راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله علوی گرگانی
آدرس:
http://www.gorgani.ir
اگر نخلها در سئوال قبلی در اثر حادثه طبیعی از بین برود، آیا میتوان حسینیه را توسعه داد؟
اشکال ندارد.
عنوان سوال:
اگر نخلها در سئوال قبلی در اثر حادثه
طبیعی
از بین برود، آیا میتوان
حسینیه
را
توسعه
داد؟
پاسخ:
اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
شخصی زمینی را وقف حسینیه کرده و در آن 20 نخل هم کاشته و وقف نموده، آیا جایز است برای توسعه حسینیه چند عدد از نخلها را منهدم کرد؟
شخصی 40 نخل با زمین آن را وقف حسینیه نموده که مخارج آن را صرف حسینیه دیگری که در زمین دیگر است نماید، بعد از جنگ نخلها از بین رفته حالا صاحب حسینیه آمده حسینیه و خانه مسکونی خود را در آن زمین موقوفه ساخته آیا جایز است؟
آیا بین عارضهای که محکوم عمدابر خود وارد کرده با آنچه بطور طبیعی عارض شده تفاوتی هست؟ (با توجّه به سئوال پیشین)
در فرض سئوال پیشین ساختن مسجد و حسینیه و مدرسه و خانه بهداشت و حمّام و منزل مسکونی در زمینهای مذکور چه صورت دارد؟
آیا بین انواع جرائم از قبیل سرقت، قتل، بدهکاری، جاسوسی، موادّ مخدّر، محاربه، فساد فی الارض و ... تفاوتی هست؟ (با توجّه به سئوال قبلی)
با توجّه به سئوال قبلی در عوارض زایل شدنی، آیا بین مواردی که درمانش زمان زیادی لازم دارد مثل بیماری سل با مواردی که چنین نیست مثل تب و لرز تفاوتی هست؟
شخصی 1500 متر مربع زمین را وقف حسینیه کرده، به نظر کارشناسان و اهالی، 800 متر مربع آن کفایت میکند، آیا میتوان اضافه را فروخت و برای تهیّه آن خرج کرد؟
با توجّه به این که در زنای محصنه هنگام اثبات جرم با بیّنه، در صورت فرار مجرم از حفره، میتوان وی را برگرداند و حکم را اجراء نمود ولی در صورت اقرار این کار را نمیتوان انجام داد، آیا حکم رجم را میتوان به انواع دیگری از قتل تبدیل نمود یا خیر؟ و آیا حکم فرار را میتوان به انواع دیگر اجراء حدود توسعه داد؟
در سئوال قبلی اگر امدادگر برادر جهت نجات غریق ملزم به کمک گرفتن از امدادگر خواهر حاضر در صحنه شود و مجبور به گرفتن دست و یا بدن امدادگر خواهر گردد و در غیر این صورت نجات میسّر نباشد تکلیف چیست؟
همچنانکه در سئوال بالا گفته شد در اثر احداث سه باب مدرسه قبرستان مذکور به دو بخش تقسیم شده است، در قسمتی آثار و علائم قبور کاملاپیدا است ولی مردهای آنجا دفن نمیشود، این قسمت قرار است توسط دولت به پارک و یا فضای آموزشی تبدیل شود آیا در این قسمت میتوان مسجد بنا کرد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سبحانی] آیا ملحق کردن قسمتی از حسینیه به مسجد برای توسعه ی مسجد جایز است و آیا در صورت توسعه، نماز در آن مکان صحیح است؟
[آیت الله نوری همدانی] احتراماً به استحضار میرساند در روستایی از توابع یکی از شهرستانها حسینیهای از سالهای گذشته ساخته شده که در حال حاضر آن حسینیه بلا استفاده است و در حال تخریب است و از حسینیه جدید استفاده میکنند و حسینیه قبلی فرشهائی دارد که استفاده نمیشود بلکه در حا از بین رفتن است آیا میشود از آن فرشها در حسینیه جدید استفاده کرد یا خیر و همچنین آیا میشود محل حسینیه قبلی را فروخت و پولش را در حسینیه جدید خرج کرد یا محل حسینیه قبلی را تبدیل به نانوائی نمود یا خیر؟
[سایر] این چه وضعیتیه بابا.گفتم چه مرکز خوبی درست کردین .نگو همش الکیه. سئوال رو نوشتم گفته سئوال شما به علت تکراری بودن ویا ...حذف شده. خب من اگه میدونستم از کجای جوابهای قبلی می تونم جوابم رو پیداکنم که از شما سئوال نمیکردم واین قدر منتظر نمی موندم. اگه قبلا به این سئوال جواب دادین باید یه امکاناتی بذارین که من به جواب داه شده قبلی راهنمایی بشم نه اینکه فقط بگید به این سئوال قبلا جواب داده شده. شما دارین از پول ما حقوق میگیرید توی سازمان تبلیغات پس خوب کار کنید.
[سایر] چگونه میتوان مردم را در ساخت و توسعه بنا و ساختمان به میانهروی سوق داد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا میتوان ظروف حسینیّه را برای جشن عروسی، یا جهت ولیمه دادن اجاره یا امانت داد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] اینجانب یک قطعه زمین به مساحت 2500 متر مربع برای حسینیّه خریداری نمودم. مالک زمین میگوید: (این زمین را برای ساخت منزل مسکونی به شما فروختم، نمیتوانید حسینیه بسازید). آیا میتوان در آن حسینیّه بنا کرد؟
[آیت الله نوری همدانی] با توجّه به توسعه شهرها و تخریب قبرستانهای قدیمی آیا میتوان از استخوانهای مکشوفه در امر آموزش استفاده کرد؟
[آیت الله جوادی آملی] سقاخانهای در جلوی یک حسینیه قرار دارد که هم موجب نقصان شکوه و زیبایی آن میشود و هم آن را در مضیقه قرار میدهد. آیا میتوان سقاخانه را خراب کرد و در بخش دیگری از محدوده حسینیه ساخت؟
[آیت الله شبیری زنجانی] قطعه زمینی در نزدیکی مسجد و حسینیه محل دارم که می خواهم آنرا وقف برپایی مجالس مذهبی نمایم. مسجد نیاز بیشتری به توسعه دارد و از طرفی بسیاری از جلسات مذهبی و کلاس های قرآنی در حسینیه انجام می شود. حضرتعالی اولویت را در صرف کدام ناحیه می دانید؟
[آیت الله شبیری زنجانی] قطعه زمینی در نزدیکی مسجد و حسینیه محل دارم که می خواهم آنرا وقف برپایی مجالس مذهبی نمایم. مسجد نیاز بیشتری به توسعه دارد و از طرفی بسیاری از جلسات مذهبی و کلاس های قرآنی در حسینیه انجام می شود. حضرتعالی اولویت را در صرف کدام ناحیه می دانید؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سبحانی] اگر مجتهدی که انسان از او تقلید می کند، از دنیا برود باید از مجتهد زنده تقلید کند. ولی در مسائلی که آنها را یاد گرفته است می تواند بر تقلید قبلی باقی بماند.
[آیت الله سیستانی] وقت شروع در نماز آیات برای کسوف و خسوف، موقعی است که خورشید یا ماه شروع به گرفتن میکند، و تا زمانی که به حالت طبیعی برنگشته ادامه دارد (اگرچه بهتر آن است که بهقدری تأخیر نیندازند که شروع به باز شدن کند)، ولی تمام کردن نماز آیات را میتوان تا بعد از باز شدن خورشید، یا ماه تأخیر انداخت.
[آیت الله مظاهری] انسان باید از مجتهد زنده تقلید کند و اگر مجتهدی که انسان از او تقلید میکند از دنیا برود، میتوان در همه مسائل بر تقلید او باقی بود، گرچه به هیچ یک از فتواهای او عمل نکرده باشد.
[آیت الله شبیری زنجانی] انسان کاری را میتواند نذر کند که انجام آن برایش ممکن باشد، بنابراین کسی که نمیتواند پیاده به کربلا برود، اگر نذر کند که پیاده برود، نذر او صحیح نیست، ولی اگر نذر کند که روزهای بگیرد و بدون پیشبینی قبلی از انجام آن عاجز شود، باید آن را قضا کند و اگر ممکن نشد به مقدار یک مدّ طعام (مدّ14 صاع است که مقدار آن در مسأله 1872 و 1999 بررسی شد) به فقیر صدقه بدهد.
[آیت الله جوادی آملی] .اگر کسی حیوانی را خرید و پس از ذبح، مقداری پول یا چیز با ارزشی از شکم ش پیدا شد، باید به مالک یا مالکا ن قبلی که در روزهای اخیر مالک این حیوان بوده اند, معرفی کند، اگر اظهار بی اطلاعی کردند, باید به سایر افرادی که قبلاً مالک آن بودند , معرفی نماید و اگر صاحبش پیدا نشد، متعلق به یابنده است و خمس ندارد; همچنین است اگر ماهی را از صیادی خرید و در شکم آن گوهری پیدا کرد، اگر آن گوهر طبیعی بود متعلق به یابنده است و خمس ندار د. چنانچه آن گوهر، ساخت بشر با شد باید به فروشنده مراجعه کند، اگر ادعای ملکیت کرد بدون بینه به او می پردازد و اگر اظهار بی اطلاعی کرد، با داشت ن م الک قبلی باید به او مراجعه کند؛ ولی اگر مالک قبلی نداشت و از دریا صید کرده بود، در این صورت مال یابنده است و خمس ندارد. اشیای به دست آمده از شکم ماهیهای پرورشی
[آیت الله شبیری زنجانی] کسی که آب دارد، اگر به واسطه تنگی وقت با تیمم مشغول نماز شود و در بین نماز آبی که داشته از دستش برود میتواند با آن تیمم نمازهای دیگر را هم که میتوان با تیمم به جا آورد بخواند؛ ولی احتیاط مستحب آن است که برای نمازهای بعد دوباره تیمم کند.
[آیت الله اردبیلی] (بیمه) قراردادی است بین بیمه شونده (بیمه گزار) و مؤسسه یا شرکت یا شخصی که بیمه را میپذیرد (بیمهگر) که به موجب آن یک طرف تعهّد میکند در ازاء پرداخت وجه یا وجوهی از طرف دیگر، در صورت وقوع حادثه، خسارت وارده بر او را جبران کند و یا وجه معیّنی بپردازد. متعهّد را (بیمهگر)، طرف تعهّد را (بیمه گزار)، وجهی را که بیمهگزار به بیمهگر میپردازد (حقّ بیمه) و آنچه را که بیمه میشود (موضوع بیمه) میگویند و این عقد مثل سایر عقود محتاج به رضایت طرفین است و شرایطی که در عقد و طرفین آن در سایر عقود معتبرند، در این عقد نیز معتبر میباشند و میتوان این عقد را با هر لغت و زبانی منعقد کرد و تعهدات طرفین قرارداد بیمه به اعتبار انواع و اقسام بیمه متفاوت است.
[آیت الله اردبیلی] نماز خواندن در مسافرخانه و حمام و مانند آن که برای واردین آماده است، در صورتی که نمازگزار به عنوان مهمان یا مسافر و یا برای انجام کاری آنجا باشد، اشکال ندارد، امّا اگر فقط برای خواندن نماز به آنجا برود، اشکال دارد، مگر این که به رضایت مالک آن اطمینان داشته یا اجازه داشته باشد؛ ولی در غیر این قبیل مکانها، در صورتی میتوان نماز خواند که مالک آن اجازه بدهد یا حرفی بزند که معلوم شود برای نماز خواندن اذن داده است، مثل این که به کسی اجازه دهد در ملک او بنشیند و بخوابد که از اینها فهمیده میشود برای نماز خواندن نیز اجازه داده است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر شهر دیوار دارد باید ابتدای هشت فرسخ را از دیوار شهر حساب کند و اگر دیوار ندارد باید از خانه های آخر شهر حساب نماید و در شهرهای بزرگ خارق العاده در صورتی که خارج شدن از یک محلّه تا محله بعدی، در نظر عرف سفر به حساب بیاید ابتدای هشت فرسخ از آخر محلّه محاسبه می شود. شرط دوّم: آنکه از اوّل مسافرت قصد هشت فرسخ را داشته باشد، با توجه به این شرط، اگر فرد قصد داشته باشد به جایی برود که کمتر از هشت فرسخ می شود و بعد از رسیدن به آنجا تصمیم بگیرد به جایی دیگر برود چنانچه پس از آن هشت فرسخ می شود و حداقل چهار فرسخ آن رفتن است نمازش شکسته است و اگر پس از آن هشت فرسخ نمی شود هرچند با محاسبه مسیر قبلی هشت فرسخ بشود نمازش تمام است. و اگر از ابتدا قصد داشته باشد که به مقصد اول رفته و پس از آن به مقصد دوم برود چنانچه مجموعاً هشت فرسخ می شود نمازش شکسته است هرچند مقصد اول کمتر از هشت فرسخ باشد.
[آیت الله سیستانی] اگر خانهای را که مثلاً دو اطاق دارد اجاره دهد ، و یک اطاق آن خراب شود ، چنانچه طوری باشد که اگر آن را به نحو معمول بسازند با ساختمان قبلی فرق بسیار پیدا میکند ، حکم آن همان است که در مسأله پیش گفته شد ، و اگر اینچنین نباشد ، پس اگر اجاره دهنده فوراً آن را بسازد و هیچ مقداری از استفاده آن از بین نرود ، اجاره باطل نمیشود ، و مستأجر هم نمیتواند اجاره را بهم بزند ، ولی اگر ساختن آن بقدری طول بکشد که مقداری از استفاده مستأجر از بین برود ، اجاره به آن مقدار باطل میشود ، و مستأجر میتواند اجاره تمام مدت را بهم بزند و برای استفادهای که کرده است اجرة المثل بدهد .
حسینیه
امام حسین(ع)
توسعه
وسعت و گشایش دادن را توسعه گویند که در اصطلاح به توسعه بر خانواده در مسکن و هزینهها و غیره اطلاق میشود. از آن به مناسبت در بابهای صلات، زکات، تجارت و نکاح سخن گفته شده است.
طبیعی
طبیعی، آنچه بر حسب آفرینش ، اکثریت بر آن است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*