راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله علوی گرگانی
آدرس:
http://www.gorgani.ir
مس ناف طفل که بریده شود موجب غسل است یا خیر؟
غسل ندارد.
عنوان سوال:
مس ناف
طفل
که
بریده
شود موجب
غسل
است یا خیر؟
پاسخ:
غسل ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا مسّ میّت مسلمان فقط موجب غسل است یا هر میّتی و لو کافر یا مشرک باشد؟
اگر کسی غسل مسّ میّتی به عهده اوست و فراموش کرده، و در این بین غسل واجبی انجام داده است، آیا کفایت از غسل مسّ میّت میکند؟
اگر بچّه ممیّزی مسّ میّت کند و غسل کند آیا کفایت از غسل بعد از بلوغ میکند یا خیر؟
پس از دفن و کفن مقتول قطعهای از استخوان وی پیدا شده آیا این قطعه نیز غسل میخواهد و آیا مسّ کننده آن، باید غسل مسّ میّت کند و حکم دفن و کفن این قطعه چگونه است؟
افرادی که در چند کیلومتری خطّ مقدّم قرار دارند، لکن بوسیله توپ دوربرد و یا هجوم هوائی دشمن به شهادت میرسند، آیا غسل دارند یا خیر، و در صورت مسّ بدنها، باید غسل مسّ میّت نمود؟
آیا دست زدن به عضو قطع شده دیگران غسل مسّ میّت دارد؟
آیا ارتداد موجب بطلان غسل میشود؟
وضو گرفتن قبل از غسل مسّ میّت و غسل حیض و نفاس و... در وسعت و تنگی وقت جایز است یا خیر؟
اگر یقین دارد که غسل مسّ میّت بر او واجب شده و به حمّام رفته و بعد از مدّتی شکّ میکند که آیا غسل انجام داد یا خیر وظیفه چیست؟
اگر جسد میّت قبل از اینکه سرد شود غسلش بدهند آیا بعد از اتمام غسل و سرد شدن بدن کسی به او دست بزند باید غسل مسّ میّت نماید؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا مسّ شهید، موجب غسل مسّ میت می شود؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر جنازه کافری را غسل میت بدهند، آیا پس از اغسال ثلاثه، مسّ آن موجب غسل مسّ میت می شود؟
[آیت الله خامنه ای] آیا لمس بدن میّت با دستکش موجب غسل مسّ میّت می گردد؟
[آیت الله خامنه ای] آیا مس زواید باقیمانده از مرده مانند عرق، خون و... موجب غسل می شود؟
[آیت الله بهجت] آیا پاشیدن آب از بدن مرده موجب غسل مس میّت می شود؟
[آیت الله بهجت] آیا مس میّت علاوه بر وجوب غسل موجب باطل شدن وضو نیز می شود؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] جنازه ای را به جهت عذری، به جای غسل، تیمم بدل از غسل داده اند، آیا مسّ آن پس از تیمم موجب غسل مسّ میت می شود؟ و با تیمم بدن میت پاک می شود یا خیر؟
[آیت الله خامنه ای] آیا مسّ کردن استخوانی که همراه با گوشت است و از بدن انسان زنده جدا شده، موجب غسل مسّ میّت می شود؟
[آیت الله اردبیلی] زنی که طفل مردهای را به دنیا آورده و مدتی را بدون غسل مسّ میّت گذرانده است، نماز و روزهاش در این مدت چه حکمی دارد؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] پای شخصی از مچ قطع شده، آیا دست زدن به آن موجب غسل مسّ میت می شود؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر انسان، میّتی را که غسل او کاملاً تمام شده مسّ نماید، غسل بر او واجب نمیشود ولی اگر پیش از آن که غسل سوم تمام شود جایی از بدن او را مسّ کند اگرچه غسل سوم آنجا تمام شده باشد باید غسل مسّ میّت نماید.
برای مسّ استخوانی که گوشت ندارد و آن را غسل ندادهاند، اگر از مرده جدا شده باشد، بنابر احتیاط واجب باید غسل کرد و همچنین است برای مسّ دندانی که از مرده جدا شده، در صورتی که آن مرده را غسل نداده باشند و اگر استخوانی از زنده جدا شده باشد مسّ او غسل ندارد و همچنین برای مسّ دندانیکه از زنده جدا شده وگوشت ندارد، یا گوشت آن خیلی کم است، غسل واجب نیست.
برای مسّ مردهای که تمام بدن او سرد نشده، غسل واجب نیست اگرچه جایی را که سرد شده مسّ نماید.
اگر چند میّت را مسّ کند یا یک میّت را چند بار مسّ نماید، یک غسل کافی است.
برای مسّ بچه مرده، حتّی بچه سقط شدهای که چهار ماه او تمام شده غسل مسّ میت واجب است، بلکه بنابر احتیاط مستحبّ برای مسّ بچه سقط شدهای که از چهار ماه کمتر دارد باید غسل کرد، و بنابر احتیاط واجب اگر بچه چهار ماههای مرده به دنیا بیاید، مادر او غسل مسّ میّت کند، و اگر از چهار ماه کمتر هم داشته باشد، بنابر احتیاط مستحبّ باید مادر او غسل نماید.
اگر از بدن زندهای قسمتی که دارای استخوان است جدا شود و پیش از آن که آن قسمت را غسل دهند، انسان آن را مسّ نماید، بنابر احتیاط واجب غسل مسّ میّت کند و اگر عضو قطع شده از میّت باشد واجب است غسل مسّ میّت نماید. ولی اگر قسمتی که جدا شده، استخوان نداشته باشد برای مسّ آن غسل واجب نیست در صورتی که از بدن زنده باشد.
اگر دیوانه یا بچه نابالغی میّت را مسّ کند، بعد از آن که آن دیوانه عاقل یا بچه بالغ شد، باید غسل مسّ میّت نماید.
اگر کسی بدن انسان مرده را که سرد شده وغسلش ندادهاند مسّ کند یعنی جایی از بدن خود را به آن برساند باید غسل مسّ میّت نماید، چه در خواب مسّ کند چه در بیداری، با اختیار مسّ کند یا بیاختیار حتّی اگر ناخن واستخوان او به ناخن واستخوان میّت برسد باید غسل کند، ولی اگر حیوان مردهای رامسّ کند غسل بر او واجب نیست.
کسی که مسّ میّت کرده یعنی جایی از بدن خود را به بدن میّت رسانده، میتواند بدون غسل مسّ میّت روزه بگیرد، و اگر در حال روزه هم میّت را مسّ نماید، روزه او باطل نمیشود.
نصف ناف ونصف عورت را باید ازطرف راست بدن ونصف دیگر را باید با طرف چپ بشوید، بلکه بهتر است تمام ناف وعورت با هردو طرف شسته شود.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] بدن میتی که سرد نشده چنانچه با رطوبت مسّ شود، موجب نجاست است، اگرچه موجب غسل نیست.
[آیت الله مکارم شیرازی] مس بدن مرده ای که تمام آن سرد نشده موجب غسل نیست، هرچند محل مس سرد شده باشد، همچنین مس بدن میت بعد از تمام شدن غسلهای سه گانه او، غسل ندارد.
[امام خمینی] اگر از بدن زنده قسمتی که دارای استخوان است جدا شود و پیش از آنکه قسمت جدا شده را غسل دهند، انسان آن را مس نماید، باید غسل مس میت کند. ولی اگر قسمتی که جدا شده، از بدن مرده ای که غلسش نداده اند اگر چیزی جدا شود که در حال اتصال مس آن موجب غسل می شد، بعد از انفصال نیز مس آن موجب غسل است.
[آیت الله اردبیلی] اگر از بدن انسان زنده و یا مرده قسمتی که دارای استخوان است جدا شود و پیش از آن که قسمت جدا شده را غسل دهند انسان آن را مس نماید، باید غسل مسّ میّت کند، ولی اگر قسمتی که جدا شده استخوان نداشته باشد، چنانچه از بدن انسان زنده جدا شده باشد، برای مسّ آن غسل واجب نیست، ولی اگر از بدن مردهای که او را غسل ندادهاند جدا شده باشد، بنابر احتیاط واجب مسّ آن موجب غسل میشود.
[آیت الله بهجت] شهید مانند کسی است که غسل داده شده، بنابراین مس بدن او موجب غسل نیست؛ و همچنین کسی که قتل او بهعنوان قصاص و یا حد واجب باشد و قبل از اجرای قصاص یا حد غسل کرده باشد.
[آیت الله بهجت] کسی که غسل مس میت بر او واجب شده، اما غافل از تکلیف به غسل مس میت، غسل جنابت انجام داده در صورتی که این غسل به قصد انجام وظیفه واقع شده، کفایت از غسل مس میت میکند.
[آیت الله اردبیلی] بنابر احتیاط واجب برای مسّ بدن شهیدی که او را غسل میّت نمیدهند و همچنین برای مسّ بدن کسی که پیش از اجرای قصاص یا حد، غسل میّت انجام داده است، باید غسل مسّ میّت انجام داد.
[آیت الله بهجت] غسل مسّ میت را باید مثل غسل جنابت انجام دهند، ولی کسی که غسل مس میت کرده، اگر بخواهد نماز بخواند، باید بنابر احوط وضو هم بگیرد.
[آیت الله سبحانی] غسل مس میت را بایدمثل غسل جنابت انجام دهند ولی کسی که غسل مسّ میت کرده، اگر بخواهد نماز بخواند، باید وضو هم بگیرد.
[امام خمینی] غسل مس میت را باید مثل غسل جنابت انجام دهند. ولی کسی که غسل مس میت کرده، اگر بخواهد نماز بخواند، باید وضو هم بگیرد.
بریده
بُرَیده، مرکز کنونی بخش القصیم در عربستان سعودی است.
طفل
كودك نابالغ
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
مس
تماس مستقيم بدنی با يك چيز
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*