ورزش بانوان در محافل زنانه چگونه است؟
اشکال ندارد.
اشکال ندارد.
عنوان سوال:
ورزش بانوان در محافل زنانه چگونه است؟
پاسخ:
اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- ورزش بانوان در محافل مردانه با حفظ حجاب چگونه است؟
- پوشیدن کت و دامن به عنوان حجاب و دوچرخه سواری بانوان به عنوان ورزش چه حکمی دارد؟
- استفاده از کراوات در محافل و مجالس داخل کشور و خارج از کشور چه صورتی دارد؟
- آیا بانوان میتوانند آموزش فنون نظامی ببینند؟
- رانندگی برای بانوان چه حکمی دارد؟
- حدّ حجاب واجب برای بانوان چقدر است؟
- موتور و دوچرخه سواری بانوان چه حکمی دارد؟
- تبلیغ و راه اندازی فوتبال برای بانوان چه حمکی دارد؟
- اتلاف وقت در حدّ بسیار در امور ورزش برای یک مسلمان چه حکمی دارد؟
- شرکت در عروسیها و مجالسی که محرم و نامحرم مختلطند چه صورت دارد و اجازه دادن والدین به فرزندانشان جهت شرکت در اینگونه محافل چگونه است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله نوری همدانی] دست افشانی بانوان در مجلس عروسی زنانه چگونه است ؟
- [آیت الله مظاهری] از نظر شرعی ورزش بانوان چه حکمی دارد؟
- [آیت الله سبحانی] تشویق و تبلیغ برای گسترش ورزش بانوان چه حکمی دارد؟
- [سایر] سلام آیا رقصیدن بانوان در یک مجلس زنانه مثل مراسم عروسی قسمت زنانه اشکال دارد؟ اگر عروس به تنهایی برای داماد در شب عروسی در قسمت زنانه برقصد چطور؟ یعنی در حضور دیگر خانمها اما فقط عروس برقصد
- [آیت الله بهجت] آیا جوراب های زنانه که مورد استفاده بانوان می باشد، کفایت از پوشش آن ها جهت ادای نمازشان می کند؟
- [آیت الله بهجت] از نظر شرعی ورزش بانوان چه حکمی دارد؟ و اعزام ورزشکاران زن به خارج از کشور برای شرکت در مسابقات ورزشی جایز است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] لطفاً به سؤالات زیر در مورد ورزش بانوان پاسخ فرمایید: 1 فعّالیّتهای ورزشی برای دختران مدارس ابتدایی، بدون رعایت حجاب اسلامی چه حکمی دارد؟ 2 ورزش بانوان با رعایت حجاب اسلامی در انظار عمومی (اجتماع مردان و زنان) چه حکمی دارد؟ 3 در ورزشهای انفرادی غیر تماسی (تنیس، بدمینتون و مانند آن) مسابقه یا تمرین خانمها با آقایان چه حکمی دارد؟ 4 آیا رعایت حجاب خانمها در سالنهای ورزشی مخصوص بانوان، لازم است؟ 5 موتور سواری و دوچرخه سواری خانمها با پوشش کامل اسلامی در خیابانها و معابر عمومی چگونه است؟ 6 آیا قبل از سنّ تکلیف، بازی کردن دختران با پسران مجاز است؟ 7 مربّیگری مردان برای تعلیم بانوان تا چه حدّی مجاز است؟ 8 حرکات هوازی و موزون زنان (که منجر به حرکات عضلات بدن می گردد،) بدون حضور نامحرم چه حکمی دارد؟ 9 ورزش کردن زنان با محارم خود چه حکمی دارد؟ 10 تماشای ورزش مردان توسّط خانمها چه محدودیّتهایی دارد؟
- [آیت الله سیستانی] آیا بانوان می توانند به انواع مختلف ورزش کشتی بپردازند و آیا آنان می توانند اندام لخت کشتی گیران را مستقیم و یا در صفحه تلوزیون بدون لذت جنسی تماشا کند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] من آرایشگر بانوان هستم. سوال من این است که اگر من آرایش و پیرایشی به روی مشتریان خود انجام دهم و آن شخص خود را در محافل نامحرم ظاهر کند و مرتکب گنه شود، من هم در گناهش شریک هستم؟ پولی که از این راه به دست می آورم حرام است یا حلال؟
- [سایر] نظر علما و مراجع تقلید درباره ورزش ایروبیک چیست؟ با توجه به این که اساس این ورزش موسیقی است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- اگر زن پیش از اذان صبح از حیض یا نفاس پاک شود و در غسل کردن کوتاهی کند وتا اذان غسل نکند، روزهاش باطل است ولی چنانچه کوتاهینکند مثلاً منتظر باشد که حمّام زنانه شود، اگرچه سه مرتبه بخوابد وتا اذان غسل نکند، روزه او صحیح است در صورتی که اگر وقت تیمّم داشته، تیمّم نماید والاّ بدون تیمّم هم صحیح است.
- اگر از منفعت کسب پیش از دادن خمس اثاثیّهای که محتاج به آنها بوده و معمولاً عین آن باقی میماند برای منزل بخرد اگر احتیاجش از آن برطرف شود، خمس ندارد و همچنین است زیور آلات زنانه، اگر وقت زینت کردن زن به آنها گذشته باشد هم خمس ندارد گرچه احتیاط مستحبّ پرداخت خمس آنهاست.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مظاهری] لباس زنانه نظیر پیراهن و دامن زنانه که مختصّ به زنهاست، برای مردها حرام است، و لباس مردانه نظیر کت و شلوار مردانه که اختصاص به مردها دارد، برای زنها حرام است، و اصلاح زنانه به گونهای که مختصّ به زنهاست، برای مردها حرام است، و اصلاح مردانه به گونهای که اختصاص به مردها دارد، برای زنها حرام میباشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] احتیاط واجب آن است که مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشد یعنی مردان به نحوی لباس نپوشند که بگویند لباس زنانه پوشیده اند و بر عکس، بنابراین پوشیدن دمپایی زنانه به تنهایی برای مردان اشکالی ندارد و برعکس. ولی اگر با آن لباس نماز بخواند اشکال ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر مرد لباس زنانه؛ یا زن لباس مردانه بپوشد و نماز بخواند؛ نماز صحیح است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] 4 اگر شطرنج در عرف عام از صورت قمار خارج شده باشد و به عنوان ورزش شناخته شود، مانعی ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه را لباس عادی خود قرار دهد، بنا بر احتیاط واجب حرام است؛ ولی نماز خواندن در آن صحیح است و احتیاط مستحب آن است که اصلاً مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشد؛ خصوصا در هنگام نماز خواندن.
- [آیت الله سبحانی] احتیاط واجب آن است که مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشد; ولی اگر با آن لباس نماز بخواند اشکال ندارد.
- [آیت الله خوئی] اگر مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه بپوشد، درصورتی که زی خود قرار دهد بنابر احتیاط حرام است، ونماز خواندن با آن حکم مسأله سابقه را دارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . احتیاط واجب آن است که مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشد، ولی اگر با آن لباس نماز بخواند اشکال ندارد.
- [امام خمینی] احتیاط واجب آن است که مرد لباس زنانه، و زن لباس مردانه نپوشد. ولی اگر با آن نماز بخواند، اشکال ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] چنانچه پوشیدن لباس زنانه توسط مرد و یا لباس مردانه توسط زن موجب هتک و وهن آنها شود، باید از آن خودداری کنند.