میگیرد به کسی بدهد که از خودشان نباشد.
بنابر احتیاط مستحب در صحیح بودن روزه مستحبی فرزند، اذن پدر و مادر شرط است، گرچه بنابر اقوی همین که موجب ناراحتی آنها نشود و یا نهی نکرده باشند، روزهاش صحیح است.
اگر انسان کسی را برای انجام تمام کارهای خودش وکیل کند، صحیح است، ولی اگر برای یکی از کارهای خود وکیل نماید و آن کار را معین نکند، وکالت صحیح نیست.
وصیت شخص سفیه صحیح نیست، مگر اینکه عقلایی باشد و مربوط به امور مالی نباشد که بخواهد چیزی را مال کسی کند، و وصیت کسی که ورشکست شده، اگر وصیت او مزاحمت با حقوق طلبکارهایش نداشته باشد، صحیح است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله فاضل لنکرانی] وقف برای کسانی که وجود داشته باشند صحیح است اما برای کسانی که هنوز به دنیا نیامده اند اشکال دارد. و وقف برای کسانی که برخی از آنها وجود دارند هر چند برخی از آنها هنوز به دنیا نیامده اند صحیح است و افرادی که بعداً به دنیا می آیند با افرادی که فعلاً وجود دارند شریک می شوند.
[آیت الله اردبیلی] وقف بر معدوم یعنی افرادی که وجود ندارند صحیح نیست، امّا چنانچه وقفِ مال جهت افرادی که به دنیا نیامدهاند و در شکم مادر هستند باشد، اشکالی ندارد؛ همچنین وقف بر معدوم به تبع موجود یعنی برای اشخاصی که بعضی از آنها به دنیا آمدهاند صحیح است، مانند وقف بر اولاد و در این صورت طبقات بعد که به دنیا نیامدهاند، بعد از به دنیا آمدن با دیگران شریک میشوند.
[آیت الله مکارم شیرازی] تصرف و نماز خواندن در ملک میتی که به مردم بدهکار است با اجازه ورثه مانعی ندارد، مگر این که آن تصرف مزاحم حق طلبکاران گردد.
[آیت الله اردبیلی] اگر بر روی چیزی که مانع از اتصال در صفوف جماعت است سوراخهایی ایجاد کنند نیز اتصال در جماعت برقرار نمیشود و نماز افرادی که به واسطه این مانع از جماعت جدا شدهاند، به جماعت صحیح نیست.
[آیت الله مظاهری] اگر انسان در اماکن عمومی نظیر مسجد و مدرسه و راه و پل و مانند اینها مزاحم استفاده دیگران از آنجا شود مثل خرید و فروش در پیادهرو و گذاشتن اجناس بیرون مغازه و پارک کردن اتومبیل در جایی که مزاحم دیگران باشد کار او غصب است، و همچنین است اگر کسی در اینگونه مکانها جایی را برای خود بگیرد و نگذارد دیگری او از آنجا استفاده نماید.
[آیت الله جوادی آملی] .راه دادن بچه به مسجد که نه مزاحم عبادت دیگران است و نه موجب آلودگی مسجد، منعی ندارد و اگر سبب رغبت وی به نماز و یادگیری احکام آن شود, مستحب است.
[آیت الله اردبیلی] هرگاه کسی به قصد حیازت آب مباح، در زمین خود یا در زمین مباح، نهر ایجاد نماید، آبی که در نهر جاری میشود ملک صاحب نهر است، مشروط بر این که مزاحم اراضی دیگران یا شرب و استفاده مردم نباشد.
[آیت الله سبحانی] اگر میت قرض نداشته باشد ولی بعضی از ورثه او صغیر یا دیوانه یا غایب باشند، نماز گزاردن در آن به اذن دیگر ورثه، اگر مزاحم با حق (صغیر) یا (دیوانه) نباشد، اشکال ندارد.
[آیت الله اردبیلی] هنگام تلاوت قرآن شایسته است انسان به آن گوش دهد و از صحبت کردن پرهیز کند؛ بلکه در صورتی که بیاحترامی و هتک به قرآن باشد صحبت کردن جایز نیست، ولی اگر کسی چیزی بپرسد میتواند جواب او را بدهد.
[آیت الله سبحانی] نمازخواندن در ملکی که منفعت آن مال دیگری است، بدون اجازه کسی که منفعت ملک، مال او می باشد باطل است: مثلا در خانه اجاره ای اگر صاحب خانه یا دیگری بدون اجازه کسی که آن خانه را اجاره کرده نماز بخواند، نمازش باطل است. ولی اگر میت وصیت کرده باشد که ثلث مال او را به مصرفی برسانند و نماز خواندن عرفاً مزاحم با حق او نباشد، نماز صحیح است.
مفسده
مفاسد به اسباب تفویت مصالح مرتبط با مقاصد شرع اطلاق میشود.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*