راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله نوری همدانی
آدرس:
http://www.noorihamedani.com
حکم استماع موزیک (بدون خوانندگی) چیست؟
در صورتی که مهیّج شهوت و موجب فساد نباشد جائز است.
عنوان سوال:
حکم
استماع
موزیک (بدون خوانندگی) چیست؟
پاسخ:
در صورتی که مهیّج
شهوت
و موجب
فساد
نباشد جائز است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر زن تلبیه را به جهر بگوید و اجنبی بشنود چه صورت دارد؟ و اگر جایز نباشد روحانیون کاروانهائیکه جهت اطمینان در صحیح اداء شدن کلمات تلبیه را به آنان تلقین مینمایند و استماع میکند چه حکمی دارد؟
پس از پیروزی انقلاب با مسئله خوانندگی زنان چه نوع باید برخورد شود ؟ و از آنجا که صدای زن فی نفسه حرام نیست بفرمائید اگر زنی اقدام به خواندن کند و حالت او هنگام خواندن حفظ بشود و مطمئنا اشعار موسیقی و غنا هم نباشد و از مصادیق لهو و لعب نیز نباشد ضمنا بر روی نوار نیز ضیظ شده باشد گوش دادن برای مردان چه حکمی دارد ؟
آیا استماع به تمام آهنگهائی که از صدا و سیما پخش میشوند جایز است و بر اساس اینکه در صدا و سیما روحانیونی حاضر هستند و در آنجا نظارت میکنند، آیا میتوان گفت تمام آهنگهائی که پخش میشوند مورد تأیید میباشند؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله فاضل لنکرانی] در صورت اجبار فرماندهان ارتش به زدن موزیک، تکلیف دانش آموزان و پرسنل موزیک چه می باشد؟
[آیت الله علوی گرگانی] درآمد شخص از خوانندگی یا مطربی چه حکمی دارد؟
[آیت الله بهجت] یادگیری خوانندگی یا نوازندگی موسیقی توسط جوانان و نوجوانان چه حکمی دارد؟
[آیت الله سبحانی] آیا نواختن موزیک در مساجد و حسینیه ها جایز است؟
[آیت الله سیستانی] حکم انجام ورزش (همراه با موزیک) جهت سلامتی جسمی توسط خانمها چیست ؟
[سایر] آیا استماع آهنگ های غمگین حرام است؟
[آیت الله بروجردی] شخصی اگر خودش را عادل نداند میتواند استماع طلاق کند یا خیر؟ و در صورتی که مستمع اقرار خود را فاسق بداند استماع چه صورت دارد؟
[سایر] آیا دانلود فیلم و موزیک از اینترنت گناه دارد و حرام است یا اشکالی ندارد؟
[آیت الله سیستانی] آیا زن می تواند دربرابر شوهرش با موزیک و یا بدون آن، برقصد؟
[آیت الله علوی گرگانی] موزیک کلاسیک و موسیقی که از رادیو و تلویزیون پخش میشود چه حکمی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله جوادی آملی] .هرگاه کسی آیهسجده را بخواند و خواندن دیگری را گوش فرا دهد یعنی استماع کند دو سجده بر او واجب است و اگر به گوش او برسد, بدون آنکه درصدد گوش دادن آن باشد، یک سجده کافی است, هرچند احتیاط مستحب, دو بار سجده نمودن است.
[آیت الله بهجت] استعمال آلات مختص به لهو در غیر لهو بنابر احتیاط واجب جایز نیست، و استعمال آنها در لهو مطلقاً حرام است، و موسیقی مطرب استماع آن هم حرام است، و میزان در مطرب بودن اطراب شأنی است نه فعلی، و تشخیص آن با خود مکلف است.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر انسان از بچه غیر ممیز که خوب و بد را نمی فهمد یا از کسی که قصد خواندن قران ندارد یا مثلا از گرامافون یا نوار ضبط صوت ایه سجده را استماع کند سجده واجب نیست ولی اگر شخصی در ایستگاه رادیو ایه سجده را به قصد این که از قران است بخواند و انسان به وسیله رادیو گوش دهد سجده واجب است
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر شخص با اهل معصیت، محشور باشد و بتواند به ترک معصیت، از معصیت آنها جلوگیری نماید، بهترین طریقه امر به معروف و نهی از منکر است، مثلاً اگر رفیق انسان بخواهد غیبت کند، انسان از استماع، معذرت بخواهد و بگوید من از خدا میترسم غیبت کنم، و اگر در بین تارکالصلاةها باشد، مراقب خواندن نماز باشد، یا بین روزهخورها مراقب روزه باشد تا آنها به همین خواندن نماز و گرفتن روزه، تشویق شوند و نماز بخوانند و روزه بگیرند، بهترین اقسام نهی از منکر و امر به معروف را انجام داده است.
[آیت الله سیستانی] غنا حرام است ، و منظور از آن سخن باطلی است که با آوازی خوانده میشود که مناسب مجالس لهو و لعب باشد . و همچنین جایز نیست با این گونه صدا قرآن و دعا و مانند آن را بخوانند ، و بنابر احتیاط واجب سخنانی غیر از آنچه گفته شد نیز به این گونه صدا نخوانند . و همچنین گوش دادن به غنا حرام است و اجرت گرفتن بر آن نیز حرام است و ملک گیرنده نمیشود . و همچنین یاد گرفتن و یاد دادن آن نیز جایز نیست . و موسیقی یعنی نواختن آلات مخصوص موزیک نیز اگر به نحوی باشد که مناسب مجالس لهو و لعب است حرام است ، و غیر آن حرام نیست . و اجرت گرفتن بر نواختن موسیقیِ حرام ، نیز حرام است ، و ملک گیرنده نمیشود ، و تعلیم و تعلّم آن نیز حرام است . شرائط فروشنده و خریدار
استماع
گوش فرادادن از روی اراده و اختیار را استماع گویند. این عنوان در بابهای صلات، تجارت، نکاح، طلاق و قضاء آمده است.
شهوت
شهوت یکی از قوای درونی انسان است که در فقه و اخلاق از آن بحث شده است.
فساد
به نقصان به حسب اجزا و شرایط فساد گفته می شود.
مهیج
تحريك كننده
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*