راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله علوی گرگانی
آدرس:
http://www.gorgani.ir
دیدن اینگونه روابط (با فرض سئوال بالا) برای بیننده فیلم چه حکمی دارد؟
در صورتی که موجب ریبه و تحریک نگردد اشکال ندارد
عنوان سوال:
دیدن اینگونه روابط (با
فرض
سئوال بالا) برای بیننده
فیلم
چه حکمی دارد؟
پاسخ:
در صورتی که موجب
ریبه
و
تحریک
نگردد اشکال ندارد
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
با فرض سئوال پیشین آیا سنّ بیمار چه تأثیری در موضوع دارد؟
آیا جایز است با شهریه امام عصر (عج) جهت دیدن فیلم به سینما رفت؟
با فرض سئوال 2 آیا بنده و خواهرم از مادرمان از آن یک دانگ خانه سهم میبریم یا خیر؟
در فرض سئوال پیشین اگر ظروف را بفروشند و پول آن را صرف بنا و مایحتاج مسجد نمایند چگونه است؟
در فرض سئوال بالا اگر شخص مذکور فرزندش فقیر باشد، آیا میتواند زکات فطره را تملیک زن و فرزندش کند و زن و فرزندش خرج پسرش نماید؟
در فرض سئوال پیشین ساختن مسجد و حسینیه و مدرسه و خانه بهداشت و حمّام و منزل مسکونی در زمینهای مذکور چه صورت دارد؟
نمایش رقص بر فرض اینکه اصل رقص را حرام بدانیم در فیلم چه حکمی دارد و آیا بین رقصهای آیینی و غیر آیینی تفاوتی هست؟
در فرض سئوال مذکور در ظروف به همان حالت گذاشتن و لو استفاده نشود و یا این که به مسجد دیگری که مورد استفاده قرار میگیرد انتقال دادن چه حکمی دارد؟
در فرض سئوال بالا اگر تبانی شده باشد زوجه مالی را که پس میدهد دوباره بگیرد یا آن که شوهر، خود از پس گرفتن امتناع ورزد چه حکمی دارد؟
اگر کسی دو نفر مرد و زن را در حالت زنا ببیند وظیفه چیست و اگر بیننده شوهر باشد چطور؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] آیا دیدن فیلم رقص اشکال دارد؟
[آیت الله خامنه ای] حکم دیدن فیلم های مبتذل چیست؟
[سایر] چرا دیدن فیلم ها و عکس های سکسی مضر است؟
[آیت الله بهجت] دیدن فیلم های سکسی در ماه رمضان چه حکمی دارد؟
[سایر] آثار دیدن فیلم های ترسناک در ایمان آدمی چیست؟
[آیت الله اردبیلی] شنیدن یا دیدن مطالبی که پشت سر دیگران، چه با طنز و چه جدی، در روزنامهها و تلویزیون مطرح میشود برای بیننده یا شنونده چه حکمی دارد؟
[آیت الله اردبیلی] شنیدن یا دیدن مطالبی که پشت سر دیگران، چه با طنز و چه جدی، در روزنامهها و تلویزیون مطرح میشود برای بیننده یا شنونده چه حکمی دارد؟
[آیت الله بهجت] برخی از حرفه ها هم چون کارگردانی، نقد فیلم، کنترل سایت ها و کنترل فیلم های وارداتی و... مستلزم دیدن فیلم های مستهجن است که مشتمل اعمال خلاف اخلاق است ، در صورتی که خوف ریبه و وقوع در فساد برای چنین کسانی نباشد، دیدن این گونه فیلم ها و درآمد حاصل از چنین شغل هایی چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا دیدن صحنه های زجر دادن انسان به صورت فیلم (غیر واقعی ) اشکال دارد ؟
[آیت الله سبحانی] سبب حرام بودن دیدن یا خرید و فروش برخی از فیلم ها و نشریه ها چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
جنسی را که در شهری با وزن یا پیمانه معامله میکنند، در آن شهر انسان باید با وزن یا پیمانه بخرد، ولی میتواند همان جنس را در شهری که با دیدن معامله میکنند، با دیدن خریداری نماید.
مقصود از یک ماه، از ابتدای خون دیدن است تا سی روز، نه از اوّل ماه تا آخر ماه.
اگر خون استحاضه در باطن فرج باشد و یا بیرون بیاید، هر چند کم باشد وضو وغسل را باطل میکند، ولی در فرض اوّل بنابر احتیاط واجباست.
کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شده، فطره بر او واجب نیست ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکاْ فطره را بدهد.
اگر نداند که سجده را فراموش کرده یا تشهّد را، باید هر دو را قضا نماید و هرکدام را اوّل بجا آورد اشکال ندارد در صورتی که تقدّم را در فرض فوت نداند.
اگر به واسطه مرضی روزه رمضان را نگیرد و بعد از رمضان مرض او برطرف شود ولی عذر دیگری پیدا کند که نتواند تا رمضان بعد قضای روزه را بگیرد، باید روزههایی را که نگرفته قضا نماید و نیز اگر در ماه رمضان، غیر مرض عذر دیگری داشته باشد و بعد از رمضان آن عذر برطرف شود وتا رمضان سال بعد به واسطه مرض نتواند روزه بگیرد، روزههایی را که نگرفته باید قضا کند وکفّاره در فرض اوّل مستحبّ است ولی بنابر احتیاط واجب در فرض دوم لازم است.
به دست آوردن فتوا یعنی دستور مجتهد چهار راه دارد: اول: شنیدن از خود مجتهد. دوم: شنیدن از دو نفر عادل که فتوای مجتهد را نقل کنند. سوم: شنیدن از کسیکه انسان به گفته او اطمینان دارد. چهارم: دیدن در رساله مجتهد، در صورتیکه انسانبه درستی آن رساله اطمینان داشته باشد.
مبتدئه یعنی زنی که دفعه اوّل خون دیدن اوست، اگر بیشتر از ده روز خون ببیند وهمه خونهایی که دیده یک جور باشد، باید عادت خویشان خود را به طوری که در وقتیّه گفته شد، حیض وبقیّه را استحاضه قرار دهد.
اگر بدهی واقعاً معیّن باشد ولی بدهکار وطلبکار در موقع حواله دادن، مقدار آن یا جنس آن را ندانند حواله صحیح است مثلاً اگر طلب کسی را در دفتر نوشته باشد و پیش از دیدن دفتر حواله بدهد و بعد دفتر را ببیند و به طلبکار مقدار طلبش را بگوید، حواله صحیح میباشد.
سیّد نمیتواند از غیر سیّد زکاْ بگیرد، ولی اگر خمس وسایر وجوهات کفایت مخارج او را نکند و از گرفتن زکاْ ناچار باشد، میتواند از غیر سیّد زکاْ بگیرد، و ناچار بنابراحتیاط کسی است که با فرض دسترسی به خمس وسایر وجوهات کفایت زندگانی روزمرّه او را ننماید و احتیاط واجب اقتصار کردن بر گرفتن زکاْ بقدر رفع ضرورت یومیّه است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در روابط سیاسی بین دولتهای اسلامی و دول اجانب، خوف آن باشد که اجانب بر ممالک اسلامی، تسلط پیدا کنند اگر چه تسلط سیاسی و اقتصادی باشد، لازم است بر مسلمانان که با این نحو روابط مخالفت کنند، و دول اسلامی را الزام کنند به قطع این گونه روابط.
[آیت الله نوری همدانی] اگر عقد روابط چه سیاسی و چه تجاری بین یکی از دوَل اسلامی و اجانب ، مخالف مصلحت اسلام و مسلمانان باشد ، جایز نیست این گونه روابط ، و اگر دولتی اقدام به آن نمود ، بر سایر دوَل اسلامی واجب است آن را الزام کنند به قطع روابط به هر نحو ممکن است .
[امام خمینی] اگر در روابط سیاسی بین دولتهای اسلامی و دول اجانب، خوف آن باشد که اجانب بر ممالک اسلامی، تسلط پیدا کنند اگر چه تسلط سیاسی و اقتصادی باشد، لازم است بر مسلمانان که با این نحو روابط مخالفت کنند، و دول اسلامی را الزام کنند به قطع این گونه روابط.
[آیت الله اردبیلی] اگر در روابط سیاسی بین دولتهای اسلامی و سایر دولتها، خوف آن باشد که بیگانگان بر ممالک اسلامی تسلّط پیدا کنند چه تسلّط سیاسی و چه اقتصادی باشد لازم است بر مسلمانان که با این نحو روابط مخالفت کنند و دول اسلامی را به قطع این گونه روابط الزام کنند.
[آیت الله اردبیلی] اگر در روابط تجاری با بیگانگان خوف آن باشد که به بازار مسلمین صدمه اقتصادی وارد شود و موجب استثمار تجاری و اقتصادی گردد، قطع این گونه روابط واجب است و این نحو تجارت حرام است.
[آیت الله مظاهری] اگر در روابط تجاری با اجانب خوف آن است که به بازار مسلمین صدمه اقتصادی وارد شود و موجب اسارت تجاری و اقتصادی شود، قطع اینگونه روابط واجب است و اینگونه تجارت حرام میباشد.
[امام خمینی] اگر در روابط تجاری با اجانب خوف آن است که به بازار مسلمین صدمه اقتصادی وارد شود و موجب اسارت تجاری و اقتصادی شود، واجب است قطع این گونه روابط و حرام است این نحو تجارت.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در روابط تجاری با اجانب خوف آن است که به بازار مسلمین صدمه اقتصادی وارد شود و موجب اسارت تجاری و اقتصادی شود، واجب است قطع این گونه روابط و حرام است این نحو تجارت.
[آیت الله نوری همدانی] اگر در روابط تجاری با اجانب خوف آن است که به بازار مسلمین صدمة اقتصادی وارد شود و موجب اسارت تجاری و اقتصلدی شود ، واجب است قطع این گونه روابط و حرام است این نحو تجارت .
[آیت الله اردبیلی] روابط تجاری و سیاسی با دولتهایی که در حال جنگ با اسلام و مسلمانان هستند، در صورتی که موجب تقویت آنان گردد، جایز نیست و بر مسلمانان لازم است که به هر نحو ممکن است، با این نحو روابط مخالفت کنند و بازرگانانی که با آنان و عمّال آنان روابط تجاری دارند، خائن به اسلام و مسلمانان و معاون و شریک در نابودی احکام هستند و بر مسلمانان لازم است با این خیانتکاران چه دولتها و چه تجّار قطع رابطه کنند و آنها را ملزم به توبه و ترک روابط با این گونه دولتها کنند.
دیدن
دریافتن چیزی با چشم را دیدن (رؤیت؛ مشاهده) گویند. از احکام آن در بابهای طهارت، صلات، صوم، حج، تجارت، نکاح و شهادات سخن گفتهاند.
فیلم
فیلم، مجموعه تصاویر متحرک که در سینما ، تلویزیون و مانند آن نمایش داده میشود.
فرض
حکم الزامی و طلب اکید متعلق به چیزی را وجوب گویند.
تحریک
به جنباندن تحریک گفته میشود.
ریبه
شک و بیم افتادن به حرام در نگاه به نامحرم مطرح می شود، ریبه می گویند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*