راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
اخیرا افرادی که فاقد ناخن هستند، به وسیله پیشرفت علم پزشکی می توانند ناخن مصنوعی بکارند.
1) حکم شرعی کاشتن ناخن مصنوعی را بیان فرمایید.
عنوان سوال:
اخیرا افرادی که فاقد ناخن هستند، به وسیله پیشرفت
علم
پزشکی
می توانند ناخن مصنوعی بکارند.
پاسخ:
1)
حکم شرعی
کاشتن ناخن مصنوعی را بیان فرمایید.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
2) در هر حال اگر کسی ناخن مصنوعی بکارد، وظیفه اش در وضو و غسل چیست؟
استفاده از ناخن های مصنوعی چه حکمی دارد؟ و آیا جزو زینت حساب می شود؟
رفتن به منزل افرادی که انسان علم دارد خمس اموال خود را نپرداخته اند، چه حکمی دارد؟
اگر کسی وسیله ای مثل عَلَم و... را جهت عزاداری امام حسین علیه السّلام نذر کرده باشد، آیا مسؤول حسینیه می توانند از قبول آن خودداری نماید؟
اگر علم پزشکی به قدری رشد کند که بتوان سر انسانی را به بدن انسان دیگر پیوند زد، آیا از جهت احکام مانند: ارث، محرمیّت، زوجیّت و ... میان شخص پیونددهنده و پیوندگیرنده تفاوت وجود دارد؟
اگر پزشکی دارویی که مستلزم سقط جنین است تجویز کرده و مادر با علم و آگاهی و با رضایت همسر آن را مصرف کند، دیه ی بچه بر عهده مادر است یا پزشک؟ و آیا پدر در این جا مسؤولیتی بر عهده دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] حکم کاشت ناخن مصنوعی چیست؟
[سایر] عده به چه معناست؟ چند روز است و چرا با این پیشرفت علم پزشکی هنوز از این استفاده می شود، دلایلش چیست؟
[سایر] عده به چه معناست؟ چند روز است و چرا با این پیشرفت علم پزشکی هنوز از این استفاده می شود، دلایلش چیست؟
[سایر] عده به چه معناست؟ چند روز است و چرا با این پیشرفت علم پزشکی هنوز از این استفاده می شود، دلایلش چیست؟
[سایر] اگر ناخن مصنوعی یا موی مصنوعی را نامحرم ببیند چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] اگر ناخن مصنوعی یا موی مصنوعی را نامحرم ببیند چه حکمی دارد ؟
[آیت الله خامنه ای] کاشت ناخن مصنوعی برای بانوان چه حکمی دارد؟
[آیت الله سبحانی] نوعی ناخن مصنوعی که پس از کاشتن، مانند ناخن طبیعی رشد می کند، آیا وضو با چنین ناخنی صحیح است؟
[آیت الله نوری همدانی] اگر علم تا آنجا پیشرفت کند که اسپرم و نطفه را از دانهها و محصولات نباتی و مانند آن بگیرند و به زن تلقیح کنند و نوزاد مصنوعی به عمل آورند در اینصورت کودک به چه کسی متعلق میشود؟
[آیت الله علوی گرگانی] اگر فرض شود علم در آینده پیشرفت کند که اسپرم مرد را بگیرند و در رحم مصنوعی (دستگاه تولید نوزاد) پرورش دهند در این صورت حکم آن چه صورتی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله فاضل لنکرانی] نماز خواندن با چرمهای مصنوعی که به وسیله موادّ پلاستیکی و مانند آن می سازند اشکال ندارد بنابراین هرگاه انسان شک کند که چیزی چرم مصنوعی است یا چرم واقعی یا از حیوان حرام گوشت است یا حیوان مرده یا حلال گوشت و مذکی نماز با آن اشکال ندارد.
[آیت الله اردبیلی] کسی که با دست و زانو راه میرود، اگر کف دست یا زانوی او نجس شود، به وسیله راه رفتن پاک میشود؛ و همچنین است زیر عصا، زیر پای مصنوعی، نعل چهار پایان، چرخ اتومبیل، درشکه و مانند آنها.
[آیت الله مکارم شیرازی] این ایام چرمهای مصنوعی را به وسیله مواد پلاستیکی و مانند آن می سازند نماز خواندن با آن اشکالی ندارد و هرگاه شک کند که چیزی چرم مصنوعی است یا چرم واقعی یا از حیوان حرام گوشت، یا حیوان مرده، آن هم اشکالی ندارد.
[آیت الله نوری همدانی] کسی که با دست و زانو راه می رود ، اگر کف دست یا زانو به وسیله تماس با زمین و حرکت برروی زمین نجس شود ، دست وزانوی به وسیله راه رفتن پاک می شود .و اما پاک شدن ته عصا و ته پای مصنوعی و نعل چهار پایان و چرخ اتومبیل ودرشگه و مانند اینها ، محل اشکال است .
[آیت الله اردبیلی] با توجّه به این که علم پزشکی از جهت تشخیص بیماریهای گوناگون و شناخت داروهای متفاوت و راههای معالجه بسیار وسیع است، هر پزشکی فقط در محدوده شناخت و اطّلاعات خود میتواند طبابت کند و در هر موردی که بیماری یا داروی آن را نتواند تشخیص دهد، نباید دخالت کند و اگر معالجه نماید و بیمار دچار عوارض ناگواری شود، ضامن میباشد، زیرا پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرموده: (هر کس طبابت کند و عالم به علم طب نباشد، ضامن است.)(1)
[امام خمینی] کسی که با دست و زانو راه می رود، اگر کف دست یا زانوی او نجس شود، پاک شدن دست و زانوی او به وسیله راه رفتن، محل اشکال است. و همچنین است ته عصا و ته پای مصنوعی و نعل چهار پایان و چرخ اتومبیل و درشکه و مانند اینها
[آیت الله سبحانی] کسی که با دست و زانو راه می رود، اگر کف دست یا زانوی او نجس شود پاک شدن دست و زانوی او به وسیله راه رفتن محل اشکال است. و همچنین است ته عصا و ته پای مصنوعی و نعل چهارپایان و چرخ اتومبیل و مانند اینها.
[آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که با دست و زانو راه می رود، اگر کف دست یا زانوی او نجس شود پاک شدن دست و زانوی او به وسیله راه رفتن محل اشکال است. و همچنین است ته عصا و ته پای مصنوعی و نعل چهارپایان و چرخ اتومبیل و مانند اینها.
[آیت الله مظاهری] در تشریح نگاه کردن مرد به بدن زن و نگاه کردن زن به بدن مرد و نگاه کردن به عورت دیگری و همچنین دست زدن به بدن نامحرم، اگر پیشرفت علم متوقف بر آن باشد مانعی ندارد، و در صورتی که بتواند در دست زدن به بدن نامحرم از دستکش استفاده کند، باید استفاده بنماید.
[آیت الله مظاهری] برخورد زن با شوهر یا شوهر با زن، از افرادی که مردم توّقع بیشتری از آنها دارند، نظیر اهل علم، به طوری که عرفپسند نباشد، حرام است، گرچه شهوتانگیز و یا مفسده انگیز نباشد، بلکه گرچه خلاف مروّت نیز نباشد. صفحه 380 ح. حفظ عفّت فرج
پزشکی
طبابت بیماران را پزشكى گویند.
علم
علم دارای ارزش ذاتی میباشد و در دین مبین اسلام به علم ارزش و بهای بالایی داده شده است.
حکم شرعی
به مجموعه قوانين و مقرّرات اسلام، احكام شرعى میگویند.احکام شرعی، اعتبارات شرعیِ متعلق به افعال مکلفان را میگویند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*