راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله نوری همدانی
آدرس:
http://www.noorihamedani.com
آیا با دست مصنوعی در فردی که دستش از مچ قطع شده است میتوان مسح کشید؟
بلی میتواند و لازم است.
عنوان سوال:
آیا با دست مصنوعی در فردی که دستش از مچ
قطع
شده است میتوان
مسح
کشید؟
پاسخ:
بلی میتواند و لازم است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا مسح سر را باید دقیقاً از وسط سر کشید یا آنکه از کنار (جایی که معمولاً فرق باز میکنند) میتوان مسح کشید؟
آیا در مسح سر باید با کف دست، سر را مسح کرد و یا با نوک انگشتان نیز میتوان این عمل را انجام داد؟
کسی که دو دستش قطع شده، چگونه باید وضو بگیرد؟
کارگی در کارخانه دستش لای دستگاه رفته و قطع شده، آیا کارفرما ضامن است یا خیر؟
آیا کسی که پای مصنوعی دارد لازم است به هنگام وضوء، همان را مسح کند؟
شخصی که یک یا دو پایش قطع شده آیا نیاز به مسح دارد؟ در صورتی که جواب مثبت باشد چگونه باید مسح نماید؟
آیا میتوان تسهیلات پزشکی (استرلیته و بیحسی و...) برای اجرای حدود در قطع اعضاء ایجاد نمود؟
در هنگام وضو قبل از مسح سر، دست نجس میگردد چه کنیم؟
چنانچه فردی نمیتواند سعی انجام دهد و گرفتن چرخ هم با مشکل مواجه باشد آیا میتوان از او نیابت کرد و سعی انجام داد یا خیر؟
در حنوط که واجب است کافور در کف دست هم گذاشته شود (علاوه بر دیگر اعضای سجود) آیا مقدار مسّمی کفایت میکند یا خیر؟ (یعنی باید همه کفِ دست را کشید یا خیر)؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] دست راست شخصی از مچ قطع شده، آیا مسح سر و پای راست را با دست چپ بکشد؟
[آیت الله بهجت] آیا می شود با دست راست، پای چپ را مسح نمود و با دست چپ پای راست را مسح کشید؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر دست انسان تا آرنج نجس باشد و برای خوردن غذا دستش را با آب قلیل تا مچ آب بکشد، آیا تا مچ دست پاک می شود یا بخاطر اتصال به بالای دست که نجس است قابل پاک شدن نیست؟
[آیت الله اردبیلی] کسی که دستش از مچ تا نوک انگشتان به جهت جراحت یا سوختگی به طور کامل پانسمان شده است، برای مسح نمودن یا تیمّم کردن چه باید بکند؟
[آیت الله بهجت] آیا می توان قبل از مسح کشیدن سر و پا، با تری دست چپ دوباره روی دست راست دست کشید؟
[آیت الله علوی گرگانی] کسی که دو دست او تا مچ قطع گردیده، تکلیف او در مورد تیمّم چیست؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] لطفاً کیفیت تیمم کسی که دو دست او از مچ قطع شده ولی ذراع آنها باقی است بیان کنید.
[آیت الله فاضل لنکرانی] پای شخصی از مچ قطع شده، آیا دست زدن به آن موجب غسل مسّ میت می شود؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا حدّ سرقت که قطع دست است، شامل هر دزدی می شود؟ مثلا اگر کسی به جهت گرسنگی و تنگدستی دزدی کند، باید دستش قطع شود یا خیر؟
[آیت الله مکارم شیرازی] کسی که هر دو دستش قطع گردیده، ولی ذراع هر دو دست او باقی است، وظیفه او در تیمّم چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر برای مسح رطوبتی در کف دست نمانده باشد ، نمی تواند دست را با آب خارج تر کند ، بلکه باید از اعضاء دیگر وضو رطوبت بگیرد و با آن مسح نماید .
بعد از مسح سر باید با تری آب وضو که در دست مانده ، روی پاها را از سر یکی از انگشتها تا بر آمدگی روی پا ، مسح کند .
اگر رطوبت کف دست فقط به اندازة مسح سر باشد ، می تواند سر را با همان رطوبت مسح کند و برای مسح پاها از اعضاء دیگر وضو رطوبت بگیرد .
جای مسح باید خشک باشد و اگر بقدری تر باشد که رطوبت کف دست به آن اثر نکند ، مسح باطل است . ولی اگر تری آن بقدری کم باشد که رطوبتی که بعد از مسح در آن دیده می شود بگویند فقط از تری کف دست است . اشکال ندارد .
کسی که نمی تواند وضو بگیرد باید نائب بگیرد که او را وضو دهد . و چنانچه مزد هم بخواهد ، در صورتی که بتواند باید بدهد ، ولی خود او نیت وضو کند و با دست خود مسح نماید و اگر نمی تواند باید نائبش دست او را بگیرد و به جای مسح او بکشد ، و اگر این هم ممکن نیست باید از دست او رطوبت بگیرد و با آن رطوبت ، سر و پای او را مسح بکند .
بعد از شستن هر دو دست باید جلوی سر را با تری آب وضو که در دست مانده،مسح کند و احتیاط واجب آن است که با دست راست باشد هر چند لازم نیست که از بالا به پائین مسح نماید .
در سجده باید کف دست را بر زمین بگذارد . ولی در حال ناچاری پشت دست هم مانعی ندارد . و اگر پشت دست ممکن نباشد ، باید مچ دست را بگذارد و چنانچه آن را هم نتواند ، باید تا آرنج هر جا که می تواند بر زمین بگذارد و اگر آن هم ممکن نیست ، گذاشتن بازو کافی است .
اگر بعد از مسح دست چپ شک کند که درست تیمم کرده یا نه ، تیمم او صحیح است .
اگر بین وضو بقدری فاصله شود که وقتی می خواهد جائی را بشوید یا مسح کند ، رطوبت جاهائی که پیش از آن شسته یا مسح کرده خشک شده باشد ، وضو باطل است و اگر فقط رطوبت جائی که جلوتر از محلی است که می خواهد بشوید یا مسح کند ، خشک شده باشد مثلاً موقعی که می خواهد دست چپ را بشوید رطوبت دست راست خشک شده باشد و صورت تر باشد ، وضو صحیح است .
اگر مختصری از پیشانی و پشت دستها را هم مسح نکند ، تیمم باطل است ، چه عمداً مسح نکند یا مساله را نداند ، یا فراموش کرده باشد ، ولی دقت زیاد هم لازم نیست و همین قدر که بگویند تمام پیشانی و پشت دست مسح شده ، کافی است .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سبحانی] برای آنکه یقین کند تمام پشت دست را مسح کرده، باید مقداری بالاتر از مچ را هم مسح نماید، ولی مسح بین انگشتان لازم نیست.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] برای آنکه یقین کند تمام پشت دست را مسح کرده؛ باید مقدار بالاتر از مچ را هم مسح نماید؛ ولی مسح بین انگشتان لازم نیست.
[آیت الله اردبیلی] برای آن که یقین کند تمام پشت دست را مسح کرده، باید مقداری بالاتر از مچ را نیز مسح نماید، ولی مسح بین انگشتان لازم نیست.
[آیت الله بروجردی] برای آن که یقین کند تمام پشت دست را مسح کرده، باید مقداری بالاتر از مچ را هم مسح نماید، ولی مسح بین انگشتان لازم نیست.
[آیت الله وحید خراسانی] برای ان که یقین کند تمام پشت دست را مسح کرده باید مقداری بالاتر از مچ را هم مسح نماید ولی مسح بین ا نگشتان لازم نیست
[آیت الله صافی گلپایگانی] . برای آن که یقین کند تمام پشت دست را مسح کرده، باید مقداری بالا تر از مچ را هم مسح نماید، ولی مسح بین انگشتان لازم نیست.
[آیت الله فاضل لنکرانی] برای آن که یقین کند تمام پشت دست را مسح کرده باید مقداری بالاتر از مچ را هم مسح نماید، ولی مسح بین انگشتان لازم نیست.
[آیت الله خوئی] برای آن که یقین کند تمام پشت دست را مسح کرده، باید مقداری بالاتر از مچ را هم مسح نماید، ولی مسح بین انگشتان لازم نیست.
[امام خمینی] برای آنکه یقین کند تمام پشت دست را مسح کرده، باید مقداری بالاتراز مچ را هم مسح نماید. ولی مسح بین انگشتان لازم نیست.
[آیت الله سیستانی] اگر یقین نکند که تمام پشت دست را مسح کرده ، باید برای اینکه یقین کند ، مقداری بالاتر از مچ را هم مسح نماید ، ولی مسح بین انگشتان لازم نیست .
قطع
قطع، اعتقاد جازم نسبت به یک چیز است.
مسح
دست كشيدن بر چيزی
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*