راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله نوری همدانی
آدرس:
http://www.noorihamedani.com
آیا گذاشتن ریش بلند به اندازه بلندتر از انگشتان جایز است یا خیر ؟
جایز است .
عنوان سوال:
آیا گذاشتن
ریش
بلند به اندازه بلندتر از انگشتان جایز است یا خیر ؟
پاسخ:
جایز است .
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
تراشیدن ریش چه حکمی دارد و بلند کردن آن تا چه حد جایز است؟
ما از خواهران دانشجوی مرکز تربیت معلم هستیم و یک واحد درسی به نام (هنرهای نمایشی) داریم. با توجه به اینکه هدف کلی ما هدایت و ارشاد نسل جوان به سوی آرمانها و ارزشهای اسلامی است، لطفاً نظر مبارک خویش را در مورد انجام امور ذیل از سوی ما خواهران و بدون حضور مرد نا محرم مرقوم بفرمائید: 1 - بازیگری در نقش مردان، مانند بازیگری زن در نقش یک پدر. 2 - پوشیدن لباس مخصوص مردان. 3 - تقلید صدای مردانه. 4 - گریم مخصوص مردان مانند گذاشتن محاسن. درصورت جایز نبودن امور مذکور، آیا طبق نظر حضرتعالی راهی شرعی برای اجرای اسلامی این نمایشها در جهت تبلیغ اسلام برای ما خواهران مسلمان وجود دارد یا خیر؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] گذاشتن خط ریش چه حکمی دارد؟
[سایر] آیا گذاشتن ریش پروفسوری کفایت میکند؟
[سایر] فلسفه حرمت ریش تراشی و واجب بودن باقی گذاشتن ریش چیست؟
[آیت الله اردبیلی] در هنگام سجده، آیا گذاشتن کف دست بر روی زمین، بدون گذاشتن انگشتان، کفایت میکند یا انگشتان هم باید بر زمین گذاشته شود؟
[آیت الله خامنه ای] در صورتی که گذاشتن ریش مستلزم اهانت باشد، تراشیدن آن چه حکمی دارد؟
[سایر] بلند گذاشتن موی سر چه عوارضی دارد؟
[سایر] بلند گذاشتن موی سر چگونه است؟
[سایر] بلند گذاشتن ناخن دختر، چه حکمی دارد؟
[آیت الله بهجت] حدّ بلند گذاشتن مو برای مردان چه قدر است؟ آیا بلند گذاشتن مو تا روی شانه یا پشت کمر اشکال دارد؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا گذاشتن کف دست بر زمین به هنگام سجده، انگشتان را هم شامل می شود؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر زیر ناخن چرک باشد ، وضو اشکال ندارد ولی اگر ناخن را بگیرند باید برای وضو آن چرک را بر طرف کنند ، و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد ، باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است . برطرف نمایند .
اگر بین مرد و زن ، دیوار یا پرده ، یا چیز دیگری باشد نمازشان صحیح است و احتیاط مستحب هم در دوباره خواندن نیست شرط هشتم آنکه جا ی پیشانی نماز گزار از جای زانوهای او ، پیش از چهار انگشت بسته پست تر یا بلند تر نباشد ، و احتیاط واجب آن است که از سر انگشتان پا هم بیشتر از این پست تر و بلند تر نباشد .
اگر بعضی از چهار طرف هموار و بعضی دیگر پست و بلند یا عبور در آن مشکل باشد ، باید در طرفی که هموار است به اندازة پرتاب دو تیر و در طرفی که اینطور نیست به اندازة پرتاب یک تیر ، جستجو کند .
کسی که یک رکعت از امام عقب مانده وقتی امام تشهد رکعت آخر را می تواند برخیزد و نماز را تمام کند و یا انگشتان دست و سینة پا را به زمین بگذارد و زانو ها را بلند نگهدارد و صبر کند تا امام سلام نماز بگوید و بعد برخیزد . شرائط امام جماعت
اگر انسان در آبادی باشد ، باید برای تهیة آب وضو و غسل ، به قدری جستجو کند که از پیدا شدن آن ناامید شود و اگر در بیابان باشد ، چنانچه زمین آن پست و بلند است و یا به واسطة درخت و مانند آن عبور در آن زمین مشکل است باید در هر یک از چهار طرف به اندازة پرتاب یک تیر قدیمی که با کمان پرتاب می کردند در جستجوی آب برود و اگر زمین آن این طور نیست ، باید در هر طرف به اندازة پرتاب دو تیر ، جستجو نماید .
اگر پیشانی را سهواً به چیزی بگذارد که از لای انگشت های پا و سر زانوهای او بلندتر از چهار انگشت بسته ، چنانچه بلندی آن بقدری است که نمی گویند در حال سجده است ، می تواند سرر ا بر دارد و به چیزی که بلندی آن به چهار انگشت بسته یا کمتر است بگذارد . و می تواند سر را به روی آنچه به اندازة چهار انگشت یا کمتر است بکشد و اگر بلندی آن بقدری است که می گویند در حال سجده است احتیاط واجب آن است که پیشانی را از روی آن به روی چیزی که بلندی آن به اندازة چهار انگشت بسته یا کمتر است بکشد . و اگر کشیدن پیشانی ممکن نیست ، بنابر احتیاط واجب باید نماز را تمام کند و دوباره بخواند .
جائز نیست امام جمعه خطبه ها وبخصوص موعظه وتوصیه به تقوی را به آهستگی ادا کند واحتیاط واجب آن است که با صدای بلند به ایراد خطبه ها بپردازد ، بطوری که حداقل عدد لازم –4 نفر – صدای او را بشنوند ، بلکه احتیاط مستحبّ آن است که در هنگام موعظه وسفارش به تقوی صدای خود را چنان بلند نماید که همه حاضرین مواعظ او را بشنوند ودر مجامع بزرگ به توسّط بلندگوها به خطبه بپردازد تا تشویق وتحذیر ومسائل مُهمّه را به گوش همگان برساند .
لازم نیست مسح سر بر پوست آن باشد ، بلکه بر موی جلوی سر هم صحیح است ، ولی کسی که موی جلوی سر او به اندازه ای بلند است که اگر مثلا شانه کند به صورتش می ریزد ، یا به جاهای دیگر سر ، که خارج از جلو سر است می رسد ، باید بیخ موها را مسح کند ، یا فرق سر را باز کرده ، پوست سر را مسح نماید و اگر موهائی را که به صورت می ریزد یا به جاهای دیگر سر می رسد ، جلوی سر جمع کند و بر آنها مسح نماید یا بر موی جاهای دیگر سر ، که جلوی آن آمده مسح کند ، باطل است .
خم شدن باید به قصد رکوع باشد ، پس اگر به قصد کار دیگر برای کشتن جانور خم شود ، نمی تواند آن را رکوع حساب کند ، بلکه باید بایستد دوباره برای رکوع خم شود و به واسطة این عمل ، رکن زیاد نشده و نماز باطل نمی شود . (مسال1027) کسی که دست یا زانوی او با دست و زانوی دیگران فرق دارد ، مثلاً دستش خیلی بلند است که اگر کمی خم شود به زانو می رسد ، یا زانوی او پائین تر از مردم دیگر است که باید خیلی خم شود تا دستش به زانو برسد ، باید به اندازة معمول خم شود .
اگر زن نماز را تاخیر بیندازد و از اول وقت به اندازة انجام واجبات یک نماز بگذارد و حائض شود ، قضای آن نماز بر او واجب است ، ولی در تندخواندن و کند خواندن و چیزهای دیگر ، باید ملا حظة حال خود را بکند مثلاً زنی که مسافر نیست اگر در اول ظهر نماز نخواند ، قضای آن در صورتی واجب می شود که به مقدار خواندن چهار رکعت نماز به دستوری که گفته شد از اول ظهر بگذرد و حائض شود ، و برای کسی که مسافر است گذاشتن وقت به مقدار خواندن دو رکعت کافی است و نیز باید ملاحظة تهیة شرائطی را که دارا نیست بنماید ، پسر اگر به مقدار فراهم آوردن آن مقدمات و خواندن یک نماز بگذرد و حائض شود قضا واجب است و گرنه واجب نیست .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] جای پیشانی نمازگزار باید از جای سر انگشتان پای او بلندتر یا پست تر از چهار انگشت بسته نباشد و بنابر احتیاط واجب از جای زانوهای او هم بلندتر یا پست تر از این مقدار نباشد
[آیت الله بروجردی] جای پیشانی نمازگزار باید از جای زانوها و سر انگشتان پای او بلندتر از چهار انگشت بسته نباشد؛ بلکه احتیاط واجب آن است که جای پیشانی او از جای انگشتان و سر زانوهایش پستتر از چهار انگشتِ بسته نباشد.
[آیت الله خوئی] جای پیشانی نمازگزار باید از جای سر انگشتان پای او بلندتر از چهار انگشت بسته نباشد بلکه واجب است که جای پیشانی او از جای انگشتان پایش پستتر از چهار انگشت بسته نیز نباشد.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] جای پیشانی نمازگزار باید از جای سر انگشتان پای او بلندتر از چهار انگشت بسته نباشد؛ بلکه واجب آن است که جای پیشانی او از جای انگشتان پایش پست تر از چهار انگشت بسته نباشد.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر زیر ناخنی که به اندازه معمول بلند است چرک باشد وضو اشکال ندارد ولی اگر ناخن را بگیرند باید برای وضو ان چرک را بر طرف کنند و اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است بر طرف کنند
[آیت الله فاضل لنکرانی] جای پیشانی نمازگزار از جای زانوها و سر انگشتان پای او نباید بیش از چهار انگشت بسته پست تر یا بلندتر باشد.
[آیت الله مظاهری] جای پیشانی نمازگزار باید از جای دو کف دست و دو سر زانوها و دو سر انگشتان پای او پستتر و بلندتر از چهار انگشت بسته نباشد.
[آیت الله سیستانی] اگر به اندازه رکوع خم شود ، ولی سر انگشتان را به زانو نگذارد ، اشکال ندارد .
[آیت الله اردبیلی] در سجده باید سر دو انگشت بزرگ پاها را به زمین بگذارد و گذاشتن پشت شست یا داخل آن نیز کفایت میکند و اگر انگشتان دیگر پا یا روی پا را به زمین بگذارد یا به واسطه بلند بودن ناخن، سر شست به زمین نرسد، نماز باطل است.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر جای مأموم بلندتر از جای امام باشد اشکال ندارد، ولی اگر قدری بلند باشد که نگویند اجتماع کردهاند، جماعت صحیح نیست.
ریش
مو هاى دو طرف صورت و چانه مردان را ریش میگویند.از آن به مناسبت در بابهاى طهارت، صلات، حج، تجارت، حجر، قصاص و دیات سخن گفتهاند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*