اگر منحرف گردد از وضع صحیح در حال طواف دور کعبه و به درستی، آن مکان را نداند، آیا جایز است برگردد و از قبلِ آن مکان دوباره انجام دهد و آوردن آن زیاده از باب مقدمه علمیه بوده باشد؟
چنانچه به این قصد باشد اشکال ندارد.
عنوان سوال:
اگر منحرف گردد از وضع صحیح در حال طوافدورکعبه و به درستی، آن مکان را نداند، آیا جایز است برگردد و از قبلِ آن مکان دوباره انجام دهد و آوردن آن زیاده از بابمقدمه علمیه بوده باشد؟
زیاده معنای اعمی دارد که هم به معنی نما در فقه وهم غیر آن استعمال شده است.
مقدمه
از ملازمه شرعی میان مقدمه و ذی المقدمه بحث میشود.
مکان
مکان در لغت اسم مکان از ماده "مکن" و به معنای "جا"، "موضع" و محل است. [۱]
طواف
طَواف به معنای هفت بار چرخیدن به دور کعبه، یکی از اعمال واجب حج و عمره است. هر دور از این چرخیدن «شَوط» نام دارد. تمام اقسام حج و عمره دارای دو طواف زیارت و طواف نساء هستند به جز عمره تمتع که طواف نساء ندارد. در غیر حالت احرام نیز میتوان طواف مستحبی انجام داد. پس از هر طواف، دو رکعت نماز طواف پشت مقام ابراهیم خوانده میشود.
کعبه
کَعْبه بنایی مکعبشکل واقع در مسجدالحرام در شهر مکه، که مهمترین عبادتگاه و قبله مسلمانان است. مسلمانان در هنگام نماز رو به سوی این بنا میایستند و طواف کردن بر گرد آن، از جمله ارکان فریضه حج است.
دور
دور ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • دور (منطق)، از اصطلاحات علم منطق، به معنای توقف وجودی دو چيز بر همديگر• دور (فقه)، به معنای بازگشت چیزی به جای نخست و دارای کاربرد در ابواب فقهی
باب
باب ممکن است به یکی از موارد زیر اشاره داشته باشد: